כתבה חשוכה במסווה של נאורות

ToryMaster

New member
אני פטורה מצה"ל ../images/Emo13.gif

המשפחה שלי יודעת, כל בחור שיצאתי איתו אי פעם יודע, כל ידיד שלי שאיכפת לו יודע. אני לא רואה את עצמי כיחידה, באמת שלא, אני בטוחה שיש כאן כמה אנשים שיזכרו את הפנאטיות שלי לשנות את המצב הזה. אבל צריך להבין שמלספר לאנשים שאני מכירה ועד ללהשיג חקיקה בעניין, יש דרך אינסופית. אין לנו תמיכה חוקית, ואני בספק אדיר לגבי השאלה האם נשיג כזו אי פעם.

אורי רז

New member
כמה את מרחיבה את המושג פגיעה ?

אם "אין ייצוג משפטי" וכתבות מעין אילו הן פגיעה, המצב די טוב, ובטח שלא נכנס לקטגוריה של 'מחפשים את הפאגאנים'. לדוגמא, העדות המוכרות בישראל לצורך בתי-דין דתיים בארץ הוא ירושה מהתורכים (שלמיטב ידיעתי כבר ביטלו אותו בתורכיה) דרך המנדט הבריטי. הירושה הזאת לא מאפשרת נישואים אזרחיים, מטרטרת ציבור גדול של 'ספק יהודים' (ע"ע העולים מרוסיה ומאתיופיה), ומתעלמת מעדות קטנות בנצרות - אין כאן שום דבר מכוון נגד פאגאנים. לגבי כתבות כאלה, שמעתי על דברים גרועים לא פחות בכנסים להחזרה בתשובה וספרי קודש על [יהודים] חילונים. באשר לפגיעות פיזיות, עוד לא שמעתי - אולי כי פספסתי ו\או כי אני לא מחפש - על דברים כמו היחס של החרדים להומוסקסואלים (ע"ע נסיון להרחיק את מצעד הגאווה מירושלים, כוונות לחתוך צמיגים באירוע הנ"ל, ודקירה של משתתפים במצעד), וחילול של בתי-כנסת. אולי זה כי לקהילה הפאגאנית יש פרופיל נמוך יותר כיום, אבל יש הרבה יותר מדי אלימות ואפליה במדינה - ואני לא חושב שהקהילה הפאגאנית מקבלת מנה גדולה במיוחד ממנה. ז"א, אני חושב שצריך לטפל בנושא לרוחב כולל לקהילה הפאגאנית, אבל אני לא חושב שיש משהו שדורש טיפול ספציפי.

לורליין

New member
ומה עם פגיעה נפשית?

טוב אז אתה לא הולך ברחוב וחוטף מכות כי אתה פאגאני אבל אני יכולה להעיד מניסיון אישי שיש פגיעה.. קרובה של חברה שלי רצתה לשלוח אותי למידרשיה ולסמינרים והרצאות על חזרה בתשובה רק כששמעה שאני פגאנית. כשהיא חשבה שאני רק חילונית היא עוד הסתדרה איתי אבל כשאמרתי לה שאני לא יכולה לבוא לבית הכנסת (מטעמי מצפון) והסברתי לה למה (אין לי במה להתבייש) היא התחילה לגייס את העולם ואחותו כדי שיחזירו בת ישראל ארורה שכמותי למוטב.. והטרדות בטלפון מצד אחד והרצאות פנים מול פנים מצד שני. טוב אז אני חיה, זה אומר שזה לא פגיעה? לי אישית זה מאוד מפריע.. למה מתייחסים אלי כמו אל משוגעת או חולה? אבל אתה צודק, צריך להלחם בכל התופעה, אבל אני לא יכולה לדבר בשמם של אלה שהידותם ע"פ דם מוטלת בספק או קבוצות נוצריות למיניהן. אני מדברת בשם עצמי וכל הפאגאנים שחושבים את זה לנכון.

