כשהלב והראש פותחים במלחמה

Ravel1

New member
כשהלב והראש פותחים במלחמה

טוב בקצרה ככה שתדעו מה הולך אצלי:
אני בן 34, חברה שלי בת 28 ויש לנו ילד בן 8 חודשים.
מאז שאנחנו בקשר אנחנו נפרדים וחוזרים באופן קבוע ומן התחילה היינו כלכך שונים שהיה ברור שהסיכוי להצחה נמוך, אבל התאהבנו וזרמנו עם מה שיש.

אני אדם מאוד ספונטני, מנהל אורך חיים אגרסיבי ועשיר בסיכונים, אני נוטה להשוות את עצמי לרכבת קיטור גדולה וכבדה שברגה שהיא תופסת מומטום בלתי אפשרי לעצור אותה. הקמתי 3 עסקים במהלך החיים, ועד גיל 34 הגשמתי את רוב החלומות שלי.

הבת זוג שלי היא אישה מאוד מקובעת, עם אמונה חזקה (חצי דתיה ומסורתית), חייה חיים של שגרה ובטחון, מתנהלת "כמו כולם" כי "כולם מתנהלים ככה".
נוטה להשוות את החיים שלה לאלו של אחרים, ולפעמים אפילו לטלנובלות.
פחדנית וחוששת מכל דבר שהוא מחוץ ל COMFORT ZONE.

הבעיות:
היא גרה בעיר שאני מאוד לא אוהב, בעיקר בגלל נסיון רע
בהתחלה גרתי אצלה בדירה אבל אחרי חודשיים של אבטלה קמתי והלכתי.
בנסיון אחר, גרתי אצלה והמשפחה שלה כל הזמן נדחפה לנו למערכת יחסים,
בדוגמה אחת, אבא שלה(!) דרש שאני אתן לבת זוג שלי כסף (??) וכאשר הבהרתי לו שלא יתערב וזה לא קשור אליו, הוא תקף אותי, ואח שלה איים עלי באופן קבוע, בקיצור ניסו לנהל אותי כמו שהם מנהלים אותה, וכאשר ראו שזה לא ילך להם, החלו האיומים והאלימות. לאחר מכן היא עצמה סגרה דלתות למשפחה שלה כדי שהם לא יתערבו, וזה באמת עבד, עד למשבר הבא שלא איחר לבוא, והיה לא פחות חמור.

התמדנו וניסינו בכל פעם להציל את המערת יחסית, שזה היה בעיקר, היא מבקשת, ואני מנסה לספק את הדרישות, ובכל פעם שמתחתי קוים אדומים, היה פיצוץ.
עם הזמן הבנתי שהיא מורגלת מהילדות שלה, לקבל כל מה שהיא רוצה, וליהיות מוקפת בתמיכה 24\7, כאשר המצב השתנה, היא התחילה לקרוס דבר שהביא לעוד ועוד ריבים. לאחרונה היא שקעה בקשיים כלכליים וביקשה סיוע, הצאתי לה מגוון אפשרויות שחלקן כללו גם שהיא כלל לא תצתרך לעבוד יותר, אף פעם בחיים, והיא תוכל לעבוד מהבית וליהיות עם הילד שלנו. היא סירבה להכל ודרשה כסף.
כאשר הבהרתי לה שהיא לא אחראית מספיק לכסף, היא ניסתה להשתמש בילד שלנו כנשק להוציא ממני כסף, ולבסוף היא ביקשה שאני יסיעה לה במעבר דירה, ולמרות התגדותי למעבר, הסכמתי לעזור, אך בגלל אילוצים הבהרתי לה שאני יגיע לעזור אבל לא אוכל להישאר במהלך הלילה, דבר שהיא מאוד לא אהבה ומיד הכריזה "אם אתה לא נשאר לישון פה, על תבוא". אז לא באתי, והיא כמובן מיד התקשרה והתחילה לבכות שאין לה עזרה במעבר דירה ושהיא עם תינוק ולבד.

