$$$$ כעת לדיון בנושא הקמצנים הכרוניים $$$$

$$$$ כעת לדיון בנושא הקמצנים הכרוניים $$$$

מה באמת דעתינו עליהם? וכמה זמן באמת ניתן לשרוד במאה ה21 זוגיות עם חסכן כרוני?. תגובות תתקבלנה בברכה.

Old Girl

New member
החבר שלי די חסכן.

חוץ מכמה שטויות שהוא נורא אוהב ואז הוא לא חוסך (כמו בתי מלון יקרים וכל מיני דברים שקשורים לשדרוג המראה החיצוני). אבל הוצאות על מסעדות משגעות אותו, טיולים תדירים מדי משגעים אותו. אחיו אוהב גאג'טים, שעונים ומצלמות והוא כל הזמן מזדעזע בגללו. הקיצר יש דברים שאני רוצה לממן והוא לא. פותרים את זה כך (לפחות אנחנו): יש לנו חשבון משותף ושני חשבונות נפרדים. עם החשבונות הנפרדים, כל אחד עושה מה שבא לו. מהחשבון המשותף משולמות הוצאות משותפות ומוסכמות. כמובן שאם הפערים בצרכים וסגנון החיים הם עצומים - שום דבר לא יעזור. למשל, אם הוא היה מחליט שהוא מוכן לגור רק בדירה בת 1.5 חדרים ולהיזון ממים ולחם בלבד מטעמי חסכון - זה היה מביא לפיצוץ. אבל כל עוד מוסכם שהוצאות הכרחיות מסוימות משולמות ביחד וברוח טובה - אפשר לשרוד גם עם חסכן כרוני.

Old Girl

New member
כשאני חושבת על זה

אז שני הקצוות לא מתאימים לי. כלומר, בדיוק כמו שקמצן כפייתי שמוכן לסבול העיקר לחסוך לא יתאים לי - גם מישהו שחייב להוציא תמיד 120% מההכנסה שלו ואחר כך הבנק מחרים לו כרטיס אשראי היה משגע אותי. הכי מתאים לי אדם שנהנה מכספו, אוהב איכות חיים ושומר על האיזון בין הביטחון הכלכלי לבין ההנאות הקטנות. פערים קטנים בסדרי עדיפויות אפשר לפתור בחשבונות נפרדים.

BABELICIOUS

New member
נשמע די דומה לבן זוגי

גם הוא חסכן אבל לא עד כדי מריטת שערות. לפעמים יש דברים שאני רוצה להוציא עליהם שזה באמת מיותר. דווקא זה טוב שיש אותו לעצור אותי מלקנות שטויות ועוד כשאין מספיק כסף. הוא האיזון שלי, השפיות, בעל ההגיון הבריא.

Old Girl

New member
זהו רק שאותי

לא צריך לאזן, אני מחושבת מאוד בעניינים כספיים. אני שומרת על רמת חיים גבוהה אבל לא מוציאה יותר ממה שאני מכניסה, גם לא מתקרבת לזה. פשוט יש דברים שאני אוהבת והוא חושב שהם מיותרים. אז פתרנו את זה על ידי חשבונות נפרדים.

אישון36

New member
לא תמיד יש קשר לרמת הכנסה

גם שרמת ההכנה גבוהה יותר מההוצאות אפשר להיות בזבזנים באופן מעצבן. אישון. אוהב את עצמו.

moi24

New member
בתור בזבזנית עם תעודות

או יותר נכון - חובות, לא יכולה לסבול קמצנות. עם חסכנות אפשר עוד איכשהו לחיות. פה אני מתכוונת לקמצנות שמתפשטת לכל תחום בחיים, לא רק לכסף ולדברים חומריים. הייתי יכולה לכתוב על הנושא הזה שעות, אבל אין לי זמן. וכוח.

magenta73

New member
יש קמצנים ויש חסכנים וזה לא

אותו הדבר. בגדול, כל מי שמפריז, לשם או לשם, היה משגע אותי.

