כעס מוצדק או לא?

b love

New member
כעס מוצדק או לא?

אחח הרשומות שלי (זהירות חתולים!) קודמה לערוץ בע"ח, שם העתיקו את הרשומה, במלואה(!) בתחילת הרשומה כתבו את הכיוני שלי ובתחתית הרשומה יש קישור לרשומה עצמה, אבל לא נראלי שמי שקרא כרגע את הרשומה במלואה יכנס לקרוא אותה בבלוג עצמו, אבל ניחא, פעם שעברה שלקחו רשומה מלאה שלי לערוץ בע"ח עוד היה לי אח"כ את האייקון של ההמלצה, אבל הפעם אין כלום, ככה שאין לי שום יתרון בזה שיקדמו לי רשומות לערוץ בע"ח, וממש לא בא לי שיהפכו רשומות שלי מהבלוג לכתבות של הערוץ, מבלי שיתנן בקרדיט בבלוג עצמו, כי מה שהולך בערוץ עצמו לא מעניין אותי, לעומת מה שהולך בבלוג שלי, ואם בבלוג אין שום איזכור להמלצת רשומות של הערוץ, אינני מעונינת שילקחו רשומות שלי במלואן. חוץ מזה שאם יום אחד (ומתישהו זה בטח יקרה) ארצה למחוק את הבלוג כולו, לא בא לי שישארו חלקים מהבלוג בכל מיני מקומות, במיוחד לא רשומות מלאות! שלחתי אתמול מסר למנהלת הערוץ, והיום שלחתי את מה שכתבתי פה לבצלאל, מקווה שמישהו מהם יתייחס אליי.. מה אתם אומרים?
אותי בכל אופן זה קצת מעצבן

wranger

New member
הם לא ביקשו רשות לפני כן?

כשרצו לקחת רשומה שלי לשם שאלו אותי קודם, ונתתי את הסכמתי.

ayala26

New member
גם לי זה קרה

גיליתי במקרה דרך הסטטיסטיקה שהגיעו אלי מערוץ הריון ולידה. לא בקשו אישור קודם. אבל לא כעסתי בכלל. כשאני קוראת כתבה שהיא רשומה מבלוג ואם הרשומה מוצאת חן בעיני שאתעניין לקרוא דברים נוספים של אותו כותב אז כן אלחץ על הקישור לרשומה בבלוג.

noyy

New member
../images/Emo28.gifלמה את כועסת?

הרשומה שלך נחשפת כרגע ליותר אנשים שאולי לא היו מגיעים לבלוג שלך, ואולי תקבלי עליה תגובות גם משם. סתכלי על הצד החיובי, תתייחסי לזה כמו אל קידום (מה שזה באמת, אני חושבת
)

b love

New member
זה יותר קידום הערוץ מקידום הבלוג,

אין לי בעיה אם לא היו מעתיקים את הרשומה במלואה, הגבתי בקשה לעריכה, לא יודעת למה כולם פה אומרים שהם מבקשים רשות ממני אף פעם לא ביקשו.

noyy

New member
../images/Emo28.gifזה עדיין פרסום, לא?

גם אם מקדמים את הערוץ על חשבונך כביכול, את עדיין מקודמת ומקבלת יותר חשיפה. לדעתי זה בכל זאת שווה מאשר לא להיות מקודמת בכלל. ובכל זאת מצד שני, אני מסכימה איתך וחושבת שהעריכה לא במקום. היו לבקש את רשותך בנוגע לזה, רק בגלל שערכו לך את התכנים.

