כרית אוויר - שאלה לשוטרים שבינינו

rubh86

New member
כרית אוויר - שאלה לשוטרים שבינינו

שלום לחברי המלומדים:
איך שוטר אמור לדעת אם כרית אוויר מנוטרלת , כפי שמחייב החוק אם ילד יושב במושב הקדמי? בעיקר בכלי רכב ממוחשבים , בהם יש לבצע את הניטרול במוסך?

תודה ,
רוני

creth11

New member
זה קודם וראשית הכל בעיה של ההורים הדואגים

לשלום ילדיהם.
הורה שעסוק במה יגיד השוטר במקום בטובת הילד שלו יאבד את ילדו במקודם או במאוחר למשל בחוסר השגחה בצימר עם בריכה או סתם לשכוח אותו ברכב כי הוא חושב שהשוטר לא רואה ועוד הרבה סיבות שילדים ניפגעים ביגלל הפקרות הורים.
אני מציע לך שתהיה עסוק רק בטובת הילד. מה איכפת לך מה יודע השוטר אם אתה דואג לביטחונו לפחות בקיום החוקים והתקנות המנחים אותך איך להאריך את חיי ילדך.

rubh86

New member
דברי הבל ושטות

זאת לא הפעם הראשונה שאני נכנס לפורום ואני מקבל תשובות תוקפניות ולא ענייניות. הילד הקטן ביותר שלי מבוגר ממך...
השאלות שלי תמיד סובבות סביב תקנות וחוקי תעבורה , להבדיל מכאלה שכל עניינם לקבל הדרכה איך להשתמט מתשלום דוחות או מה לומר בבית משפט כדי לקבל הקלות בעונש.

למרות שזה לא עיניינך, מה אכפת או לא איכפת לי , אומר לך ,שאחרי שהסברתי לתלמידי באיזה תנאי ניתן להושיב ילד במושב קדמי , שאלו אותי איך שוטר יודע לזהות ביטול כרית אוויר , ולא הייתה לי תשובה.
חשבתי לעצמי אשאל בפורום המכובד את השאלה , אולם לא חשבתי שזו תהיה ההתייחסות , וזאת תהיה התשובה: אם אתה יודע את התשובה לשאלה המאוד מנומסת שלי , אשמח אם תעשיר את ידיעותיי , אם לא , חסוך ממני את הערותיך , חכה בצד לתשובה לשאלה, ואולי תשכיל גם אתה!

ואני שואל שוב , האם יש מי היודע כיצד יודע שוטר אם כרית אוויר בוטלה?
תודה
רוני

shlang

New member
קודם אל תכעס, כוונותיו היו טובות, לדעתי,

שוטר לא יכול לדעת האם הכרית פעילה או לא, היום ברוב הרכבים החדשים, בצד יש מנעול שבעזרתו ניתן לבטל או להפעיל את הכרית.וכך ניתן לדעת
אגב, אני לא שוטר

לפי

מיטב בדיקותי. אין לשוטר אפשרות לדעת. יתכן כי לאחר תאונה ניתן הדבר לבדיקה במחשב הרכב

creth11

New member
זה בדיוק חוסר ההבנה והשיטחיות שלך

גם את מלמד בנושא בטיחות ואינך מצליח להפנים לתלמידך שבכלל לא חשוב עם השוטר יודע או לא .
כי התקנות נועדו לבטיחות המישתמשים בתחבורה ולא לתרגילי רמאות נגד שוטרים.
בטיחות הילדים היא מעל ומעבר למה השוטר יודע ואתה כמורה צריך להפנים להם לאחר שתבין ששאלה כזו מעידה על בורות תהומית בהבנת אחריות הנהג לנוסעיו.
בדיוק כמו שלא בודקים ברמזור אדום יש שוטר אלה עוצרים כי לעבור באדום זה סכנת מוות ולא איום השוטר הוא הנקודה.