הכוונה שלי בהחלט הופנתה

לזכר או נקבה שנוהגים להתקמצן ולחסוך באופן כרוני וללא סיבה מוצדקת. לדוגמאות: אינו נוהג/ת להציע לשלם עבור כוס קפה עלובה אינו/ה חושב להשאיר טיפ קטן למלצר, אינו/ה נוהג/ת להשקיע במתנה קטנה בעלת ערך סנטימנטלי. יושב/ת ליד תפריט ועושה חשבון בקול רם ואף מתלונן/ת בפני המלצר במסעדה בה המחירים סבירים, מעדיף/ה לבלות בבית או עם משפחה מאשר לצאת החוצה. נוהג להתווכח על מוצרים שעולים גרושים. מעבר לכך יש להם מין חסך בנתינה ובפתיחות מינית כלפי בן/ת זוג וכל מה שמשתמע מכך.

אתה חייב להזכיר לי!!!

טוב טוב הגמד? נכון , נכון??? ודרך אגב, קבל בהצלחה ענקקקקקק עם הבחורה החדשה!

Old Girl

New member
רוב הדוגמאות שאת מביאה

לא קשורות בהכרח לקמצנות אלא להעדפות/ תפיסות תרבותיות/ דפוסי התנהגות. למשל: אינו נוהג/ת להציע לשלם עבור כוס קפה עלובה - כוס קפה של מי? שלך? לא רואה שום קשר לקמצנות, כל אחד והתפיסות שלו לגבי הכסף/ תפקידים מגדריים. פגשתי קמצנים חולניים שהזמינו בחורות לארוחות שחיתות "כי תפקידו של גבר הוא 'לפנק' הבחורה", ואנשים נדיבים ביותר שלא הציעו לשלם לאף אחד על שום דבר, אלא אם הוא באמת זקוק לכך. אינו/ה חושב להשאיר טיפ קטן למלצר - אולי יש קשר מסוים, אבל יכול להיות גם עניין תרבותי. באירופה למשל לא נהוג להשאיר טיפ למלצר. בישראל, לדעתי, המנהג הזה גם עומד להיעלם בעתיד, עם הנהגת שכר בסיס חובה למלצרים. אינו/ה נוהג/ת להשקיע במתנה קטנה בעלת ערך סנטימנטלי- עניין תפיסתי / תרבותי לגמרי. אני אדם די נדיב, תורמת כסף לעמותות - אבל לא קונה לאף אחד מתנות בעלות ערך סנטימנטלי. לא מבינה למה צריך ולא מתחברת לזה. יושב/ת ליד תפריט ועושה חשבון בקול רם ואף מתלונן/ת בפני המלצר במסעדה בה המחירים סבירים - אולי קשור ברמה מסוימת, אבל נראה לי שזה נרגנות לא פחות מהקמצנות. מעדיף/ה לבלות בבית או עם משפחה מאשר לצאת החוצה - עניין של העדפה ומטרות. יש אנשים שזה הבילוי שהם אוהבים, יש אנשים שהתקציב שלהם מוגבל והבילוי בחוץ לא חשוב להם כמו, למשל, רכב חדש וכד'. נוהג להתווכח על מוצרים שעולים גרושים - שוב עניין תרבותי, יש אנשים שרואים במקח סוג של חוויה, אני לא אוהבת אבל מילא. הקיצר, אני חושבת שאת שמה תחת מטריית קמצנות המון דברים שלא קשורים אליה בהכרח. בעיני לפחות ה"קמצן" הוא מישהו שנמנע מהוצאות למרות שיש לו כסף, ומעדיף תמיד להגביל את עצמו בצורה מוגזמת או ל"התעלק" על אחרים מאשר לממן לעצמו איכות חיים סבירה שהוא יכול להרשות. פחות משנה האם הוא מתווכח על המחירים או לא, ובכלל לא משנה האם הוא קונה לי קפה או מתנות.

שימי לב שמדובר בדוגמאות בלבד

ציינתי בהודעתי שמדובר בקמצנות ללא סיבה מוצדקת. זהיינו יש כסף. כמובן שהגדרת "הקמצן" בענייך היא בעצם בדיוק אותה הגדרה שלי..אם חלק מהדוגמאות שהבאתי נראו לך/ם. לא בהכרח קשורות לענין קמצנות כמובן שכל אחד ישתתף בדיון הזה בהתייחס למה שנראה לו "קמצן" לא חובה להתייחס רק למה שאני כתבתי.

אישון36

New member
אני אוהב להתמקח

וזה לא קשור לסכום. או לקצמנות. לפחות לדעתי. אישון. לא קצמן.

למעלה