כש"פינטזתי" על להיות אמא

aaa123

Member
זה ממש לא נכון שבנים אוהבים יותר

פעילות גופנית מאשר פעילות שמצריכה מחשבה. שחמט היא פעילות שמצריכה מחשבה. אם בנות היו מעדיפות יותר פעילות שמצריכה מחשבה היה רוב לנשים במשחק השחמט. נכון שיש יותר בעיות משמעת עם בנים יחסית לבנות אבל זה לא קשור להעדפה של פעילות גופנית אלא למשמעת. אדם יכול להיות לא ממושמע ולא להקשיב בשיעור ,ולעסוק באותו זמן בפעילות אחרת שדורשת מחשבה.

XUXA141

New member
למה "לשכנע"? למה להגביל?

למה לא לתת להם את כל האפשרויות ולתת להם לבחור? למה מראש "לכוון"? הרי אם זה נכון מה שאתה טוען, שבנים אוהבים סוג מסוים וזהו, אז למה לא לתת להם את כל האפשרויות ואם הם באמת אוהבים יותר מכוניות הם יקחו אותם לבד? מה יש, מפחדים מה יקרה אם הם לא יבחרו במכוניות?

ehudt

New member
אני אישה לפי הגדרתך

"בנים אוהבים פעילות גופנית יותר מאשר פעילות שמצריכה מחשבה" איך אתה מסביר את זה שמאז שאני זוכר את עצמי, פעילות גופנית אף פעם לא היתה התחביב הראשי שלי (וכבר שנים רבות אני לא עוסק בספורט מתוך הנאה, אם בכלל), אלא דווקא עיסוקים ש"מצריכים מחשבה" הם אלה שמעניינים אותי (ולא זה לא דבר חדש, זה תמיד היה ככה, גם כשהייתי קטן). ולגלות לך משהו, אני לא היחיד. אני מכיר עוד כמה אנשים שדומים לי.

XUXA141

New member
כתבה מוואינט של היום.

נשים מתעמלות יותר מגברים ונמצאות יותר בחדר כושר. גברים מעדיפים לרוץ כדורגל - מעדיפים לעשות בעיניים...

orlyt

New member
כולם?

השאלה איך עושים את הדברים. אין לי שום עניין לגדל את ילדי על פי סטריאוטיפים. מבחינתי יכולים להיות להם בארגז המשחקים בובות מסוגים שונים, מכוניות וצעצועים אחרים. הכוונה היא לתת מבחר שמתוכם הם יוכלו לבחור את מה שמתאים להם. יכול להיות שהיום הם רוצים לשחק עם הבובות ומחר עם המכוניות, ואולי במשך כמה חודשים הם נורא יתלהבו ממשהו, ואחר כך יזנחו אותו לטובת משהו אחר - נדמה לי שחוץ מבובות ומכוניות ילדים יכולים לעשות עוד דברים ואני אעודד אותם לעשות מה שיבחרו. לכפות עליהם לעשות משהו בשם עשיה פמיניסטית נראה לי מגוחך - הכוונה היא לא לעשות היפוך תפקידים שכל הבנים ישחקו רק בבובות וכל הבנות ישחקו רק במכוניות, אלא לתת אופציה לגיטימית לבנים לשחק גם בבובות ולבנות לשחק גם במכוניות. הגנים שלי לא מבדילים בין בובות למכוניות, וכל ה"מאז ומעולם" הזה הוא מגוחך כשאנחנו מדברים על דברים שקיימים בקושי מאות שנים (כדורגל, מכוניות..). והורמונים אינם מופרשים בצורה אחידה כל הזמן אצל כולם. כמו כן, אי אפשר להתעלם מהשפעות חברתיות ומה מעודדים ילדים לעשות על פי מינם גם מעבר לתא המשפחתי (יש גן, יש בית ספר, יש ילדים אחרים שלא בהכרח גדלים בבית שמעודד שוויוניות). כשאנחנו מדברים על בני אדם, אי אפשר להתעלם מחלק כל כך משמעותי מאופן חייהם החברתי. כל נסיון לצמצם אותנו רק לאלמנטים ביולוגיים של דחפים בעקבות הורמונים לא רק שעושה עוול לאנושיות שלנו, הוא פשוט מגוחך.

angela8

New member
תראה.

