כתבה חדשה שכתבתי

I love Nsync

New member
כתבה חדשה שכתבתי../images/Emo9.gif

כתבה חדשה על הדימיון שבין כלובי הסוללה לכלובי החופש, עם קריצה לטבעונות
. אני מאוד מקווה שהצלחתי איכשהו ליחצ"ן טבעונות וגם ביצי חופש לאנשים צמחונים בעת ובעונה אחת
בבקשה תפיצו
אני רוצה לשבור את השיא של 2,000 גולשים, למרות שהיא כתבה יחסית לא כזאת חשובה. אה, ותגיבו אליה, אבל לא באופן ברור מדי כדי שזה לא יראה כאילו הבאתי את כל הטבעונים בארץ לתמוך
http://mcity.co.il/index.php?id=7690 אם עוד לא הספקתם, יהיה נחמד אם גם תעיפו מבט בכתבה הזאת ותפיצו אותה
: http://mcity.co.il/index.php?id=6372

ailag

New member
אוף נו

בלי להעליב אף טבעוני, זה לא פורום טבעונות כאן. אני אבהיר: אנשים לא באים לפורום הזה במטרה לשמוע על טבעונות. לפני שמישהו קופץ, זה לא אומר שום דבר נגד טבעונות. כמו שאנשים לא באים לכאן לשמוע על שלום עולמי או על תרופות לסרטן, כך אנחנו גם לא פה בשביל דיוני טבעונות. מה גם שיש כבר בתפוז פורום שנוגע הרבה בטבעונות ואני לא חושבת שצריך להתחרות בו. אם אנשים לא יכולים להתאפק אולי נפתח איזה שרשור טבעונות נפרד, אבל לי זה מאוד מפריע שחלק גדול מהשרשורים מקבלים זנב של אידיאולוגיה טבעונית כאילו זה קשור לנושא הפורום. אם נחזור לדוגמת הסרטן, איך הייתם מרגישים אם לשרשורים פה תמיד היה נוסף תת שרשור שמעודד תרומה לאגודה למלחמה בסרטן ודן בסבל של חולי סרטן? כולנו מסכימים שזה נושא חשוב שיש לדון בו - אבל רבאק, תנו לנו לדבר על תזונה צמחונית בשקט ותשמרו את דיוני התרומה למאבק בסרטן לשרשורי אוף טופיק. אותו כנל לדעתי בקשר לטבעונות. במיוחד חורה לי שמישהי פתחה הודעה שבה היא באופן ברור לא רצתה תגובה של פרופגנדה טבעונית ואת, כאילו כדי לגרש אותה, ענית לה בפרופגנדה טבעונית "דווקא" כדי להרגיז. יש מקום לכל דבר, זה לא היה המקום שם.

ailag

New member
אגב

גם למשל בבודהה בורגר הפריעו לי המדבקות של בשר זה רצח וכל אלו. לא בכל סיטואציה בא לי לחשוב על עינוי ורצח בעלי חיים. יותר מכך: אני רוצה לבחור מתי לשמוע על זה. כל זה למרות שלא הגישו שום בשר בבודהה בורגר.. כשכתוב מסביבי רצח ודם זה לא נעים. אין לי כל חיבה לעינוי או לרצח, ולכן אם מכניסים נושאים כאלו לדיון כיפי הוא נהיה מעיק. אחרים פה מזדהים עם זה?

TheFinalCut

New member
דם בבודהה? ../images/Emo2.gif

יצא לי לאכול בבודהה כמה פעמים, והמקום אכן משופע מסרים, חלקם, בעיקר אלו העוסקים ברכיבים ויתרונות של מזון צמחי, (נאמר בעדינות) מעט מפריזנים... אבל לא זכור לי יותר מדי תוכן זב"חי, בטח לא מהסוג שמיועד לזעזע. למשל, לגבי התנאים בתעשיית המזון מהחי, אני לא חושב שיש משהו מלבד הפלייר של אנונימוס שיושב על הדלפק בצד, אזור שבד"כ לא נגיש ממילא, מרוב שעמוס במסעדה הזו כל הזמן. זה לא שאין בכלל חומר בנושא זכיות בע"ח, אבל זה בטח לא כל כך מוחצן ובולט ואף נגיש (להשוואה, אני ממליץ לבקר בווג'י-באר). ייתכן ואף סביר שיש ביננו פער ב"רגישות הראדארים" לחומר מהסוג הזה. אבל אם אשחק את תפקיד הפסיכולוג בגרוש לרגע, סבורני שאם אפילו המסרים המינמיליים בבודהה מפריעים לך, כנראה שזה לא באשמת המקום שהנושא של "עינוי ורצח בעלי חיים" קופץ לך לראש כל פעם שמישהו מתחיל להזכיר אידיאולוגיה בהקשר הצמחו-טבעוני.

