כשאהיה גדול אני אהיה....

Im A Believer

New member
"ניסים, תשמע, תהיה מלחמה..."

סטטוס לימודים ? (תלמיד - באיזה כיתה ומגמה ? סטודנט - מה אתה לומד/ת ובאיזה שנה את/ה ? ) באוקטובר - תלמידת שנה א' להנדסת מכונות במסגרת פרוייקט רקיע של חיל האויר. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? 1. אהבתי היסטוריה. 2. חשבון. עד היום אני שונאת את זה. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? 1. תיאטרון. בכיתה י"א קצת מתמטיקה בגלל המורה. 2. מתמטיקה. תמיד תמיד לנצח. קורס/ים (לסטודנטים שבינינו...): 1.אהוב/ים 2. שנוא/ים , בתקופת הלימודים האקדמיים ? סביר להניח שאני אשנא מתמטיקה. האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? אזרחות, כוסעמק. * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? הנדסת מכונות!!! במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? המממ... לא יודעת, משהו שקשור בביולוגיה. אבל עד אז יש עוד זמן. מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) - מעניין. - מעניין. - כסף.
* לסטודנטים שבינינו: באיזה תפקיד את/ה שוקל/ת או/ו רוצה לעסוק למחייתך ? אין לי מושג, באמאשלי. שאלו אותי אחרי הצבא, עוד שש שנים. מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) מה שכתבתי למעלה.

hopefulman

New member
אהמ...

מבחינת לימודים אקדמיים לפחות , ממה שידוע לי נדרש ידע נרחב ומקיף במתמטיקה לתחום הנדסת מכונות , אבל כנראה בצבא מדובר במשהו קצת אחר. בכל אופן אני יכול להבטיח לך שבתחום הביולוגיה , קורסי היסוד במתמטיקה ברמה בסיסית ובהחלט ניתן להגיע להישגים מכובדים בבחינות גם אם לא ניחנת בכישורים ריאליים גבוהים במיוחד :). בסיידר , יש לך עוד זמן לשקול את כיוונך בחיים :). שיהיה בהצלחה בקורס! דניאל

MelodicTruth

New member
תמיד יש פעם ראשונה...

וכנראה שזו ההודעה הראשונה שלי בפורום. סטטוס לימודים ? (תלמיד - באיזה כיתה ומגמה ? סטודנט - מה אתה לומד/ת ובאיזה שנה את/ה ? ): סטודנט למתמטיקה, מתחיל את השנה השנייה (אני עדיין חייל, אז הקצב שלי מן הסתם איטי יותר). מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס יסודי ? אהוב: אנגלית, מדעים. שנוא: אני לא חושב שהיה מקצוע שבאמת שנאתי. מקצוע/ות: 1.אהוב/ים 2.שנוא/ים , בתקופת בי"ס על יסודי ? אהוב: אנגלית, היסטוריה, ספרות, הבעה. שנוא: מתמטיקה, מתמטיקה ומתמטיקה. קורס/ים (לסטודנטים שבינינו...): 1.אהוב/ים 2. שנוא/ים , בתקופת הלימודים האקדמיים ? אהוב: לוגיקה מתמטית, תורת הקבוצות, מתמטיקה דיסקרטית. שנוא: תורת המספרים (זה ממש לא "נוצץ" כמו שחושבים, לפחות לא בקורס הסטנדרטי של התואר הראשון) האם ישנו 1.מקצוע/ות 2.קורס/ים הנתפש/ים בעיניך כלא רבנטי/ים או/ו שראוי/ים להיות מוצאים מתוכנית הלימודים? כל המתמטיקה שלומדים אחרי כיתה ח'. 99% מהמגמות הפלצניות (הבגרות בביוטכנולוגיה היא כנראה הדבר הכי לא יעיל שעשיתי עם החיים שלי אי פעם). * לתלמידים/ות (או בוגרי 12 שנות לימוד) שבינינו: איזה תחום לימודים את/ה מתכוון/ת ללמוד במסגרת האקדמית ? כרגע לומד מתמטיקה, שוקל ברצינות לעבור אחרי השחרור למסלול של מתמטיקה+פיזיקה+מדמ"ח. במה תרצה/י לעסוק כשתהיה גדול/ה :) ? מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) * לסטודנטים שבינינו: באיזה תפקיד את/ה שוקל/ת או/ו רוצה לעסוק למחייתך ? אני רוצה להיות מתמטיקאי תמהוני ומתבודד שמרעיב את עצמו למוות (ואם אפשר, אז גם לעלות על תגלית מרעישה בדרך). מהם השיקולים החשובים מבחינתך בבחירת עיסוקך ? (לפי סדר חשיבותם) כל מה שנובע ממודעית עצמית מקובל עלי.

