כרוניקה של בחירות מוקדמות

למה קלות דעת?

לפני הבחירות יש תעמולה במשך כמה חודשים טובים. שבהם כל אזרח מגבש את הדיעה שלו, ואם הוא לא הספיק לגבש את הדיעה שלו במשך החודשים שלפני הבחירות הוא ישים פתק לבן.

yonatan31

New member
הלוואי שמי שלא היה מגבש דעה היה שם פתק לבן...

אבל המצב הוא שמי שלא החליט לא מצביע או שהוא פשוט מצביע הצבעת מחאה לחבורת כלומניקים כמו הגמלאים כדי לצאת ידי חובה. מי שלא מצביע קונה לעצמו אדון אחר, האזרחים צריכים להבין את זה בעצמם ולא על ידי כפייה.

למה הגימלאים כלומינקים?

אתה יודע בכלל מה הם השיגו למען הציבור שלהם? הכלומניקים האמיתיים זה מפלגות כמו העבודה קדימה והליכוד.

yonatan31

New member
שום דבר.

העבודה והליכוד עשו למען העם הרבה יותר משהגמלאים יספיקו לעשות בכל תקופת קיומם, אפילו פעילותם בכנסת הנוכחית מדגימה את זה.

שום דבר בגלל שלא באמת טרחת לבדוק

בשנים האחרונות העבודה והליכוד לא עשו דבר למען העם להפך, הם רק דרדרו את העם, ויש ויותר קבוצות בעם מלאות שנאה כלפיי מפלגות מושחתות אלו. העבודה והליכוד מבחינתי צריכות להעלם מין העולם ושלא ישאר מהן גרגיר אבק.

בדרן אתה

הליכוד הציל את כלכלת ישראל אם נתניהו לא היה עושה את מה שעשה המשק היה קורס ממזמן. דרך אגב נתניהו עשה הרבה מאוד למדינה ולא רק בשנים האחרון. אגב לא זכור לי ששינוי יותר טובה..וגם לא זכור לי שהיה למישהו אכפת כשהיא נעלמה.

הליכוד כמעט החריב את כלכלת ישראל

ביבי ושינוי הצילו את כלכלת ישראל, בלי בולשיט בבקשה! סילבון שלום הצליל את כלכלת ישראל? סילבן שלום נחשב לאחד שרי האוצר הנכשלים ביותר, ארידור היה שר אוצר טוב? הליכוד גרם לאינפלציה האדירה בשנות השמונים! מודעי מהעבודה הציל אותנו. הליכוד אם הוא הציל את כלכלת הוא גם הרס את הענייים לא?! אז אני מציע לך קצת צניעות, הליכוד לא הציל כלום, הוא בקושי הציל את עצמו. ואני לא צריך את הליכוד כמושיע שלי, אני מדמה את זה לכך שאני שוחה בים אני טובע, הליכוד הוא המציל שלי הסתבר בחדשות שהוא הציל את גופתי אבל נשמתי כבר פרחה השמימה. לא היינו זקוקוים לביבי בשביל לעשות את מה שהיה צריך לעשות, טומי לפיד היה יכול להיות במקום ביבי, ולעשות את מה שביבי עשה בצורה אפילו טובה הרבה יותר ואפילו בזמן מוקדם יותר. ביבי היה יכול לעזור ממזמן לכלכלת ישראל אם כבר ב96 בהיותו ראש ממשלת ישראל היה מבטל כליל את קיצבאות הילדים ועוד כל מיני פריזטיםוכו.. אתה ההוכחה הטיפשית שאנשים לא כל כך חושבים לפניי שהם בוחרים בקלפי...

אוקי

שאפו לליכוד שהיה להם את מודעי וטוב שכך, אבל אורגד, וארידור היו מהליכוד וגרמו לאינפלציה.

איך שינוי קשורה לזה

ותזכיר לי ביבי זה לא ליכוד?כי הייתי בטוח שכן... טומי לפיד לא היה יכול לעשות כלום והוא גם לא עשה כלום . ותאמין לי שינוי עשו בהרבה פחות מהליכוד ואגב מה קרה לשינוי שלך היום ? את הצעות הצניעות שלך תשמור לעצמך וקודם אתה תסתכל עליהן ותעבוד לפיהן. אגב מנהיג הליכוד הנוכחי הרבה פעמים עשה הסבר מעולה לישראל ,הוא היה נציג מעולה באום,הוא היה אחד מראשי הממשלה הטובים ביותר שהיו לנו בזמן האחרון,הוא היה שר אוצר מעולה.

איך שינוי?!