אני מסכימה אתך. בנים שונים מבנות. אבל יש לי בעיה עם הכללות. הכללות תמיד יש בהם אמת מסויימת. אבל מה אני כפרט אמור לעשות איתם? להרגיש רע, אם אני לא מתאים למיינסטרים? כול פעם שמתחילים על הכללות, אני נבוכה מאוד. וגם, ברור לי שבגלל, שכולנו חולקים אותה הכרה (תקרא לזה חינוך) אני אף פעם לא אדע כפרט. כמה ממה שבי הוא חינוך? כמה הוא התאמה שלי לסביבה שמצפה ממני להיות כזה? כמה זה משבש לי את החיים הדחיסה וההתאמה הבלתי פוסרת לקודים החברתיים? כמה נזק זה עושה? (אנשים מפתחים מחלות קטלניות בגלל הדחקות כאלה..) האם אנחנו כחברה לא אמורים לשאוף, כול אחד כפרט, לרווח את הקודים האלה? לפרק כמה שיותר מהם? למה צריך השכם והערב לקטלג את התופעות שמתרחשות מול עיננו? זה מונע מאיתנו לראות את הגוונים, את השונה, את הלא תואם.

angela8

New member
תשמע

זה לא נכון שנשים לא יזמו כלום, זה לא נכון שנשים בורחות מעבודות קשות, זה ממש סילוף מוחלט של העובדות. נשים באיזורים מסויימים בעולם, וגם בארץ, עושות עבודות פיזיות קשות, בנוסף ללידות מרובות, וטיפול בילדים. ראה את אורך החיים של הבדואים אפילו. ראה מה קורה באתיופיה בכפרים. ראה מה קורה בהודו. יש נשים שם שהן יותר חזקות ובעלות יותר סיבולת פיזית מגבר מערבי ממוצע. נוסף לזה, לשים על מין מסויים תוית שלילית זה כבר גובל בהשמצה. זו לא דיעה. לחזור על המילים נשים לא יזמו,ולא יוזמות זו השמצה בדיוק כמו יהודים רצחו את ישו.

XUXA141

New member
איך התעלמתי אם כתבתי בעצמי?

גברים רצים, נשים מתעמלות. איך אתה רואה שצד אחד עושה יותר מהשני? ( למרות שכתוב שם שנשים משקיעות יותר כי עליהן יש יותר לחץ על מראה חיצוני, גבר עם כרס יכול לחיות בשקט אבל אישה עם כרס זוכה ללחץ תמידי). כדורגל הוא אולי "ספורט גברי" יותר, אבל רוב ה"גבריות" מתבטאת בלהיות צופים...

aaa123

Member
מתוסבכות ממה? מזה שנתנו להן בחירה

חופשית בין מכוניות ובובות ולא כפו עליהן בובות? לא מדובר על שינוי תוכנית הלימודים בשביל כיתה חריגה אחת. אין שום סיבה שתוכנית הלימודים לא תאפשר בחירה. גם אם רוב הבנות לא ירצו כדורגל אין שום סיבה לא לאפשר לאלו שכן רוצות לשחק כדורגל

transman

New member
הטעות שלך

היא שאתה מניח שיש הגיון כלכלי בכפיה על בנות ובנים שיושבים בכתה אחת (או שאתה מציע להפריד) לעשות פעילויות שונות. למעשה זה מאוד לא כלכלי. היה עדיף שכתה אחת תתעסק רק בכדורגל, או רק בריצה. אבל במערכת החינוך הכירו באפשרות שחלק יעדיפו כך וחלק כך, ולכן שתי האפשרויות. אתה פשוט מציע, מתוך שוביניזם צרוף ותו לא, להכריח אדם רק על פי מגדרו, לעסוק בפעילות מסוימת.

ehudt

New member
אם לכל הגברים היו

"תכונות גבריות חשובות", מי היה מפתח את המדע ואת הטכנולוגיה? אתה בעצמך אמרת שכל מה שסביבנו נעשה ע"י גברים. אז הם נשיים בעצם? אתה צריך להחליט מה אתה חושב.

ehudt

New member
יוצאות מתסבכות? אני אסביר

בגלל אנשים כמוך, שקובעים מה מתאים לבנים ומה מתאים לבנות, אנשים חריגים (כאלה שמתעסקים במה שלכאורה מתאים למין השני) סופגים הרבה ביקורת והתעללות נפשית מצד בני מינן וגילם (ה-peers שלהם) וזה גורם להם לתסביכים שונים (בטחון עצמי נמוך, או סלידה מהמין שלהם, או מהמין השני כדי להיות בחבר'ה עם בני מינם). אתה צריך להבין שאולי אתה מביא כאן נתונים שהם אמיתיים, אבל הם לא מולדים. הם נובעים לחלוטין מחינוך ומתהליך החיברות החל מגיל נמוך מאד.

ehudt

New member
אתה טועה

כי עדיין יש חברות שבהן חלוקת התפקידים בין גברים לנשים הפוכה כמעט לגמרי. אין לי פרטים בנושא, אך אני אברר.

ehudt

New member
קודם כל

ההשפעה החברתית חזקה בעשרות מונים מההשפעה ההורמונלית. לאחר מכן, ממתי אנחנו בתור בני אדם צריכים להיות כפופים להורמונים ולגנים שלנו? אנחנו כבר מזמן מתעלמים מהטבע שלנו, וזה לא דבר רע אלא פשוט דרך חיים. אנחנו ממציאים רפואה ותחבורה מהירה, וזיהום ועוד הרבה דברים שלחלוטין לא עולםי בקנה אחד עם הטבע שלנו (מזון מהיר למשל). אבל כשזה מגיע למין האדם, תמיד חוזרים לטענה ש"זה הטבע שלנו". נו באמת. הטבע שלנו הוא גם לצוד חיות, ועדיין יש צמחונים. והטבע שלנו הוא גם למות בגיל יחסית צעיר מדלקת ריאות או שפעת, וגם זה כבר לא קורה הרבה בגלל הרפואה. אז למה המין צריך עדיין להגביל אותנו?