אורי רז

New member
לא פסלתי כלום

ובטח לא פגיעה נפשית. "קרובה של חברה שלי רצתה לשלוח אותי למידרשיה ולסמינרים והרצאות על חזרה בתשובה רק כששמעה שאני פגאנית." אם את נפגעת מזה שקרובה של חברה שלך חושבת שאת צריכה ללכת למידרשיה ולסמינרים, אני חושב - כדיעה אישית - שאת קצת יותר מדי רגישה. היא 'סתם מישהי'מעיד עליה שהיא חסרת טאקט וקצת צרת אופקים, אבל הניחוש שלי שהיא עשתה מה שחינכו אותה לעשות ולא ניסתה לפגוע בך. כשהיא חשבה שאני רק חילונית היא עוד הסתדרה איתי אבל כשאמרתי לה שאני לא יכולה לבוא לבית הכנסת (מטעמי מצפון) והסברתי לה למה (אין לי במה להתבייש) היא התחילה לגייס את העולם ואחותו כדי שיחזירו בת ישראל ארורה שכמותי למוטב.. והטרדות בטלפון מצד אחד והרצאות פנים מול פנים מצד שני. טוב אז אני חיה, זה אומר שזה לא פגיעה? לי אישית זה מאוד מפריע.. למה מתייחסים אלי כמו אל משוגעת או חולה? אבל אתה צודק, צריך להלחם בכל התופעה, אבל אני לא יכולה לדבר בשמם של אלה שהידותם ע"פ דם מוטלת בספק או קבוצות נוצריות למיניהן. אני מדברת בשם עצמי וכל הפאגאנים שחושבים את זה לנכון.

אורי רז

New member
תיקון להודעה שנשלחה באמצע הכתיבה

קרובה של חברה שלי רצתה לשלוח אותי למידרשיה ולסמינרים והרצאות על חזרה בתשובה רק כששמעה שאני פגאנית." אם את נפגעת מזה שקרובה של חברה שלך חושבת שאת צריכה ללכת למידרשיה ולסמינרים, אני חושב - כדיעה אישית - שאת קצת יותר מדי רגישה. היא 'סתם מישהי'מעיד עליה שהיא חסרת טאקט וקצת צרת אופקים, אבל הניחוש שלי שהיא עשתה מה שחינכו אותה לעשות ולא ניסתה לפגוע בך. "היא התחילה לגייס את העולם ואחותו כדי שיחזירו בת ישראל ארורה שכמותי למוטב.. והטרדות בטלפון מצד אחד והרצאות פנים מול פנים מצד שני." זה מכוער ופוגע, ובמקומך הייתי שולח אותה לחפש את החברים שלה במקום אחר. "אני לא יכולה לדבר בשמם של אלה שיהדותם ע"פ דם מוטלת בספק או קבוצות נוצריות למיניהן. אני מדברת בשם עצמי וכל הפאגאנים שחושבים את זה לנכון." לא, את לא יכולה לדבר בשמן, אבל כאן יש ליוסטין אנחל נקודה - אם הקהילה הפאגאנית תרים פרופיל כקהילה, החרדים ייתנהגו כלפיה גרוע לפחות כמו שהם התנהגו כלפי מצעד הגאווה בירושליים. אם הקהילה תפעל, לדוגמא, למען נישואים אזרחיים בפרופיל נמוך בתוך קבוצה גדולה יותר, יש סיכוי הרבה יותר נמוך לפגיעה והרבה יותר גבוה לכך שאפשר יהיה לערוך חתונה פאגאנית בלי רב ואז ללכת למשרד הפנים כדי "להתחתן" אזרחית כדי שהמדינה תכיר בזוג כנשואים.

לורליין

New member
../images/Emo45.gif

צודק.. ואמרתי שצריך לעשות משהו, לאו דווקא ללכת ברחוב ולצעוק שאני פאגאנית אבל להלחם על שיויון זכויות ונגד פגיעה (פיזית או מילולית) בדתות שונות. אבל למר ג'סטין אין נקודה. הוא נגד לנקוט בפעולה כלשהי באופן כללי. הוא מעדיף להיות ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד.

RainBird

New member
אני יכול לפנות אליך כמכשפה אולי ולא פאגנית. הדרך של המכשפה היא ארוכה סלולה ובהחלט כואבת. מה שאת מתארת זה משהו שכולנו היינו צריכים לסבול בסופו של דבר, אבל מה? יצאנו מחוזקים. מה הלקח החיובי שקיבלת מכל החוייה הזאת?

