כנסו לראות בשער של תפוז

EmGee

New member
בונא אתה ניזון מתקשורת וחסר יכולת להבין

מהחיים שלך. הקטע עם הדגל, הוא ממש לא כמו שאתה מתאר - וזה ממקור ראשון. וחי"רניקים מחפים על טנקים? כרגע הוכחת שהידע שלך בצבא שואף לנעל. התגלית בטפשותך המוחלטת.

user4576

New member
"מקור ראשון"

אני מציע לך לקרוא את דו"ח וינוגרד, במקום להמציא דברים. תזכיר לי מה עשית בצבא? חירניקי"ם בהחלט מחפים על טנקים ואמורים לנטרל מחבלים שנושאים טילים נגד טנקים, לטנק עצמו אין הרבה יכולת לזהות אותם ולהגן על עצמו מפניהם. חפש מידע בנושא תורת לחימה של כוח משולב. לדוגמא אתה יכול לקרוא קצת כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%98%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%97%D7%99%D7%9C_%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F תחת כותרת המשנה: סיוע חי"ר ונ"ט. אחרי שיהיה לך קצת יותר ידע בנושא, תוכל אולי להתחיל להתווכח עם אנשים אחרים.

EmGee

New member
מקור ראשון זה הייתי שם

בצבא הייתי טנקיסט. חירניק לא מחפה על טנק, וזה לא נמצא בשום תורת לחימה.

user4576

New member
בגלל זה המלחמה נראתה כמו שהיא נראתה

כי לא היה אף אחד ושום דבר ששמר על הטנקים מהטילי נ"ט. אותו דבר קרא לנו ביום כיפור - ואנחנו פשוט לא לומדים לקח.

EmGee

New member
הידע שלך שואף ל0.

זה לא כי אני מזלזל בך (ואני כן) זה בגלל שאין לי מה להכנס לדיון על טקטיקוטת והשוואות עם מישהו שאין לו מושג בעניין.

user4576

New member
אוקיי

לא היה שום דבר לא בסדר במלחמה, כל הטנקים ששיפדו לנו היו למעשה פעולת הטעיה מתוכחמת, ובמלחמת יום כיפור השיריון שלנו נחל ניצחון מוחץ על חוליות צידי הטנקים המצריים, איך שאתה רוצה. תראו מה זה, כל סמ"ר מושתן כבר חושב שהוא מינימום רומל. הכבוד לקצינים בצבא זה לא מה שהיה בזמני...

עוד ציטוט טוב מהלינק שלך

"סיוע חי"ר ונ"ט כפי שכבר נאמר, כאשר כוחות חי"ר ושריון נלחמות באופן שאיננו משולב, הם מצויים בנחיתות טקטית אפילו מול אויב חלש: טנקים ישראליים במלחמת יום הכיפורים נאלצו להיכנס לקרב ללא סיוע חי"ר, וספגו אבידות כבדות כתוצאה מהפעלת טילי נ"ט נגדם על-ידי החי"ר המצרי. רק סיוע חי"ר וארטילריה הצליח להפוך את הקערה על-פיה, ואפשר לאוגדות השריון הישראליות לעבור למתקפת-הנגד. זוהי דוגמה מצוינת שממחישה באופן הטוב ביותר את מה שהיה ידוע למעשה מאז מלחמת העולם השנייה: טנקים וחי"ר מצליחים רק כאשר הם נלחמים במשולב, תוך שימוש ביתרונות של כל כוח וחיפוי תוך מינימיזציה של החסרונות. בקרבות רבים מאז מלחמת העולם השנייה לא היה זה מחזה נדיר לראות חיילים מוסעים על-גבי הטנקים, מוכנים לקפוץ מהם ולהיכנס לקרב בכל רגע שיידרש. טנקים רבים מתוכננים במיוחד כדי לאפשר הסעת חי"ר בצורה כזו או אחרת: אם על-ידי הרחקת צינורות הפליטה ("אגזוז") מהמשטחים הישרים שמעל התובה, ואף תכנון פנים-הטנק (כפי שנעשה במרכבה הצה"לית) כך שיוכל להכיל חיילים מלבד ארבעת אנשי הצוות (במרכבה ניתן להחליף את מקומם של כל 8 פגזים בחייל אחד נוסף). כמו-כן, תקרת הצריח בדרך-כלל אינה משוריינת בכבדות, מכאן שהטנק פגיע בפני ירי ארטילרי תלול-מסלול והתקפות מהאוויר. לכן במהלך התקדמותם של כוחות שריון גדולים הם יקבלו סיוע גם מיחידות אנטי-ארטילריה ונ"מ.

