כתבה מעניינת מאוד!!!!!

iris and ben

New member
לאמיר

לא ברור לי בתגובתך "קודם תעשי סקר רציני"? - האם הכוונה אליי? או למי שכתב את הכתבה? אם זה אליי...אז אני לא מכון סקרים אלא מישהי שמשתתפת בפורום והביאה כתבה מעניינת (לדעתה)...

צריך 512 נשים ע"מ לתת לגיטימציה

לרגשותיה של אישה אחת?! קצת הגזמת הפעם! גם לי כנראה יהיה רק ילד אחד, את שגיא, בגיל 34,אז גם אני צריכה לתאם ציפיות עם בן-זוגי?! ילדים זה תאום ציפיות עם בן-הזוג?! ילדים זה תוצר של אהבה בין בני הזוג! מצמרר מה שכתבת.

אמיר.

New member
מצמרר ? שני ה- בודק שוב...

לא ברור לי למה הצטמררת... לא אמרתי שיש לבטל את רגשותיה של אותה אמא. חלילה. אבל מכאן ועד להפיכת רגש זה ל´תופעה´ .. הדרך ארוכה... הורות איננה ענין קל. לפעמים אפילו יותר גרוע מזה... אבל האם זה המאפיין ? הכל ענין של סדר עדיפויות... --------- ולגבי הציפיות. לא ירדת לסוף דעתי. לא התכוונתי לעצם הבאת הילד לעולם שהוא פרי של אהבה ושיתוף פעולה בין שני בני הזוג (והבורא - אם תשאלי אותי). אבל כיצד להערך לקראתם וכיצד לגדל אותם - זה קשור גם לתאום ציפיות. נ"ב גם באהבה יש ענין של תיאום ציפיות... אולי האופן שבו אחד מביע אהבתו אינו נתפס ככה על ידי השני ???

אמיר - "פעם" זוגות לא דיברו על

בעיות פוריות, היום זה עניין של מה בכך. אז מה? מהרגע שדיברו זה נהיה תופעה? לא! תמיד היו בעיות פוריות, רק אף אחד לא העז לדבר עליהן. וכך גם נושא הכתבה. תמיד היו נשים שהעדיפו לא ללדת, עכשיו רק מתחילים לדבר על זה. אני מקווה שהכתבה תהיה הסנונית שתבשר את בוא הלגיטימציה לשוחח על הנושא הזה מבלי להרגיש בושה. אין זה בושה לא לרצות להביא ילדים, או לומר שהיו מעדיפים לולא הביאו ילדים. אני ובן-זוגי לא תאמנו ציפיות כיצד לגדל את שגיא לכשיוולד. החלטנו לזרום עם גידולו, וידענו, שבעתות "משבר" (קרי: ויכוחים), אחד מאיתנו יצטרך לוותר (כי זו חלק מאהבה).

מאוד אינדבדואלי ללא קשר לגיל

בתור אמא שילדה בגיל 31, אני מזדהה עם החלק הראשון של הכתבה. אכן הרגשתי שאני מאוד בשלה, אחרי הגשמה עצמית, לימודים, טיול בחו"ל ולא חיה בהרגשה של החמצה (כמו שיש לגיסתי שילדה בגיל 21). המעבר אכן היה קשה, מחיים עצמאיים לחלוטין, מעבר לחיים בזוגיות ומיד אח"כ חיים במשפחה. נכון שהיה קשה לעשות את הסוויץ´ ולדעת שעכשיו סדר העדיפויות הוא אחר. היה ועדיין קשה למצוא את האיזון הנכון בין אמהות, בת זוג, עבודה, בילויים ולימודים. היותקופות שהרגשתי המון לחץ, אבל עם תמיכה מכולם - פשוט מסתדרים. אנחנו מנסים שלמור על הזוגיות ומידי פעם משאירים את אורן עם סבתא או דודים ויוצאים לבלות לבד. אחרי שאורן הולכת לישון אני לפעמים ממשיכה לעבוד. בכל זאת היא עולם ומלואו וממלאה את הלב כולו. לא נראה לי שזה עניין של גיל אלא עניין של אופי - אולי באמת לא כל אחד בנוי להיום הורה. יש כאלה שמגלים את זה לפני בואו של ילדם לעולם ויש כאלה שמגלים את ה אח"כ. חבל על הילד...

