כנראה שאלה מפגרת לגמרי...

Tristitia

New member
זה מאוד לא מדויק

בניגוד לבעלי חיים ,לאדם ממוצע יש יכולתך לשלוט ביצרים שלו (למעט אנשים יוצאי דופן). כל מה שכתבת זה פירוט למה ששרון כתב ובכלל לא סותר את דבריו. רק שהגישה שלך שונה משלו. את בוחרת לראות את הרע ( אם לקרוא לזה רע , תלוי איך מסתכלים על זה). הוא בוחר להתעסק בחיוב. ובכל מקרה- יש הבדל בין מטרה של קיום יחסים מין שזה מה שהוא ציין .לבין ממה זה נובע (את מציינת חשק, אבל למעשה זה נובע מעוד דברים ביולגיים, גנטיים ונפשיים כאחד)... אדם יכול לשלוט ביצריו וצרכיו- יש מצבים שנגיד בני זוג לא ביחד , נגיד אחד מהם נסע לחו"ל - יש דבילים שהולכים לבגוד בזמן הזה ויש כאלה שללא ספק מתגעגעים לבני זוגם וחושבים עליהם , אבל אם הם לא שם לידם הם פשוט מתאפקים עם היצר שלהם... חוץ מזה אפשר לחשוב... אנחנו בניגוד לבעלי חיים באמת יש לנו חיים עמוסים של עבודה 9 שעות ביום + שינה + אוכל + חברים (בגדר ידידים) זה לא שבאמת אדם מיני כל הזמן מתעסק /חושב/ מקיים יחסים מיניים. הנה שוב הגזמת לגמרי כאילו זה איזה אסון טבע בלתי נשלט.

Limbonic Art

New member
מסכימה עם כל מילה.

גם אדם מיני יכול לשלוט על יצריו וסביר להניח שכולם עושים זאת בשלב כזה או אחר בחייהם. פעם היה איזה משאל מטומטם לגברים מה הם חושבים בזמן נהיגה. יצא שמרביתם חושבים על מין. אז הנה עובדה שהם חושבים ואולי חלק גם רוצים בזה באותו רגע , אבל עדיין לא יורדים מהאוטו והולכים לחפש מין כי הם צריכים את זה עכשיו ומיד. כמו כן יש אנשים שרוצים להגיע לפורקן ומשתמשים בכלל באוננות כפיתרון . אם הם נהנים מזה - זה מביא להם סיפוק נפשי ופיזי כלשהו - אני לא רואה סיבה למה לא ומה הקשר בכלל שיעבוד או קורבות- כי ההפך הוא הנכון. אני נהנת ממוזיקה ומאפייה - אז אני קורבן בגלל זה? לצערי, גם שומעת פחות בגלל העבודה

Xylophone

New member
את לא נולדת עם יצר

למוזיקה ולאפיה- זה ההבדל. היתה לך בחירה פה. לדוגמה בחרת להאזין לסוג מוזיקה אחד ולא אחר כי את יותר אוהבת מוזיקה אחת ומוזיקה מסויימת אחרת את שונאת. אבל את לא שומעת סוג מוזיקה שאת שונאת כי יש לך בחירה אין לך משהו מכני שמושך אותך לשמוע את סוג המוזיקה הזאת. לאנשים אין פה בחירה- הם נולדו ככה. וזה מה שהבנתי שמפריע לערפד טהור- שהוא נולד עם זה ושונא את זה. זה כמו שתהיי חייבת לשמוע מוזיקה שאת שונאת כול הזמן ולא תוכלי לעצור בעד עצמך. יש הבנה?

Limbonic Art

New member
מודה שזו השוואה לא נכונה.

אבל את שוכחת את השורה התחתונה. אדם מיני נולד עם יצר מיני ועם חינוך נכון הוא יודע להפיק ממנה הנאה ודברים חיובים. ותאמיני לי שאני מבינה את הבעיה שלו מצויין ואני יכולה לסכם את זה רק בחבל שהוא לא עושה כלום בנידון . אפשר גם לחיות עם זה אחרת .

gabriel1349

New member
וזו בדיוק הנקודה

אם ערפד טהור סובל ושונא משהו שהוא נולד איתו ולא מבין שזה משהו טיבעי וחלק ממנו . כדאי לו לבדוק את הסיבות של השנאה- האם הם רק מגישה לא נכונה לחיים? האם הוא לא מצליח לקיים קשר זוגי כמו שהוא רוצה? ויש עוד כל מיני סיבות שעלולות גם להיות מורכבות וקשורות אחת לשנייה . אבל זו לא הפואנטה. הפואנטה היא מפריע לו משהו , הוא לא רואה את הדברים בצורה נכונה יש לו צורך כמו שלאדם יש צורך לאכול בלי לבחור בה . זה שהוא לא בוחר או כן בוחר לא עושה את זה כדבר שלילי . גם אוכל אנחנו לא בוחרים, באופן כללי, מתי אנחנו רעבים- זה הופך את זה לשלילי? (כן אצל אנורקסיות אולי).

gabriel1349

New member
וסליחה

יאמר לזכות ערפד טהור שיש לו יכולת שיפוטית בריאה לפחות ולא בוחר בדרך הקלה להצטרף לכמה פסיכים שהם אנטי סקס.