ailag

New member
סטיקרים של בשר זה רצח

ועלונים שבהם כתובה בצורה מאוד ברורה המילה דם כחלק ממשפט, שכחתי איזה. אז כן היו המילים "דם" ו "רצח" סביבי כשלא רציתי לחשוב על זה אלא לאכול. הם די פסדר דוקא חוץ מזה
אבוא שוב כשאהיה בסביבה.

barakbl

New member
בקשר לבודהה בורגר.

נדמה לי שיש מדבקה אחת של בשר זה רצח (על המיקרוגל), קצת חומרי הסברה שאפשר לקחת מהמדף שם בצד, והמקום משופע במסרים שקרובים לבודהיזם הרבה יותר מאשר להסברה "קיצונית" מהסוג של "בשר זה רצח". אני מאמין שהמדבקה של "בשר זה רצח" היא קצת מיותרת במקום כזה. אני חושב שחומרי ההסברה שנמצאים בצד טובים ומועילים עשרות מונים מאותו סטיקר, אבל אני באמת חושב שזה בקטנה, ותמיד אפשר לאמר את זה לאריה, שנוטה להקשיב ללקוחות ולהשתדל לגרום להם להרגיש הכי נוח שבעולם. בעיקרון, אריה, בעל המקום, הוא אדם מאוד חביב ומסביר פנים. אמנם הוא רחמנא ליצלן טבעוני שמאמין מאוד בטבעונות כדרך חיים, אבל הוא אחד האנשים היותר חביבים, נחמדים ונוחים לבריות שיש. הנסיון להפוך את הבודהה כאיזה מקום לא נעים ולא נוח לצמחוניים הוא פשוט מוזר, בעיקר בהתחשב בזה, שיצא לי לראות אוכלי בשר שאכלו שם, יצאו מהמקום, ושיבחו את המקום. הם לא הרגישו שום חוסר נוחות, למרות שאם כבר, המקום, מעצם היותו מקום שקורא לתזונה צמחונית.

ailag

New member
רחמנא ליצלן?

אני אוהבת טבעונים. כשהם לא גורמים לי להרגיש כמו רוצחת ארורה בגלל שאני "רק" צמחונית, וכשהם מצליחים לדון בדברים בלי לזרוק סיסמאות באופן עיוור. הבעיה היא שרוב הטבעונים, לפחות אלו ששומעים ברשת, לא כאלו. הפן המעצבן לא בא אוטומטית עם טבעונות, אבל יותר נוטה לבוא עם טבעונות. אז זה לא כאילו אני שונאת טבעונים.. זה גם לא כאילו הבודהה בורגר לא נעים ולא נוח לצמחונים כמו שאיכשהו משום מה הסקת שאמרתי (איך באמת?) - יש לו חסרונות וזה אחד החסרונות שלו. די לחשוב בשחור ולבן. יש אפור באמצע. אם לא אהבתי משהו מסוים בבודהה בורגר לא אומר שאני מתעבת את המקום.

One Echoe

New member
אני חושב שזה יותר קשור אליך,

ולא אל הבודהא בורגר. את מאוד רגישה לכל הקשור לאידיאולוגיה טבעונית\צמחונית ולזכויות בעלי-חיים, ומאוד מפריע לך כשמדברים על זה, ו"דוחפים" לך את זה לפנים. אני לא יודע מה הסיבה לכך, אבל אני סבור שכך הדבר. הבודהא בורגר הוא מזנון טבעוני, שאחת מהסיבות להיותו טבעוני היא שורשים אידיאולוגיים, ואין שום רע בכך שיש חומרי הסברה בבודהא. אולי באמת המדבקה בשר זה רצח לא מתאימה, אבל אני לא אובייקטיבי כי אני לא מת על המדבקה הזאת גם בלי קשר. אבל אין על מה להלין, זה לגיטימי שיהיו חומרי הסברה שכאלה בבודהא, זה תורם לאווירת המקום ופותח אפיקים חדשים לאנשים שבאים לבקר. אגב, יש גם חומרי הסברה שלא קשורים לזב"ח בבודהא.