Justin Angel

New member
איזה זיוני שכל

על זה ביזבזתי שלוש דקות? כי נעלבת מהמיקום של מאמר שנכתב ע"י בן-אדם לא מיודע? תשיג חיים.

Wing Chan

New member
חחח

לשמוע "תשיג חיים" ממישהו שמתעסק כלכך הרבה בתחומי דוט-נט וכול זה, זה קצת הרבה סותר.

Wing Chan

New member
באתי לכתוב "קצת" ואז הבנתי

שבעצם אני רוצה לכתוב "הרבה"...חחחח קיצר יצאתי

Justin Angel

New member
קוראים לזה עבודה

תמצא אחת יש טפיל-היפי-סוציליסטי. ורק כדי להבהיר - אני מרוויח יותר ביום של יעוץ ממה שאתה תרוויח בחודש של עבודה. אולי מכרתי את הנשמה, אבל יש לי אחלה דיבדנדים.

T i a

New member
אתה מזכיר לי את סנדרס

רק שלו הייתה קריזמה פנומנלית מה שלך כנראה אף פעם לא יהיה.

Wing Chan

New member
היפי? וואו, לקרוא *לי* היפי זה משהו

שעוד לא שמעתי מאף אחד, במיוחד עקב העובדה שבסביבתי אני ידוע כאחד שדיי שונא היפים בדם, אבל איך שבא לך. זה נכון שאני סוציאליסט. סליחה באמת שאני רוצה שלמרבית האנשים במדינה הזאת יהיה אוכל על השולחן ושיוכלו לגמור את החודש בכבוד, ועוד לא דיברתי על תרופות. אתה מרוויח יותר ביום אחד של יעוץ? כנראה, אבל אל תתנשא חביבי. כשתעבוד בערך 10 שעות רצופות על הרגליים (כמוני למשל, אבל כבר לא, כי יהיה לי מספיק מזה בצבא) בשטיפת כלים וספונג'ה - אז תדבר.

לורליין

New member
החלטתי לעמוד מאחורי המילים שלי!

