כתבה חדשה התפרסמה

Majestic12

New member
למען האמת

כמו שהיהודים טענו שהם "אור לגויים", כך גם אימצו היהודים לחיקם הרבה מנהגים נוצריים, במיוחד באירופה. מנהגים אלו מרוכזים בעיקר בסממני לבוש, אותם שאלו היהודים מהסביבה הנוצרית. סממנים אלו באים לידי ביטוי עד ימינו, בלבוש המאפיין את כל החצרות החרדיות. כמובן, שאין בכך כל פסול, אבל חבל שמעט מאד יודעים על הקשר הזה.
 

aok

New member
טוב.. סביר להניח

שהלבוש החרדי "הפינגוויני" לא בדיוק דומה ללבוש שהתהלכו בו יושבי ארץ ישראל בתקופת ביהמ"ק. זה הרי לבוש אירופאי כבד, בלתי-אסתטי ואנטי-מודרני בעליל.
 

MetalSinagouge

New member
דווקא בקשר לזה יש משהו נוסף.

לאו דווקא קשור להשפעות, אבל מה שאני כן יודע זה שהלבוש היה נפוץ בקרב תלמידי חכמים, אבל מי שלא היה תלמיד חכם התחיל להתבכיין כי הם לא לובשים את זה, אז איזה רב הותיר גם להם ללבוש את הבגדים באלה, כדי שלא יווצרו "אגודות" בעם.
 

HeavenDusk

New member
דווקא ההפך ידידי...וקצת על השטריימל

הנצרות העתיקה את צביון כיסוי הראש מהיהדות שהיה קיים עוד מימי בית שני, ישנה הלכה מפורשת (מימי בית שני) שאסור להלך 4 אמות ללא כיסוי ראש. FORMS: בתחילה כמובן שהיו מעין גאלאביות כאלה (כמו של הבדוואים וטרבונים ערביים (ראו תמונה של הרב הבן איש חי-מעיראק) ורק לאחר שהיהדות התחילה להתערבב באוכלוסיה הגויית בגולה (בעיקר באשכנז+אמנסיפציה) הגויים העתיקו את הכיפות (עוד מימי הביניים). אגב1-הנצרות טוענת שיש לאנשי האלוהים חובה לשים כיסוי ראש בדיוק מאותה הסיבה שהאדם הדתי שם כיסוי ראש. אגב2- למי שלא יודע, השטריימל החרדי (כובע העשוי מפרוות שועל) היה אות קלון במוראביה של שנים 1500-1700, החרדים כאות לגאווה החליטו להשאיר את הסממן החיצוני הזה (שלטעמי מעודד שימוש בפרוות) כסימן גאון עד לימינו אנו. מתמחרים כובע שכזה מ-1000$ ועד לכ-7000$
.
 

Majestic12

New member
הדת העתיקה ביותר

הדת העתיקה ביותר היא ההינדואיזם, ויש לה מעל מיליארד מאמינים בעולם.
 

Majestic12

New member
לגבי דתות עתיקות

דת, תהיה עתיקה ככל שתהיה, אינה מצביעה על שום דבר, חוץ מאשרר על אמונה טהורה. אין שום קשר לעניין "אמיתות" של דת, ולא משנה מתי היא נוסדה. כמובן, שהיסטורית, ככל שדת נוצרה מאוחר יותר, היא תמיד טענה שהיא היא הדת האמיתית והמעודכנת ביותר, וכל השאר טועים וכופרים. בעולם יש כמה אלפי דתות, החל מקטנות ועד לדתות הגדולות. דת הייתה תמיד חלק מהמסורת האנושית, והיא כנראה תישאר כזו.
 
כתבה טובה

אני גם שמח לקרוא את דבריו של HeavenDusk, ואת ביקוריו. בכל זאת אני רואה את הביקורות והפרשנות של גילי וחנן כפרשנות אישית. אני רואה את דברי ההסבר של הכתוב ופרשנות דתית כזאת או אחרת היא הדרך שההאנשים שם (באותה תקופה) הציגו בכתוב ולפי הבנתם. הכתובים לא בהכרך האמת המוחלטת, אם בכלל. נקודה: אנחנו בני אדם שלא יכולים להשתמש בכל יכולות המוח שלנו, ובך אני אומר בעצם שאם אותם חיזרים באו וביקרו אותנו ואנחנו לעומתם כחיות בהם אנו עורכים ניסויים והם לא ממש ידעו להסביר את מקור מעשנו, כך לא נסביר את מקור מעשיהם של אלו שהגיעו ועזרו לנו לבנות פרדמידות ויד חופשית לתורה. בפעם הבאה שאני אדע ואוכל לדבר איתם, אני מבטיח לחדד את כל הבנתכם בנושא לדעתי בכתבה מוצגים שאלות טובות, שקשה להסבירם, ולבוא בתשובות ממקור תנכי, זה לא ממש הדבר הכי נכון לעשות. הסבר: כל אדם שרואה משהו שאין הוא יכול להסבירו באופן ברור מספיק או מבין מספיק, וכל מה שהוא כן יכול לעשות זה להציג את דבריו לפי כל יכולתו האישית, זה מה שנקבל.
 

pasiava

New member
גילי וחנן, מעולה כרגיל../images/Emo45.gif

רק אשמח אם תפרטו יותר על ארון הברית ומה זה הספר שהוגלה מהתנ"ל ומה בערך מסופר בו. אני יודע שגם לכם אין את כל התשובות, אבל כמה פסקאות היו בנוסח שאלות והיה קשה להבין כל כך את הפרטים.
 

pasiava

New member
הנוסח של השורה השנייה יצא קצת לא

מובן אבל הבנתם למה התכוונתי
 

Majestic12

New member
הספרים ש"הוגלו"

מדובר בספרים החיצוניים של התנ"ך, שחז"ל לא הכניסו ולא כללו אותם בתנ"ך. הם יצאו לאור בעברית לפני כמה עשרות שנים (בשנות החמישים), ומאד מאד קשה לאתר אותם כיום. בכל מקרה, שם מוזכרים הרבה "מפגים" עם מה שניתן לשער כחוצנים, עבמי"ם וכ"ד, במיוחד בספרו של הנביא חנוך.
 
למעלה