כרטיסים להופעה של Nightwish

lacrimosa girl

New member
דת היא אמונה...

כןכן, דת היא לא בהכרח התנהגות ע"פ קוד מוסרי אלא אמונה בכך שיש כוח עליון ועלינו לעשות כדבריו. אני מגדירה את עצמי יהודיה לא מאמינה- אני מזהה את עצמי עם העם היהודי. וזהו, בערך.
[כואב לי הראש מדי בשביל לתהות על זה כמו שצריך=/]

The Cat Woman

New member
דת זו לא אמונה, צר לי לאכזבך.

יש דת ויש אמונה. להיות יהודי זה דת. אדם לא בוחר את זה, הוא נולד לתוך זה. להאמין באלוהים זה אמונה. זו בחירה של כל אדם... זהו. אל תנסי להסביר לי למה אני לא צודקת כי אני כן צודקת
והבה נסגור את הנושא כי אחד הדברים שאני הכי שונאת זה לדבר על היהדות, האמונה והדת ובלה בלה.

lacrimosa girl

New member
אני גם לא רוצה לחפור על זה- רק דבר אחד...

דת היא מבחירה. לאום הוא לא. מוצא הוא לא. דת...כל אדם רשאי להחליט לעצמו איזה דת יהיה. את לא יכולה לשנות את העובדה שאת ישראלית [את יכולה להדחיק, להסתיר, להתעלם] ; אבל את יכולה לקום יום אחד ולהכריז "אני נוצריה". את בוחרת את האמונה [או אי האמונה] שלך. את בוחרת איזו דת למלא, לאיזה אלוהים לסגוד, כן למה ואיך. הדבר היחיד שאת נולדת לתוכו זאת המשפחה שלך וגם זה לא תמיד. rest my case :)

Liquid Dreams

New member
עלומה...

צפיתי בכל הדיון הזה מרחוק ולמרות שהיו לי דברים להגיב, לא הגבתי. אבל אני חייבת להגיד עכשיו- האלוהים שהנוצרים, היהודים והמוסלמים מאמינים בו, הוא אותו אחד! בעצם אם אני נוצריה או יהודיה, אני מאמינה[או לא מאמינה, במקרה שלי ובשל עוד רבים] באותו אל, בלי שום קשר לדת עצמה. אמנם שהמצוות או וואטאבר של כל דת הן שונות, בסופו של דבר כולנו מאמינים באותו אחד. לא יודעת למה היה לי חשוב להתעכב על הנושא הזה.

lacrimosa girl

New member
אף אחד לא אמר, בכל הדיון הזה,

מילה אחת על אלוהים, אלא רק על דת ואמונה...
אוה, אבל אלפי שנות מלחמות על רקע דתי הוכיחו שלא מספיק להאמין באותו אל... וכאן אולי נכנסת התפיסה של ענבר, שדת = מוצא, ולכן אם מישהו רוצה לחסל את כל האנשים של דת מסויימת הוא יהרוג את כולם ללא קשר להבדל המוצא: הדת הופכת למוצא. אני כמובן לא מסכימה אם התפיסה הזו, אז אני מניחה שלא אהפוך לרוצחת המונים בקרוב
[אלא אם כן ארצח כמה אימואים. אימואיות זו גם דת
] [וזה כמובן לא אומר בהכרח שענבר היא רוצחת המונים, אבל לכו תדעו איתה
סתם ענבר, אוהבת אותך
]

Liquid Dreams

New member
את אמרת שאנחנו בוחרים לאיזה אל לסגוד.

אז נתפסתי במשפט הקטן הזה. זה הכל.

lacrimosa girl

New member
אה, אוקי D=

ההבחנה שלך רק מחדדת בעצם
כי נניח תחליטי להיות בודהיסטית - זה לא אותו אל בפעם האחרונה שבדקתי
אוקי אני לא מבינה את עצמי.
המ כן. מישהו אמר קפה?

Liquid Dreams

New member
התכוונתי לנצרות היהדות והאיסלאם,

אני לפחות לוקחת אותן כדתות העיקריות שנלחמות ביניהן הכי הרבה על כלום.

The Cat Woman

New member
וואי את כ"כ טועה!!!

זה ממש מעצבן. את לא יכולה לבחור את הדת שלך, כי גם אם תתאסלמי- בעיני היהדות את עדיין יהודיה כי נולדת לאם יהודיה! אוף. אל תגידי סתם דברים שאת לא מבינה בהם... ולא דיברתי על לאום. גם ללאום את נולדת... ובקשר לאלוהים- האלוהים של 3 הדתות הגדולות הוא אותו אלוהים...

lacrimosa girl

New member
זה שהיהדות

סדרה את העניינים ככה שלא יוכלו לברוח מהחותם שלה - זה דבר אחד. אבל מכאן ועד להאמין שאדם לא יכול לשנות את הדת שלו, את האמונה שלו? מאחר ששני הדברים לא נפרדים בעיני דת ניתנת לשינוי לדעתי. ואף אחת מאיתנו לא תצליח לשנות את הדעה של השניה, בואי נסגור את הדיון :)

ש נ י1

New member
לבניינים שנופלים כל שני וחמישי

אין את אותו מעמד כמו שהיה לבית המקדש, מן הסתם... מה גם שאין לי מושג על איזה בניינים את מדברת.. (התאומים זה לא בארץ להזכירך
)

mary06

New member
צום קל!

ותרגישו טוב..מותר לפחות לשתות מים? עם החום הזה לא הייתי מסתכנת /:

dralan

New member
לא, אבל בשביל מה יש מזגן?

ואממ משתדלים לא לצאת לשום מקום או לעשות פעילויות קשות מדי

למעלה