כנסו בבקשה

lovley18

New member
כנסו בבקשה

מעניין אותי לדעת מה דעתכם על מצעד הגאווה... ועל הומוסקסואליות בכלל.. נחלק את זה שתפרידו בין השאלות 1) מצעד הגאווה בירושלים 2) הומוסקסואליות - בלי קשר למצעדים בתור אנשים שחוו בעיות ושוני בזהות המינית.. בדיוק כמו הומוסקסואלים רק שהתשובות שאליהם הגיעו הם שונות אני חושב שיותר קל לכם להבין כמה טבעי ובלתי ניתן לשליטה או שינוי המצב הזה... אני צודק? או שיש פה כאלה שחושבים שזה תועבה ובושה ואסור ובלה בלה בלה? ועוד שאלה קטנה.. מה הבושה בלהיות א-מיני? לא יכולים להיגעל ממכם בגלל משהו שאתם ל-א עושים.. ושום זכות בעולם לא נשללה ממכם.. תוכלו לאמץ ילדים.. תוכלו לקבל משכנתא... תוכלו גם להתחתן עם א-מיני למה אתם בארונות בעצם? בתורה אין איסור להיות א-מיני.. ואין לאף 1 סיבה לכעוס... זה כמו שגודל לבן אדם חצ'קון זה נראה לו מגעיל ומכוער ומוזר ולא אסטתי.. אבל אנשים מהצד, מבחוץ, בכלל לא מתייחסים לזה. לי אישית.. (אני לא א-מיני) זה לא נשמע ביג דיל בכלל, לא בושה ולא שום דבר.. יש לזה אפילו יתרונות.. אוווווו כמה שיש... המון! אני למשל.. מנהל וינהל חיים שלמים של מאבק ושנאה אליי רק בגלל מיניות שכביכול "לא במקומה"!! עדיף כבר חוסר מוחלט במיניות...

avi1283

New member
היי

לגבי מצעד הגאווה אני חושב שיותר חכם לא לקיים את זה בירושלים, זה יותר מזיק ממועיל לדעתי, למרות שאין ספק שזה נושא מורכב. בקשר להומסקסואליות אני מתייחס לזה כמו הטרוסקסואליות, ובעד כמובן שיקבלו את זה כמה שיותר בחברה, לפחות לפי הטלויזיה והסרטים נראה לי שיש התקדמות. צודק באמת אין בושה בקשר לא-מיניות, העניין הוא שאנשים לא תמיד מבינים וחושבוים לפעמים שאנו שחיים בהכחשה, אז לא תמיד יש סבלנות לזה, אני לפחות בשביל שלא יציקו לא מספר על זה, למרות שיש כאלו בפורום שכן מדברים על זה בחופשיות עם המשפחה וחברים.

לדעתי....