במקרה ששינוי נכנסה לממשלה באמת חל שינוי מפנה שינוי גדול במחשבה שינוי בכלכלה של ישראל מכלכלה ריכוזית לכלכלה שמפריטים אותה וכו, ובמקרה בזכות שינוי גם העיפו תמפלגות החרדיות שבלמו הרבה התפתחיות כלכליות. אז אל תגיד לי מה שינוי קשורה לזה! כי לפי מה שאתה אומר, הריי זה שהליכוד יכל להציל את המצב הכלכלי במדינה כבר ב2001! שינוי קושרה יותר ממה שאתה חושב להצלת כלכלת ישראל. טומי לפיד לא היה יכול לעשות כלום ?! ראית פעם מה ביבי אמר? הוא אמר לא פעם ולא פעמים שכל הגזרות והתוכיונת הכלכליות וכל העיינין שסגירת הברז הכספי לחרדים, זה לא הוא, זה שינוי וטומי, הם לא נותנים לו, וללפי כך חלק ניכר מהצלת הכלכלה היה בידי שינוי ולא ביבי, אז אל תקשקש~!! ואם ביבי קפיטליסט, אז טומי לפיד ביבי בריבוע. "ואגב מה קרה לשינוי שלך היום " שינוי שלי שלא נכנסה לכנסת ב2006 התרסקה בעיקר על אגו. תראה, אתה מצחיק כאשר אתה אומר שביבי היה ראש ממשלה טוב, ועוד יותר מצחיק שאתה אומר שהוא היה אחד הטובים, אני מציע לך לך לישון תירגע... ראשי הממשלה הטובים היו בן גוריון לוי אשכול שרת (אם מחשיבים אותו), בגין. אבל ביבי?!! אין כל ספק שבתור שר אצר יחסית לשרי האוצר שהיו לנו בשנים האחרוונת ואלו בייגה שחוט סילבן שלום, הרשנזון ורוני בראון הוא בהחלט היה משב רוח מרענן, רק חבל שאין לנו שרי אוצר כאלו כל הזמן, כי אם כך כבר היינו מעצמה כלכלית. אבל שר אוצר זה לא רק מספיק, חשוב מאוד גם מפלגות שידחפו רפורמות כלכליות לכיוון הנכון וראש ממשלה שיתן גיבוי חזק למדיניות , וזה היה בזכות שינוי.

אוקיי

1)לא אמרתי שביבי היה הכי טוב היו בהרבה יותר טובים ואתה צינת את זה אבל לאחר בגין לא היה יותר טוב מביבי. 2)צודק,שינוי עזרה . 3)אתה דווקא ניראה כאחד שלא תזיק לו שינה טובה.

yonatan31

New member
איפה היית בשנתיים האחרונות?

הליכוד והעבודה מעלים כל שבוע הצעות חוק מועילות התורמות רבות לאיכות החיים בישראל. לא זכורה לי יוזמה תחיקתית מועילה של גי"ל בנושאי רווחה, איכות החיים או אפילו הגימלאים עצמם.

תן דוגמאות להצאות כאלו?

ולמה השנתיים האחרוונת? למה הם לא עשו זאת שהם היו בשלטון כבר לפני 30 שנה?!

yonatan31

New member
השנתיים האחרונות- הכנסת ה-17

כמובן שישנה גם התרומה הכבירה של הליכוד והעבודה בתקופת היותן בשלטון. דוגמאות להצעות חוק שחברי הכנסת מהליכוד והעבודה היו מיוזמיהן: -חוק עידוד רכיבה על אופניים. -חוק העישון. -חוק מורות חסכוניות במוסדות הציבור. -הקרן לעידוד מקומות חנייה. -חוק המפצה על פקקים בכביש 6 -כמה חוקים נגד ניסויים בבע"ח. -ועוד רבים שהופכים את החיים בישראל לטובים יותר.

ומה

עם הצאות חוק כמו נישואים אזרחיים? או תחבורה ציבורית בשבת? גם אלו דברים שהיו משפרים מאוד את איכות החיים בישראל.

yonatan31

New member
הליכוד הציע נישואים אזרחיים עוד לפני 50 שנה.

תחבורה ציבורית בשבת זה תחום בסמכות הרשות המבצעת, לכן הוא מושפע מגורמים שונים נוספים על פני שירות טוב לציבור. צריך להפריט את התחבורה הציבורית.

חחח הצחקתני

אם הוא היה מציע לפני 50 שנה , אז איך זה שלא היה לנו נישואים אזרחיים לפני 50 שנה? איך זה שהוא כל השנים התנגד להם?! איך זה שאין לנו היום נישואים אזרחיים! זה שקר גס!

למעלה