אני הייתי נלחמת במי שמנסה לסתום לי את הפה בגלל דעותי
קודם כל זה היה בפרק השני, לא הראשון. (הראשון היה כניסת הדיירים). ודבר שני: לא רק עומרי היה שם... נא אל תעוות.
כי שיחת הג'קוזי התנהלה בשבוע הראשון בין:
שי
לבין:
עומרי
עומר (שאגב, היא לא ילדה. היא בחורה. כמו שתני בחורה וכמו שמיקה בחורה. אמנם רדודה, אמנם לא מפותחת כמו תני או אפילו מיקה, אמנם פרחה קלאסית מצויה - אבל כשנח אז כותבים "ילדה" – זה ה"דאבל סטאנדרט" הידוע).
ברק
ודודו
4 נגד שי.
היא החלה בצורה שקטה ונעימה, בין שי לבין עומרי, עומר וברק (הערס המתלהם), אבל ברקע, כבר אוטוטו, דודו (הבריון האלים) מתכנן כבר להפריע לה...(כי הוא לא יודע לנהל דיון אינטיליגנטי של יותר ממשפט אחד וכי המצלמות לא עליו – וכן, שי איבחן אותו נכון ישר על ההתחלה). השיחה התנהלה דקות ספורות בלבד בצורה עניינית, ובזמן היקר הזה ניסה שי להסביר את עמדתו ביחס לכיבוש ויחסי ישראל ערבים – מנקודת מבט עולמית – חו"ל, למשל: יפאן. הדעות הלא קונפורמיסטיות והלא דוגמטיות של שי לא מצאו חן בעיני המתלהמים. ואזזזזזזז התפרץ דודו האלים בשאגות, נהמות, חרחורים וגעיות, הכל כדי להשתיק את שי ולא לתת לו להמשיך להביע את דעותיו. בו ברגע הצטרף אליו גם ברק ושניהם המשיכו עם הצווחות המחרישות אזניים והפוגעות בעור התוף. הכל כדי להשתיק את שי. בתוך כל הרעש והנהמות שלהם, שי ניסה בכ"ז להכניס עוד משפט או שניים שישקף את הדעה שלו, (שכבר אז זה נראה כ"כ פתטי, הנסיון שלו לנהל שיחה אינטיליגנטית עם שני בריונים עילגים ובורים), אבל אז הנהמות שלהם גברו, ובין הנהמות היה גם אפשר לשמוע התלהמויות כגון: "היידה ביבי, היידה שרה, אנחנו איתך גם אם קופסאת סיגריות תעלה 700 ₪ נצביע לך"!. (זה משודר בפרק!!).
ואז רואים את שי בנסיון נוסף להגיד משפט אינטיליגנטי שמעניין את הצופים, ביחס למערכת החינוך בארץ, אבל אז פתאום:
עומר אומרת לעומרי: "עזוב, אל תענה לו בכלל". (זה משודר בפרק!).
כן! עומר התחילה את החרם על שי!
אז שי נלחם על זכותו להביע את דעותיו וניסה לנטרל את הרעש הגובר והמכוון ואמר לעומר שלא תתערב. היא קמה ונכנסה פנימה, הוא הצליח להגיד עוד משפט ענייני, על איך ישראל מסוקרת ביפאן ואז עומרי אמר לו בזלזול: "קח את מיסטר מיאגי שלך, וסע ליפאן!".... ודודו הצטרף בצהלות וגעיות. (זה שודר בערוץ 26).
בערוץ 26 ראו את כל ההתקפות האלימות שלהם עליו ורק בגלל הדעות החברתיות/פוליטיות שלו.
כך נוצרה לה טקטיקת ההשתקה המכוונת והבלתי פוסקת הזו, ע"י יצירת רעש מכוון איום, תמידי, ומחריש אוזניים.
ואתה מצפה ששי יתחנן לעומרי: "אולי תדבר יפה?"??? כאילו, איפה אתה חי??
מכאן הכל התחיל...
אגב, בהמשך, חבורת הבריונים עלו על זה שאפשר להעלות את דרגת האלימות כלפי שי ע"י החרשת אזניים בצרחות, צווחות וכפיים של מוסיקה מזרחית כי זה פוגם בעור התוף ונותן לשי הרגשה של ניסור אוזן. אז הם שיכללו את הרעש בתור טקטיקת השתקה. הם גם גילו שאפשר לעלות ולרקוד על כסאות ושולחנות, להשחית ואף לשבור שולחן, למה לא? אם ונדליזם, אז עד הסוף!
אני מאוד מעריכה את שי שהיה לו את הכח להמשיך ולהילחם מול חבורת הבריונים האלו ולא לוותר להם.
ושי עשה באומץ שבעט בבית החרם.