מצעד הגאווה הוא דיי מיותר...לפחות בגלל איך שהוא מתנהל במתכונתו הנוכחית. ויש הרבה הומואים שיסכימו איתי...המצעד הזה מציג את ההומואים כמעונינים בדבר אחד- סקס סקס ועוד פעם סקס. גברים בגילאי ה30 שלובשים תחתונים צמודים ועושים תנועות מגונות, זה לא משו שיש להתגאות בו. ואני בטוח שאם בנאדם הומו בארון יראה את זה, אז זה רק ירתיע אותו יותר לצאת מהארון ולא יעזור לו...אני מבין את הצורך במצעד כזה...אבל אם הוא היה יותר צנוע ופחות פרובוקטיבי ושטחי, אולי הוא היה יותר יעיל והיו מעריכים אתכם יותר...אם היתם מראים שם קצת יותר ערכים, דברים בעלי משמעות, ולא רק קרנבל סקס פרוע...אולי היו מקבלים את זה אחרת...למרות שבישראל לא ממש מתעללים בקהילה ההומו לסבית...בת'א, דגלי גאווה על בתים והומואים בפרהסיה זה משהו שרואים כל יום... לגבי ירושלים, הבית הפתוח צריך להתחשב פה. הוא צריך להבין את הרגישות שבעיר, את האוכלוסיה שלה שרובם שם דתיים הדוקים מכל הדתות...אז נכון, היא בירת ישראל. אבל עדין יש ענין מסוים שצריך להבין ולהתחשב בו, וגם הומואים, אמנם הם הומואים, אבל גם הם יהודים והם צריכים להבין את הענין ולא לעשות דווקא...הם רוצים בירה? יש את תל אביב, שבנינו, היא בירת ישראל הלא רשמית.. לגבי הומוסקסואליות אין לי בעיה בכלל שכל אחד יעשה מה שטוב לו..גם אני התאהבתי בבן לא מזמן אבל זה עבר לי כי אצלו אהבה זה מילה נרדפת לסקס וסקס זה לא התחום החזק שלי..ואני מבין הומואים...אני מבין את הנטיה הרצון והשאיפות..זה מאוד קרוב אליי הענין הזה...אני מבין שזה לא ניתן לשינוי...ואם יכפו עליהם לחיות בדרך שהם לא רוצים אז כבר אין טעם לחיים. אני מבין כל מה שעובר אצלם בראש. כמו בן סטרייט מתאהב וחווה רגשות מסוימים לבחורה. אותו דבר בן הומו לבן אחר. אני מבין את זה ב100% כי גם לי זה קרה.. לגבי א-מיניים...אין פה בושה...לא מיניים לא יתחיסו כמו להומואים, אלא יסתכלו עליך בצורה מוזרה כאילו "איך זה יכול להיות שאתה לא נמשך?" זה יראה להם נורא הזוי...והאמת שגם לי זה עדין נורא מוזר...הנשיקה הראשונה שלי היתה לא מזמן ולא חלמתי שאני אגיב כמו שהגבתי. התמלאתי גועל כשעשיתי את זה בגלל הלשון והרוק...לא האמנתי שאני אגיב ככה לדבר שכולם אוהבים לעשות כ'כ...גם אני שואל את עצמי איך אני נגעל מזה ולמה אני נגעל מזה...גם לי זה נראה מוזר...וא-מיניים לא צריכים לאמץ..הם יכולים להתחתן ולעשות ילדים בעצמם..הבעיה היחידה זה שהם לא ממש יהנו מהסקס, זה הכל...אבל קשה לקיים מערכת יחסים אם א מיני מתאהב בסטרייט/הומו/בי בעל משיכה מינית...וכאן הבעיה..

B687

New member
מצעד הגאווה

אני מסכימה עם מה שאמרת על אופי המצעד, אבל לא על ירושלים. באיזה עניין הבית הפתוח צריך להתחשב? בזה שיש דתיים וחרדים שרואים באורח החיים ההומוסקסואלי תועבה, עברה על החוק, שדינה מוות? בירושלים עדיין יש כתובות גרפיטי משנה שעברה - "גאווה להיות בהמה". למה שההומוסקסואלים יתחשבו באנשים שמכנים אותם "בהמות"? שהיו בהם גם כאלה שניסו לפגוע בהם באמצעות אלימות? כמו שאמרתי, גם אני לא מתלהבת מאופי המצעד הזה כפי שתיארת אותו, ולא הייתי משתתפת בו. אני בהחלט מקבלת את זה שבירושלים ראוי שהמצעד יהיה בעל אופי שונה ומתון יותר. אבל אני לא חושבת שהמצעד אמור לעבור בשכונות דתיות, והמטרה שלו היא לא להרגיז את החרדים, אחרת הייתי מסכימה שזה מיותר. המטרה של המצעד אמורה להיות קידום שוויון זכויות, ולהומוסקסואלים יש זכות חוקית לגמרי לעשות זאת בעיר הבירה שלהם, שאגב, היא ממש לא רק עיר של דתיים. נכון, זה מפריע לחלק מהאוכלוסייה, וזו זכותם שזה יפריע להם. אבל כפי שקבע בג"צ בשנה שעברה, רגשותיה של האוכלוסייה הזאת לא שווים יותר מהזכות של ההומוסקסואלים להפגין, כל עוד יש גם גבולות ברורים לאופי ההפגנה הזאת. ובוודאי איני חושבת שהומוסקסואלים צריכים להתחשב ברגשות שהם למעשה רגשות של שנאה כלפיהם.

B687

New member
מה הקשר?

הוא הביע את דעתו, ואני את דעתי. מותר לו וגם לך לחשוב שלא צריך לעשות את המצעד בירושלים. בסך הכל הסברתי למה דעתי שונה. אשמח אם תסבירו לי למה צריך להתחשב בדתיים כי זה מפריע להם, הרי לא מדובר במצעד נגד דתיים אלא בעד הומוסקסואלים. כמו שאמרת בהודעה שלך, לדתיים בירושלים ובעוד מקומות גם מפריעים עוד הרבה דברים, למשל שיש בחורות שהולכות עם חולצת בטן. אבל הרי לא תמליצי בגלל זה לכל הבחורות לא ללכת עם חולצות בטן (במקומות שאינם שכונות דתיות כמובן). למה זה שונה עם מצעד הגאווה?

