כרוניקה של בחירות מוקדמות

הבעיה היא

שהליכוד והעובדה כל כך פחדו אחד מהשני שהם עשו שניהם יד אחת עם החרדים.

yonatan31

New member
נכון, לכן הליכוד פעיל טוב יותר באופוזיציה

כאשר הוא לא תלוי לחסדיהן הפוליטיים של המפלגות החרדיות ויכול ליזום חוקים התואמים את משנתו החילונית.

yonatan31

New member
אני מציע שיירד גשם.

נו, כמה זמן אפשר לחכות?!?! אתה יודע, בהתחלה מציעים חוק, ורק אחרי זה הוא מתקבל. לא צריך תואר במדעי המדינה בשביל לדעת את זה. אם אתה מעוניין לדעת ממקור ראשון, הרי הצעת החוקה של דוקטור יוחנן בדר מחרות, סעיף 22: http://www.huka.gov.il/wiki/makor/05.pdf

זה מצחיק

החוכמה בלהציע חוק זה לא להציע חוק, אלא לגרום לחוק הזה לעבור, בעיינין זה הליכוד לא עשה דבר!

yonatan31

New member
יופי לך.

70 חברי כנסת יוכלו להיות מהמפלגות השמאלניות, הדתיות והרחדיות, אבל זוהי אשמת הליכוד שהצעת החוקה שלו לא עברה. זה לא משנה את העובדה שהליכוד תומך ותמך בנישואים אזרחיים.

מדוע צריך להפריט את התחבורה הציבורית?

הרי אם תפריט א התחבורה הציבורית הריי זה שמחירי הנסיעות יעלו פלאים כי הריי הרוב הניסיעות יעלו פלאים, לדוגמא אם אני משלם היום 4 שקל עבור נסיעה הלוך עד הבית ספר, לאחר חיסול הסיבסוד זה בטח יעלה לי לכיוון אחד 8 שקלים, מה השגת בזה? הדבר היחיד שתשיג בכך זה שנשלם פחות מיסים. ודבר זה כמובן יפגע בעיקר בעניים ביותר שבשבילם כל שקל הוא מכרה זהב. לפני שמפריטים תחבורה ציבורית, בוא נחשוב ביחד איך מורידים משמעותית את המיסים הגבוהים על קניית מכוניות חדשות. לדוגמא וולוו חדשה תעלה היום בסביבות 200 אלף בגלל המס הגבוה, אך אם נוריד את גובה המס לשיעור נורמלי הריי שגם אנשים בעלי אמצעים מועטים יותר יוכלו להנות ממכונית טובה וביטיחות כמו הוולו, ואז היא בטח תעלה 160 אלף שח

תמיר1991

New member
זה לא חלק ממצע הליכוד והעבודה.

זה שאתה (או אני...) מאוד מעוניינים בזה, לא עושה את הליכוד והעבודה "נחותות" כי הן לא ביצעו זאת. אף אחת מהן מלכתחילה לא הבטיחה בכלל (לפחות לא במערכת הבחירות האחרונה) שום דבר שקשור בזה. בטח לא הליכוד, שממש לא מעוניין לאבד עוד בוחרים.

yonatan31

New member
אתה מתבלבל בין שתי הצעות שונות

-קרן שאליה יעברו התשלומים על חנייה והיא תצטרך להקים בהם עוד חניות. -חוק שמטרתו לעודד נסיעה באופניים, בין היתר על ידי סלילת שבילים ונסיעה ברכבת עם אופניים.

antreprize

New member
אני לא מתבלבל.

בחניות חונות מכוניות, מכוניות מזהמות, במקום להשקיע את הכסף בתחבורה ציבורית, משקיעים אותו בחוק שיעודד זיהום.

yonatan31

New member
וחוק עידוד רכיבה על אופניים

זה לא למען הסביבה? למרות שיש לפתח את התחבורה הציבורית, המכוניות הפרטיות לא הולכות להעלם בקרוב. עדיף שהכסף יעבור לרווחת החונים על פני כיסי מושחתים בעיריות.

antreprize

New member
לא אמרתי כלום על חוק לעידוד רכיבה על אופניים.

עדיף שהכסף יעבור לעידוד שימוש בתחבורה ציבורית ואופניים ולא לחניות שמעודדות שימוש במכוניות שהורגות אנשים, אם יהיו פחות מכוניות על הכביש יהיה פחות זיהום(וזיהום הורג) ואני גם חושב שיהיו פחות תאונות.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif יותר מכך, אלה שלא מצביעים יצביעו בשיעור

גבוה, ניתן להניח, למפלגות אינסטנט. "הגמלאים", למשל. הערך האידיאולוגי של הבחירות ירד, וחבל. (זוהי דעתי האישית בלבד, יש כאלה שיגידו שערך אידיאולוגי יש גם למפלגות אינסטנט. כל דעה לגיטימית כאן.)

מסכים

"היא שלטון העם, העם לא יכול להתחמק מהאחריות, והוא מחויב להצביע. מה דעתכם על זה?"

Crimson Dawn

New member
לא מסכים

מה שכן, אפשר לחוקק חוק שאם אחוז ההצבעה נמוך מ-50 אז תוצאות הבחירות מבוטלות ועושים בחירות חוזרות.

למעלה