ailag

New member
לא בדיוק

מפריע לי כשמגזימים עם אידיאולוגיה מפריע לי כשנדחפים איתה, כשזה לא במקום מפריע לי כשמטעים (כשגורמים לבלבול בין צמחוני לטבעוני למשל) מפריע לי כשלא מקבלים דעות של השני רק בגלל שהן לא הדעות שלך (לא שלך וואן אקו, של כל אחד) ומפריע לי כשמתעקשים בלי להקשיב. נראה לי שכיסיתי הכל. בכל מקרה, כאן זה בעיקר היה השורה השניה והשלישית. בכל מקרה, אני מדברת על אידיאולוגיה לא מעט - כשזה במקום וכשזה מתאים. כאן אני לא, כי כאן אחרים כבר מגזימים בדיבורי אידיאולוגיה (פנאטים בהרבה מקרים) אז אני לא אעודד, ואני גם אזהר בדיבורי אידיאולוגיה כי אין לי כוח שיתקפו אותי או יתייחסו אליי כמו שאנסינק מתייחסת אלינו פה. אולי בגלל זה הגעת לקביעה שאני כל כך רגישה וכו'. להבא, נא לא לספר לי מי אני.

דווקא אני חייבת להגיד

שפה בפורום האווירה ממש לרוחי ואני לא מרגישה שיש מי שמנסה לדחוף לי אידיאולוגיה בגרון ברגע הלא מתאים. יוצאת דופן לרעה היא באמת הגברת אנסינק, וכמו שאומרים - אני אפעל בזמן ובמקום המתאים
אל דאגה. (ובעצם עוד אחד, אבל זה בטיפול מתמשך כבר ממזמן). בינתיים אני מציעה לנסות השקפה קצת יותר סובלנית מצידך, כי אני באמת חושבת שבסה"כ אין פה אנשים שנמצאים במטרה לתקוף ולהתייחס בזלזול (ורוב הזמן אני רואה את ההפך הגמור, הדיונים בעיניי מעניינים וטובים וסובלניים, ואני מאוד שמחה על כך). נראה לי יותר מדי עמידות ידיים על הקיר עלולות להעלות קצת דם לראש אפילו אצל היפוטונית חביבה ונוחה שכמוך

tombenarye1234

New member
אני חושב שאפשר להיות קצת פחות

מרוכזים בעצמנו... אם המדבקה הזאת מעבירה מסר שיכול להציל חיים של מישהו, הסבל שאת תעברי מראיית הסטיקר, לא נראה לי הכי נוראי שבעולם...אם את היית עוברת סבל גם את היית רוצה שאנשים יתלו סטיקרים בנושא, לא? זה לא שכל האנשים שם צמחונים ובאים לשכנע את המשוכנעים...יש הרבה אוכלי בשר שמגיעים לבודהא ברגר, אז בעצם ראיית הסטיקר, מגיע אליהם גם הפאן האידאולוגי... אנשים מכניסים את העניין של עינוי או רצח לשיחות לא כי הם נהנים לדבר על הנושא, אלא כי יש פרטים בחברה, שלא רק שומעים את הדברים הללו ולא נעים להם לשמוע זאת, אלא הם עוברים את הדברים הללו על בשרם יום-יום.

אבל גליה

בניגוד ל"הדחפות לשרשורים", "קנטור", "דווקנות" שהם אכן לא מנומסים בכל נושא שהוא, הבחורה פתחה הודעה/דיון חדש לגמרי. היא לא הגיבה כקונטרה למישהו/י מסויים (העדות לכך היא שההודעה פורסמה גם בפורום צמחונות וטבעונות). אז כן - לכתוב לכל מי שמדבר על ביצים וחלב "רצח", "אונס" או להדביק לו לינקים לאנונימוס זה אכן לא מנומס, אבל אם לדעתך גם לא מנומס להציב הודעות בנושא טבעונות כלל - הרי משתמע מכך שהפורום הזה הוא בגדר "אין כניסה לטבעונים", או "עד שלוש הודעות טבעוניות בשבוע". אם את/ם/ן רוצים שנסתלק, רק תגידו.