תודה

אני אוהב אתכם, אתם היחידים (טוב... כמעט היחידים) שמתנהגים כמו בני אדם בפורומים (המקום הזהנחשב לפורום, נכון?). יש לי סלידה מקבוצות פאנאטיות, מה לעשות? אולי אני שופט את עצמי יותר מדי, או שאולי לא מספיק... סקס מעסיק אותי די הרבה... אני לא מתכוון שאני גולש לאתרי פורנו רוב הזמן אלא לעובדה שאני חושב על הנושא די הרבה (לדעתי לפחות)... במובן הזה אני כן מתנהג כמו חיה... למרות שאני יכול למנוע מעצמי לקפוץ על בחורה יפה שעוברת זה צורך יותר מדי מאמץ (לדעתי)... אני בספק אם אני יגמור בתור אנס אבל אני עדין רוצה יותר שליטה...

korpiklaani

New member
יש לך שמץ של מושג כמה מחקרים על מין יש ?

והרי רוב העולם הוא מיני. אפשר לשאול אותם בדיוק למה הם מקיימים יחסים. יש 3 מטרות עיקריות יבשות. השאר אכן פילוסופיה בגרוש. ולא כתבתי ולא דיברתי על פילוסופיה ובטח לא נכנסתי לעיניין למה אדם קיים ומה מטרתם בחיים.

Limbonic Art

New member
הוא ציין 3 מטרות שאפשר לשלב בינהם

או לבחור אחת מהן כמטרה . מה שאת כותבת בכלל לא סותר את מה שהוא כתב.

p019

New member
אפשר לשמור על נימה יותר נעימה

למרות שהמילה "עליוניים" מוגזמת ואולי לא הכי במקום. ובטוח שלא פוליטיקלי קורקט. אני אישית בהחלט שמחה שאני א-מינית ולא מינית. וכן, סיכוי סביר שאם הייתי מינית ההיתי חושבת שאני שמחה שאני מינית ולא א-מינית - מצד שני - אם הייתי מינית לא הייתי אני - אז מי יודע
. ואני למרות שאנחנו לא רוצים שאנשים מיניים יתקפו אותנו לכן נזהרים בשפה שלנו - לא צריך לגונן עליהם. כל לחתוב רשימת מכולת של דברים שבגלל מקיימים יחסי מין - אבל לעומקו של דבר אני לא יכולה לרדת - והדברים הללו לא מסבירים אפילו 50% מהדברים שאני רואה מסביבי.

korpiklaani

New member
הם לא מסבירים אפילו 50% מהדברים?

למה אנשים לא מקיימים יחסים בשביל הנאה? וסיפוק? אנשים מסויימים לא מקיימים יחסים בשביל להביא ילדים ולהקים מסגרת משפחתית בין היתר? זה לא בשביל להעמיק קשר זוגי ולהפוך אותו לעמוק יותר? אז מה זה כן? ולא אני לא מגן על שום מיניים ועל שום א-מינים , אני פשוט רואה פה אנשים מגזימים לגמרי. מגזימים בדיוק (רק באופן הפוך) כמו שהתקשורת מגזימה עם הפרסומות המיניות שלה והסיפורים מסביב שאם ארד לשורש העיניין לא מאוד קרובים למציאות אלא ניפוח שלם שמעידה על קבוצה מאוד מסויימת באוכלוסיה שגם לדעתי עושה מהעינין מסחור באופן שלילי למדי.

Limbonic Art

New member
עיזבי לראות מה מסביב...

שאלי אותם - אני מוכנה להתערב שרוב יענה לך שהם עושים זאת כי זה כייף (או משהו בסגנון). אני חושבת שלהתעסק בשליליות ולהמציא תאוריות על דברים, שאנחנו הא-מינים, לא ממש חשים ומרגישים צורך ולקבוע עובדות במקום מיניים שיודעים טוב מאוד מה הם מרגישים - זה לא דבר נכון ואפילו באיזשהו מובן סתם גורם לעצבות מיותרת (אולי לא אצלך , אבל מהיכרות אישית - אצל כמה פה כן) , זה לא נכון בדיוק כמו שמיני יבוא ויאמר לך כמה הוא לא מבין א-מינים ואיך זה יכול להיות ומראש ישלח את כולם לטיפול
נראה לי הכי בריא לכולם זה לנסות להבין ולא לשפוט או לבקר אף אחד ,במקום להרגיש "קורבן" בעולם מיני. (אה ואני גם שמחה להיות א-מינית ועוד אחת שלא מעוניינת בקשרים רומנטים- זה נראה לי מאוד חוסך כאב ראש, אבל יש כאלה שרוצים קשר , מי אני שאמנע מהם? שיהיה לכולם בהצלחה ובעיקר אושר ושלמות עם עצמם[הכי חשוב!]
)

Grom18

New member
למה לא מסביר?