אני יכול לבשר לך שייש אמצעים גם לדעת בדרך כלל את מצב הכרית דווקא ברכב ממוחשב ויש שיטות מוסכים גם לרמות את המידע הזה ובכל מיקרה בתאונה הבוחן ידע בדיוק. בעיקר שבתאונה כרית לא מנותקת תיפתח כידוע לך.
אבל שוב כל המידע הז חסר כל משמעות אם אין הבנת החשיבות בקיום החוק בלי צורך בשוט השוטר.
לכן הדיון בנושא אחריות הורית מכל סוג בכיוון של אם ההורה יתפס או לא הוא דיון אווילי ולא לעניין והצורך שלך במידע על השוט מעיד על יכולת ההוראה והעברת החומר שלך.
סליחה שנעלבת מתשובה ישירה אבל נקווה למען תלמידך שתקרא שנית תבין ותפנים את המשמעות כי אחרת כל הידע שלך לא שווה כלום אם את הבסיס של אחריות נהג והורה אינך יודע להעביר.
ראה הדוגמא של רמזור אדום, אם אינך מסוגל להעביר את חשיבות הציות לו בלי לדון בשוטר במצלמה ובעונש הרי יש לך בעיה חמורה ולא לי או לתשובתי וסיגנונה
מצטער ביקשת תשובה מפורטת

rubh86

New member
מתוך הצצה מידי זמן בפורום , אני יודע שאתה

מעורב כבר ימים רבים בו. על כך מגיעה לך הערכה רבה. עם זאת , נדמה שאתה לוקח לעצמך תפקידים שאיש לא שמך. מי אתה שאתה מטיף לי או לאחרים ? מי שמך לבקר אותי או אחרים ? אתה מכיר אותי בכלל?
אני מציע שתתמקד במה שאתה טוב ועל היתר תוותר. זה לא לעיניין!!

אגב, אני מזדהה בשמי ....
בריאות ,
רוני

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ממך, כמורה, ואולי גם מחנך

הייתי מצפה ליותר.
מי כמוך אמור להבין שכשנשאלת שאלה, יש, במקרים רבים - כמו מקרה זה למשל (בעיקר משום שהתשובה לא מיועדת רק לשואל אלא גם לאחים המסתובבים בפורום), לענות לא רק על השאלה אלא גם להסביר את הרקע.
שאלתך בהחלט נראית שייכת לסדרה: "איך לעבוד על השוטר שתפס אותי בביצוע עבירה?" ולכן התשובה שקיבלת ראויה ויהיה טוב ומועיל אם תעבירה לתלמיד ששאל אותך בצרוף הסבר מקיף על "איך ראוי להתנהג בדרך"
וגם אני מזדהה בשמי.

be_roo

New member
לא כל עבירה היא ברת אכיפה

בדיוק כמו ששוטר לא יכול לדעת שהנהג במצב מנטלי שמונע ממנו לשלוט ברכב (תקנה 26) או שמחשב המנוע תקול והרכב עלול להאיץ לפתע.

מטרת החוק היא להגדיר מהי ההתנהלות הנדרשת, חוק לא צריך להיות מוגדר רק מזוית ראיה של אכיפה.

rubh86

New member
חן חן על תשובתך .אני לא מסכים איתך

לדעתי אין מקום לחוקק חוק שלא ניתן לאוכפו.

כל חוק חייב לשלב בחובו שילוב של הבנת הרציונל וחשיבותו ,בצד המקל ,למי שלא ימלא את החוק. לא ניתן לסמוך רק על תבונתו של הנהג והבנת ההשלכות הבטיחותיות לאי קיום החוק.

חייבת להיות גם הרתעה למפירי החוק , כמו בנושאי מהירות , אי חגירה של ח. בטיחות ועוד.

בריאות ,
רוני

dani666

New member
לא ניתן לאכוף "אל תרצח".אז נבטל כל חוק בנושא?

כי זו משמעות השורה הראשונה בהודעתך.