לא נראה לי קשור לגיל

אני דווקא שומעת הערות מסוג זה כמעט כל שבוע מקולגה שלי שילדה את ילדה הראשון בגיל 24. היא נשאה בגיל צעיר ולא הספיקה להנות מהחיים (לדעתה). היום היא מרגישה כלואה וממורמרת. אני לעומת זאת ילדתי בגיל 30 ומיציתי עד תם את החופש לבוא וללכת כרצוני. אין לי ספק שאם הייתי יולדת בגיל צעיר דווקא אז היה לי קשה והייתי מרגישה "שעבוד" ומרומה. נראה לי שאנשים מפתחים ציפיות לא מציאותיות לגבי איך החיים יראו לאחר שהפכו להורים ולא לוקחים בחשבון את המהפך ואת הקושי הפיזי והנפשי. תינוק חדש זה לא רק כיף ואושר זה גם שינוי דרמטי בזוגיות, באורח החיים, אחריות גדולה וכמובן ויתורים. סיכמה את זה יפה מאוד האמא "נירית" בכתבה: "חיכיתי ללידה בבחינת ´זה מה שיפתור לי את ההריון´. כאילו ההריון היה בעיה שהלידה תפתור, ומה שקרה הוא שהלידה הביאה לחיי בעיה אחרת". היא גם מציינת שלא חשבה על השינוי שהיא עתידה לעבור כשיכנס לחייה ילד. אני חושבת שזו גישה די נפוצה - יאללה עושים ילד, "כי צריך", ולא חושבים על זה יותר מדי.

מיכל153

New member
ואפשר גם אחרת...

היי אפשר ללדת 2 בגיל מוקדם ולעשות הפסקה גדולה (9 שנים) ושוב עוד 2 בגיל מאוחר ובינתיים להתפתח בתחומים אחרים (למרות שתמיד יש בעיה עם הגדולים גם- עם הגיל הבעיות גדלות אומרים, לא?!) ביי מיכל153

טלגל

New member
אני ילדתי גם בגיל צעיר

וגם לפני חודשיים וחצי בגיל "מופלג" של 37, אני יכולה לומר מניסיוני, שהלידות הקודמות היו באמת נהדרות מבחינה גופנית, גם נפשית הייתי מוכנה (הייתי בגיל 24 ו-27), אבל הייתי אמא צעירה מאד מושפעת מהסביבה ונוהגת לעיתים שלא ע"פ רצוני ואופיי. הלידה הפעם היא כעין חוויה מתקנת, שבה אני מאד מודעת לעצמי ולתינוק ונהנית לפעול לפי הרגשתי. כמובן שיותר קל גם שיש שניים גדולים שעוזרים. ודרך-אגב בכינוי הקודם הייתי "אמא של שי".

אני ילדתי גם בגיל צעיר (אפילו מאוד)

אז אמנם לא נסעתי לפני כן לטיול במזרח, אבל נסענו ואנחנו נוסעים לטיולים גם עם ילדים. לא מסעות רגליים מפרכים אבל כן טיולים בכל הארץ (מדן ועד אילת תרתי משמע..). את הלימודים אני עושה תוך כדי, וזה אמנם לא פשוט ללמוד לתואר שני עם 3 ילדות, אבל בעצם, לא מוכנה לוותר על שום דבר, למרות הקושי. גם לי יש רגעי שבירה ורצון לשקט אבל מצד שני, אני חושבת שהגישה הקצת אגואיסטית שמופיעה בכתבה ממש לא במקום. לא מדובר בילדות בנות 15, אפילו לא בנשים צעירות בנות 25. באיזה שהוא שלב אנחנו צריכים לקחת אחריות על החיים שלנו ולדעת שלא הכל בחיים הולך לפי הרצונות האישיים האגוצנטריים שלנו. ילדים זה משהו שגם מחנך אותנו, המבוגרים לנתינה, ולחשיבה על האחר.