Limbonic Art

New member
עדיף לא להסביר כלום ...גם ככה זה לא אנחנו

שמונעים את המצעד וזה סתם ייצור ויכוחים מיותרים בפורום ...והנושא בכלל לא קשור לכאן . הוא הביע דיעה, גם אני הבעתי.... ואת לא מסכימה זכותך וכאן נגמר הסיפור

Limbonic Art

New member
אה

ואני אמליץ בכל מקרה לנשים לא ללכת עם חולצות בטן , בלי קשר לדתיים - זה פשוט מכוער... אבל אם הבנות לא יחשבו כמוני זו זכותן

לדתיים יש בעיה עם הכל...

אין מה לעשות את לא כמוהם אז הם ישר יקפצו...שיקפצו...הם לא יכולים לעשות כל מה שבא להם...הם פשוט חושבים שאם לא ניהיה צנועים או נחזור בתשובה ישמידו אותנו או שלא יבוא המשיח...זו דעתם...אבל מי שרוצה ללכת עם חולצת בטן שילך ולא ישאל אף אחד...

korpiklaani

New member
אני חושב שלימבוניק הסבירה בכל זאת

העיניין הוא לא להתחשב בדתיים , אלא למה לעשות מצעד אם זה מגיע לכאלה רמות של אנטיות? ורעש תקשורתי שגורם האמת כעס לדתיים , אבל גם כלפיכם.... כאילו די תעזבו כבר את הנושא ... כאילו זו לא פעם ראשונה שניסיתם וקיבלתם אותה תשובה. לא תחנכו אותם ולא תשנו אותם <את הדתיים> שהם ישארו עם הראש שלהם ואתם תמשיכו בשלכם , אבל בלי צרות על הראש ותפנו למקום אחר. למה לעשות שם ,אם אפשר במקום אחר <כמה מקומות אחרים> בלי שכל כך יהיו עויינים אליכם ולא יהיה איכפת שתעשו מצעד? זה יהיה נעים לכם ולכולם... ועד פה הסבר, מעבר לזה, עדיף באמת לא להיכנס לפינות

זה ממש לא קשור לדתיים...

מבחינתי הדתיים הם החוטאים הכי גדולים ששנה שעברה הציעו פרס כספי למי שיהרוג הומו...אני מדבר על העיר עצמה...ירושלים זה לא המקום לדברים מהסוג הזה...אני לא אומר אל תיהיו הומואים בירושלים אבל יש מקומות שזה יותר לגיטימי לעשות את הפסטיבל הפרובוקטיבי הזה...ואין מה לעשות ירושלים ות'א זה שמן ומים...ולדעתי עדיף לעשות את המצעד הזה בת'א מאשר במקום הכי קדוש בעולם הזה...ובאמת באמת שלא היתה לי בעיה עם המצעד הזה גם ב100 שערים אם היו בוחרים לעשות אותו בצורה מתונה, עניינית שתתקבל על כולם ושתועיל לקהילה ההומולסבית מאשר רק תזיק לה תדמיתית כמו מה שהמצעד הזה עושה...אם הבית הפתוח מתעקש לעשות אותו בירושלים, צריך למצוא פשרה בין הדתיים לבית הפתוח...וזה לעשות את המצעד בירושלים אבל שלא יהיה בו שום סממן של פרובוקציה וסקס..ואם הדתיים לא יסכימו לזה, אז כן להאבק...וכן לעשות אותו דווקא בירושלים...אבל המצעד כמו שהוא עכשיו..ירושלים זה ממש לא המקום...וגם ההומואים צריכים להבין את זה...כי ירושלים היא גם שלהם, וגם הם יהודים, וגם הם צריכים בעצמם בתוך יהודים להבין את הקדושה של ירושלים...

gabriel1349

New member
אז אני חושב

שקודם תשנו את האוירה ואת מתכונת/אופי המצעד ואח"כ אם יהיה טענות תדיינו זאת בנכם (אם כי לדבר עם דתיים זה כמו עם קיר). אם תשנו את אופי המצעד, אני חושב שהרבה פחות אנשים יראו את הקהילה הומולסבית כמשהו הזוי /רע / לא טיבעי (בלי קשר לדתיים , הם פשוט חסרי תקנה).

למעלה