דעתי על המצב
אני חושב שהמצב לא משהו.
אתם לא ממש זוג, ואתם לא ממש לא זוג.
מצד אחד יש ביניכם מערכת יחסים רגשית, סביב הרעיון של אהבה. אבל המערכת הזאת נשמעת מאוד מקרטעת, עם מעט מאוד תקווה לקשר זוגי יציב. לי אתם דווקא נשמעים מאוד מאוד דומים: לשניכם יש קושי בניהול מערכת יחסים בוגרת ואמפתית. הסגנונות מאוד שונים, אבל שניכם לא מצליחים להחזיק קשר. הסיבות, כלומר הדיון על מי אשם, לא מעניין. בקשר זוגי, או שיש שניים שמצליחים להחזיק קשר, או שיש שניים שלא מצליחים. התרומות תמיד שוות, ודווקא ככל שקשר גרוע יותר, כל צד קושר לעצמו כתרים, וזורק הכל על הצד השני, שלדעתו קטנוני ברמות שלא ייאמנו.
אני מציע לך לא להאמין בגדות כאלה. שניכם אנשים כמו כל האנשים - עם כוחות וחולשות. אולי אתה חזק בכסף ומניפולציה וממוקד מטרה - אבל זה לא הופך אותך לאדם טוב יותר ממנה. ולא הופך אותך לבן זוג טוב יותר ממנה. ולא הופך אותך להורה טוב יותר ממנה.
מצד שני אתם לא רק זוג מקרטע, אלא טתם גם הורים לילד, והבעייה האמיתית בעיניי היא שלא ברור לכם עדיין אם אתם זוג במריבות אהבה כעס ושנאה, או זוג פרוד שמתנהל בשלום לטובת הילד. ואי אפשר לערבב את שניהם.
אתם צריכים כנראה, קודם כל, למצות את ניסיונות הקשר. אני לא מאוד אופטימי, אבל המידע עלעיו אני מתבסס מאוד מאוד חלקי. אם אתה רוצה קשר זוגי איתה, עליך ללמוד להעריך אותה, ולרדת מהפוזיציה המתנשאת שלך. אם מצד שני אתה מתעקש שאתה אדם יותר טוב ויותר מוצלח ממנה - ברפה מהקשר ומצא לך מישהי נפלאה כמוך.
אי אפשר להיות בקשר זוגי עם אדם שמרגישים עליונים עליו. זה לא עובד.
מתישהו תצטרכו להסדיר את יחסיכם האנשים נפרדים, הורים לילד. ואני מקווה מאוד שלא יהיו מלחמות קשות, כי זוגות פרודים/גרושים עם ילד, במלחמה, הם משהו רע מאוד לכולם.
לסיום, גם אני אל מומחה משפטי, אבל אני מצטרף לכל מי שאמר שאתה לא ממש מבין את המצב המשפטי, לא מבחינת מזונות, לא מבחינת מה הסכם יכול או לא יכול לעשות (שום הסכם לא יכול לפגוע בזכויות הילד), וגם לא בסיכויים שלך במסגרת מאבק משמורת.
אתה אמנם חושב שאתה מבין - וזה לא משפר את המצב. עדיף היה שתאמר: "אני לא מבין בדיני משפחה, ולכן אתייעץ עם מומחה"
אני לא חושב שמאבק משפטי הוא הדרך הטובה לנהל הורות משותפת. במקרה שלכם, מה שהכי יעבוד, בסופו של דבר, זה גישור. זו המסגרת שמשלבת את הנושא הרגשי עם הנושא המשפטי, ומצליחה למקסם את מה שאפשר למקסם, ולמזער את הנזק לכולם. ובראשם - לילד.