אז מה שאת אומרת, שחלק מתהליך

ההתבגרות הוא להביא ילדים לעולם? לא מסכימה בכלל! מדברייך נשמע שזה ממש חובה להביא ילדים, כי מי שלא מוליד ילדים לעולם לא מתבגר. ואני מכירה אנשים, שלמרות שיש להם ילדים הם אגוצנטריים להחריד, אינם מסוגלים לחשוב על אף אחד זולת עצמם, אינם מכירים את מושג הנתינה אלא הלקיחה, ואינם מתנהגים כהורים. לאחד כזה ילדתי נכד לפני כמעט 5 חודשים (לא משנה שהוא לא יודע שנולד לו נכד בכור, כי אנחנו לא בקשר איתו. אדם מגעיל!). אמהות אינה חובה ויש לתת לזה לגיטימציה!

רונית+3

New member
על בשלות אך גם על התבגרות...

את התאומים שלי ילדתי לאחר כמעט 3 שנים של טיפולים והייתי ´בשלה´ ביותר לעניין ! אין כמו כמה שנים של זריקות והפלות כדי ל´הכין´ אותך מנטלית לעניין. ומכיוון שגם הטיפולים גוזלים ממך את החופש במידה מסויימת, אני דווקא הרגשתי שיצאתי מעבדות לחירות (למרות שסך הכל הייתי בת 27). לא הרגשתי שנגזל ממני דבר, אך מכיוון שהם נולדו פגים, נאלצנו בעיקר בשנה הראשונה להתמודד עם רופאים ובעיות רפואיות שונות ומשונות, ולא פעם תהיתי, אם הייתי מצליחה להתמודד עם כל זה בגיל צעיר יותר (כמו שרציתי בתיכנון המקורי), כי לטפל בילד בריא ונוח זה לא תמיד קל, אבל לטפל בתינוק שאיננו ה´תינוק המושלם´ דורש כוחות פיזים וכוחות נפשיים. את בתי הקטנה ילדתי בגיל 32 (גם כן לאחר סבב טיפולים של שנה) ולמרבה ההפתעה גיליתי שאני עוד יותר ´בשלה´ ושכנראה שהגיל כן עושה את שלו. הדוגמה הבולטת ביותר לכך אצלי היא עניין הרעב. כשאני רעבה אני פשוט לא מתפקדת, וכשמפריעים לי באמצע האוכל זה מוציא אותי מהדעת, והנה פתאם, זה פשוט לא מפריע לי, אין לי שום בעייה שהיא מפריעה לי באמצע האוכל, אין לי שום בעייה להפסיק לאכול כדי לתת לה לאכול או לטפל בה בכל עניין אחר.... אין לי שום בעייה לקום אליה פעמיים בלילה (גם בגיל שנה), זה באמת ובתמים לא מפריע לי..... בעלי נוסע עכשיו לטיול ל-10 ימים שאני מוותרת עליו בגלל הילדים, ולא רק שאין בי צער על כך, אלא אני יודעת שבשלב הספציפי הזה של חיי אני לא מסוגלת להינות 10 ימים בלי הילדים (ובפרט בלי התינוקת). לפחות לגבי , אני יכולה לראות שאלה הבדלים בין גיל 27 לגיל 32....

ממש לא. בגרות זה לדעתי תנאי להבאת

ילדים לולם. אחת הבעיות היא שאנשים אגוצנטרים, שחסרים כל יכולת לראות את הזולת מולידים ילדים, והילד נשאר במקום השני (במקרה הטוב..) אחרי עצמם. אם היתה אפשרות, הייתי ממצליצה לכל זוג לעבור סדנא של הכנה להורות או שיפור הורות, ולו כדי לנסות למנוע מקרים של התעללות בילדים.

רותי ע

New member
בשלות היא לא פונקציה רק של גיל...