היא אכן פתחה הודעה חדשה

אבל כשהיא מעוררת אנטגוניזם בשרשור אחר ומגיבה בצורה שהיא מאוד חסרת טאקט, קשה להתעלם מזה. אני לא חושבת שזה לגמרי לא לעניין לפרסם גם הודעות בנושא טבעונות. אני גם לא אמרתי את זה בשום מקום. אבל בדיוק כמו שתוכן ההודעה רלוונטי, כך גם מי שמפרסם אותה, וכך גם ההקשר. אם אדם מעצבן את אנשי הפורום בתגובות חסרות רגישות (וזו אגב לא פעם ראשונה), אפילו לא מגיב על כך אחר כך (מה שמראה על יחס של: לבוא, לשים את הקישורים שמעניינים אותו, וללכת, כי מעבר לזה כבר לא באמת מעניין מה יקרה כאן ולא מעניין באמת לתרום לפורום), אז יהיה קשה לקבל בצורה חיובית שרשור שכזה. יש הבדל בין הודעות בנושא טבעונות, לבין הסברה והטפה לטבעונות. יש מקום לדיונים על טבעונות, יש מקום לנושא הזה פה בפורום בדיוק כמו לצמחונות. אבל אני אכן חושבת שאין מקום להודעות שכל מטרתן הוא לנסות לשכנע אנשים להיות טבעונים. לא לשם כך הפורום קיים. לא מדובר פה בהודעות שהעלו את הנושא לדיון. שאמרו "בואו נדבר על הנושא שבכתבה הבאה, מה דעתכם". באה, שמה קישורים, הלכה. בעיניי זה מאוד מזלזל והפורום שלי הוא לא לוח מודעות. בקיצור - אני מאוד שמחה על דיונים בנושא טבעונות. הייתי טבעונית בעצמי ואני חושבת שאלה נושאים שכדאי וחשוב לדבר עליהם ומי שמעוניין יכול להשתתף בדיונים בכיף. עם זאת, אני לא מעוניינת לראות גולש משתמש בפורום הזה כלוח מודעות לדחיפת הסברה טבעונית, בעיקר כאשר זה כל מה שאותו גולש "תורם" לפורום, ואחרי כל פרסום כזה נעלם עד הפעם הבאה.

אלי ו.

New member
ודאי שיש כניסה לטבעונים

אבל זה לא לוח מודעות ל"בואו תקראו מאמר חדש שכתבתי". כשדדי הביא לכאן קישור לקמפיין האחרון של אנונימוס אף אחד לא מחה מכיון שהוא כותב קבוע בפורום ולמרות שפעילות אידיאולוגית היא קצת
זה לא נורא. כשמגיעה כותבת שהיא בבירור נגד הפורום הזה ומשתמשת בו כלוח מודעות זה קצת מפריע. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1618&msgid=85511559&FlagSybase=1

