כנסו לראות בשער של תפוז

EmGee

New member
סתם מתוך סקרנות

מה הסיבה שאתה מתכוון לא להתגייס? אתה אומר שאכפת לך מבטחון המדינה, אבל לעבוד ברפאל תוכל לעשות מגיל 21 עד גיל 70 לפי מה שאתה אומר. אז למה שלא תתרום בשירות קרבי רק 3 שנים?

ori239

New member
תהייה

אולי כי בשירות קרבי מקבלים 700 לחודש וברפא"ל לפחות פי 5? (וגם אין את הקטע של המדים והמקלחות המשותפות והמפקד שצועק עליך, ואם אתה סוגר שבת אז לא רק שלא נדפקת אלא שאתה אפילו מקבל 150%)

S h a y D u

New member
לכסף אין משמעות וצורך בעיני בהקשר הזה.

אם אני כבר משהו, אני מעוניין לעשות מנדיבות ומסירות, והשכר הכספי לא משנה לי (בין היתר מכיוון שאני ממומן כראוי ע"י המשפחה...).

S h a y D u

New member
אני אסביר לך בכנות...

הסיבה שאני לא מתגייס היא בגלל שאני הולך להיות אחד מעוד אותם ג'ובניקים זוטרים שמהווים נטל על המערכת ועל המדינה. הולואי והייתי יכול להיות קרבי, לצערי לא יועדתי להיות קרבי מפעת כושרי הרפואי שאינו מאפשר לי. כשמדברים על שוויון בנטל - כנראה שה"נטל" היחידי בכל הסיפור הוא רק הנטל שאותם ג'ובניקים על הצבא שמגייס אותם סתם מבלי שהוא באמת צריך בהם.

respecta1

New member
אם הוא לא היה צריך, הוא היה משחרר

אבל הצבא כן צריך, לא סתם יש לו תפקיד בשבילך.. אז אתה יודע יותר טוב מהצבא? הצבא אומר לך שהוא צריך ושם אותך בתפקיד.. אם אתה חושב שהוא לא ראוי בשבילך ואתה הולך לנסות להשתחרר במרמה אל תנסה לתרץ את זה בזה ש"הצבא לא צריך".

S h a y D u

New member
אני לא מאמין לטענה ריקנית כזו.

אני לא סומך - לא על הצבא, לא על המדינה ולא על המשטר. עפ"י החוק, צה"ל מחוייב לגייס הרבה יותר ג'ובניקים ממה שהוא צריך, הרבה הרבה יותר ! וכן, התפקיד לא ראוי גם בשבילי - איך אני אמור להרגיש עם עצמי במשך 3 שנים על כך שאני הולך לעשות משהו שאני מרגיש שאני לא תורם בו ובעוד ישנם תפקידים אחרים שכן אוכל לתרום בהם? מצטער, כמו לכל בן אדם, גם לי יש דברים יותר חשובים לעשות עם עצמי. גם אם אשתחרר, זה לא יהיה במרמה - אני משוכנע שלרוב בני האדם יש היכן שהוא סיבה מסויימת ומוצדקת שיכולים להשתמש בה על מנת להשתחרר שלא במרמה, אך לא כולם מראים אותה - מכיוון שיש כאלו שכן רוצים לשרת. שהיא יכולה להיות הרבה דברים: אדם בעל אזרחות במדינה זרה, אדם בעל נתונים רפואיים נמוכים מדי, אדם שהיה נתון בעברו במצב נפשי מעורער ונהג לקחת כדורים, אדם בעל עבר פלילי, אדם בעל בעיות ת"ש חריגות, יתום, בן יחיד, בן למשפחה שקולה, נפגע פעולת איבה, אדם שהיה היפראקטיבי בצעירותו או שלא סיים 12 שנות לימוד, אדם דתי/מסורתי/בני"ש וכו' וכו' וכו' - כולנו בני אדם ולרובינו יש משהו שאם נחפש בעצמינו היטב, נוכל להשתמש בו ע"מ לצאת מן הצבא. אם הצבא היה צבא מקצועי, היה לי צ'אנס להתקבל כעובד בעל מקצוע לתפקיד שבו אני מתמחה ובכך לתרום לצבא כראוי - אך המדינה יורה לעצמה ברגל עם חוק גיוס החובה המגושם הזה. אם כל אדם היה תורם לצבא במקצוע שבו הוא מתמחה ובשכר שממנו היה יכול להשתכר כראוי, היה לנו צבא הרבה יותר מקצועי והרבה יותר מוצלח. וכפי שכתב אדם סמית' ב"עושר האומות": "אין אנו מקבלים את מזוננו בזכות נדיבות ליבם של הקצב, מבשל השיכר או האופה, אלא בזכות דאגתם לאינטרס האישי שלהם. כל אדם שואף רק לביטחונו האישי, רק לרווח האישי שלו. ובכך הוא מובל בידי היד הנעלמה ומקדם מטרה שלא התכוון אליה. ע"י כך שהוא משרת את האינטרס שלו, הוא מקדם את האינטרס של החברה כולה בצורה יעילה יותר מאשר כשהוא באמת מתכוון לקדם אותו."

