כש"פינטזתי" על להיות אמא

angela8

New member
עוד פעם צריך להרחיב את השכלתך...

עולם הבובות לא מתחלק לברבי וחיילים. יש מגוון של בובות מכול הסוגים . מבובות שמדברות, ועד בובות הבד החביבים על ילדים בגילי הגן והפעוטון. בעיקר עם השתלטות הטלוויזיה יצאו לשוק כול הבובות מהסדרות החביבות על ילדים (בנים ובנות) וילדים (בנים ובנות) נקשרים לבובות האלה. קצת שמות ( אנחנו מרחיבים את השכלתך, זוכר?) פיקאצ'ו, (דמות מסדרה יפאנית) כול הדמויות מסרטי וולט דיסני.טלטאביז, ובובות של חיות כמובן. כול הבובות האלה הן לא מגדריות,וילדים משחקים בהן בנים ובנות גם יחד.

angela8

New member
אתה קראת (בעיתון קומיקס?)

ואני ראיתי. ואני יכולה לאמר לך נאמנה, שהם לא מוציאים להן את העיניים. ובמקום אחר, הרחבתי לך מעט את ההשכלה לגבי "בובות לסוגיהן." אנא עיין בכול המקומות, הרחב את השכלתך, ושוב אלינו, כשאתה מצוייד במראי מקומות.. לנקים כבר אמרנו?? אחרי השטויות שכתבת על עולם החיות. אני מציעה לך, להתעמק מעט לפני שאתה כותב משהו. זה ממש מביך. הכלב אונס את הכלבה..הוא גם קורא עיתון ורוכב על אופניים? האם כבר מצאת תשובה לגבי פרסי נובל??? ולינקים כבר הזכרנו??

angela8

New member
כול מילה..../images/Emo45.gif

אצל כול הילדים (ממין זכר) שאני מכירה, יש בובות. כולם משחקים גם בבובות (מי פחות מי יותר.) בכול הגנים והפעוטונים, שבהם עבדתי, ילדים בנים שיחקו בבובות. (משחקי דמיון, כמו שאתה מתאר ונעשים עם בובות מסוגים שונים ..בובות חיילים הן לא בובות???, משחקי הדמיון חשובים לעין ערוך לילדים. מי שימנע מהילד שלו משחקים אלה יעשה לו נזקים חמורים.)

ophra

New member
כש"פינטזתי" על להיות אמא

הייתי משוכנעת שתהיה לי לפחות בת אחת שאלמד אותה מה זה אומר להיות אשה בעולם הזה כש"פינטזתי" על להיות אמא חלמתי לקנות בובות לבנים שלי ורכבות חשמליות לבנות שלי כש"פינטזתי" על להיות אמא רציתי לגדל את ילדי משוחררים לחלוטין מסטיגמות ומחלוקת תפקידים מסורתית ואז הגיעה המציאות
נולדו שני ילדי הזכרים והמדהימים (בהפרש של 3 שנים זה מזה, אבל לא ניתפס לקטנות
) בובות שקניתי להם (לא ברבי וחברותיה!) ואביזרי מטבח-לילדים למיניהם ממש, אבל ממש, לא עניינו אותם מכוניות, מטוסים, מברגים וחרבות דווקא כן מצאתי את עצמי רצה על הדשא עם בנדנה על העיניים מחופשת לצב-נינג'ה, וצועקת "קוואבנגה" בכל הכח כי זה מה ששימח אותם, אז גם אותי
עם הזמן למדתי שהיכולת שלי למנוע את השפעות הסביבה היא מינימלית. אם לא אפסית. גם לא רציתי לגדל ילדים מבודדים מהעולם יחד עם זה, בדרכים לא מוגדרות ומוכתבות מראש אני חושבת שהצלחתי לגרום להם להסתכל על כל אדם כאדם לא לייחס תכונות מסוימות או כישורים מסוימים למין כזה או אחר לא לצפות שתפקידים מסוימים או מקצועות מסוימים יבוצעו על ידי מין מסוים: הם רואים אמא שמתקנת אופניים אם צריך עוזר הבית (היה) בחור אפריקאי סבא שלהם הוא הכי-בשלן במשפחה ולסדר את הבית כולנו מסדרים ביחד, כל אחד בהתאם לגילו ויכולתו וביתרונות שהחברה תקנה להם כזכרים בוגרים אני מקווה שיעשו שימוש נבון ומטיב עם עצמם ועם החברה כולה. עפ
(אמא של "ת" ו"א", בתשובה לשאלה שם למטה...)

XUXA141

New member
לא הבנתי מה זה "להיות אישה"..

חשבתי שזה צריך להיות "להיות אדם" או "להיות את/ה". מעבר לזה, אני חושבת שזה נפלא שיש לילדיך דוגמא אישית ומשפחתית, בתקווה שזה יעזור מול דוגמאות שליליות של החברה. אני חושבת שהכי חשוב זה לתת להם כלים להבחין באי צדק בחברה, וכלים לדעת להתמודד איתם. משהו כמו "מה לא בסדר בתמונה שאתם רואים ואיך אפשר לשפר את זה". תופעות שליליות תמיד יהיו מסביב - לא רק שוביניזם אלא גם פשע, אלימות, סמים וכו. כל החוכמה זה לא להסתיר אותם מהילדים אלא להראות להם שזה קיים, להראות להם מה לא בסדר בזה, ולעזור להם למצוא דרכים להתמודד עם החוליים של החברה.

למעלה