כרטיסים להופעה של Nightwish

The Cat Woman

New member
עד לפני שעתיים לא ידעתי ש9 באב בכלל.

למרות שאני לא מאמינה והדבר האחרון שאני אעשה זה לצום- שיהיה לכם צום קל... ומועיל... ומי יודע, אולי בית המקדש יקום מחדש או משהו (בשביל מה צמים בכלל?)

LadySilkworm

New member
חורבן ביהמ"ק השני

וביהמ"ק הראשון שנחרבו בגלל שנאת חינם [ככה קראתי בעיתון]

dralan

New member
אז ככה

הצום הוא לזכר מספר אירועים רעים לקרו ליהודים, שהחמורים מכולם הם חורבן בית המקדש הראשון (בגלל 3 עבירות חמורות) והשני (בגלל שנאת חינם)

The Cat Woman

New member
אני יודעת ש9 באב זה לזכר חורבן הבית O_ס

אל תגזימו... אני לא בורה... רק תהיתי- למה לי לצום על איזה בית מקדש שנפל לפני 1932 (אאל"ט) שנים כשנופלים פה בניינים בארץ הזאת כל שני וחמישי וגם בתי-כנסת ולאף אחד זה לא ממש מזיז... =\ עזוב, אני סתם מתמרמרת על הדת. כמו שהבנת- אני לא אדם מאמין.

dralan

New member
חחח לא נורא

ואת ממורמרת בקשר להרבה דברים לאחרונה P: מקווה שהכול בסדר

The Cat Woman

New member
אני לא ממורמרת, אני בסדר גמור. מצוין אפילו.

אל תשפוט לפי 3 הודעות מסכנות בפורום.

lacrimosa girl

New member
ככה זה יהודים.

לא יכולים לבכות,אז לא אוכלים.if you cant say it-cook it. If you cant cook it-deny it. If you are my stupid ``religious`` dad- force it. Sorry about me being emo, i just hate him [and religioun too] way too much =/

The Fantasy

New member
עלומה, למה בתוכן ההודעה את רושמת באנגלית?../images/Emo12.gif

אני כבר כמה ימים מנסה להבין את זה ולא מבינה למה
אולי הסברת איפשהו בזמן שלא הייתי
איי מיס יו

LadySilkworm

New member
זה לא עניין דתי בכלל

בית המקדש היה המקום הכי חשוב ליהודים, היה המרכז הרוחני, המשפטי, התרבותי, וגם היה מרכז כלכלי וחברתי. בקיצור, את לא חייבת לצום אם את לא רוצה, אבל סתם רציתי לציין את זה.

lacrimosa girl

New member
../images/Emo45.gif

אני מושפעת מהבגרות בהיסטוריה
"הגלות כקיום פגום" וסטאף ^^

The Cat Woman

New member
בטח שזה עניין דתי.

"בית המקדש היה המקום הכי חשוב ליהודים, היה המרכז הרוחני..." עצם זה שייחודו של המקום הוא בכך שהוא שייך ליהודים- שזו, תסכימי איתי, קבוצה דתית- זה כבר הופך את העניין לדתי. איי רסט מיי קייס.

lacrimosa girl

New member
אז אם את טוענת שיהדות היא דת בלבד

אין לנו דיון בכלל, אבל אני תוהה בכללי- האם את קוראת לעצמך "יהודיה" או רק "ישראלית"? [בעיני יהדות היא לאום, לא דת. אבל כל אחד מוזמן לחשוב איך שהוא רוצה ובבקשה לא לפתח את זה לדיוןפלצת מעצבן וגדול =/]

The Cat Woman

New member
לא טענתי כך.

מתישהו אמרתי שיהדות היא דת בלבד? אבל כן, כשאדם מגדיר עצמו כיהודי בראש ובראשונה- הוא מגדיר עצמו עפ"י סממן דתי. יהדות היא דת משמע= הגדרת אדם כיהודי היא הגדרתו לפי דתו- ולא בהכרח אמונתו, אדם יכול להיות יהודי גם בלי להאמין- כמוני.

למעלה