antidot

New member
המממ

לא יודע מה לימדו אותך בצבא, אבל לטנק יכולת שואפת לאפס מול נ"ט קרוב. ביום שתראה לי פתיחת מעבר ע"י טנקים בלבד ללא כוחות הנדסה וחי"ר או פלוגת טנקים כובשת לבד יעד חי"ר מחופר, אני אדע שעבר זמני. זה שבשיזפון מתעקשים לעשות את רב התרגילים ללא נוכחות של חי"ר בתרגיל בגלל הקשיים הלוגיסטיים לתאם תרגילים משותפים לא אומר שהם לא אמורים להיות שם וכשהם כבר עושים את זה, השיריונרים לא יודעים איך לעבוד עם חי"ר (וזה זהה בכיוון השני: גם חי"ר כמעט ולא יודע לעבוד יחד עם שיריון). אגב, להזכיר לך מה זה מארב ארטישוק ומי מחפה על מי שם ?

EmGee

New member
דבר ראשון

אני מצטער אבל בחיים שלי לא הייתי בשיזפון, אז כל מה שאתה חושב שמלמדים שם לא נכון לא בדיוק קשור אלי. יש בצבא כוחות משולבים של חיר, שריון, הנדסה, מסייעת (שזה שייך פיקודית לחיר אבל מבחינת תו"ל זה עולם שונה לגמרי) וגדס"רים למינהם (כנל לגבי מסייעות). כמובן שיש חיל אויר ומליון כוחות אבל זה כבר ברמה הכוללת. טנקים לא מסתערים לבד, אבל מלפניהם יש אך ורק סיירות ולא חי"רניקים. החירניקים הולכים אחריהם או מצדדיהם. זה התו"ל שקיים עכשיו, שאגב הוא גם התחיל להשתנות בעקבות כל מיני מערכות אחרות שפיתחו שלא אמורים להזכיר את דבר קיומם בכלל אבל זה עוד לא השתנה לחלוטין. מארב ארטישוק? מה זה קשור? דיברתי על מהלך של כיבוש שטחים ולא בט"ש.

antidot

New member
שיזפון

בשיזפון מלמדים את הקצינים של שיריון (לפחות ככה זה היה פעם). אולי כדאי שתתעדכן. אתה מציג דברים שאתה ראית בשטח, אבל כנראה לא הבנת את המשמעות: מי שפותח לשיריון זה תצפיות. זה שלפעמים זה מחלקת סיור זה לא אומר כלום. זאת באותה מידה יכולה להיות כל תצפית אחרת בעלת יכולות דומות וזמינות לטובת שיריון. ותתפלא, אבל לא צריך לרוץ לפני הטנק בשביל לתת לו חיפוי לטווח הקרוב. ולא ענית לי על ארטישוק שהוא מארב במטווה לבנוני קלסי. זה שהשכיבו אותם בבט"ש לא אומר שטנק יכול להיות לבד בלי חי"ר. גם לי יצא להיות בפנים במלחמה האחרונה. ראיתי את השיריון חוטפים ונהרגים. מה שהעלה לי את הסעיף במיוחד שלא מעט נפגעים ניתן היה למנוע אם המפקדים הבכירים היו זוכרים את מה שלימדו אותם בבה"ד 1. אבל עזוב, זה לא קשור לנושא הפורום. אני מזמן לא נכנס לוויכוחים של "למי יש יותר גדול". כל אחד שיעשה את העבודה שלו בצורה שהוא אמור לעשות אותה.

שחקת אותה עם הלינק../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני מצטט" ...בעקבות המלחמה הוסקו המסקנות לגבי אופי הלחימה הנדרש מכוחות השריון בסביבה רוויית נשק אנטי-טנקי, וללוחמה נגד טנקים יש מקום של כבוד גם בקרב החי"ר הישראלי. מסקנה חשובה המתבקשת מתיאור זה היא שטנקים לבדם מהווים, אולי באופן מפתיע, מטרה קלה למדי עבור כוחות חי"ר המצויידים היטב בנשק נ"ט.