Tali1912

New member
זאת פעם שניה

שאת מקטרת על הנושא של ערוץ בעלי חיים ואין שום הצדקה להתבכיינות הזאת. ראשית מנהלת הערוץ ציינה גם את שם המשתמש שלך עם קישור לבלוג שלך ודבר שני העתיקה חלק מהבלוג ואחרי זה הוסיפה קישור וככה זה נהוג, לקחת פיסקה מהתוכן והובילה ע"י קישור. שנית, מהנסיון שלי עם הערוץ המנהלת כן מבקשת רשות "להשאלת רשומה מהבלוג" ונוסף על זה היא שואלת באיזה שם את מעדיפה שתופיע הכתבה כשהוספתי תמונה משלי היא החליפה לי אותה בגלל שתפוזינה יש לה תמונות משלה לשים בערוצים שלהם. תדעי לך גם שמנהלת הערוץ עורכת חלק מהכתבות בערוץ ומעבירה לך לאישור עם מה שהוסיפה או מחקה טקסט ואם לא תאשרי היא לא תפרסם, אני יכולה להגיד עליה שמבחינת זכויות יוצרים היא מקפידה אבל אשכררה מקפידה. בפעם הראשונה שכתבת על הנושא הזה כאן בפורום על שזה מעצבן אותך, יכולת מראש לדרוש שלא ישימו כתבות שלך בערוץ, אבל ברוך השם ראיתי קמצוץ מהרשומות שלך שם ולא ראיתי שדרשת שיורידו אותם עובדה האחרונה עדיין שם. ובכלל מה ההבדל בין אם ממליצים עלייך בערוץ בעלי חיים לבין שבצלאל ממליץ עלייך במומלצים או בשער הראשי, זה מפריע לך או לא? דרך אגב גם פליקסים לוקחים לשם. את טוענת שאין איזכור להמלצות של כתבות של הערוץ? וכמו מה זה נראה לך בשער הראשי של תפוז? תבדקי גם במסך ניהול כמה קישורים מובילים יש לך מערוץ בעלי חיים <מאין גלש ולאיזה רשומה בדיוק> לא מובן לי בכלל מה מפריע לך שהתכנים שאת מעלה, מועברים ישירות לערוץ בעלי חיים. באלוהים לא מובן לי.

b love

New member
שמת לב שאת תלחמי באש ומים

תמיד כדי לא להסכים איתי? טוב נו יש אנשים שאוהבים לכתוב בשפה של ריב אבל אני יענה לך בנחמדות. דבר ראשון באף אחת מהפעמים לא ביקשו ממני, לא מסר לא תגובה לא כלום!! אז ככה שגם לא כל כך שאלו אותי כלום על העדפות ויותר מזה שלא קיבלתי אפשרות להכסים מה נכנס ומה לא. דבר שני היא לא העתיקה חלק היא העתיקה הכל כפי שכתבתי מס' פעמים( את לא קוראת?) ההדבל בין המלצה לבין שלוקחים את זה לערוץ הוא פשוט,(שוב נראלי שלא קראת את מה שכתבתי) שאם אני אמקח את הבלוג (דבר שאשכרה יקרה יום אחד) הכתבות בערוץ עדיין ישארו, בשלמותם! את הפליקסים לא מעתיקים לערוץ.

Tali1912

New member
אהההה

בואי נגיד שאני לא צריכה לשים לב, אני מכירה את עצמי <בקשר לאש ולמים>. לא קראתי את הכתבה <חתולים כאילו..........> אבל ראיתי שהיא לינקקה את שם המשתמש שלך ואת הקישור לבלוג שלך. דבר נוסף את יכולה לרשום באחת הקוביות שלך שאת לא מאשרת לקחת פסיק מהבלוג שלך בלי אישור ממך כמו שאני עשיתי ובא ציון לגואל. הפליקסים מועברים לערוץ בעקיפין,,לא מעלה אותם ישירות לערוץ בעלי חיים אלא מעלה ישירות לשם משתמש שלי ומשם הם מגיעים למומלצים של הערוץ. ובקשר לדף הראשי מה שסימנתי בצילום מסך, זה כדי שתראי שכתבות מהערוץ לא חייב שלך ספציפית, תפוזינה דואגת לשריין מקום לערוץ בעלי חיים ולדעתי זה מקום טוב באמצע, אם את שואלת אותי, מבחינתי זה המלצה שהיא אותו הדבר כמו המלצה על בלוג, אפילו יותר מהבלוגים עצמם.

b love

New member
הו סוף סוף אני מבינות אחת תשנייה

אכן יש לינקוק אבל עדיין העתיקו הכל, וגם אם אמחק את הבלוג זה ישאר, לא נורא שלחתי מסרים כבקשה לעריכה, בטח יסתדר..

b love

New member
דרך אגב התמונה שהבאת- זה לא קישור לבלוג שלי

דנטל

New member
זה עוד קידום

אבל צריכים לשאול אותך וזה נראה שלא עשו את זה במקרה הזה.

