כתבה חשוכה במסווה של נאורות

לורליין

New member
../images/Emo12.gif

הסכנה היחידה היא האטימות, הבורות וילדתם המשותפת - שנאת השווא. "כיאה למדינה יהודית ודמוקרטית" - זה לא סותר את עצמו? היה לי ברור שלא יקבלו אותנו בזרועות פתוחות.. אבל לא חשבתי שזה כ"כ חמור. אם היה כתוב סכנת היהדות או הנצרות וכו' היו תובעים אותם. נשב בשקט או שנעשה משהו לגבי זה?

RainBird

New member
נא. את לא דת רשמית וממוסדת. אין הרבה מה לעשות. מצד שני, אני מוצא את ההכרה מרעננת.

Dia Leoghann

New member
אל תשכחו

גם מי כותב ואיפה נאמרו הדברים האלו. כותב ההרצאה ואלו שנועדו לשמוע אותם הם יהודים שומרי מסורת, אולי גם חרדים. עבורם אנחנו באמת סכנה.

אז למה זה לא מופיע במדור

"יהדות" של NRG, אלא דווקא ב"ניו אייג'" ותחת נושא של "פותחים ראש"? נכון, המצב בארץ הוא לא כמו זה שבארה"ב, שם אם בעיתון שקוראים אותו כ-40% מהתושבים היה מופיע משפט כזה, זה היה מתגלגל לידי בית המשפט. יש גבול לליברליות, לדעתי, והוא עובר איפה שהליברליות מתחילה לפגוע.

Dia Leoghann

New member
אתה צודק ב-100% בעיניין זה

תגובתי היתה ללורליין שכתבה שהיה לה ברור שלא יקבלו אותנו בזרועות פתוחות אבל היא לא ידעה שזה עד כדי כך גרוע. אני אומר שבעיני הדתיים אנחנו אסון לעם ישראל - כבר יש בתנ"ך הוכחה שממלכת ישראל נפלה בגלל עובדי אלילים - לפי אמונתם אנחנו סכנה, אפילו אם הם אנשים מאוד משכילים... אין שום סיבה שנחשוב שזה פחות גרוע ממה שראינו במאמר הזה, ולדעתי המצב עוד הרבה יותר גרוע - וזה לא מפתיע.

לורליין

New member
אם הא צודק

וזה כ"כ חמור כמו שזה ויותר אז אולי אנחנו כן צריכים לעשות משהו. או שנשב בשקט כל עוד זה לא פוגע בנו אישית? כל עוד לא סוקלים אותנו ברחוב אפשר להתעלם מזה? כל עוד אנחנו בצללים ואף אחד לא רואה אותנו, אנחנו בטוחים?

ToryMaster

New member
אני לא בצללים ולא פוגעים בי

לורי [אפשר לקרוא לך ככה?], ברצינות, מה את מציעה שיקרה, שנעשה? אפילו תמיכה מצד החוק אין לנו.

לורליין

New member
את בטוחה?

את לא בצללים? את בצבא? הם יודעים שאת פאגאנית? ואם את עדיין בתיכון, את מתכוונת לספר להם? כשתלכי לראיון עבודה את מתכוונת לדווח על זה? כשאת יוצאת עם בחור באיזה שלב הוא יודע את האמת? המשפחה שלך יודעת? אם את עונה על הכל בכן אז אני ממש שמחה בשבילך.. את בצללים כי החברה שבה את חיה לא מכירה בעובדה שאת קיימת בתור פאגאנית. אולי זה שאין לנו ייצוג משפטי זה חלק מהפגיעה בנו? כתבות כמו זו הן גם פגיעה בנו. את רואה את עצמך בתור אדם יחיד.. בגלל זה את מרגישה שלא פוגעים בך. ברגע שהחברה הישראלית תפנים את העובדה שאנחנו פה תהיי בטוחה שהם לא יפסחו עליך.. ואת יכולה לקרוא לי איך שבא לך...חח

Justin Angel

New member
מה הסיפור הגדול?

פאגאן או לא, אין לזה שום שייכות לשום דבר אחר. אין שום פגיעה בפאגאנים בארץ, ומי שעושה כל-כך הרבה רעש על פגיעה שרק הוא רואה פשוט דורש שיפגעו בו. תמשיכי לעשות רעש על כמה פוגעים בך - ובסוף תפגעי. כמו כל דבר אחר, איזון הוא המפתח. אם את רק הדת שלך אז את לא צריכה צבא ולא לימודים ולא עבודה. אם יותר מהסך של הדת שלך - את צריכה ללמוד לאזן. ואם כל הכבוד לתיאוריות הסוציולוגיות בגרוש שהעלת - אני פאגאן יותר זמן ממך. שש שנים ליתר הדיוק. כל נבואות הזעם האלו לא מתגשמות.

לורליין

New member
אתה חי בישראל?