מה ה מצב

New member
ברוך הבא!!!

איזה כיף לך שאתה חנון!!! (כיף לך כי בגלל שאתה כזה אתה יכול להיות בפורום זהה...)

MelodicTruth

New member
אכן.

ואפילו יותר מזה. כרגע סיימתי את השנה הראשונה שלי באו"פ, ונראה שאקבל תעודת הצטיינות, וכל זה תוך כדי שירות צבאי. לעומת זאת, את התיכון העברתי בהשפלות אינסופיות בשעורי המתמטיקה (התחביב האהוב עליהם היה להזמין אותי ללוח), במעברים בלתי פוסקים בין הקבוצות של 4 ו-5 יחידות (בסופו של דבר עשיתי 4 יח'), כשהשיא הגיע כאשר אחד המורים הסביר לי שאין לי את הפוטנציאל להצליח בחמש יחידות. לא יודע מה איתך, אבל אני עדיין לא מצאתי קשר בין מה שלמדתי בתיכון לבין משפט סקולם-לוונהיים, כלל ההדדיות הריבועית או הקופינליות של מונים סינגולרים.

אילו קורסים לקחת בשנה הראשונה?...

כן, אין הרבה קשר בין המתמטיקה של התיכון לאונ' מבחינת המחשבה. ההתייחסות לסדרות שונה. וקטורים. אבל בצורה יותר מגניבה...

MelodicTruth

New member
הקורסים שסיימתי בשנה הראשונה:

לוגיקה מתמטית, תורת המספרים, תורת הקבוצות, אלגברה לינארית 1, מתמטיקה דיסקרטית. הקשר היחיד שאני רואה בין המתמטיקה האמיתית לזו של התיכון, הוא כנראה השימוש באינדוקציה
. (וגם זה לא תקף כשעוסקים בקבוצות שאינן סדורות היטב)

מוזר...

אצלנו לא לומדים את הנושאים הללו, חלקם לפחות, בשנה הראשונה. מתחילים מלינארית ואינפי/חדווא עם הסתברות ודיסקרטית וזהו. לאחר שיש עובר באינפי ולינארית, אפשר לקחת את הקורסים האחרים.

SpyKid

New member
זה הגיוני,

יש הבדל עצום בין המתמטיקה של התיכון לבין מתמטיקה גבוהה. גם אני לא ממש אהבתי ללמוד מתמטיקה בתיכון, אבל מאוד אוהבת מתמטיקה.

לשם הדיוק, זה לא הבדל

פשוט המתמטיקה שלומדים בשנה הראשונה של התואר הראשון היא מתמטיקה שהמציאו לפני 300~ שנה. המתמטיקה של התיכון היא לפני 1500~ שנה. כמובן שפונקציות הומצאו לפני 500~ שנה, התכוונתי בעיקר לגאומטריה של היוונים הקדומים.

MajorWinters

New member
רק הגאומטריה...

השאר זה בערך מה שלומדים באוני', רק בצורה מטופשת.

מטופשת?

יותר לכיוון הבנאליות. אני מכיר אחד שעשה תואר דרך או"פ ואז בא לקבל בגרות ואמרו לו שהוא צריך להשלים בגרות במתמטיקה... כזה היגיון מעוות...

MajorWinters

New member
הסיפור על הבחור

מראה את טיפשות משרד החינוך. אבל לא את הטיפשות של דרך לימוד המתמטיקה התיכונית. לומדים נגזרות בלי לדעת מה זה גבול!

השאלה לאיזה גבול אתה מתכוון

בביה"ס לימדו את הנגזרת לפי דלתא Y חלקי דלתא X. היה גבול לימוס.

MajorWinters

New member
לא היה גבול...

זה שכתבו lim והיה איזה משהו אם מספר חלקי 0, לא אומר שלימדו גבול.

למעלה