כעס מוצדק או לא?

RotemTapuz

New member
אפשר גם אפשר לתפוס אותך במלה במקרה זה

כי זו האמת. כל בלוגר אמור (באופן עקרוני) לקרוא את התקנון בטרם הוא פותח בלוג.... מומלץ בכל אופן. המשך שבוע מצוין לאנשים וחיות.

חהמן

New member
יש מותר ויש כדאי

וזה לא אותו דבר. זה שמותר לכם לקחת מה שבא לכם כמה שבא לכם זה נכון, וגם הגיוני. אבל עדין כדאי, ויהיה נורא נחמד מצידכם להגיד לבלוגרים *לפני* שאתם לוקחים רשומה, ולתת להם זמן להגיב לזה. בתור מנהלת ערוץ את יכולה לקבוע את המדיניות של עצמך, למה שלא תקבעי לעצמך ש 24 שעות לפני שאת מעלה רשומה (או קטע מתוך...), את שולחת מסר לבלוגר המחבר שמודיע לו על זה ונותן לו זמן להתנגד אם הוא רוצה? איך זה יזיק לך? אנשי חה!

RotemTapuz

New member
אני חושבת שיש פה

בקרב בלוגרים מסויימים תפיסה מוטעית ביסודה על תפוז, על הבלוגים ועל מה שנקרא "זכויות יוצרים". אבל כאמור, לא אני היא האישה שתעמיד את הדברים על דיוקם. כפי שכבר הזכרתי, אני מאוד מקפידה על שמירת זכויות יוצרים וזה דבר חשוב ביותר בעיניי. אין לי כוונות לפתוח דיון על מדוע ולמה לא נכון לדעתי "לבקש אישור" לפרסם רשומה שנכתבה בתפוז, במקום אחר בתוך תפוז. יכולתי להסביר לך באריכות איך זה יפגע בעבודה, באיכות שלה, בזמינות שלה, בהגיון שלה ועוד הרבה רבדים אחרים אבל כאמור - אין לי עניין ואני ממש לא חושבת שאני צריכה. אני מסכימה לגמרי עם המדיניות של תפוז בעניין הזה, כך שלשמחתי אין לי ניגוד אינטרסים פנימי. כל העניין הוא סערה בכוס מים, והיתרון היחידי שאני יכולה להעלות בדעתי שיצא מכל הסיפור הוא פרסום נהדר לערוץ בעלי החיים, וכמובן לבלוג שעורר את כל הדרמה. וזוהי הוכחה נוספת שבכל דבר רע יש גם קצת טוב. מה שבעיניך "כדאי" בעיניי לא רק מיותר אלא ממש בלתי סביר בעליל. ומכיוון שההגדרה של "כדאי" היא הגדרה סובייקטיבית שנתונה לפרשנות, אנחנו ניאלץ להישאר עם מה שחוקי או במלה אחרת "מותר". ההגדרה של סביר גמישה גם היא, בעיניי למשל סביר שאפסיק לעסוק בנושאים הקשורים לעבודה בשעה תשע ורבע בלילה, ולכן אאחל לילה טוב והמשך שבוע נעים. לילה טוב !

כיסוף

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

רותם את מזכירה לי את נעמה בתשובות שלך, גם היא היתה עונה באותה מתכונת כמו שאת הגבת כאן.
-
אהבתי

RotemTapuz

New member
אני מודה, מודה, מודה

אכן אילנות גבוהים. אגב, תמסרי לגאיה שהיא מופיעה בעמוד הראשי של הערוץ, אני בטוחה שחובבת פרסום כמקסימונת שלך תתלהב מהעניין. המשך שבוע מצוין

b love

New member
זהו זה ירד ועבר,

אני מרוצה,ואין לי דרמה , לא יודעת מה איתך

שלום רותם - לגבי התקנון

כבר רבות דובר על התקנון הבעייתי וכל תפוז שבתה בגללו לפני תקופה לא קצרה. הסיבה היחידה שהכותבים חזרו לכתוב בבלוגיה הייתה בעקבות שרשרת המסרים שנטע שלחה בזמנו לכולם ואשר הבהיר חד משמעית שתפוז לא תעשה שום שימוש בתכני הגולשים ללא אישורם. מצורף קישור לרשומה שלי בעניין המפרסמת את שרשרת המסרים בינינו. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=839141 כפי שאת יכולה לראות בשורה המודגשת בכחול, נטע הבהירה חד משמעית: "אני שולחת אליכם את המסר הזה על מנת להבהיר בצורה חד משמעית ושאינה משתמעת לשתי פנים כי הנוסח המעודכן של התקנון, ובכלל זה הסעיף המתייחס באופן בלעדי לבלוגים, הוא זה המחייב את תפוז. יתר על כן, תפוז מתחייבת שלא לעשות כל שימוש בתכנים שנכתבים בבלוגים שלא על דעת הכותבים ובאישורם, וזאת מתוך הכרה כי מדובר בתכנים אישיים בבעלותם של הכותבים בלבד" משפט זה הוא בעצם זה אשר שיכנע את הגולשים להמשיך ולכתוב בתפוז למרות התקנון הבעייתי, והינו הסיבה העיקרית שאני וחבריי עדיין כאן. האם את באופן רישמי אומרת לנו עכשיו שהבטחותיה של נטע בשם "תפוז אנשים" היו הבטחות שקריות ואתם אינכם מתכוונים לקבל את אישור הגולשים על שימוש בתכני הבלוגים שלהם??? אנא קחי בחשבון שתשובתך החיובית תאלץ כנראה חלק גדול מהבלוגרים לשקול שוב את עזיבת הבלוגיה לטובת מערכות אחרות שלא ישתמשו בחומרים שלהם ללא אישור... מחכה לתשובתך בתודה מראש קרמיט

