כניסה לעולם הקלאסי. צריך עזרה

L m a o

New member
ולמה אתה חושב שאתה יודע הכי טוב

ושלהתחיל עם מיסה זה כדאי? זה בדיוק אותו דבר, אני אומר את דעתי. יצירות ווקאליות הן ארוכות, וצריך לשמוע אותן כמה פעמים.. גם את המיסה הגדולה שהיא אחת היצירות האהובות עליי- שמעתי אותה המון, שמתי אותה בכל הזדמנות(גם ברקע)- אבל כשפתחתי את האריזה והפעלתי לא ממש נהנתי כמו היום.

L m a o

New member
ורק להזכיר לכם משהו-

הוא ביקש "יצירות מוכרות ואהובות למתחילים". לא ידעתי שאנשים(ואולי גם כאלו שלא שומעים מוסיקה קלאסית) מזמזמים או מזהים את הקיריה מהמיסה הגדולה, כמו שמזהים(לא מבחינת שם, אבל מזהים) את מארש החתונה של מנדלסון מחלום ליל קיץ.

Petrus

New member
אני חושב שהוא התכוון

ליצירות מוכרות ואהובות באוזניי מאזינים, כלומר יצירות שהן נכסי צאן ברזל, ולאו דווקא יצירות שבעוונותיהן מוכרות לכלל אוכלוסיית ישראל. ולקטגוריה הזאת של נכסי צאן ברזל המיסה בדו מינור של מוצרט נופלת ללא ספק.

yonti261

New member
לא אמרתי שזה הכי טוב

לא כפיתי את דעתי על אחרים כמוך,ושכתבתי את הדעות שלי התנסחתי בהתאם ולא כתבתי אותן כעובדה מוגמרת שאין להתווכח עליה.

Petrus

New member
לכל אחד דרך אינדיווידואלית

אם אני לא טועה, הגעת למוזיקה הקלאסית מתחום ספרות הפסנתר, דרך הנגינה בו, ומוזיקה אינסטרומנטלית ככלל מדברת אליך יותר. אני למשל הגעתי לעולם הזה דרך שירה במקהלה, ולמעשה עד היום ליצירה ווקאלית יש יותר צ'אנס לתפוס אותי בשמיעה ראשונה מאשר מוזיקה לפסנתר סולו. מעבר לזה, מוזיקה ווקאלית ככלל היא הרבה יותר קומוניקטיווית מאשר מוזיקה אינסטרומנטלית. משהו בקול האנושי ובהמצאותו של טקסט הופכת את המוזיקה להרבה יותר נגישה. אני גם יכול לספר מנסיון שבקונצרטים שהשתתפתי בהם באקדמיה של מלחינים בני זמננו, שבהם היו יצירות רבות להרכבים שונים, תמיד היצירות למקהלה סחפו את הקהל וקצרו את הכי הרבה תשואות, בגלל הקומוניקטיוויוּת שיש במוזיקה קולית. ולמי שיגיד שמחיאות כפיים זה לא מדד לכלום, אענה שבאקדמיה, בקהל משכיל ומלומד, זה בהחלט מדד.

Petrus

New member
מצויין

לכן אל לך להחיל עליו את דרכך שלך, יכול להיות שהוא יתחבר למוזיקה מקהלתית ויכול להיות שלא, אבל אי אפשר לדעת מראש, בטח לא בגלל שאתה לא התחברת בהתחלה למיסה.

KaiserDino

New member
מה לגבי אוברטורות באשר הם ?

שמתי לב שהרבה מהפעמים הם סוחפים ומעניינים וגם מתפתחים בצורה טובה ... אם יש איזה אוסף אוברטורות של בטהובן - לך על זה ... גם - יצירות של צ'ייקובסקי : אוברטורה 1812 , רומאו ויוליה , marche slave . עוד משהו שלא ראיתי שכתבו ואני חייב להמליץ בחום למאזין המתחיל : פראנץ שוברט - סימפוניות 8 ( הבלתי גמורה - 2 חלקים נהדרים ומפורסמים ביותר ) וסימפוניה 9 ( יש סיכוי טוב למצוא את שניהם בדיסק אחד ) .

dvirus01

New member
תודה לכל העונים, שרשור נהדר!

תודה, lamo, molchansky, בטהובן' yonit, kaiser וכל מי ששכחתי קיבלתי המלצות יפות, ארכז אותן ואדפיס. רק אבקש לחדד דבר נוסף, איך אדע לפני הרכישה כי הביצוע איכותי ולא גרסת חובבנית? האם ישנם סמלים/ תגים כלשהם על הדיסק (למשל DDD) המעידים על איכות שמע ? (להבדיל מביצוע) שוב, תודה לכולם

dvirus01

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif עוד דבר.מה דעתכם על הרכישה הבאה?

מאתר מדיה דיירקט (סליחה על הפרסומת) http://www.lomedia.co.il/default.php?cPath=27_46 חשבתי על: האנציקלופדיה הקלאסית 40 דיסקים - 300 ש"ח חבילת באך, בטהובן, ויואלדי, שופן ? חוגגים מוצארט? האם אתם ממליצים על משהו מתוכם? שוב תודה לכולם

yonti261

New member
ממש בהתחלה היה לי את זה

ובעיניי זה מעפן מאוד.אני לא ממליץ לקנות חבילות ענק של האנציקלופדיה הקלאסית,או כל היצירות של ... ודברים כאלה.עדיף לקנות כל פעם דיסק ולהתעמק בו. הנה כמה המלצות לדיסקים: רוסיני:פתיחות,ריקרדו שיילי והתזמורת הפילהרמונית המלכותית. מוצרט:נישואי פיגרו,קרלו מריה ג'וליני,תזמורת פילהרמוניה סליבן:המיקדו,סר צ'רלס מקראס ותזמורת ומקהלת האופרה הוולשית מוסורגסקי:תמונות בתערוכה,קלאודיו אבאדו והפילהרמונית של לונדון ביזה:כרמן,סר גאורג שולטי,הפילהרמונית של לונדון (בין הסלונים נמצא גם פלאסידו דומינגו המפורסם כדון חוזה) אלה דברים טובים להתחיל איתם.

למעלה