כתבה חדשה שכתבתי

ailag

New member
תגידי

אם בפורום מסויים שקשור לטבעונות תגידי "אפשר לדבר פה בלי שינסו לשכנע אותי לשתות חלב פרה, נכון?" ואז מישהו היה שולח לך כתגובה קישור לכתבה על כמה חלב פרה מזין ובריא (וכן, הוא מזין ובריא. את בחרת לא לשתות ממנו בגלל טיעונים שגוברים על זה) וטוענת שהוא תורם לבריאות כמו שאף מזון אחר לא תורם. לא היית חושבת שהוא עושה לך דוקא בשביל לעצבן אותך? מבחינתו הוא דואג לבריאות שלך. אבל את לא רוצה להתחיל לריב עם אנשים למה את כן צריכה להיות טבעונית, אז שירדו ממך כבר ויפסיקו לדחוף לך חלב בכל פעם שאת מדברת על אוכל. הלא כן? אז כאן אותו עקרון פועל אבל הפוך, כי פה - מה לעשות - אנחנו שותים חלב ואוכלים ביצים. תתמודדי עם זה.

I love Nsync

New member
תשובה

"לא היית חושבת שהוא עושה לך דוקא בשביל לעצבן אותך?" -לא. והאמת שזה לא היה מפריע לי.

One Echoe

New member
אבל טבעונות זה אחד הנושאים

שיותר קרובים לנושא הפורום. אם אנשים היו מדברים כאן, כדרך אגב, על בריטני ספירס, אני בטוח שזה לא היה מפריע לך. האמת, שאנשים מדברים כאן כל הזמן על נושאים שלאו דווקא קשורים לתזונה צמחונית נטו, וזה לגיטימי, וזה קורה בכל פורום. אז דווקא יש לך בעיה עם טבעונות, שהיא אחד הנושאים היותר קרובים לנושא המקורי של הפורום? אני מסכים איתך שלא צריכים להפציץ את הפורום ולהגיב לכל בנאדם שרק נכנס "תהיה טבעוני!", אני מכבד את ההוואי של הפורום ואני מדבר על זב"ח בדר"כ רק כאשר ההקשר מתאים. עם זאת, אין שום רע בכך שנפתחים פה מדי פעם שרשורים שקשורים לזכויות בעלי-חיים ו\או לטבעונות, או לדברים שקשורים בנושא. להיפך, זה מגוון את הפורום ומעמיק אותו.

ailag

New member
-=-=-

יש לי בעיה עם זה שתכלס, דיוני הטבעונות הופכים להיות 'להפציץ את הפורום ולהגיב לכל בנאדם שרק נכנס "תהיה טבעוני!"'. אם לפשט (ונדמה לי שכבר כתבתי ככה, אבל שיהיה :) ) - אני לא חושבת שצמחוני צריך להרגיש לא בסדר עם זה שהוא צמחוני בפורום הנוכחי. הטפות לגבי טבעונות מאוד גורמות לי להרגיש לא בסדר. אל תטעו, זה לא יגרום לי להיות טבעונית, זה רק יכעיס אותי. אני מניחה פה שזה מייצג כמות סבירה של הצמחונים בפורום.. כמו כן, נכון, אין שום רע בכך שנפתחים פה מדי פעם שרשורים שקשורים לזכויות בעלי-חיים ו\או לטבעונות - אבל כשיש יותר מדי שרשורים כאלה - או גרוע מכך, כששרשורים כאלה נפתחים כזנבות לשרשורים קיימים (נניח שנפתח דיון על מתכונים טובים שכוללים ביצים ויפתח שם תת דיון על למה ביצים זה הרשע) זה לא בסדר. וזה קורה בפורום פה יותר מדי.

ailag

New member
וחוצמזה

נוצרת קצת הרגשה שטבעונים פה מנסים להפוך את הפורום למתחרה לפורום טבעונות, ואני לא אוהבת את זה. שיחות אידיאולוגיה לפעמים זה בסדר, אבל כמה?

One Echoe

New member
איפה ראית את זה קורה?

