רגע רגע, אז עכשיו זה כבר לא לאסור לחלוטין
אלא להגביל? אלא מה בדיוק המשפט האחרון שלך מנסה להגיד? "גם צריכת אלכוהול צריך להגביל"? ואם להגביל, אז איך בדיוק להגביל? (ואני לא מדבר על אלכוהול. אלא על איך בדיוק להגביל פורנו). ואם לא התכוונת להגבלה, אלא בכל זאת לאיסור, ובכן, אז אין לי יותר מה לעשות חוץ מלהיאנח ולהגיד "הדבר היחידי שאנשים לומדים מההיסטוריה, זה שאנשים לא לומדים מההיסטוריה". ועם כל הכבוד, למה שאמרת שאתה עושה, "אני מציג מחקר כי אני רוצה להציג עובדות שמעבירות רעיון מסויים" - לדבר כזה קוראים הטעיית הציבור. חד משמעית. אם יש מחקרים שמציגים רעיונות מסויימים, ומחקרים אחרים שמציגים רעיונות הפוכים - ואין שום הסכמה בקרוב רוב החוקרים לפחות על עמדה מסויימת - הרי שהצגת מחקר יחיד של עמדה יחידה, והעמדת פנים כי זאת העמדה הנחקרת היחידה ואין שום טעויות או הפכים - זה פשוט שקר, במקרה הרע, או הטעייה מכוונת, במקרה "הטוב". זה שאתה רוצה שיתמכו בדעה שלך זה מובן. זה שאתה מסתיר בכוונה דברים, או מייפה דברים ומתאים אותם שיתאימו לדעה שלך, זה כבר משהו אחר. אתה הצגת בפירוש את המחקרים האלה כאילו הם הזרם המרכזי בחוקרים וכאילו אין שום דעות הפוכות, וזה פשוט לא נכון. ובכ"מ, בסה"כ, כל מה שאני רואה זה שאתה מנסה לנפנף במחקרים שלך בכל הזדמנות ולהתחבא מאחוריהם, כי מלבדם אין לך יותר ממש מה להגיד. ושוב, עם כל הכבוד, אני עדיין לא רואה איך מחקר יכול לבדוק שאם תצפה בפורנו הסיכוי שלך לאנוס יעלה. כאילו, תבין משהו, לדעתי ברור שרוב האנסים צופים בפורנו, ולכן זה בהחלט ייראה ככה במחקר. תחשוב. אתה לוקח אנסים, ממיין אותם, רואה ש90% מהם צופים בפורנו, ואומר "אה, אם ככה צפייה בפורנו מעלה את הסיכוי לאנוס". זה פשוט היסק לוגי לא נכון. זה כמו שתיקח נשים בהריון, תראה של90% מהן יש שיער ארוך ותגיד "אה, אם ככה שיער ארוך מעלה את הסיכוי להיכנס להריון". כלומר, המחקר בעצם לא יכול לבדוק קשר בין צפייה בפורנו לבין אונס, כי ייתכן שהקשר הוא הפוך לחלוטין - אדם עם פוטנציאל לאונס - בד"כ מעדיף לצפות בפורנו (ולדעתי זה הקשר הנכון). הדבר היחידי שהמחקר מסוגל לעשות זה לבדוק נטיות של אנשים לאחר צפייה בפורנו, ושוב, כפי שאני מציין, זה לא יכול לנבא אונס בגרוש. ככה שיקי, עם כל הכבוד, אם הנושא באמת חשוב לך כ"כ, אני מציע לך להתמקד בגורמים ה*באמת* חשובים שלו, ולא בגורמים הזניחים. בסופו של דבר, אם הפורנו באמת ייחסם, הדבר היחידי שיקרה זה שיהיה פלטפורמה לחסימת עוד אתרים שהשלטון לא אוהב, פלוס הפיכת מאות אנשים ל"עבריינים" (בדיוק כמו שהיה בארה"ב) פלוס שגשוג של מאפיות וגורמי פשע שיעבירו פורנו בניגוד לחוק (שוב, כמו שהיה בארה"ב) וכמעט אפס השפעה על מקרי האונס, מהסיבה הפשוטה שהפורנו הוא בכלל לא אחת מהסיבות המרכזיות. אז בכל הכנות, אם כבר - אתה צריך לחשוב על זה בדיוק במשוואה שהצגתי לפניך. אני אישית חושב שזה מספיק ממצה כדי להראות שנזקי חסימת הפורנו יותר גרועים מאי חסימתו.