RotemTapuz

New member
יש אנשים שפשוט אוהבים להתלונן

כפי שכבר הוסבר לך באריכות ובסבלנות אתמול במסר אישי - האייקון של ההמלצה קשור אך ורק לבלוגיה, אין לי יד רגל או כל איבר אחר בו. חשוב לך שיוצמד ריבוע קטן וכתום אל רשומותייך? הפני את מאמצייך אל המקומות הנכונים (עמוד הבית של הבלוגייה בלבד). לערוץ בעלי החיים, עמוד הפורומים, עמוד הקומונות, עמוד הבית וכו'- אין אייקונים של בחירת העורך. זה לא קשור אליי וזה בוודאי לא אישי נגדך ונגד רשומותייך. זכית בקידום חינם, ככה סתם בלי להתאמץ ובלי לבקש, וכצפוי במקומותינו - זה כמובן לא בסדר כי לא ביקשו קודם את רשותך.... מוזר. את מעדיפה להתעלם מהעובדה שאת מקבלת חשיפה גדולה יותר לבלוג שלך (הנחתי שזה מה שבלוגרים רוצים אבל כנראה שטעות בידיי), את מעדיפה להתעלם מהמחמאה שבעניין הזה, ובמקום זה להפגין התמרמרות בלתי ברורה. למיטב ידיעתי, הערוצים השונים לא מבקשים אישור של אף אחד מהכותבים בטרם הם מצ'פרים אותם (!) בקידום לעמוד הראשי. כותבי הבלוגים, והם בלבד, לוקחים על עצמם אחריות כשהם מסמנים את ה"וי" אם הם מאשרים את הופעת הרשומה בעמוד הראשי (ערוץ בעלי החיים או כל ערוץ אחר, אינו העמוד הראשי ומן הסתם גם לא זוכה לחשיפה כזו). זכותך כמובן לא להיות מקודמת, ועכשיו משהבנתי שהעניין מקומם אותך - הרשומה האחרונה שלך תוסר ממש עוד כמה דקות מערוץ בעלי חיים. אם ברצונך שגם הרשומה הקודמת שלך תוסר, אנא שלחי לי קישור בדיוק לאיזו רשומה את מתכוונת כדי שאמחק גם אותה ותוכלי להסיר דאגה מלבך. טיפ קטן לפעם הבאה: לא רוצה שיקדמו אותך? קידמו אותך "בטעות"? שלחי מסר לעורכת הערוץ, בקשי שיסירו את הקידום ונגמר העניין. הלא כפי ששמת לב, אני מגיבה גם במשך השישי וגם בשבת (לפעמים אפילו בשש ושלושים בבוקר), אז בשביל מה כל הדרמה המיותרת ?? שבוע טוב.

יש לה סיבה להתלונן, למען האמת

לפי מה שהצלחתי להבין, התלונה העיקרית כאן היא לא עצם הקידום של הפוסטים שלה. עם זה אין בעיה ממש - כמו שאין בעיה עם קידום של הפוסטים שלה בבלוגיה או מהעמוד הראשי של תפוז. הבעיה נמצאת בעצם העובדה שהקידום במדור הזה מתבצע על ידי העתקת הרשומה במלואה ופירסומה במקום אחר. יכול להיות שמבחינת אנשים אחרים זה בסדר גמור ואחלה, אבל יש כאלו שרוצים שתהיה להם האפשרות, יום אחד, להעלים את הבלוג. אומנם יש את גוגל ששומר את הכל, אבל גם אם היא תמחק את הפוסטים האלו או את הבלוג כולו - הפוסטים שקודמו ע''י המדור הזה ישמרו וישארו. אם היה מדובר בהפנייה בלבד לבלוג, אז מילא - אני לא בטוח שהיה אפשר להתלונן על זה. אבל כשמעתיקים רשומות שלמות לשם קידום - לא תמיד זה נראה בעין יפה בעיני הבלוגר, לכן צריך לברר ולבדוק את הנושא איתו. מעבר לזה, הבנתי שגם הקרדיט לא בולט כל כך - כך שיכול להיות מצב שמישהו אהב את אותה רשומה שקודמה במדור בעלי חיים, אבל לא שם לב שהיא בכלל שייכת לבלוג XYZ ולכן לא יגיע לשם והקידום מאבד חלק מערכו. תיבת הסימון "אני מותיר פרסום בעמוד הראשי" (או משהו כזה) לא מאפשרת לכל אחד לעשות מה שבא לו עם הפוסט. שוב, אני בעד קידום בלוגים ואני שמח שיש כזה דבר במדור בעלי חיים. זה יפה מאוד, אבל צריך לשים לב איך מיישמים את זה מבלי לפגוע בבלוגרים. יכול להיות שטעיתי בהבנתי בנוגע לזה, לא ראיתי בעצמי את הקידום במדור ואני כותב רק לפי מה שהבנתי מההודעות כאן.