באמת שלא ראיתי את זה יותר מדי(אם בכלל...), והכוונה היא לזנבות של שרשורים ולהטפות לא קשורות. אני חושב שרוב הטבעונים שכאן(אם לא כולם), באמת מכבדים את חוקי הפורום, ומטיפים לטבעונות רק כאשר ההקשר הוא מתאים. לפחות כך אני עושה. בקשר לצמחונים שמרגישים רע עם זה שהם אוכלים ביצים. תשמעי, את לא יכולה להשתיק את ההתנגדות לתעשיית הביצים(ובכלל זכויות בעלי-חיים)... טבעונים הם חלק מהאנשים כאן(ואף חלק גדול!), וכך או כך, הנושא הזה יעלה מדי פעם. אם צמחונים מרגישים רע עם זה שהם אוכלים ביצים, זה בטח לא קשור להטפות שטבעונים עושים. זה קשור לצמחונים עצמם. אם הם מרגישים רע עם זה, שיפסיקו לאכול ביצים. בנאדם צריך להרגיש שלם עם מה שהוא עושה. אם הוא לא מרגיש, שיחשוב האם מה שהוא עושה הוא בסדר. בקיצור, אני מסכים איתך שלא צריכים לדחוף לאנשים כאן הודעות של "תהיה טבעוני!", בלי קשר. אבל באמת שלא ראיתי את זה קורה יותר מדי.

ailag

New member
../images/Emo58.gif לביצת ההפתעה

היא מדברת על המחאה כנגד חוות מזור.

d a p h n a

New member
לא נראה לי שלזה גליה התכוונה

כמו שיש בזה משהו קצת מעיק כשמישהו שם קישור לאתר/כתבה, ולא טורח לציין בהודעה מה נושא הקישור, כך שזה כאילו "הפתעה - תראו לאן הגעתם!". זה פשוט די מעצבן, וגם לא כל כך אפקטיבי (אני לא נוטה להקליק על קישורים שאני לא יודעת מה תוכנם צפוי להיות).

ailag

New member
../images/Emo45.gif

במיוחד כאשר זאת מישהי עם הסטוריה של קישורים לתמונות מזוויעות בלי שהיא טורחת להזהיר מפניהן.

I love Nsync

New member
הסיבה היא

משום שסברתי שאנשים בפורום הזה לא ממש באים לקראת בעלי חיים

ailag

New member
אז למה את נשארת?

אם אנחנו פורום "התעללות בבע"ח ותזונה צמחונית" למה את נשארת? ולמה טענת קודם שלא עשית "דווקא", כאשר דיברת כנגד סבל של בעלי חיים בפורום התעללות בבע"ח ותזונה צמחונית?

אז גברת, פה זה לא לוח מודעות פרטי.

בשרשור השני הצלחת לעצבן כמה אנשים כולל אותי, ואפילו לא טרחת להגיב. גם פה לא טרחת להגיב לי אפילו פעם אחת. קיבלת הערות לכתבה שלך - על זה את לא מגיבה, רק על המהומה שיצרת. אולי זלזול נראה לך דרך טובה לקדם את המסרים שלך, אבל אצלי זה לא מתקבל בעין יפה.

I love Nsync

New member
התבלבלתי

משום מה היה נדמה לי שאינטרנט זה דבר פתוח ודמוקרטי. סורי.

שמחים לתקן את הבלבול ../images/Emo140.gif

אינטרנט בגדול הוא פתוח ודמוקרטי, פורום הוא לא. לפורום יש כללים. ומעבר לכללים, לפורום יש קודים של התנהגות נימוסית בסיסית. אם את מתעקשת להתריס ולעשות "דווקא", איך בדיוק זה משרת את המטרה שלך? איך זה מציג את הרעיונות שאת מביאה באור חיובי יותר? איך זה אמור לגרום לאנשים להסכים איתם?

ailag

New member
אז את גם לא חברת פורום במוצהר

גם מפרסמת משהו שהוא לא נושא הפורום באמצע שרשור ענייני גם מפרסמת אותו בניגוד לבקשתה המפורשת של פותחת השרשור גם מציפה על ידי פרסום כפול שלו (בשרשור ההוא וגם פה) גם עוברת על חוקי האתיקה הבסיסיים כשאת לא מזהירה מפני תמונות מזוויעות (ולא אכפת לי אם את סובלת אותן, אותי הן מגעילות) גם מתגרה בנו וגם באה בדרישות? יש אנשים שאני פשוט לעולם לא אבין.

למעלה