בני אדם לא מפיקים הנאה מלקיים יחסים מיניים? אז למה הם כן? זוגות לא מביאות ילדים בעזרת מין? אז איך כן? כשזוג אוהב הוא לא רוצה להביע אהבה ולהעמיק אותה גם במישור הפיזי? לחוש נאהב/ת ולהעניק באותה מידה? מה את רואה מסביב בדיוק שסותר את העובדות האלה או אפילו אחת מהן? בנוגע למה שנאמר פה ולא נזכר הדבר החשוב בעיניין, מי שסובל ממיניות או התנהגות מינית , עד כדי כך שזה מפריע לתפקודו וריכוזו היוםיומי -גם צריך טיפול. אני לא חושבת שזו בושה. אני חושבת שזה מגוחך להשאר במצב כזה או אחר שגורם לסבל במקום להתמודד עם הבעיה האמיתית.

Limbonic Art

New member
כיום אחרי המצאות אמצעי מניעה למנהם..

זה בעיקר לשם הנאה והעמקת קשר זוגי. שאין בזה שום דבר שלילי ההפך
אני מכירה המון זוגות שמבחינתם מיניות בקשר זה משהו שהופך את הקשר לעמוק יותר ואפילו מגיע לפסים רוחניים- מהצד זה נראה לי מאוד יפה ומעורך - זה יפה לשמוע איך זוג אוהב אחד את השני בצורה כל כך יפה. מצידי ,כל מה שגורם הנאה לאנשים ולא מזיק למוח ולבריאות- מבורך גם אם אני עצמי לא מתעסקת בזה
לגבי אנשים סטוצניקים שסתם מקיימים יחסים עם כל מיני אנשים מזדמנים לשם הנאה בלבד . אני חושבת שזה סתם מרוקן את האנרגיות שלהם והם לא משיגים שום דבר בזה מלבד הנאה רגעית וריקנית .. אבל חיים שלהם- ולסוג כזה של אנשים אני לא מתקרבת גם עם לא ישארו לי בכלל מכרים (מה שלא יקרה אף פעם, כי משום מה בקטע הזה יותר קל לי למצוא נורמלים, אולי בגלל שאני בכלל לא מתמצאת בתקשורת , אלא יותר בלהכיר אנשים במציאות)

korpiklaani

New member
אמממ זה לא סותר את מה שכתבתי ../images/Emo163.gif

וגם אני משום מה מכיר בעיקר יותר אנשים נשואים , עובדים , שחיים אורח חיים ממוצע עם ילד או 2 שמין מבחינתם זה חלק מקשר והעמקת קשר
"סטוצניקים" למנהם לא יוצא לי לפגוש- רק לשמוע מסביב...וכן גם לי אין מאוד דיעה חיובית עליהם

queen helen

New member
אני לא מבינה משהו:

מה זאת ההשתלחות על הסטוצניקים? אמנם מעולם לא חוויתי הרגשה כזאת, אבל אני לא מבינה למה להסתכל בעין צרה על אנשים שמחפשים חמימות והנאה, אבל לא רוצים בהכרח מע' יחסים? או אפילו יותר נפוץ - אנשים שלא רוצים להתנזר עד שהם ימצאו את עצמם במע' יחסים. להגיד שסטוצניקים הם לא נורמליים ,או שאין עליהם דיעה חיובית (ואפילו לא פגשת אותם) נשמע לי מטופש כמו כל השתלחות שהיא באנשים מיניים. סטוץ זה פשוט משהו שאנחנו כא-מיניים לא מבינים, אבל לי אישית אין שום דבר נגד אנשים שבוחרים להעביר ככה את לילותיהם (כל עוד הם לא פוגעים באף אחד, ונזהרים), ויש לי הרבה חברים שכשהם אינם במע' יחסים, הם כן מחפשים מדי פעם מישהו להתנחם בזרועותיו ללילה או מס' לילות. אם יש משהו שבאמת מפריע לי, זה בגידות. (וגם אז רב הסיכויים שאני לא אנתק את הקשר עם האיש, כי כל עוד אני לא בנעליו, אין לי זכות לשפוט אותו).

gabriel1349

New member
זכותך לקבל או לקבל מה שאת רוצה

וזכותה וזכותי וזכות כולם לא לקבל בעין יפה כל דבר בעולם

למעלה