פילוסוף רוחני33
Well-known member
הדתיים מנסים בכל מחיר להוכיח שאלוהים כל יכול. שאלת האבן מוכיחה שאינו כל יכול.
אז אלוהים לא יכול להיות כל יכול...
כל אחד ואחת והחולשות שלו או שלה...
הדתיים מנסים בכל מחיר להוכיח שאלוהים כל יכול. שאלת האבן מוכיחה שאינו כל יכול.
אז אלוהים לא יכול להיות כל יכול...
כל אחד ואחת והחולשות שלו או שלה...
כמו שאומרים "מי שמאמין לא מפחד".הדתיים מנסים בכל מחיר להוכיח שאלוהים כל יכול. שאלת האבן מוכיחה שאינו כל יכול.
זה הניסיון שאני נתתי של פילוסוף אחד לענות לשאלה. בכל זאת, הוא נשאר גם לא יכול וזו הוכחה שהוא לא כל יכול. אי אפשר לסתור את חוקי הלוגיקה. זה כמו שתשאל אם אלוהים יכול לא להיות אלוהים בזמן שהוא אלוהים. אין לזה משמעות. כמובן, אין לזלזל בערכו הרב של אלוהים.כמו שאומרים "מי שמאמין לא מפחד".
ממה ששמעתי הם אומרים שחוקי הלוגיקה לא חלים עליו... בוודאי הוא יכול בעת ובעונה אחת להוריד ולא להוריד עליכם גשם.
אתם תרגישו ולא תרגישו את הטיפות על ראשכם...
אבל הוא לא כל יכול...זה הניסיון שאני נתתי של פילוסוף אחד לענות לשאלה. בכל זאת, הוא נשאר גם לא יכול וזו הוכחה שהוא לא כל יכול. אי אפשר לסתור את חוקי הלוגיקה. זה כמו שתשאל אם אלוהים יכול לא להיות אלוהים בזמן שהוא אלוהים. אין לזה משמעות. כמובן, אין לזלזל בערכו הרב של אלוהים.
תמיד יכול להיות שיש משהו מעבר ללוגיקה.זה הניסיון שאני נתתי של פילוסוף אחד לענות לשאלה. בכל זאת, הוא נשאר גם לא יכול וזו הוכחה שהוא לא כל יכול. אי אפשר לסתור את חוקי הלוגיקה. זה כמו שתשאל אם אלוהים יכול לא להיות אלוהים בזמן שהוא אלוהים. אין לזה משמעות. כמובן, אין לזלזל בערכו הרב של אלוהים.
אפשר להגיד כל משפט שממציאים ורוצים, אבל כל אמת מוגבלת ללוגיקה. המשפט "יש מה שלא מוגבל ללוגיקה" אינו נכון.תמיד יכול להיות שיש משהו מעבר ללוגיקה.
הרי המשפט:"יש מה שמוגבל ללוגיקה ומה שלא מוגבל ללוגיקה" הוא משפט שמוגבל בלוגיקה... שאומר שיש משהו מעבר ללוגיקה.
אתה רואה, בעזרת הלוגיקה הוכחתי שיש משהו מעבר ללוגיקה...
השאלה האמיתית היא:" האם הכל מוגבל ללוגיקה?" או שיש גם מעבר ללוגיקה?"
למשל הקיום של הכול והסיבה של משהו על פני כלום הוא מעבר ללוגיקה...
למה לא?אפשר להגיד כל משפט שממציאים ורוצים, אבל כל אמת מוגבלת ללוגיקה. המשפט "יש מה שלא מוגבל ללוגיקה" אינו נכון.
לא. בלי היגיון אין משמעות, ובלי משמעות אין קיום כי אין שאלות על תכונות העצמים. בזמן מסוים או שיש משהו או שאין כלום.למה לא?
למה יש משהו ולא כלום?
התשובה היא שלא יודעים כי זה מעבר ללוגיקה...
זה שאתה מוגבל ביכולת החשיבה שלך רק מעיד על מוגבלותך.
זה לא מעבר ללוגיקה - זה מעבר לפיזיקה.למה לא?
למה יש משהו ולא כלום?
התשובה היא שלא יודעים כי זה מעבר ללוגיקה...