ואם לא זו המשמעות, אז נשמח לשמוע את הצעתך כיצד לאכוף את נושא "אל תרצח". אח'כ נגיע גם לנושא כריות אוויר ונטרולן.

rubh86

New member
ודאי שאתה אוכף את ההפרה של "לא תרצח"

זה לא אומר שתמנע את הרצח הבא , אבל העונש ברור לכול , וזאת לעניות דעתי , משמעות האכיפה.

kompy

New member
נורית אזהרה של כרית אויר

בכל פעולה של נטרול פעולת נטרול כרית האויר, תדלק בלוח המחוונים(שעונים) נורית התראה(אלא אם היא שרופה/מנותקת או שבוצעה בה קומבינה).
נורית זו דולקת גם כשיש התראה על תקלה כלשהי במערכת.
לכן לא ניתן לדעת, האם היא מנוטרלת או שקיימת תקלה.
בעת ביקורת בדרכים, אם יטען הלקוח כי היא מנוטרלת, חייב השוטר/בוחן לאפשר לנהג להפסיק את הנטרול ע"י מתג מיוחד המופעל ע"י מפתח הרכב. אם הנטרול בוצע במוסך, לא ניתן להשיב לאחור את הנעשה אלא ע"י בעל מקצוע מוסמך.
אם בוצע נטרול ע"י מפתח והמצב חזר לקדמותו(הנורית כבתה בלוח) - לא יקבל דו"ח/הורדה מהכביש.
אם בוצע נטרול במוסך, יתכן מצב שבו בעל הרכב/נהג יקבל דו"ח/הורדה מהכביש.
אגב, למבחן השנתי(טסט) הנורה חייבת להיות כבויה ותקינה. נורה דולקת זו עילה לפסילה.
אם יוכיח בעל הרכב כי הנטרול הוא ע"י מפתח, המנהל המקצועי של המכון יחתום על הטופס ויאשר זאת כתקין. נטרול מוסך, יצטרך בעל הרכב לגשת למוסך/חשמלאי רכב ולהחזיר את המצב לתקינותו(חובה להציג למבחן החוזר כרטיס עבודה/חשבונית ו/או אישור תיקון של איגוד המוסכים).

wil

New member
בנטרול קבוע של כרית האוויר הקדמית ימנית

לא תדלוק הנורה - כי במוסך מחברים נגד במקום כרית האוויר.
כך כאשר תקרה תאונה ומחשב כריות האוויר יפעיל את הכריות, יתר הכריות ייפתחו כנדרש ורק הכרית הנ"ל - לא.

זו הכוונה בנטרול קבוע ע"י המוסך.

האם אתה טוען שביצוע נטרול כנ"ל (על מנת לעמוד בתנאי התקנה האוסרת הסעת ילד במושב בטיחות מול כ"א פעילה) אינו חוקי?

kompy

New member
לא נתקלתי עדיין במקרים מעין אלו

בכל נטרול אשר בוצע במוסך, הנורה דלקה.

wil

New member
ואיך היית מבחין בנטרול כפי שתיארתי?

אין לך שום דרך לדעת חוץ מלהכניס את הרכב בקיר ולראות אם הכרית נפתחת, או לחלופין לעקוב אחרי צמות החוטים ולוודא שלא הוכנסו שינויים.

kompy

New member
ככל הנראה שבשנה הבאה נהיה יותר חכמים

עם כניסת התוכנה החדשה +תקנה המחייבת גם בדיקת איתור עם OBD, נוכל לתת מענה גם לכך.

wil

New member
ואיך בדיוק בדיקה עם OBD תעזור לך?

מחשב הכריות רואה שהכל בסדר (כל אחת מהכריות נראית לו כנגד של ככה וככה אוהם) וזה מה שהוא ידווח.

אין למחשב יכולת להבחין בין כרית אמיתית לנגד שמדמה כרית.
אם הוא היה יכול להבחין אז היה מדליק את נורת התקלה...

בדיקת מחשב כן יכולה לעזור עבור האידיוטים שניתקו את הכרית, נדלקה להם הנורה ואז ניתקו את הנורה.

rubh86

New member
אני מאוד מודה לך על תשובתך המסודרת והמפורטת

ובעיקר נטולת התנשאות.
בריאות ,
רוני

למעלה