עכשיו לבעיה האמיתית:
הלב אומר, שאני צריך לעזור לבת זוג שלי ולילד שלנו
הראש אומר שאני צריך לבסס יסודות יציבים ואם היא תרצה, היא תבוא עלי
עד כה בניתי אימפריה קטנה כדי לבסס את העתיד של הילד שלנו
דבר שלא הייתי מצליח לעשות אם הייתי בוחר בלב, ופשוט "זורם" איתה (אין לי אופי לזה גם ככה)

הפתרון שחשבתי אליו:
לתת לה הצעה (כמו שעשיתי בעבר) ולבוא לגור איתי, ולהנות מהחיים שאני יכול לספק, ואם היא תסרב, זאת זכותה, אבל אני לא אוכל להמשיך להיפגש איתה (בעיקר כי זה גורם לה הרבה סבל, מאחר והיא אלולה לחשוב שיש סיכוי להציל את המערכת יחסים)

מה דעתכם על המצב?
אגב אני רוצה לציין, שהיא אדם מאוד דביק וחייבת צומת לב באופן קבוע, היא מורגלת שכולם סביבה כל הזמן ונונתים לה יחס וצומת לב, היא מאוד פחדנית ואין לה כמאת נסיון חיים. ואני מנגד אדם קר ומתבודד, מניפולטיבי, עקשן, מאוד כריזמתי ואסרטיבי, מאוד חזק בגוף ובנפש, ומאוד ממוקד מטרה. יש לי נסיון חיים רב, ובניגוד לדעה הרווחת אני ממש לא אדם חומרי, אלא מאוד רוחני (אז כן כמו שאתם מבינים אנחנו ממש ממש שונים)

נומלה

New member
אני לא אכנס לדרמות ביניכם

אבל יש ילד בסיפור הזה. מכיוון שאתה אביו חובה עליך לתת יד לפרנסתו. כדי להמנע מסחטנות (אם יש כזו), כדאי לעגן דמי מזונות לילד בחוזה. בשביל זה מתיעצים עם עורך דין ולא עם פורומים באינטרנט.
באשר ל"היא כזאת" ו"אני כזה", ו"היא עושה ככה", ו"אני עושה אחרת". זה טיעונים שלא נשמעים לי עמוקים במיוחד. אנשים חיים לאורך זמן עם הפכיהם המוחלטים אם הם מוצאים שמחה ביחד. ואם הם לא מוצאים שמחה ביחד, גם לחיות עם אחיך התאום יהיה רע ומר.

שילה1

New member
אז ככה:לפרנס אותה ואת הבן-כשהיא אינה עובדת-

אתה חייב חוקית.אם תרצה או שלא.משמע:לשלם לה סכום מסוים כל חודש.אגב-זכותה לתבוע.
הבנתי כל האשמה בהרס הזוגיות מוטלת עליה.ואתה מה חלקך?והאם יש בבת הזוג משהו חיובי?
אני חשה כי אתה מנסה לשלוט עליה,
כן:באמצעות כסף.לא מקובל עליי.מה לעשות?
לשוחח.ללכת ליעוץ מקצועי.
לא להציב תנאים.
לחשוב על הילד.
להתגמש קצת.
להרגיש ולהבין.

Ravel1

New member
כמה דברים

אני לא חייב חוקית לתת כסף לאף אחד למעט נושים (הלוואה) בהתאם לחוזה או מיסים כמובן. וכן היא יכולה לתבוע, אבל היא לא רוצה כי אז אני אוכל לדרוש משמורת על הילד (כן לנשים יש זכות למזונות, בתמורה למשמרות, לא בחינם).
אני אמרתי לה כבר איזה 100 פעם לתבוע מזונות שנסגור את כל הסיפור בינינו וכל אחד יוכל להנות מהילד, אבל היא חמדנית, היא לא מוכנה לתת את הילד (לא שזה משנה כי אחרי שנה אני אוכל להגיש דרישה למשמרות משותפות בין אם היא תגיש מזונות או לא)