רותם, דבר נוסף

אני מציע גם להיכנס לרשומה של מיקמיק http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=838020 בו מפורטת תגובת עורך דין שבדק את העניין ואמר שתגובתה של נטע בשם תפוז מחייבת כמו התקנון עצמו גם אם נטע כבר לא עובדת בתפוז יותר היות והיא ייצגה את תפוז באותה התקופה. אני אישית הייתי מציע לך לשקול שוב להודיע לאנשים אשר מהם את לוקחת את הרשומות בטרם פרסומן על מנת למנוע אי הבנות או כעס מיותר. שנה טובה קרמיט

לא גאון

אבל בן
בכל מקרה, אני חושב שרותם פשוט לא הייתה מודעת לכל מה שקרה פה ולכל הבלגן שהיה בעקבות שינויי התקנון. הבלוגרים פשוט לא היו מוכנים שיגעו להם בחומר שלהם ללא אישורם (כפי שחוק זכויות היוצרים בעצם טוען לאורך כל הדרך) ולכן הגענו להסכמות עם הנהלת תפוז. בזמנו ביקשנו שיעגנו את זה בתקנון אך משום מה תפוז נמנעומלעשות זאת (וחבל), אבל היות והנציגה שלהם נעתרה לבקשתינו וכתבה את מה שכתבה חוקית זה תופס בתור נספח לתקנון (במיוחד לאחר אישורה) ולכן זהו חלק בילתי נפרד ממנו ותפוז חייבים לעמוד מאחורי זה כל זמן שלא החליטו לשנות שוב את התקנון ולהודיע לנו על כך על מנת שנחליט אם זה טוב לנו או לא. בכל מקרה, הבלוגיה שבתה כבר פעם אחת והבהירה לכולם שהבלוגרים יכולים להתאגד למען מטרה משותפת שמונעת פגיעה בנו ובזכויות היוצרים שלנו ואני לא חושב שתפוז ינסו שוב לפגוע בזכויות אלו היות וברור שבפעם הבאה סביר להניח שהם עלולים לאבד מספר רב של בלוגרים (הרבה יותר מאלו שאיבדו עקב הפעם הראשונה). זכויות היוצרים שלנו זה משהו חשוב ובסיסי ולאף אחד אין זכות לגעת ביצירות שלנו ללא אישורינו (ובטח לא לשנות אותן) גם אם הוא נותן לנו את הפלטפורמה לפרסם אותן. כמו שאנו מקבלים פלטפורמה לפרסום, תפוז מצידם מקבלים חשיפה גדולה באינטרנט בזכותינו מה שמושך את המפרסמים לשלם להם כסף (וסך הכל בכל בלוג יש קוביית פרסומת שתפוז מקבלים תשלום עבורה) כך שהתמורה היא בהחלט דו צדדית (אחרת תפוז לא היו עושים זאת מלכתחילה) ולכן אין שום סיבה בעולם שנוותר בדרך על זכויותינו. כשיצא פרויקט המקלדת לדרך, תפוז לקחו מכל מי שכתב שם את זכויות היוצרים על היצירות שפורסמו שלו והפכו אותן לשלהם, זאת הייתה הסיבה שאני לא הסכמתי לפרסם שם את סיפוריי ואם ייצא פרויקט נוסף כזה באותה המתכונת עדיין לא אפרסם שם. אני לא רואה שום דיבה בעולם שאוותר על הזכויות שלי בחינם, במיוחד לא על משהו שבסופו של דבר גם מביא כסף למי שפרסם אותו. הייתי מבין אם הם היו משלמים ליוצרים על היצירות שלהם תמורת זכויות היוצרים או לחילופין משלמים להם תגמולים על כל ספר שנמכר, אך תפוז פשוט לקחו את הסיפורם שלהם ופירסמו אותם, העבירו את זכויות היוצרים לרשותם (כלומר לבעל היצירה אין גם זכות לפרסם את יצירתו בשום מקום אחר) וכל זה בתמורה לפרסום הסיפור בספר, משום מה נראה לי קצת מוגזם. (אם רק היו מפרסמים את הסיפור, אך זכויות היוצרים היו עדיין של היוצר, אולי עוד ניתן היה לחיות עם זה בשקט. בכל מקרה, זכיויות היוצרים זה לא משהו שניתן לזלזל בו או לקחת אותן ללא אישור ובצורה גורפת, אנו חייבים לעמוד על זה שהיצירות שלנו הן שלנו ולאף אחד אין זכות לקחת אותן ללא אישור, גם אם הכוונה שלו הייתה טובה. קרמיט

b love

New member
../images/Emo3.gif אז אתה גאון..

חבל שאין מי שיתן פה תגובה על זה..

Your sweet87

New member
מכירה את זה כי זה קרה גם לי

אני ממליצה לך לשלוח מייל להנהלת האתר כדי שיטפל בעניין ובתשובה שקיבלתי, הם התנצלו והבטיחו שיודיעו לי כל פעם שהם לוקחים ממני עדכון בנושא בע"ח. הם יתייחסו אליך, אל תדאגי יקירתי

למעלה