כשאהיה גדול אני אהיה....

hopefulman

New member
כשאהיה גדול אני אהיה....

אט אט מתקרבת לה תחילת שנת הלימודים הבאה וקצת אחריה (טוב , לא בדיוק קצת...) סמסטר חורף במוסדות להשכלה גבוהה. בהקשר זה מעניין אותי לקרוא אודות תחומי העניין הלימודיים של האנשים פה בהווה ועם פוטנציאל לעיסוק עתידי. סטטוס לימודים ? (תלמיד - באיזה כיתה ומגמה ? סטודנט - מה אתה לומד/ת ובאיזה שנה את/ה ? ) מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? קורס/ים (לסטודנטים שבינינו...): 1.אהוב/ים 2. שנוא/ים , בתקופת הלימודים האקדמיים ? האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) * לסטודנטים שבינינו: באיזה תפקיד את/ה שוקל/ת או/ו רוצה לעסוק למחייתך ? מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) דניאל.

Wing Chan

New member
עונה.

סטטוס לימודים ? (תלמיד - באיזה כיתה ומגמה ? סטודנט - מה אתה לומד/ת ובאיזה שנה את/ה ? ) אחרי י"ב, מחכה לגיוס. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? אהוב: מלאכה (מה? זה ממש כיף!). שנוא: מטמטיקה בטח מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? אהוב: היסטוריה (אבל לא איך שמלמדים). שנוא: אזרחות. * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? אני מקווה משהו שמתקשר להיסטוריה... אנטרופולוגיה אולי, או ארכיאולוגיה. במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? באמת שאין לי מושג :\ מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) שיקולים: - יש לי איפה להרוויח כסף מזה אח"כ? - התעניינות. - מרחק ממקום מגוריי. אני מניח שזה הקריטריונים... בהצלחה למי שלומד ולסטודנטים וכ'ו אתם תלמדו ואני אמות לי בעזה\רמאללה, כיף כיף כיף

^_^_^../images/Emo60.gif

סטטוס לימודים ? עולה לי"ב - כימיה, מחשבים, פסיכולוגיה-סוציולוגיה מקצוע/ות: 1. היסטוריה, חקלאות 2. לשון מקצוע/ות: 1.כימיה, מתמטיקה, תנ"ך 2.לשון, ספורט
האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? ספורט! סתם, לא, אבל צריך לעשות רפורמה רצינית לדעתי. * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית? אני מקווה ללמוד קצת כימיה מתישהו, אבל זה בשביל הכיף. אני בעיקר אלמד את מה שאני רוצה לעסוק בו. במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה? אני רוצה להיות מיילדת. מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך? עניין וסיפוק עצמי, כסף

hopefulman

New member
../images/Emo2.gif

ואני סברתי לתומי כי נושא הלימודים הינו יבש למדי :). דניאל.

noname202

New member
:)

סטטוס לימודים ? (תלמיד - באיזה כיתה ומגמה ? סטודנט - מה אתה לומד/ת ובאיזה שנה את/ה ?) תלמידה - עולה לי', למגמת ערבית ולימודי מזרת חתיכון, סטודנטית לפסיכולוגיה וניהול, מתחילה סמסטר 4. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? 1. הכל חוץ מאומנות ואנגלית. עם דגש על חשבון [זה כ"כ מוזר לקרוא לזה ככה D:]. 2. אומנות ואנגלית. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? 1.ביולוגיה, ערבית, היסטוריה, תנ"ך, לשון. 2. אנגלית. [ומפתחת שנאה למתמטיקה] קורס/ים (לסטודנטים שבינינו...): 1.אהוב/ים 2. שנוא/ים , בתקופת הלימודים האקדמיים ? די חדשה, אבל.. 1. יישומי מחשב, התנהגות ארגונית [ונקווה שהסטטוס הזה יישאר מחר אחרי הבחינה
] 2. מבוא לפסיכולוגיה האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? אף מקצוע שהוא לא רלבנטי, אבל יש המון מקצועות שלא מלמדים נכון. * לסטודנטים שבינינו: באיזה תפקיד את/ה שוקל/ת או/ו רוצה לעסוק למחייתך ? אין לי שמץ מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם)משהו שיעניין אותי, ושיהיה עם הרבה תעסוקה וגם כסף טוב לא יזיק

hopefulman

New member
אוי...

מזדהה עם התיסכול מאנגלית :) , אבל אין ברירה... במסגרת האקדמיה נדרשת שליטה מסוימת בה ועם עבודה אינטנסיבית והשקעה בתחום אפשר להצליח ולהתגבר על הקשיים הטמונים ברכישת שפה שניה אשר לצורך הפנמתה נחוץ זמן (מניסיון...). נו , אז לאחר המבחן הסטטוס עדיין נשמר ? :) דניאל

noname202

New member
נמ

בערך :O תלוי בציון :$ האמת שכרגע, באנגלית אין לי בעיה, אני על אחלה ציונים, זו סתם שפה מגעילה :S ומשום מה, לא נראה לי שיש לי בעיה כללית עם שפות, על לשון וערבית אני מתה
מסקנה: אנגלית זה איכ. רק נקווה שבאו"פ יהיה לי איכשהו פטור מזה

SpyKid

New member
...