ברור שאצל הרבה אנשים הגיל מביא תהליכים של בגרות ובשלות נפשית. אבל לא אצל כולם ולא בכל תחום. ויש מיתוס שחייבים לשבור-כל אישה רוצה ילדים. אם לא היום אז ברגע שתתבגר. אישה יכולה להיות מאוד בוגרת ואחראית ועדיין לא לרצות ילדים. וזה חייב להיות לגיטימי ! לצערי זה עדיין ממש לא. מעניין אותי כמה מהאימהות שרואיינו לכתבה שאלו את עצמן את השאלה לא "מתי להביא ילדים?" אלא "האם להביא ילדים?". כי זו השאלה הראשונה-"האם?" ורק אחרי שהתשובה לה חיובית עוברים ל-"מתי?". ואם לשפוט מהנסיון האישי שלי-הבאתי ילד ראשון בגיל 33 אחרי שחלמתי עליו שנים. ועדיין היה לי קשה מאוד. עדיין הייתי סמרטוט בחודש הראשון. עדיין היה קשה לי הלילות הלבנים, חוסר הזמן הטוטלי לעצמי ועוד.. אבל........... לרגע, אפילו לא לשניה, אפילו לא ברגעים הכי מתישים ומתסכלים לא היבטתי אחורה בגעגועים. כי הבאתי אותו מתוך בחירה. מתוך ידיעה שאני הולכת לוותר על דברים מסויימים בשביל לקבל אחרים שככל הנראה יהיו נפלאים ונהדרים. הבנתי שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לדעתי זה פשר הבגרות בנושא. או שאת לא רוצה לוותר על החיים הקודמים ואז אל תביאי ילדים. או שאת יודעת שאת מוותרת בשביל לקבל חיים אחרים. ומי שחוותה את חווית האימהות ועדיין למרות כל האושר שהילד מביא יכולה להגיד "חבל לי", אני מרחמת עליה.. כי אי שם בדרך היא עשתה טעות ובחרה לא בדרך המתאימה לה. קראתי את מה שכתבתי ואני רוצה להדגיש משהו שאולי לא כל כך מובן ממה שכתבתי-אני לא אומרת שאסור לקטר, לרחם על עצמי לפעמים, להרגיש רע, לרצות קצת שקט, להתפלל שאולי תבוא סבתא ותיקח אותו לטיול, לשמוח שיש גן ביום שישי ויש לי כמה שעות לעצמי.. כל הרגשות האלו לגיטימים לדעתי ואנושיים. כל עוד מאחוריהם באה השלמה שאלו החיים שלי לטוב ולרע ואהבה של החיים האלו. (נכתב אחרי יום קשה במיוחד עם נער מתבגר ומתמרד בן שנתיים וחצי שעכשיו ישן כמו מלאך קטן ואני מאוהבת בו ומוכנה לעבור עוד הרבה ימים קשים כאלו).

רותי - אהבתי את כל מה שכתבת.

הבנתי, שגם אני התבגרתי, כי גם ברגעים הקשים, אני לא חוזרת אחורה. אני מסתכלת קדימה ברגעים הקשים. וגם בלא הקשים אני מסתכלת קדימה. מסתכלת על כל האמהות שאוספות את הילד מהחוג, עם הטרניג שמלוכלך בבירכים מהכדור-רגל ששיחק בחצר, החולצה שחצי בחוץ ומחכה לרגע שנהיה שם (מחכה וגם פוחדת משהו אש...). לא מסתכלת לרגע אחורה. כבר שכחתי שהייתי קמה בשבת בשעה 10:00 (עד שהתחיל כאן הדיון)., או ישנה כל הלילה מבלי לקום. ויחד עם זה אני מקטרת. לפעמים אני כועסת על עצמי שאני מקטרת, אבל אני מתעשתת אחרי כמה דקות, ומבינה שאני חייבת את זה לעצמי. אני חייבת להתפרק! בקיצור: קשה להיות אמא, קשה, אבל מתגמל לא חוזרת אחורה בעד שום הון שבעולם

רותי ע

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

ולא רק שמותר לקטר-זה חיוני ! ואסור להרגיש רגשות אשמה..

אמיר.

New member
שיפוט נעשה ברגע של שלוה...