ehudt

New member
הם גם מחלקים את הכיתה

בשיעורי ספורט לפי קריטריון שאינו רלוונטי- לפי מגדר. למה שלא יחלקו את הכיתה ל"כדורגל" ו"התעמלות קרקע", ואז כל ילד ילך לאיזה קבוצה שהוא ירצה. כך בנות יוכלו לשחק כדורגל, ובנים יוכלו לעשות התעמלות קרקע (אפילו שזה יותר נדיר כיום). חוץ מזה, אני זוכר שתמיד ביסודי כשהבנים שיחקו כדורגל היו בנות שהצטרפו כי העדיפו את זה על "דברים של בנות". אם יש רצון, אז למה סתם להגביל?

ehudt

New member
אתה צריך להבין שזה נובע מחינוך

ואם החינוך יהיה שוויוני, גם הכמות היחסית של גברים ונשים במקצועות שונים תהיה דומה. דרך אגב, אם אתה רוצה אני אשמח לתת לך את המספר של אינסטלטורית מצוינת, אם יש לך איזה סתימה.

ehudt

New member
אני לא בטוח לגבי תקפות הטענות שלך

אבל בכל מקרה, אם מה שאתה מציג הוא המודל הטבעי, אני רוצה לספר לך דבר נוסף. גם רופאה היא לא טבעית לנו. אם אדם נולד עם מום מסוים (אלרגיה קטלנית, רגישות יתר למשהו או מחלות תורשתיות אחרות), הברירה הטבעית צריכה לא להעדיף אותו, וכך לשאוף לבני אדם איכותיים יותר עם פחות פגמים. למשל, אם יש מישהו אלרגי לדבורים, ויום אחד תעקוץ אותו דבורה הוא ימות וכך בני האדם שישארו לא יותירו אחריהם צאצאים רגישים לדבורים ויהיו כ"מין" יותר עמידים ויותר חזקים. הבעיה היא שברגע שכל אדם הוא אינדיבידואל עם צרכים ורצונות משלו, אין מקום לדברים כאלה. אי אפשר להגיד שלא מייצרים תרופות למחלות תורשתיות כדי לסייע לאבולוציה, כי מגיעה לכולם זכות שווה לחיות. ובכל מקרה אני חולק איתך על הטבעיות של המודל שהצגת.

ehudt

New member
אתה אמרת

שאי אפשר במציאות לגדל בנים כמו בנות או בנות כמו בנים (או משהו בסגנון). זה מראה שיש לך דעה איך בן צריך לגדול ואיך בת צריכה לגדול (מבחינת חינוך - וחינוך קשור מן הסתם לתחומי עניין)

ehudt

New member
אני חולק עליך

עד היום בכלליות ניתן חינוך שונה מאד לבנים ולבנות מרגע היוולדם. תמיד כשנולד תינוק השאלה הראשונה תהיה - "זה בן או בת?" ותמיד המתנות יתאמו את המין של התינוק. זה לדעתך דרך לחנך בצורה שיוויונית?

angela8

New member
גם לא נכון

ואל תשכח, שאתה לא ממש מכיר את כול ההסטוריה, רק מעצם העובדה הפשוטה, שאין גישה לכול ההסטוריה. חוץ מזה, המשקפיים שלך מוטעים. אתה קובע מהי יזמות. מבודד אותה מניח הנחות אפריוריות לא מבוססות, אפילו מוטעות לגמרי ועל ההנחות האלה בונה תיאוריה שלמה. התיאוריה הזו יושבת על ריק. חוץ מזה..אם זה גנטי. אז, אף אישה לא הייתה מצליחה בשום לימודים אקדמים, לא הייתה מגיעה לשום משרה בחירה, לא הייתה משתלבת בשום עבודה "יזמית" כביכול על פי הקריטריונים שלך. אבל. מה לעשות. היום נשים לומדות באוניברסיטאות (האחוז עולה משנה לשנה) מגיעות לכול המשרות. (גם, האחוזים עולים משנה לשנה) ולכול הדרגים.(ושוב האחוזים עולים משנה לשנה.) המהפכה הפמיניסטית בעין ההסטורה רק בחיתוליה. עוד מאה שנה, כי הויכוחים האלה יראו ארכאיים בנוסח כדור הארץ הוא שטוח או עגול, כי זה יהיה המובן מאליו הכי ברור, שנשים שוות לגברים ביכולת השכלית ומקצועית שלהן. והחלוקה המגדרית בתחום המקצועי תהיה נחלת הפרה הסטוריה. (מאחלת לך לזכות לראות את זה במו עיניך.)

למעלה