כעס מוצדק או לא?

RotemTapuz

New member
רשומה שכל אורכה 15 או 20 שורות

יהיה קצת לא סביר לדגום מתוכה. מה בדיוק יישאר ממנה, קומץ של עשר שורות בלבד ...? מראש לא נבחרות רשומות קצרות מדי, שלך היתה "על הגבול" מבחינת אורך ולכן בוודאי שלא הגיוני לקצר אותה מעבר למה שכבר קוצר ממילא. בדקי את אורכה של הרשומה המקורית שלך ותביני על מה אני מדברת. איזה *אינטרס* יש לקורא לבדוק את הבלוג שלך? המממ. לא יודעת, אולי כי הרשומה כל כך מעניינת בעיניו, עד שהוא פשוט ירצה לקרוא ע-ו-ד רשומות של אותו מחבר...? אולי זה יהיה האינטרס ההגיוני ? אני מניחה שכבלוגרית, את לא מכירה את כל הבלוגרים בתפוז. האין זה יתכן שתקראי במקרה רשומה של מישהו שאת לא מכירה, וזה יעורר את סקרנותך לקרוא עוד דברים שנכתבו על ידו? זו בדיוק מהותה של הגדלת החשיפה, זה הכל. אכן מצער שלא נרשמו כניסות לבלוגך בעקבות האייטם בערוץ, ואת צודקת - אין צורך לעשות פיל מכלום. גם לא מזבוב.

b love

New member
אז זה כן הועתק כמו שאמרתי,

סורי אני לא חושבת כמוך, מותר לי להסכים איתך.

אין לי בעיה עם זה

הקרדיט נשמע לי הוגן למדי. אני מבין שאת לא כל אחד ושאת מנהלת ערוץ בתפוז, אבל גם אז - הזכויות על הפוסטים שמורות לבלוגר שכתב. הוא בחר בפלטפורמה של תפוז כדי לכתוב את הבלוג שלו, ואין זה מותיר לתפוז להעתיק או לשכפל פוסטים על ימין ועל שמאל. לפחות לדעתי. לכן אני לא רואה את זה "בסך הכל העברה". וכמו שאמרתי, אני בעד קידומים ורואה בזה דבר יפה (גם הקידום בערוץ שלך). אבל עדיין, אם את משכפלת פוסטים - מן הראוי להודיע על כך לבלוגר. נכון שסביר להניח שלא תהיה לו בעיה עם זה והוא ישמח, ובכל זאת, יש כאלו שיתנגדו ויעדיפו שלא. אי אפשר לדעת אף פעם. שוב, אין לי שום בעיה נגד וזה ואני אף בעד. אבל בכל זאת, בלוג לרוב זה דבר אישי וכשמעוניינים להפיץ את הפוסט ע''י פרסומו מחדש במקום אחר, אני גם חושב, לדעתי, שכדאי לבדוק האם זה בסדר מבחינת הבלוגר (ונכון, סביר להניח שהבלוגר יאשר את זה כי זה משרת את המטרה שלו. אבל בכל מקרה שווה לבדוק כדי להמנע ממצבים לא נעימים).

b love

New member
תודה על ההבנה,

זה לא הדרמה, בהתחלה לא הבנתי מה ההבדל בכלל. החשיפה הזו אולי חשובה, אבל אם יום אחד ארצה למחוק את הבלוג, עדיין ישארו רשומות שלי בכל מיני מקומות, רשומות מלאות.. מה שגם עכשיו שהרשומה הגיע לשער תפוז, ובמקום להגיע לבלוג שלי (מה שאומר חשיפה) היא מגיעה לערוץ עצמו. אני מבינה מה שאת חושבת, אבל תביני שאין לי שום אינטרס לקדם את הערוץ במיוחד שזה בא על חשבון הבלוג שלי. תודה על המחיקה בכל אופן.

b love

New member
קלטו משהו מצחיק,

הרשומה בעמוד ראשי, טוב נו לא ממש הרשומה שלי של הבלוג אתם יודעים אבל ברשומה עצמה אין שום המלצה..חחח

ע ל ו מ ה

New member
רק דף הבלוגיה מוסיף בול המלצה

אבל את מוזמנת לשים לעצמך בול או סרט או כוכב, כמו שכולנו עשינו לפני המצאת הבול...

b love

New member
לא נראלי,

חוץ מזה ששמו קישור לערוץ, ולא לבלוג. חבל, הפעם יכולה להיות לי חשיפה טובה ישירות לבלוג.

wranger

New member
אל דאגה

איכשהו, יש לי הרגשה שזו לא הפעם האחרונה שלך.

b love

New member
אוי כמה אני אוהבת אנשים כמוך!