ailag

New member
לא רציתי להזדנב לשרשור השני

כי יש לו כבר זנב שלילי אחד. (את ההודעה הזאת אני כותבת לפני שקראתי את של אלפקה, אבל אני גם מסכימה איתה) מבחינת אופי הפורום, אני מוצאת שיש שני סוגים עיקריים של הודעות טבעוניות (כמובן שאותו הדבר אפשר להחיל על צמחונות): - הודעה אידיאולוגית: "אל תאכלו חלב וביצים, זה רע" - הודעה פרקטית: "חלב סויה זה טעים?" ההודעות הפרקטיות, לדעתי, הן בסדר גמור אין בעיה. הבעיה היא הודעות אידיאולוגיות בכל שרשור. גם הודעות אידיאולוגיות צמחוניות זה רע. נניח שיש לנו חבר פורום ששליש מהארוחות שלו בשריות ושני שליש צמחוניות (שהרי בפורום הזה התזונה צמחונית, הניזון לא חייב להיות) . אם הוא יעלה שאלה: "בשבוע שעבר אכלתי סטייק יום אחד ובשאר השבוע רק צמחוני. אני מרגיש קצת חלש יותר. מה לעשות?" אם היו מגיבים לו שהסטייק שאכל היה פעם פרה ושהוא עוזר לטבח - גם זה לא בסדר לדעתי. אני לא אומרת לצנזר כל הודעה אידיאולוגית. אני אומרת שלא צריך לכתוב רק אידיאולוגיה. נוצרה הרגשה שיש כאן מספר אנשים שאורבים ומחכים שתבוא הודעה עם פוטנציאל ואז הם מדביקים אליה תגובה אידיאולוגית נטו. הם בד"כ גם לא כותבים הודעות פרקטיות, עסוקים מדי באידיאולוגיה בשביל זה. אם זה היה קורה פעם בכמה זמן זה בסדר, אבל לא, זה קורה כל הזמן. אני יודעת שאם אכתוב "חלב" בהודעה שלי יש סיכוי של 90% שיספרו לי על פרות שסובלות. זה מה שלא נעים.. כלל אצבע לא חד-ערכי יכול להיות הרושם שנוצר מהודעות של מישהו. אם הרושם הוא שהבנאדם בא לכאן כדי לשכנע, כדי "לתקן את העולם", אז סבבה אבל באוף טופיק. אם הרושם הוא שהבנאדם בא לכאן כדי לדסקס סויה וחלבונים מלאים, ולפעמים כשעולה דיון אידיאולוגיה הוא גם משתתף כמו כולם, בסדר. אבל בדוגמה שלנו הכותבת גם העלתה הודעה בכוונה להרגיז - כלומר היא יזמה דיון אידיאולוגי איפה שלא היה - וגם הרושם הוא שהיא באה לדון בפרות ותרנגולות ולא בסויה וחלבונים. ברוב המוחלט של ההודעות הטבעיוניות פה ברור מאוד שהבנאדם בא להחיל את האידיאולוגיה ולא לדבר על תזונה צמחונית. שוב, זה יכול גם לקרות עם צמחונים באותה מידה, אבל עובדתית זה קורה בעיקר עם טבעונים. שוב, אידיאולוגיה זה נחמד אבל לא בכל מקום. במיוחד שהאידיאולוגיה כוללת דברים מזוויעים כמו הרג ועינויים. (וכואב לי זה שיש טבעונים שלא מרגישים איכסה נוראי בבטן כשהם מדברים על הרג ועינויי חיות, כואב לי שיש כאלו שנראה שנהנים לדבר על זה אפילו אם לא לאכול. אבל זה כבר לא קשור, סתם מתלוננת :) ) נ.ב. עוד כלל אצבע הוא - לדעתי - לא לגרום לצמחונים להרגיש אשמים. כשאתה צמחוני אתה יודע שאתה פחות משתתף בהרג של חיות. והאמת, לפעמים כשמדברים עם טבעונים הם גורמים לי להרגיש כאילו אני רוצחת מטונפת בגלל שאני צורכת חלב וביצים וזה גורם לי לפעמים לרצות לחזור לבשר וזהו, כי ממילא אני הורגת חיות. זאת אחת הסיבות שאני לא בפורום טבעונות / פורום זב"ח, כי הם תמיד גורמים לי להרגיש ככה עם הבחירות שלי. זה מה שאותם אורבים אידיאולוגים יוצרים פה בפורום. אם זאת ההרגשה שמקבלים מגולש מסוים, לדעתי זה יכול לרמוז שההודעות שלו לא לגיטימיות בפורום, הוא תוקף את הצמחונים.

צודקת ההודעות הללו מפריעות לאכול

סטייקים בשקט . מנהלת הפורום לומדת פסיכולוגיה אולי היא תתן לך יעוץ חינם .

ailag

New member
../images/Emo191.gif

ואין בעיה כאן עם זה שיאכלו סטייקים בשקט. כל עוד אתה לא מבין את זה, תמשיך להיות
.

ורק כדי לעשות קצת סדר

למנוע טחינת מים מיותרת - אין שום בעיה לבוא לכאן אם אתה לא צמחוני, כל עוד הפוסט שלך נוגע לתזונה צמחונית, לאידיאולוגיה צמחונית, למסעדות צמחוניות, לחברה הצמחונית, לדילמה צמחונית וכיוצא בזה. כמובן שאם נושא השיחה הוא סטייקים, הדובר לא יעבור סדנת תוכחה אלא יתבקש אחר כבוד לפנות לפורום רלוונטי
ועכשיו כשהנושא הובהר, אז לאדון האדם הפשוט - אכן, יש אנשים שאוכלים סטייקים, ויש זמן למקום להוכיח אותם על כך (למי שמעוניין לעשות זאת, אני אישית ממש לא מתכוונת להתערב לאחרים בבחירותיהם). הפורום הזה אינו המקום לכך, אלא אם כן אותו אדם הביע התעניינות וביקש לדעת מהן הסיבות להימנעות מאכילת בשר. כל עוד זה לא המצב, אתה תצטרך לתת לו לאכול סטייקים בשקט. (לפחות כאן).

למעלה