60 השעות האחרונות... חטיבת הנח"ל ...

היתה צריכה לדאוג לטפל בלוחמי החיזבאללה על מנת שלא ישמידו לנו את את הטנקים בעזרת טילי הנ"ט. בסופו של דבר הם לא לא היו במקום בו הם היו צריכים להיות והטנקים שלנו הושמדו אחד אחרי השני. קרוב ל-12 טנקים הושמדו... וסיפור הדגל זה מהספר "שבויים בלבנון"

user4576

New member
תראה, תכלס כנראה שהגישה שלו נובעת פשוט

מגאוות יחידה. מפמפמים להם שם בשריון שהם הדבר הכי חשוב ושהם לא צריכים עזרה מאף אחד וזו התוצאה...

EmGee

New member
הגישה שלי נובעת מידע.

הגישה שלך נובעת מלשחק אותה מבין גדול ממאמר בוויקיפדיה. אני מצטער שעזרתי לך להעביר את הזמן, המטרה שלי היתה לנסות להראות לך כמה אתה מטומטם - אבל את זה רק אלוהים יודע.

user4576

New member
כן, כן

ממש קל לזרוק סיסמאות וקללות, לא נתת שום פיסת מידע ולו הקטנה ביותר שתתמוך במה שאתה אומר, או איזשהו נימוק. אם אתה חושב שהשריון יכול לעשות את העבודה בלי תמיכה של חי"ר - שיהיה לך לבריאות. אבל אם זה שחיזבאללה זיינו אותכם בלבנון לא גורם לך אפילו לחשוב על האפשרות שאולי אתה טועה - אז חבל.

קצת עצוב שאתה מדבר ככה...

קודם כל אני לא יודע אם החיזבאללה באמת "זיינו אותנו" , אבל בכל מקרה זה שאתה אומר "זיינו אתכם" זה כבר מראה משהו לא טוב. אין כזה דבר "אתכם" , צה"ל שייך לעם ישראל , אם באמת חיזבאללה זיין את צה"ל כמו שאתה אומר , אתה לא צריך להגיד אתכם . צה"ל הוא הצבא של העם , הוא הצבא שמגן עלייך , ומכיוון שאתה חלק מהעם (לפחות אני מקווה ככה) , האמירה שלך הייתה מיותרת . ובלי קשר לתוצאות המלחמה , אני מעריך את צה"ל ואת לוחמיו וראוי שכולם יעשו זאת .

EmGee

New member
"זיינו אותכם"

הוא אמר שהיתה לו רקורד צבאי עצום, אבל לא מוכן לספר מה זה היה מתוך עקרון של "פרטיות". נראה לי שהסיבה להסתתר מאחורי שם באינטרנט זה של ילד שנהנה להתחזות לאחרים. אל תקח את כל היפי נפש האלה ברצינות, הם מגבבים שטויות כדי לקבל צומי והצדקה לעבריינות שלהם. לקח לי קצת זמן אבל הכי נכון זה להתעלם מהם, בתקווה שמנהל הפורום ישכיל סוף סוף לחסום אותם מכאן.

user4576

New member
כן, כי כל מי שלא מסכים איתך הוא "יפה נפש"

וצריך לסתום לו את הפה...בקצב הזה אתה מהר מאוד תמצא את עצמך מדבר עם עצמך, כי לא יישארו עוד אנשים לא חסומים. נראה לי שאתה פה זה שמחפש צומי, וזה שלא למדת ביטחון מידע בסיסי ושאתה חושף את פרטיך המלאים בפורום ציבורי החשוף לעיני כל זו בעיה שלך. הייתי עונה לך במסרים, אבל אני לא סומך עליך מספיק שלא תחליט על דעת עצמך לשים את זה בפורום סתם כדי לעשות דווקא.

user4576

New member
התכוונתי שהם זיינו את השריון

בין היתר בגלל הזלזול (שחוויתי על בשרי מספיק, תאמין לי) בחשיבות החי"ר.

למה לדבר ככה?

בשביל מה זה טוב ההתבטאויות האלה? עזוב אם זה נכון או לא , פשוט לא מתבטאים ככה נגד הצבא , שיריון ובכלל.

למעלה