ברור שאחרי איזה לילה לבן או כשמנקים שטיח שהילד הקיא עליו חמש דקות לפני שהאורחים מגיעים או אחרי שהילד מפזר (במחאה ??) ארון של צעצועים על הרצפה בדיוק כשהגיעה הזמן לישון או כשחוזרים מיום עבודה נוראי במיוחד או כשכואב הראש או שנכשלנו במבחן והילד מנדנד ובן הזוג מודיע שיאחר .... אז מקטרים או צועקים או מקללים (חלילה).. גם אנחנו בני אדם.... את ההוריות יש לדון ולהרהר אחרי שהילד/ים נמים את שנתם, אנחנו אחרי מקלחת, על כוס קפה וחתיכת עוגה שבן הזוג הביא לנו למיטה...
מישהו מוכן להמשיך לקטר ???

לא מוכנה לקטר! (ארוך)

כי פשוט כיף לי עם תומר, גם ברגעים הקשים, כשהוא מתעורר לי 4 פעמים בין 5:00 ל - 7:00 בבוקר (כמו הבוקר). אבל לא בגלל שאין על מה לקטר - תמיד יש.... אבל אני חושבת שכשהחלטתי להביא ילד, הייתי כ"כ מוכנה להקרבה האישית, ועם כ"כ הרבה אהבה ורצון, שכל הדברים הקטנים מתגמדים לעומת ה - 6 שניות שתומר עמד אתמול לבד בלי ידיים, ועל ההתרפקות והפינוק שהוא נדבק אלי היום בבוקר - זה פשוט שווה את כל הקשיים (ביננו, לא כ"כ נוראיים) אולי אני צעירה שלא מבינה מהחיים שלה ורואה הכל בוורוד - אבל זה פשוט שווה לי הכל. ודווקא בגלל זה, אני מאוד בעד הנשים שלא רוצות להביא ילדים! זה לא אומר שאני יכולה להבין אותן, אבל אם הן לא רוצות, עדיף שלא יעשו ילד (מכל סיבה שהיא - לחץ חברתי, לחץ של הבעל, פשוט כי צריך...) מכיון שהילדים הללו יהיו אומללים! לצערי אני מכירה זוג שנמצא עכשיו בהריון ראשון, בני 34, נשואים כ - 5 שנים, שהבעל הצליח לשכנע את אשתו שצריך ילד - כי הוא נורא רוצה - והבטיח לה שהוא יטפל בו ויקום אליו בלילה ויתן לה לישון (כפי שהבנתם, היא מאוד אוהבת את עצמה ואת השינה שלה), וכבר בתחילת ההריון היא נתקלה בקשיים פיזיים (כל מיני תופעות מוזרות מעבר לבחילה והקאות, שלפי דעתי הרבה מזה פסיכוסומטי) ואמרה לבעלה "אם יקרה לי משהו בגלל הילד הזה, אני הורגת אותו". אני מרחמת על הילד לפני שנולד. עדיף לזוג כזה שלא יביא ילדים. ובעניין הזה אני מסכימה עם אמיר בנוגע לתאום ציפיות - היא קיוותה שהוא יסכים לוותר על ילדים, הוא קיווה שיצליח לשכנע אותה אחרת, ומה שיצא מכל הסיפור הוא ילד אומלל עם אמא אדישה וסולדת.

רותי ע

New member
כל כך כואב לחשוב איך יגדל הילד

שאת מספרת עליו. אסור לאישה כזו להביא ילדים ! לא אם היא לא רוצה ולא מוכנה נפשית. לגבי הקיטורים-יופי לך שאת לא מרגישה צורך ושטוב לך. וזה לא בגלל שאת לא מבינה את החיים. את מבינה טוב מאוד ואת מקבלת אותם הכי טוב שיכול להיות. זה האידאל לדעתי. אבל עדיין, גם מי שלא מגיעה לאידאל הזה ויש לה רגעים בהם היא רוצה להיות לבד ובשקט, עדיין זה לא אומר שהיא לא אמא טובה. כל עוד היא שלמה ומאושרת עם ההחלטה להביא ילדים למרות כל הקשיים.. כמו שאמיר אמר-את החושבים צריך לעשות לא בשיא הקושי אלא מהצד. אחרי שהם ישנים..

למעלה