לא יודעת למי מכם זה הפריע ואם כן אז עד כמה.. אבל לי אישית זה הפריע מאוד. מספיק כדי להחליט לעשות משהו. שלחתי אימייל לעורכת המדור - גליה עזרן. להלן תוכן האימייל הקצרצר: "הכתבה שפורסמה לא בסדר מכמה בחינות. א. אלימות ופגיעה מילולית באוכלוסיה הפאגאנית בארץ. ב. רמיזה לביטול הדמוקרטיה והשיויון בארץ. ג. עילה לתביעה משפטית. אני מצפה שתפורסם התנצלות מטעם האתר המבטלת את דבריו הלא מכובדים של המחבר." אוקיי אז הבנתי שאני לא היחידה שהטרידה את מנוחתה של הגברת כי היא שלחה את האימייל שלי לאחד עם התואר "מנהל הערוץ הנושך" - אבנר ארד (מה שזה לא אומר..) והוסיפה את שאלתה "האם זה אותו אחד", בקיצור אחד ממכם גם ניסה ליצור איתם קשר בנוגע לזה. תגובתו של ארד הוכיחה שאכן מישהו ניסה ליצור קשר איתם. להלן תגובתו: "לגבי ההתנצלות: כאמור במכתבי הקודם, אינני רואה טעם לפגם באדם האומר את דעתו תוך סימוכין היסטוריים/מדעיים. אין בכוונתי לדרוש ממנו להתנצל על דעתו גם אם אתה (או אני) איננו מסכימים איתה לא מצאתי בדבריו קריאה לביטול הדמוקרטיה בישראל. ובוודאי לא לפגיעה באוכלוסיה הפאגאנית בארץ. מבחינה זאת אני רואה את הנושא סגור לגבי התביעה המשפטית: הטיפול בתביעות משפטיות נעשה ע"י המחלקה המשפטית. אנא פנה אליהם ישירות" לצערי או לשמחתי בורכתי בעקשנות של פרד. שלחתי למר ארד אימייל נוסף, הפעם מלווה בנימוקים (למקרה שהבבון יבין הפעם מה הבעיה בסיפור). להלן האימייל: מר ארד. קודם כל - איזה מכתב קודם? אני מניחה שיש בלבול אז הייתי רוצה שתשמע את דברי שוב והפעם בנימה שונה. אין לי שום דבר נגד חופש הביטוי כל עוד הוא אינו פוגע פגיעה מיותרת בחפים מפשע וכל עוד הוא רלוונטי. אין פה עניין של להסכים או לא להסכים אך "יש לקוות שכשייזקקו בתי המשפט לשאלות נכבדות אלה, יפרשו את חוקי היסוד ברוח מסורת היהדות .." ואז מוזכרת הדמוקרטיה. אז איזו מן דמוקרטיה יש כששאלה שלא נוגעת לדת מוכרעת על ידה? מדינה שרוב תושביה יהודים לא בהכרח אומר שהדת קובעת בנושאים לא רלוונטים אליה. אך ניחה. אעבור לחלק החשוב שאישית פגע בי ובעוד אנשים. "...כדי שלא נסגוד לטבע באשר הוא טבע. ההצצה אל היסודות האידיאולוגיים של התנועות האקולוגיות החדשות לימדתנו שסכנת הפָּגניות לא פסה מן העולם. היא רק לבשה צורה חדשה." אדוני, ההטפה לאי סגידה לטבע היא למעשה יציאה נגד האמונה הפאגאנית. באותו האופן ניתן להגיד שאנשים לא יסגדו ליהוה. סכנת הפאגניות? בשלב הזה הייתי על סף דמעות. דמוקרטיה השומרת על זכויות בני האדם? אין פגיעה בפאגנים? ואם היו אומרים "סכנת היהדות" לא פסה מן העולם? האם המחבר התכוון לזה באופן המילולי או באחר לא רלוונטית, עצם העניין שזה מה שנכתב. תאר את המצב מנקודת המבט שלי בתור פאגאנית שלא עשתה רע לאיש, אך מגלה כי במדינתה הדמוקרטית מותר לקרוא לדתה ואמונותיה סכנה כשבעצם אנו לא מסכנים דבר מלבד הבורות והאטימות. תזכר באירופה בתקופה הנאצית. "סכנת היהדות", "ייפרשו את חוקי היסוד ברוח המסורת הארית.." אתה לא רואה פה הקבלה? אז לא שורפים אותנו במחנות, אך אתה חושב שפגיעה מילולית זו היא פחות נוראה? זו השפלה . אילו הכתבה פורסמה באיזה עיתון דתי שכל מטרתו היא לצאת נגד לא יהודים, כבר לא הייתי טורחת, אך באתר נאור, במדור הניו אייג'? שוב אבקש שתפורסם התנצלות על שימוש בביטויים שמקורם בשנאת שווא, בתודה מראש לורליין. **** סיכום הארועים*** עבר יום וחצי ולא התקבלה תשובה מאף אחד מהשניים ובוודאי שלא התנצלות באתר שלהם. החלטתי לפנות לדרגים גבוהים יותר. אם זה לא יעבוד (ואז זה אני אתעצבן רשמית), יתחיל פה מאבק אמיתי. אני לא מצפה שאנשים כמו ג'סטין יצטרפו, אך כל מי שמעוניין יתקבל בברכה.

ToryMaster

New member
לורי

אני מוכנה לבדוק את זה לעומק עם עו"דים שאני מכירה, אבל עד כמה שידוע לי, אין לך שום עילה לתביעה משפטית שממש תתקבל. זה נהדר בעיני שאת עומדת על שלך, ואני מאוד מסכימה גם עם מה שאמרת, אבל כמדומני בחרת בערוץ הלא נכון להביע את זה דרכו. העורך או מנהל הערוץ לא באמת מעוניין בנימוקים שלך, מבחינתו הוא סיים, אל תיכנסי למאבק איתו, כי זו מלחמה אבודה שאין לך מה להרוויח ממנה. מה כן? למצוא דרך להביא לפרסום את האג'נדה שלך, ככה שזה ממש יגיע לאנשים. אני שולחת לך מסר עם רעיון כלשהו.

למעלה