b love

New member
בדיוק מה שהתכוונתי../images/Emo45.gif

יש לי כנראה בעית ניסוח ואמרת בדיוק מה שהתכוונתי!

RotemTapuz

New member
הרשומות לא מועתקות

והקרדיט הוא הכי בולט שיכול להיות (גם על ידי הכחלה של השם בכל פעם כשהוא מופיע, וגם על ידי קישור ישיר בתחתית הרשומה, עם הפנייה לבלוג של הכותב/ת). אתה מוזמן להציץ בערוץ ולהבחין בקידומים האחרים, יש רבים מהם ועד עכשיו הבלוגרים הכותבים הביעו בפניי שביעות רצון מלאה מקידום הבלוג שלהם. אני בוודאי מסכימה איתך שאסור שכל אחד יעשה מה שבא לו עם הפוסטים של האנשים פה. מצטערת, אבל אני לא "כל אחד". אני לא בלוגרית שגונבת תכנים מבלוגרים אחרים. אני חלק מתפוז, אני מנהלת ערוץ בתפוז, אני מנהלת ערוץ בתפוז שהנושא שלו הוא-הוא הנושא של הרשומות עליהן אנחנו מדברים כאן, כולל הרשומה המדוברת. ה"שימוש" שנעשה ברשומה הוא בסך הכל העברה שלה ממקום אחד למקום אחר, מתאים מאד מבחינת תוכן ונושא (מן הסתם, אם הייתי בעלת חברת לייצור פרוות והייתי מעלה את הרשומה ומשכתבת אותה לצרכיי, היה לנו כאן דיון אחר לגמרי). כשמישהו כותב פוסט ומבקש לעדכן את הציבור הרחב במשהו שנוגע לבעלי חיים, ועורכת ערוץ בעלי חיים באותו אתר מרימה את הכפפה, ועוזרת לכותבת הרשומה להפיץ את המידע לעוד כמה מאות זוגות עיניים קוראות - הדבר האחרון שהייתי מצפה לקבל זה תגובה עצבנית ונזעמת. אבל שוב, הפתעות יש תמיד בחיים. שמירה על זכויות יוצרים היא דבר חשוב מאין כמוהו מבחינתי, ולא הייתי מעלה בדעתי להעלות אייטם שנכתב על ידי מישהו מבלי לציין מי כתב אותו. כל הסיפור הזה יצא מכל פרופורציה, ולעניות דעתי הטענות עצמן סרות טעם. השורה התחתונה - הרשומה הוסרה, לא יהיו קידומים יותר מהבלוג הזה (מצער אבל זה מה יש), והסערה חלפה.

b love

New member
התגובה לא נזעמת אין צורך לעשות פיל

הפריע לי שהרשומה הועתקה ובצדק, לא סתם אין כניסות לבלוג מהערוץ משום שכל הרשומה מופיעה שם! איזה אינטרס יש לקורא להכנס משם? אין, פשוט אין, ואני באמת מעדיפה שלא יהיו יותר קידומים לערוץ, אני מעדיפה להשאר בבלוגיה בלבד.

למעלה