אין פגיעה? הייתי רוצה לחיות בבועה שלך. אני דורשת שיפגעו בי ע"י זה שאני רוצה שיפגינו כלפי את אותו הכבוד שהם דורשים לעצמם? התאוריות שלך בהחלט יותר מעניינות משלי. אין סיבה שאני אפריד בין הדת לבין החיים שלי כי הדת היא חלק. אני רואה את עצמי חלק מהחברה הישראלית, אני אזרחית ישראלית ואין סיבה שיתייחסו אלי באופן שונה ויראו בי ובאנשים כמוני "סכנה". אני לא אוהבת את ההתנשאות שלך, בהנחה שהיית פאגאן יותר זמן ממני (ויקירי אתה ממש לא) זה קשור לעניין בדרך כלשהי? אני לא חושבת. נבואות לא מתגשמות? אני לא מדברת על העתיד אני מדברת על העבר וההווה. בתיכון, הגשתי חיבור על הנושא ונחש מה? המורה פסלה לי אותו לחלוטין בטענה שזה "גיבוב שטויות מוחלט" ושעובדי אלילים מקומם לא בישראל. אולי יש לי בעיה ואני רוצה להיות עצמי ומפריע לי להיות זיקית. אני שמחה שלך אין בעיה כזאת.

Justin Angel

New member
סבבה

תשימי לעצמך בולזאי על הגב ותעזקי לשמים ובסוף תתפלאי שיורים לך בגב. רק ששני דברים יהיו ברורים: 1. תעשי מזה סיפור וזה יהיה סיפור. כן ירו לך בגב בסוף (ביחד עם שאר הטרף). 2. אני אהיה שם כדי להגיד "אמרתי לך" ולהצביע ולצחוק. הצחוק יהיה כנראה צחוק חצי-מרושע חצי-עייף כזה. מן Mouhaha ופיהוק. ההצבעה תכלול הושטת יד קדימה, פתיחת אצבע שתיבחר באותו מועד וכיוונה לכיוון הכללי\הנקודתי שלך. תהני מלהיות טרף,

לורליין

New member
אז קבענו

אני אצא לקרב ואגן על מה שחשוב ויקר לי ואלחם עד הסוף יחד עם שאר האנשים שיש להם מספיק כבוד וגאווה למי ומה שהם. אתה בינתיים תהנה להשרף על המוקד / להתלות על צלב / להסקל באבנים, רק תבחר. יש שתי דרכים להתמודד עם הבעיה - לברוח או להלחם. אני מעדיפה להיות הלביאה הטורפת מאשר האיילה הנטרפת. אני חושבת שאתה הטרף אם אתה שותק ובורח. תמשיך לברוח, אבל תדע שאי אפשר לברוח לנצח ויום יבוא ותתפס ואז אני אהיה שם כדי להגיד לך "אמרתי לך".. (אבל לעומתך אני אנסה לכבות את הלהבות של המוקד עליו תעלה ...)

RainBird

New member
זה לא בדיוק נכון. כרגע את לא ממש בסכנת חיים נכון? ברור שיש צורך להלחם עבור מה שאת מאמינה בו, אבל, את צריכה לבחור את הקרב, המקום הזמן והמהות בקפידה.

neophile

New member
פאגאניות היא "עוד" מערכת אמונה...

למה את נכנסת למגננה\התקפה נגדו? יש לו גישה קלאסית של מי ש"מכר את הנשמה שלו" - ל"שד המונופליסטי" גם אם את לא מסכימה עם הדברים שלו, תלמדי מהם משהו מה שאפשר ללמוד מזה הוא שלהיות פאגאני במובן של להכריז על עצמי כפאגאני לא אומר שאני מחובר לנשמה שלי. למה לך להיות מתוסכלת מכך שפגאגניות היא לא בהכרח ביטוי ראוי לתפארת נשמתך ? במקום להכריח אחרים להסכים עם המערכת אמונה שלך תקבלי אותם כמו שהם ותישאפי להוות דוגמה ומופת לאחרים שכן מוכנים להקשיב ובעצמם להפתח לתפארת נשמתם בלי קשר למערכת האמונה העכשווית שלהם. בחיבוק אוהב שחר הקורן

neophile

New member
תמונה של העולם העתיק

תעלי מלפנייך תמונה של העולם העתיק בו מקדשים רבים לאלים ואלות רבים מתקיימים זה לצד זה . כן, חלק מדרכי האמונה סותרות השאלה היא אם את רוצה להשאר בדרגה של מאמין סטנדרטי שמאמץ בפאנטיות מערכת אמונה מסויימת ודוחה את כל האחרות ? האם חזיון\דימוי נשמתך(soul vision) רוצה להוביל אותך רחוק יותר?

לורליין

New member
נו באמת

ראית אותי יוצאת נגד כל דת אחרת או מערכת אמונות איך שקראת לזה? כל מה שאני רוצה הוא שלא יצאו נגד שלי. מילים יפות והכל אבל תדחף אותן למקום הנכון והזמן הנכון - היה יותר שימושי שתכתוב את זה למחבר הכתבה ההיא מאשר לי.

RainBird

New member
אני עונה על הכל כן. בתיכון, בצבא וגם בבית. אף אחד לא פוגע בי.

למעלה