ori239

New member
אם הייתי חושב כמוך גמני לא הייתי מתגייס

עבדתי בכל תפקיד אפשרי בתחנת רדיו מקומית כ-3 שנים.. שידרתי גם בתחנות מסחריות ארציות.. תכנית הבגרות שלי, שעסקה בין היתר בפוליטיקה וכללה מרואינים מהשורה הראשונה, זכתה לשבחים.. בוחנת הבגרות טענה שזוהי עבודה לתואר ראשון ולקחה עותק ל'צרכים לימודיים'.. בקול ישראל (שם כל עבודות הבגרות בתקשורת נשלחות לביקורת) החליטו לשדר את התכנית (למיטב ידיעתי שודרה כבר פעמיים, אולי יותר).. והתכנית עדיין רצה בפאנלים לתקשורת ובתחרויות.. בין היתר קיבלתי גם הצעה לעבוד תקופת ניסיון עם כתב של ערוץ 1.. עם כל הניסיון הזה, לא הסכימו לשלוח לי אפילו הזמנה למיונים ההתחלתיים של גלי צה"ל, במחנה או דובר צה"ל.. חלק גדול מהמיונים בחיל המודיעין לפרוייקטים 'חבצלות' (נפלתי בראיון), 'שחקים' (הגעתי לרשימת המתנה, ממש הסוף), קשרי-חוץ ומודיעין אלקטרוני עברתי בהצלחה.. אך כנראה שלמבחני הידע הכללי של מערך התקשורת של צה"ל אני והניסיון והנתונים הגבוהים לא ממש מספיקים.. אז מה? לא אתגייס? האמן לי שהניסיון שלי וההמלצות מפי חברי כנסת ואנשי תקשורת מוערכים (פרופסור דן כספי מאוניברסיטת בן גוריון, המורה של כל המורים לתקשורת, אמר לגבי 'אני בטוח שהוא יגיע רחוק') היו תורמים הרבה יותר מאשר הגיוס הקרבי אליו אני פונה, ואני לא בכושר בשיט, אחרי 100 מטר ריצה אני מתעייף.. אבל אני אתגייס כקרבי, ואתן 3 שנים על הצד הטוב ביותר.. כשאשתחרר, או לחלופין כשאני עכשיו על אזרחי - אני אומר את דעתי ואת מה שאני חושב על הצבא ועל דרך התנהלותו.. אתה צריך להבין שיש מדיניות של קומבינות בצבא, כמו בהרבה מקומות אחרים.. רק שכל עוד אתה כשיר להתגייס, מבחינת החוק עליך להתגייס.. אין זה משנה אם התפקיד מוצא חן בעיניך או לא.. וכמובן אין זה תפקידך להחליט עבור הצבא היכן תתרום יותר או פחות.. אתה יכול להילחם על זה באמצעים לגיטימיים - לשלוח פקסים, לבקש להיפגש עם קצינים ולעמוד בפני ועדות, וכן כל דרך אחרת שעומדת לרשותך.. את הסיפור שכתבת לנו פה בקצרה 'איך לנהל צבא טוב יותר ומוצלח יותר' השאר לקברניטי המדינה, שיקראו.. אין זה תפקידך..

אם אתה רוצה להתגייס תפאדל, מה אתה רוצה ממנו?

הוא רוצה לתרום למדינה בדרכו (שהיא כנראה הדרך הכי טובה). צה"ל לא מעוניין. מה אתה רוצה ממנו?! אתה רוצה להתגייס כי אומרים לך, תתגייס. שיהיה לך גם בהצלחה. אבל למה בגלל שיש אנשים כמוך שעושים בדיוק מה שאומרים להם בלי לשאול שאלות, גם הוא צריך לעשות בדיוק כמוך? " את הסיפור שכתבת לנו פה בקצרה 'איך לנהל צבא טוב יותר ומוצלח יותר' השאר לקברניטי המדינה, שיקראו.. אין זה תפקידך.." אם לא תהיה ביקורת על צה"ל ועל שרות החובה... הכשלים במלחמת לבנון השנייה רק יחזרו. זה שלך לא אכפת ואינך מתכוון לפעול בעניין לא אומר שאחרים צריכים לעשות בדיוק כמוך. ואגב אני מבטיח לך שברגע שיהיה לך קצת קשה בצבא. אתה תזכר בכל מה שכתוב פה ותשאל את עצמך למה אתה צריך את זה... אם אפשר לעשות צבא טוב בהרבה.