עכשיו בנוגע לשליטה וכסף
אני אדם שמשקיעה, בעצמו, באחרים, אבל בכל הקשור לכסף זה הכל אצלי מסתכם בהשקעות, גדולות וקטנות. הבת זוג שלי היא השקעה רעה, זה כמו לקחת את הכסף ולזרוק אותו לים, אז לא, אני לא משקיעה בה. מבחינת הילד, סידרתי לו כבר בית בישראל + בית בחו"ל, ואני ממשיך להשקיעה ולבנות עוד כסף והכנסות, בין הייתר כי אני רוצה לתת לו בית במקום יוקרתי (קיסריה אולי או צפון תל אביב) ורכב יוקרתי ליום הולדו ה 18, זאת ההשקעה שלי, אין לזה שום קשר לאמא שלו.
ומה שאולי נראה כמו נסיון שליטה, זה בסך הכל בקשות, אני לא מכריח אף אחד לעשות את מה שאני מבקש, אבל לסירוב לרוב יש השלכות, כמו לכל דבר בחיים

שילה1

New member
אתה בהחלט חייב לשלם לה ולילד.

זה החוק. בקשר לדאר-אתה,לטעמי,מרוכז בעצמך. טוב תעשה אם תתיעץ עם עו"ד ומהר.

Ravel1

New member
אני לא מתייעץ עם עורכי דין

עורכי הדין אומנם יודעים את החוק
אבל הפסקי דין תמיד נקבעים על פי דעתו האישית של השופט (מנסיון)
היו לי הרבה משפטים בעבר, תביעות וכו, וכבר הבנתי שאני בכלל יכול להגיע בלי ייצוג משפטי כי זה חסר תועלת. סתם ככה דוגמה לאחד המקרים, הפרתי חוזה של 20 אלף שקל, העורך דין של התובעים דרש את הכסף על פי החתימה והתחייבות שלי בחוזה, השופט פסק להם 6 אלף שקל במקום, שפרסתי ל 24 תשלומים בצו בית משפט, וככה מופרים חוזים בישראל בחסות המדינה ובתי המשפט.
דוגמה אחרת, יירושות, לא פעם בשנים האחרונות היו מקרים בהם הורים לא רצו לתת כלום לילדים שלהם, ובמקום הם הורישו את כל מה שהיה להם לזרים, הילדים תבעו, והשופט שינה את הצוואה והעביר הכל לילדים, למה? כי בישראל אין חוק, יש רק מצב רוח של שופט כזה או אחר, מנסיון.

YoniS007

New member
יש הגדרה למי שמפר בצורה שיטתית חוזים, התחייבויות ואת החוק

אין שום הגדרה. זכותו של כל אחד להפר חוזה ובדרך כלל יש

סעיף שבו כתוב מה קורה כשרוצים להפר חוזה. אם לא כתוב אז השופט פסק כניראה לפי עניות דעתו.
למעשה, חוזה שאי אפשר להפר אותו הוא בעליל חוזה לא חוקי.

שילה1

New member
אתה כנראה יודע הכל ולכן

תשלם היטב.
לא אסביר לך לנושא ירושה על פי צוואה,רק אומר שאתה טועה טעות ענקית.

Eppur si muove

New member
אין לך מושג בחוק ובחוקים

אולי באמת הצלחת כמה פעמים להערים על המערכת, אתה לא הראשון בזה ולמרבה הצער כנראה גם לא האחרון. אבל בסוף כולם נתפסים ומסתבכים ואז מאשימים את כל העולם חוץ מאת עצמם.

