כתבה חדשה התפרסמה

aok

New member
מנצל"ש - HeavenDusk

אתה יכול להסביר לגבי מקורהתפילין? פעם קראתי על זה משהו אבל לא הבנתי כ"כ. נדמה לי שמדובר בפעולה אנושית שמחקה את הפעולה האלוהית, נכון? מה הסיבה שאדם יניח על הראש ועל הזרוע את כל הקונסטרוקציה המסובכת הזו?

HeavenDusk

New member
תפילין מייצגות נבדלות חברתית../images/Emo70.gif

התפילין מקורן בארם-נהריים (שוּמר) העתיקה, אברהם יוצא את ביתו של אביו לאחר שהוא מנפץ את כל ה-SHRINE של אביו (המקדש הביתי עם הפסלים) ומחליט לבצע אקט אקטיבי שכביכול יפריד בינו כמאמין באלוהים המופשט והיחיד לבין עובדי הכוכבים והמזלות הפאסיביים. בתלמוד מסבירים יפה מאוד מה מקור השם, מקור השם הוא 'טוטפות', והמדובר בשם מוקדם יותר לאקט הפולחני הזה שהיה נהוג בשבטיו של אברהם-יצחק-יעקב, שלאחר תקופה ממושכת שינה את שמו לתפילין. יש אפילו אזכור שמקור השם הוא מעם בשם 'אפריקי' (אפריקה?). המטרה של שימת התפילין (בתיאור הכל כך טכני של תצורות הבניה של הבתים בתפילין) היא יצירת קשר ישיר עם האלוהות בזמן התפילה. בימי קדם נהגו ללבוש את התפילין כפריט לבוש לכל דבר ועניין, חכמים בבית המדרש היו חוגרים את התפילין בבוקר ומסירים אותם בלילה.

aok

New member
זה במישור ההסטורי/אנתרופולוגי

אבל מה אומרת על כך המיסטיקה היהודית למשל? אני מציק עם זה משום שזכור לי שבאחד השיעורים באוניברסיטה המרצה "זרקה" לאויר את הקשר לפעולה שהאל נוהג לבצע ולפיכך גם האדם המאמין המחקה את פעולת האל. אולי ב-"שיעור קומה" מופיע משהו כזה... ? (אני פשוט לא זוכר בדיוק כי הסניליות משפיעה עלי כבר מגיל 25). תודה על ההסבר כמובן (מראש ובדיעבד).

aok

New member
ולראיה

בתיאור הערך "תפילין" בויקיפדיה מוזכר גם כן כי: --- לפי המסופר בתורה שבעל פה גם אלוהים מניח תפילין, והקב"ה הראה למשה את קשר התפילין שלו (בבלי, ברכות, ו' א'). אולם כדי למנוע הגשמה של האל יש המפרשים שמדובר בתפילין רוחניים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9F

Gilliana

New member
אמממ... לי זה נשמע יותר...

... כמו "חיקוי" של אזניות ומיקרופון.

ע י ד ו2

New member
אחד

הדברים שיש לי לומר לגבי הזזת סלעים גדולים, שכבר הוכחתי בעבר על גבי פורום זה איך הדבר נעשה התייחסתי לפירמידות וקווי נסקה.

ע י ד ו2

New member
לא

יודע למה כתבת "הוכחת" הת כוונתי ל - הזברתי(דעה אישית בלבד) מג'סטיק למה אתה נטפל למילים לא כל כך רלוונטיות. תתיחס למה שחשוב, והוא שהבעתי את דעתי עקה המחקר שערכתי בנוגע לנושא.

Majestic12

New member
לעידו2

אני נתפשתי למילה "הוכחתי" בדיוק בשל הסיבה שאתה מנסה לפסול כל טענה שאינה מוצאת חן בעיניך וכל תיאורייה, בתיאוריית נגד תחת הכותרת "הוכחה". המחקרים שנעשו בנושא לא העלו דבר פרט לתיאוריות. איש אינו יודע כיצד נבנו הפירמידות (וזו רק דוגמא אחת בלבד מני רבות). התיאוריות המעלות רעיון של התערבות חוצנית כזו או אחרת, אינן שונות מכל תיאורייה אחרת. בדיוק כמו התיאוריות האחרות, הכל כרגע בגדר תיאוריות, וכן - גם אני וגם גילי מביעים את דעתנו האישית - וזה מותר. לדעתי האישית, אין לי ספק שלמצרים היתה טכנולוגיה וידע שאנו לא משערים שהיתה להם. טיעוני והמחקרים עליהם אני מתבסס, טובים לא פחות מכל טיעון אחר, המובא ע"י ארכיאולוגים ואגיפטולוגים. 1. אלו תוצאות מחקר שאני וגילי ערכנו בנוגע לנושא. 2. אנחנו דווקא מאד מאד מייחסים חשיבות לכל מילה. לא סתם נאמר - חיים ומוות ביד הלשון. מילה אחת יכולה להטות כף לכאן או לכאן.

MetalSinagouge

New member
אחלה כתבה.

קראתי איפשהו, בתקופה שבה התעניינתי בראלים, שהכיפה היא מזכרת 'מתחפושת' שלמה שנועדה למנוע קרינה.

Majestic12

New member
הכיפה היהודית

היא סך הכל העתק מדוייק של הכיפה הנוצרית. הנוצרים לבשו כיפות (מדובר רק בדרגים הגבוהים של הכמורה - ראו את האפיפיור), והיהודים באירופה העתיקו את הכיפה, ומאז הפכה לפריט המיוחס ליהודים.

MetalSinagouge

New member
Here goes another theory :)

וואלה, לא ידעתי על ההשפעה הזו. כנראה שהלפיד ששימש אור לגוים הועבר אחד לשני בזמן שאחת מהקבוצות הייתה עסוקה בלקשור שרוכים :-\

למעלה