TheSimpsons

New member
העלית בעיה חמורה בתופעת ההשתמטות

"ואגב אני מבטיח לך שברגע שיהיה לך קצת קשה בצבא. אתה תזכר בכל מה שכתוב פה ותשאל את עצמך למה אתה צריך את זה... אם אפשר לעשות צבא טוב בהרבה." תופעת ההשתמטות פשוט גורמת לחוסר מוטיבציה. חיילים, בד"כ קרביים, שנותנים את הנשמה, שקשה להם באימונים והם עלולים ליהרג בכל קרב, פתאום נזכרים ב"כל מה שכתוב פה", וחושבים לעצמם: למה אני עושה את כל זה, כשהמשתמטים היקרים לא מוכנים להיות ג'ובניקים? ואאל"ט, אחת הבעיות החמורות ביותר בצבא היא חוסר מוטיבציה. ואתם, המשתמטים, מהווים את אחד הגורמים הרציניים לכך. אני בכלל לא מדבר על למנוע מהחייל הקרבי או אפילו הג'ובניק להרגיש פראייר - מדובר על תופעת חוסר מוטיבציה שגורמת לירידה חמורה באיכות הצבא; ואם נוסיף את טענת המשתמטים ש"חשובה האיכות ולא הכמות", אז המשתמטים פוגעים (מלבד בכמות) בדבר החשוב יותר ברמה חמורה יותר - האיכות.

אין זה מתפקידו

ואין זה גם באפשרותו להחליט עבור הצבא. כן באפשרותו לפנות לגורמים בצבא המוסמכים לשחרר אותו, ואני מוכנה לחתום לך שהם יעשו כן.

בקיצור, אתה בחור מוכשר שנותן...

לקמפיין נגד "המשתמטים" לדפוק אותך... ואתה רוצה שכולם ידפקו כמוך. ואגב רואים שאתה בחור חכם ומתעניין... אתה באמת מאמין שהסא"לית אמרה לך את האמת ולצה"ל חסר חיילים קרביים?! אם כל כך חסר לו מדוע אינו לוקח חברות תעשייה וניהול אזרחיות, על מנת לחסוך בכמות ההוצאה הכספית על מנהלות מיותרות, ומעלה לקרביים את השכר?! בכך הוא יוכל להעלות את המוטיבציה לקרבי... וסתם כדי להעלות לך את המוטיבציה... צה"ל שלח חיילים במלחמת לבנון השנייה לבינת גבל לתקוע דגל על מנת לקבל תמונת ניצחון היכן שנסראללה נשא את נאום "קורי העכביש"... שלושה חיילים מתו לחינם (לחיילים הפשוטים זה כמובן לא נאמר, אבל המילואימנקים הוותיקים סרבו לשתף פעולה וסרבו פקודה). הוא שלח טנקים בואדי הסלוקי באור יום ללא חיפוי מצד כוחות חי"ר... וישנם עוד המון כשלים וטמטום בצה"ל. אתה מוזמן לקרוא את דו"ח וינוגרד, או את "שבויים בלבנון" של עפר שלח ויואב לימור. אתה הרי איש תקשרות שהולך לצבא... כדאי שתדע קצת למה אתה נכנס.

Sun Hello

New member
על פוליטיקה ומי ששולט בתקשורת

כאן. כדאי לחשוב טוב טוב על מה שכתוב בעיתון כולל בעיתונים שלהם באינטרנט\יש בטלוויזיה\נשמע ברדיו וכו'. כי כל האנשים שאמצעי התקשורת נמצאים בידיהם גם אין להם אינטרס לפרסם דברים מסויימים כי הם יפגעו לעצמם בעסקים, וגם - והכי חשוב - הם כולם מקושרים אחד לשני - כמו שאפשר לראות ב"מפת השליטה בתקשורת".

כמה משעשע

שכשזה מגיע לאנשים שהצבא כן משתחרר אז אתה וחבר מרעיך פתאום כן יודעים יותר טוב מהצבא
אם שי יפנה לקב"ן בבקשה להשתחרר, הוא משתחרר תוך 5 דקות.

respecta1

New member
ממש לא יודעים יותר טוב מהצבא

הצבא משחרר אותם כי הם מתחזים למה שהם לא, והצבא עצמו אומר שצריך להלחם בתופעה הזו שאנשים מתחזים לדברים שהם לא בשביל לקבל פטור.

דבר אלי במספרים

כמה מתחזים הצבא מעריך שיש מבין כלל האנשים שהוא עצמו משחרר? אין שום צורך בהתחזות על מנת לקבל פטור משירות בטחוני, לפחות לא במקרה של שי (ולא כי הוא בן אדם חולה שצריך אשפוז).

EmGee

New member
אתה מודע לכך שיש הרבה ג'ובניקים שתורמים?

כאלה שעושים עבודה מאוד חשובה.

למעלה