אל תגזימו... אני לא בורה... רק תהיתי- למה לי לצום על איזה בית מקדש שנפל לפני 1932 (אאל"ט) שנים כשנופלים פה בניינים בארץ הזאת כל שני וחמישי וגם בתי-כנסת ולאף אחד זה לא ממש מזיז... =\ עזוב, אני סתם מתמרמרת על הדת. כמו שהבנת- אני לא אדם מאמין.
לא יכולים לבכות,אז לא אוכלים.if you cant say it-cook it. If you cant cook it-deny it. If you are my stupid ``religious`` dad- force it. Sorry about me being emo, i just hate him [and religioun too] way too much =/
בית המקדש היה המקום הכי חשוב ליהודים, היה המרכז הרוחני, המשפטי, התרבותי, וגם היה מרכז כלכלי וחברתי. בקיצור, את לא חייבת לצום אם את לא רוצה, אבל סתם רציתי לציין את זה.
"בית המקדש היה המקום הכי חשוב ליהודים, היה המרכז הרוחני..." עצם זה שייחודו של המקום הוא בכך שהוא שייך ליהודים- שזו, תסכימי איתי, קבוצה דתית- זה כבר הופך את העניין לדתי. איי רסט מיי קייס.
אין לנו דיון בכלל, אבל אני תוהה בכללי- האם את קוראת לעצמך "יהודיה" או רק "ישראלית"? [בעיני יהדות היא לאום, לא דת. אבל כל אחד מוזמן לחשוב איך שהוא רוצה ובבקשה לא לפתח את זה לדיוןפלצת מעצבן וגדול =/]
מתישהו אמרתי שיהדות היא דת בלבד? אבל כן, כשאדם מגדיר עצמו כיהודי בראש ובראשונה- הוא מגדיר עצמו עפ"י סממן דתי. יהדות היא דת משמע= הגדרת אדם כיהודי היא הגדרתו לפי דתו- ולא בהכרח אמונתו, אדם יכול להיות יהודי גם בלי להאמין- כמוני.