תודה

RotemTapuz

New member
אני אסביר בפעם האחרונה

כי זה גולש מעבר לכל פרופורציה, ואין לי כוונות להוסיף ולהעמיד את הדברים המדוייקים במקומם. העובדות הן כאלה: הרשומה שלך *לא* הועתקה כפי שכתבת. אני לא מפרסמת רשומות כלשונן. הרשומה שלך הועתקה, שוכתבה, בוצעה בה עריכה, הורדו שורות וכך היא עלתה לערוץ בעלי החיים. בסיומה, כדי לא לפגום בזכויות יוצרים וגם כדי לחשוף את הבלוג שלך לכמה שיותר עיניים - התווסף קישור עם הכיתוב: "לקריאת הרשומה המלאה בבלוג". כאשר יש רשומות ארוכות מאד, אני באמת לוקחת רק חלקים מהן. בשבוע שעבר למשל, העליתי חלק מתוך רשומה כפולה (דהיינו, רשומה בשני חלקים) שהיתה ארוכה מאוד. בחרתי רק *חלק* ממנה, ואותו שכתבתי וערכתי והעליתי. לשם הבהרה: ה"שכתוב" המדובר אינו פוגם בתוכן הרשומה. מדובר בעריכה לכל דבר, וזה חלק מתפקידי כעורכת הערוץ. איני יכולה להעלות משפטים שאינם נכונים מבחינה תחבירית או לשונית, ולפיכך יש צורך בעריכה, זה הכל. שנית - בנוגע לקבלת האישור. אף גורם בתפוז לא מבקש אישור טרם קידום רשומה. בעמוד הבית עולים מדי יום למעלה מעשרה קידומים (לכל הפחות). אנשים מתעוררים מדי בוקר כדי למצוא רשומה שלהם מופיעה בעמוד הבית, או שרשור שהחלו בפורום שמופיע בעמוד הבית וכן הלאה. אם אינך מעוניינת שזה יקרה - פשוט הודיעי ולא יעשו כן. בניגוד למה שנאמר כאן (בתמימות כנראה), במשך החודש שאני בתפקיד, לא ביקשתי את אישורו של אף בלוגר להשתמש ברשומות שלו. מה שכן עשיתי לפעמים, זה לשלוח קישור לאחר מעשה לבלוגר, פשוט כי רציתי לשמח אותו/אותה ולא ידעתי האם הם יודעים שהרשומה שלהם מתפרסמת. מדי פעם שלחתי מסר אישי, וטרחתי לציין שהרשומה היתה מקסימה וריגשה אותי (כך במקרה של wranger שהגיב כאן, ובטעות חשב שהפנייה נועדה לבקש את אישורו להעלותה לערוץ. זו ממש לא היתה הכוונה. הכוונה היתה פשוט להגיד מילה טובה ולהחמיא בכנות על רשומה מקסימה). לענייננו - כתבת רשומה שעסקה בפרוות בעלי חיים, ובסיום הרשומה הבעת את תקוותך שאת מקווה שכמה שיותר אנשים ישמעו על כך ויהיו מודעים לעניין (אנא, בדקי ברשומתך אם אינך זוכרת). אני באמת, באמת לא מבינה על מה ההתלהמות כאן בכלל: זיהיתי רשומה שהכותבת שלה מעוניינת לחשוף את המידע שבה לכמה שיותר אנשים, וכך עשיתי. כאמור - את לא מעוניינת? אין שום בעיה, הרשומה הוסרה. וזה מוביל אותי לנקודה האחרונה: מכיוון שהרשומה שלך הוסרה לפי בקשתך, ברור מאליו שלא היה שום קישור אליה הבוקר בעמוד הבית. מן הסתם, כאשר יש לינק אל רשומה שכבר *לא קיימת יותר*, מתקבל קישור "ריק" ולכן ההפניה היתה לערוץ בעלי החיים. במקור, ההפנייה אמורה היתה להיות לאייטם המבוסס על הרשומה שלך, בו כזכור קיבלת הפנייה אל הבלוג שלך. הנושא הזה סגור מבחינתי, וחבל שהוא נסגר כך אבל מכל דבר לומדים עוד משהו כנראה. כפי שחזרתי ואמרתי - הסירי דאגה, הבהרת את עמדתך בנושא ומעתה לא אעשה שימוש ברשומות שלך בערוץ. שבת שלום.

b love

New member
הבנתי את זה, ומבחינתי זה סבבה

אני פשוט לא מסכימה עם איך שזה נעשה, כותב הבלוג כותב זה עובר לערוץ ואז מפרסמים את הכתבה בערוץ במקום את הבלוג. אבל מי אני שאחליט.

wranger

New member
אה, נכון

קראתי עכשיו שוב את המסר הזה, והוא באמת לא בקשה אלא הודעה+מחמאה. טוב, לי דווקא לא אכפת.

RotemTapuz

New member
אבל את דבש לא שאלתי... ../images/Emo13.gif

מקווה שהוא בסדר עם הפרסום. הרשומה ההיא באמת היתה מקסימה, עדיין שומרת אצלי רשומה אחרת שלך בה הוא מככב, לשימוש עתידי. תודה !

mary lou

New member
אמנם קצת באיחור...

אבל קודם כל b love, לדעתי הטענה מוצדקת (סתם, עוד דעה לאוסף). דבר שני, להעתיק רשומה ולערוך אותה זה הרבה יותר חמור בעיני מסתם להעתיק. העובדה שזה הנוהג המקובל בערוצי התוכן של תפוז ממש לא אומרת שזה בסדר. אני חושבת שאתם באמת צריכים להתחיל לבקש רשות מהבלוגרים למרות העבודה הרבה שכנראה כרוכה בכך.

suki da yo

New member
../images/Emo45.gif

גם בעיני העריכה גרועה יותר מציטוט הרשומה כפי שהיא... מה שכן- אני בהחלט חושבת שאין מקום לקדם רשומות מלאות בשגיאות כתיב ודקדוק. לא יודעת, אולי זה רק אני, אבל כן, אני מצפה שכותב שמקודם יהיה אכפתי מספיק לכתיבה שלו כדי לפחות לריץ בדיקת איות בסיסית.

דנטל

New member
אני מסכימה, אבל

לדעתי (אל תתפסו אותי במלה, כי אתם יודעים שאני סנילית), בתקנון של הבלוגים יש סעיף שמאפשר לתפוז להשתמש בתכנים שלנו לשם קידום שלו.

למעלה