סטטוס לימודים ? מתחילה סמסטר ראשון בסמסטר חורף הקרוב. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? אהובים: ספורט, גאוגרפיה. שנואים: היסטוריה, תנ"ך. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? אהובים: פיזיקה (לא כל הנושאים), מתמטיקה (נושאים מסוימים), כימיה, ספורט. שנואים: הסטוריה, ספרות. האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? כן, תנ"ך. לגבי מקצועות אחרים, לדעתי הסידור הנוכחי, שלפיו בתעודת הבגרות נכללים מקסימום 3-4 מקצועות ריאליים (כשרק מתמטיקה היא מקצוע חובה) לעומת מקסימום של כ-8 מקצועות הומניים (מתוכם 5 חובה) הוא טיפה... נוטה לכוון מסוים. * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? פיזיקה במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? מדענית מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) עניין

hopefulman

New member
יש צדק בדברייך

אכן , תוכנית לימודיי החובה לבגרות שמה מאופיינת בעיקרה במקצועות הומאניים... אולי היה כדאי להגמיש את אפשרות הבחירה בנושא. יחד עם זאת , דווקא תוכנית כזו יכלה יותר להדגיש את הציביון התרבותי שהולך וגווע... לצערי , לפחות בתקופת לימודי הלא רחוקה בתיכון , אופי הוראת התכנים אינה יכולה לממש זאת , אולי אף להיפך... אז כפי שאני מבין את מתחילה את דרכך בעולם האקדמי - אני מקווה כי אכן תצליחי לצעוד אט אט לעבר שאיפתך :) אומנם צפויים לך קשיים ואתגרים בדרך לשם , כמו כל אחד , אך זו בהחלט משימה אפשרית. דניאל

מה ה מצב

New member
אמ... שאלה טובה.

סטטוס לימודים ? שנה אחרי י"ב כנראה עוד שנה בערך אני אתחיל ללמוד שוב מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? אהוב: טבע שנוא: מלאכה (זה היה השיעור הכי מתסכל) מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? אהוב: היסטוריה וביוטכנולוגיה שנוא: ספרות בגלל איך שלימדו, וחלק מהביולוגיה. איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? שאלה קשה, אני מחליפה את דעתי בעיניין כל יומיים. במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? אחרי שאני אחליט מה ללמוד, אני רוצה להרצות עליו באונברסיטה. מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) * שיהיה מעניין ושאני אוהב אותו. (וכן, אני יודעת שאני נאיבית שאני לא מכניסה את הכסף כאן)

DirtySpirit

New member
נהנה

סטטוס לימודים ? (תלמיד - באיזה כיתה ומגמה ? סטודנט - מה אתה לומד/ת ובאיזה שנה את/ה ? ) תלמיד מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? 1. מתמטיקה, מחשבים, מדעים, ספורט 2. תנ"ך מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? לא יודע אני ביסודי קורס/ים (לסטודנטים שבינינו...): 1.אהוב/ים 2. שנוא/ים , בתקופת הלימודים האקדמיים ? אני לא סטודנט האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? מה שגלי אמרה
איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? מדעי המחשב במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? מתכנת/מהנדס תכנה/איך שלא תבחרו לקרוא לזה מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) 1. שיהיה מעניין ושאני אהנה ממנו 2. שאני ארוויח כסף ^_^

עונה אמיגו.

סטטוס לימודים ? סטודנט למתמטיקה וכלכלה בעברית, עקרונית עברתי את השנה הראשונה אבל לא מבחינת ציונים, אז חוזר על דברים. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? תלמוד, מתמטיקה, אנגלית, מחשבים, כימיה, מדעים. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? לשון, ערבית, ספרות, תנ"ך. קורס/ים (לסטודנטים שבינינו...): 1.אהוב/ים 2. שנוא/ים , בתקופת הלימודים האקדמיים? אוהב: אינפי, לינארית, כלכלה. שונא: מבוא לתכנות. האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? למדנו של"ח שהיה די מיותר. * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית? ~ במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה
? פרופסור למתמטיקה... מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) להשאיר משהו אחרי. משכורת מכובדת.

hopefulman

New member
קצת סדר :)

לא ציינת ליד המקצועות לאיזו קטגוריה הם שייכים - אהובים או שנואים ? :) או שהם כולם במקרה אהובים? לגבי של"ח במתכונתו הנוכחית (וכנראה הדומה גם לזו אצלך) מדובר בביזבוז זמן... אוהו פרופסור... הדרך לשם ארוכה וצרופה בהתמודדויות לא מעטות , אבל אני סומך עליך. אגב , כפי שכבר אמרתי לך , אתה אולי יכול אף למצוא את עצמך מתעמק בתחום אחר לגמרי מזה שנלמד בתואר הראשון :) - כדאי תמיד להישאר עם ראש פתוח ולא לפסול כיוון זה או אחר בשלבים המתקדמים גם אם זה כרוך בסטייה מסוימת מהמגמה ההתחלתית :). דניאל.

למעלה