כתבה חדשה שכתבתי

ailag

New member
תחשבי טיפה

ותקראי את התגובה של דפנה לפני שאת שוב מגיבה ככה, ילדת קינדר.

דדי שי

New member
קראתי את המאמר ויש לי הערות

הי שיר, קראתי את המאמר שלך, ויש לי כמה נקודות שאני רוצה להעיר לך עליהן. ראשית, הטענה שבאופן טבעי תרנגולת אמורה להטיל ביצה אחת בחודש ("כמו מחזור של אשה"), היא לחלוטין, לחלוטין בלתי נכונה. זה פשוט לא נכון. לולא תהליך הביות שהביא להעלאה בקצב הטלת הביצים של תרנגולות, שיעור ההטלה שלהן היה כמה עשרות ביצים בשנה, במרוכז, בעונת הרבייה. כלומר, ברוב החודשים- תרנגולות לא היו מטילות ביצים בכלל, במיעוטם- הן היו מטילות הרבה יותר מביצה אחת, אבל בשום מקרה לא ביצה אחת בחודש. גם הטענה שלך שכיום תרנגולות מטילות ביצה מדי יום היא מוגזמת. אפילו בזנים שעברו את הברירה המלאכותית האינטנסיבית ביותר, לא מגיעים לקצב הטלה כל-כך גבוה. תרנגולת בתעשיית הביצים מטילה בסביבות 250 עד 300 ביצים בשנה. דבר שני, אפילו אם נניח שהטענה שטענת באמת הייתה נכונה, ותרנגולות היו מטילות ביצים אחת לחודש- מה ההגיון בלהגיד שזה מרגיש אותו דבר "כמו לקבל מחזור", ולהטיל ביצה מדי יום זה כמו "לקבל מחזור מדי יום"?! את מניחה שאם הטלת ביצה דומה לוסת של אישה במאפיין אחד שלה (התדירות) היא צריכה להיות דומה לה גם במאפיינים אחרים (מידת הכאב שנגרמת במהלכם)? למה? וסת של אישה נמשכת על-פני כמה ימים, כך שהמשמעות של "לקבל מחזור כל יום" בפועל היא להיות באופן תמידי במחזור, ללא הפסקה. לעומת זאת הטלת ביצה לא נמשכת יום שלם אלא כמה דקות לכל היותר. ההשוואה הזו היא פשוט לא תופסת. אם כבא את מחפשת אנלוגיות, נראה לי הרבה יותר הגיוני להמשיל הטלת ביצה ללידה מאשר למחזור. מבחינה ביולוגית, זו השוואה הרבה יותר מדויקת. אבל בכלל אני לא מבין למה צריך כל דבר למצוא לו איזו אנלוגיה אנושית. אם את רוצה להסביר על הסבל שעוברות התרנגולות כתוצאה מההטלה התכופה של ביצים, את יכולה להסביר על ההתרחבות של צינור ההטלה, על התדלדלות הסידן בגוף, אפילו על הדחף הטבעי של תרנגולות לקנן ולדגור על הביצים שלהם- את לא צריכה דווקא לחפש השוואות לבני-אדם כדי להמחיש את הסבל שעובר על בעלי-החיים. אפשר לדבר על בעלי-החיים עצמם. השימוש המוגזם באנלוגיות לבני-אדם נראה לי כמו ביטוי לגישה סוגנית שעל-פיה האדם הוא מידת כל הדברים, ולכן אין שום דרך להבין משהו אלא רק בהשוואה לבני-אדם. אני מצטער אם הביקורת שלי יוצאת קצת קשה, אבל זה רק בגלל שאני חושב שהמטרה שאת מנסה לקדם היא ממש חשובה, ולכן חשוב שתשקיעי בה את המקסימום, ולא תתפשרי על טעויות כאלו. אני שזה חשוב ביותר שנשמור על רמה גבוהה של אמינות ושל דיוק בעובדות כדי שנוכל להשפיע יותר. גם ככה לאנשים קשה לקבל את המסר שלנו, בגלל שהוא נשמע כל-כך מנוגד לאופן שבו הם הורגלו לחשוב, כך שאפילו כשאנחנו מדייקים בעובדות במאה אחוז- זה עדיין נשמע כאילו אנחנו מגזימים. על אחת כמה וכמה, כשאנחנו לא. אז קחי את הביקורת שלי ברוח טובה ותזכרי שזה חשוב למען קידום המטרה שלנו.

d a p h n a

New member
ואם כבר אנחנו מדייקים במונחים

גם נשים אנושיות בגיל הפוריות נמצאות "במחזור" כל יום בתקופת הפוריות שלהן (למעט כאשר הן בהריון, או אם הן סובלות מבעיות במערכת הרבייה שלהן). הוסת כפי שאמרת נמשכת כמה ימים, אבל המחזור הוא אותו הליך מעגלי שבמהלכו הרחם מתרפד בכלי דם, מתרחש ביוץ, ואז במידה ואין הריון ישנה וסת שבמהלכה הרחם מרוקן את הדם העודף ואת הביצית הלא-מופרית. כל התהליך כולו, שמתרחש במהלך כל החודש, הוא ה"מחזור" (הרי זו משמעות המונח, שמדובר על תהליך שמתחיל מחדש בכל חודש בערך).

ailag

New member
שאלה

האם הטלת ביצה אנלוגית ללידה גם מבחינת רמת הכאב והסבל? או רק מבחינת סוג המקרה? אף פעם לא ילדתי, אבל אם בטבע הן חוות כאב פרופורציוני לזה של לידה כמה עשרות פעמים בשנה - ouch! (לא חותרת לכלום, רק סקרנית)

tombenarye1234

New member
250-300?

אני תמיד אומר בדוכנים שתרנגולת מטילה בערך ביצה ליום (וכשאני מדייק אני אומר 300 בשנה), וכשאני אומר את זה לאנשים העובדים במשק הביצים הם תמיד מתקנים אותי ואומרים שתרנגולות מטילות כ-2 ביצים ליום...

למעלה