Ravel1

New member
הבהרה

אני לא מאשים אף אחד אף פעם
אני לוקח אחריות וחיי עם ההשלכות
קוראים לזה אסטרטגיה

זה לא הלב ולא הראש, זה החוק

החוק מחייב אותך לתמוך בילד שלך. ואם לא היה חוק, אז אנושיות ואחריות בסיסית. אתם שני מבוגרים שמתנהגים כמו תינוקות. התלבטתי אם בכלל לענות כי לא הייתי בטוח אם זאת לא הטרלה. עד כד כך מוזר בעיניי מה שאתה עושה.

Ravel1

New member
למה אנשים תמיד חושבים

שאם אני מתנגד למזונות אז אני לא בסדר או שאני טרול או מה שזה לא יהיה?
מזונות זה חוק שהורס הכי הרבה משפחות במדינה, החוק הזה כלכך מזיק שהדור הבא של הילדים בישראל בוחר או שלא להתחתן ולחתום על חוזה חסינות מול עורך דין לפני כניסה לזוגיות משותפת, או להתחתן עם נשים בחו"ל, למה? כי הם רואים מה החוק המפגר הזה עושה למשפחה שלהם.

דבר שני, זה שאני מתנגד לחוק, ועוקף אותו, כי אני יודע איך, לא אומר שאני לא רוצה לדאוג לילד שלי, זה רק אומר שאני מסרב לבסבד את הבת זוג לשעבר.
אם במדינה ה"מתוקנת" שלנו הגבר היה מקבל זכות שווה על התינוק, אז אני הייתי יכול לקחת אותו ולגדל אותו ברמת חיים שהבת זוג לשעבר שלי יכולה רק לחלום אליה, אבל אני לא יכול כי הפניסיטיות דפקו את עצמן עם חוקים הזויים ואז דפקו את שאר הנשים בישראל והילדים סובלים מזה.
ולפני שמישהו פה קופץ על "חוסר היכולת" של הגבר לגדל תינוק, אני ממליץ לו או לה לחזור חזרה לשנות ה 80 שם מקומם, היום בדיוק כמו לגברים, גם לנשים יש תחליף

Eppur si muove

New member
רק לידיעתך, מזונות ילד, כשמם מיועדים לילד ולא לגרושה

וגם הילד יכול לתבוע אותם הרבה שנים בדיעבד, גם האמא ויתרה עליהם.

Ravel1

New member
כן אני יודע

אבל מאחר ובית המשפט אינו מנהל או אוכף בשום צורה את תזרים המזומנים לילד, לרוב האמא משתמשת בו לכל מה שהיא רוצה, והרבה פעמים ולצערי הכסף הולך לדברים אחרים. הלוואי והיינו חיים בעולם שבו מזונות היו הולכים אקסלוסיבית לילדים, וזאת אחת הסיבות למה אני מתנגד למזונות

באמת מעניין למה אנשים חושבים שאתה לא בסדר

אולי כשתבין למה אנשים חושבים את זה עליך, תוכל להתחיל לטפל בעצמך. אבל כנראה שיש אצלך תקלה בקליטה אז חבל לבזבז זמן בהסברים.

הסיפור שלך מאוד מזכיר סיפור שנכתב כאן בכינוי אחר

זה היה כל כך הזוי שפשוט אי אפשר לשכוח את זה. (קצת יותר משנה אחורה).
ואם אני זוכר היטב גם אז דברת על מישהי בזבזנית , וגם התווכחת שאם לא יבוא לך גם לא תשלם מזונות.
אני לא יודע אם ישמת את מה שיעצו לך אז.
אבל כדי שהראש יוכל להאבק עם הלב - צריך ששני האיברים יתפקדו.
וזה לא נראה שהפקת לקחים מאז, כי היית אמור להפגש עם עורך דין כבר מזמן.

ואם לא הבנת - אין לך מה לחפש איתה , אם בכלל הילד ממך (וגם זה לא בטוח).

לא, אין דברים כאלה. אתה פשוט לגמרי לגמרי

לא מבין את החוק (שעליו אתה עובר...). בחייאת דבר עם איזה עורך דין.

למעלה