איך קוראים ל"גאון" הזה?לפי הפילוסוף הזה הוא גובר על הלוגיקה בכך שהוא גם יכול וגם לא יכול בבת אחת, גם אני לא בדיוק מבין את זה לגמרי. אני חושב שהיגיון הוא הדבר הכי חזק, ושום דבר לא יכול להתנגד לו.
באותה מידה אתה גם יכול לגבור על המתמטיקה ולהוכיח ש1 שווה 5לפי הפילוסוף הזה הוא גובר על הלוגיקה בכך שהוא גם יכול וגם לא יכול בבת אחת, גם אני לא בדיוק מבין את זה לגמרי. אני חושב שהיגיון הוא הדבר הכי חזק, ושום דבר לא יכול להתנגד לו.
זאת לא הוכחה. לפני שנכפיל את המספרים באפס, הם יהיו שונים. כשנכפיל אותם באפס, כבר לא יהיו אותם מספרים כבעבר.באותה מידה אתה גם יכול לגבור על המתמטיקה ולהוכיח ש1 שווה 5
הכפל את 2 האגפים ב0
זה שימוש מרומז באקסיומה שגויה (שהכפלה בכל מספר משמרת את השוויון)אך דומה לנכונה (הכפלה בכל מספר מלבד אפס)זאת לא הוכחה. לפני שנכפיל את המספרים באפס, הם יהיו שונים. כשנכפיל אותם באפס, כבר לא יהיו אותם מספרים כבעבר.
? להפך, רק הכפלה באפס.זה שימוש מרומז באקסיומה שגויה (שהכפלה בכל מספר משמרת את השוויון)אך דומה לנכונה (הכפלה בכל מספר מלבד אפס)
הכפלה באפס הורסת את השוויון.? להפך, רק הכפלה באפס.
אני חושב שלא הבנתי את הטיעון שלך. הכפלה באפס היא היחידה שיוצרת שוויון, אף שהוא מדומה כי הוא נוצר רק אחרי ששינו את המספר והכפילו. כשמכפילים באפס, התוצאה תמיד אפס.הכפלה באפס הורסת את השוויון.
מלבד עיסוק באינסופיים, כל מספר כפול אפס שווה אפס
נכוןאני חושב שלא הבנתי את הטיעון שלך. הכפלה באפס היא היחידה שיוצרת שוויון, אף שהוא מדומה כי הוא נוצר רק אחרי ששינו את המספר והכפילו. כשמכפילים באפס, התוצאה תמיד אפס.
אם האקסיומה שגויה, היא לא תוכל להוכיח את המסקנה. לכן, לא יודעים אם המסקנה אמת או שקר עד שמוכיחים אותה בדרך אחרת. בכל זאת, היא תמיד נשארת קיימת בנפרד מהידיעה כאמת או שקר. אם המציאות קיימת במוחנו, האמתות המתמטיות המופשטות קיימות כעובדות בנפרד מהמחשבה שיצרה אותן. אמנם אולי לא יהיה צורך לגלות אותן כי הן לא מחוץ למחשבה, אבל הן עדיין אמתות.נכון
ולכן אם התחלת ב5=1 נסיון הכפלה ב0 ייצר תוצאה שקרית (כי למרות ההכפלה שמייצרת שוויון, 5 לא שווה 0, זה שקר)
ואם התחלת ב1=1 הכפלה ב0 תייצר תוצאת אמת (כי 1 אכן שווה 1).
אם האקסיומה שלך שגויה, לא תוכל להסתמך על התוצאות
קיבלת תוצאה לא רלוונטית
חסרת משמעות לוגית.
לא תוכיח ולא תפריךאם האקסיומה שגויה, היא לא תוכל להוכיח את המסקנה. לכן, לא יודעים אם המסקנה אמת או שקר עד שמוכיחים אותה בדרך אחרת. בכל זאת, היא תמיד נשארת קיימת בנפרד מהידיעה כאמת או שקר.
ולכן אם תבחן אותן ללא שימוש באקסיומות שגויותאם המציאות קיימת במוחנו, האמתות המתמטיות המופשטות קיימות כעובדות בנפרד מהמחשבה שיצרה אותן. אמנם אולי לא יהיה צורך לגלות אותן כי הן לא מחוץ למחשבה, אבל הן עדיין אמתות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.