כתבה מרתקת על סיום הסדרה - כולם צריכים לקרוא!

JohnLocke

New member
../images/Emo207.gifביקורות על פרקים קודמים

חשבתי שיהיה מעניין לראות אילו תגובות שליליות אוכל למצוא על הפרקים הכי מוערכים ופופולריים של הסדרה. אני לא טוען שביקורת היא דבר רע, וברור שייתכן שחלק מהאנשים חשבו שהפרקים האלו לא היו טובים, אבל זה כן מכניס קצת לפרופורציות טענות של אנשים, כאילו הסוף הרס את הסדרה והכל היה טוב עד עונה 6. תמיד לאנשים היו ביקורות עם הסדרה, זה לא התחיל עם עונה 6, כמו שחלק מהאנשים מרגישים. על פרק סיום עונה 3: "האמת פרק די מאכזב." "איזה פרק..... מעצבן! פלאשבקים טיפשיים, מה הקטע בפלאשבקים קדימה?" "אכזבה" על פרק 405, The Constant: " אני חייב לומר שהפרק מאכזב ברמות." "הסדרה הולכת מתקשקשת ברמות גבוהות.‬" "טוב זה רשמי: הסידרה Jumped the shark פשוט בזיון!" "גועל נפש" על פרק 201: "איזה פרק גרוע, פשוט גרוע, מטומטם, טיפשי, משעמם, רדוד ודפוק."

שימו לב שתמיד יש משהו משותף..

לכל הביקורות השליליות על הסדרה. לרוב הן ממש מוקצנות, זאת אומרת, המבקר ממש "מקלל" את הסדרה, ולא מסתפק בלהגיד שהפרק היה חלש בעיניו. לדעתי, זה נובע מכך שהסדרה פשוט מאד טובה, כך שהיא מעוררת ציפיות יוצאות דופן ביחס לסדרות אחרות, ולכן כשצופה חש אכזבה, היא בד"כ מאד מוקצנת, הוא ממש מרגיש "נבגד". חברים, just let it go.

A m o s 2 9

New member
בגלל זה לא תמיד צריך להתייחס אליהם

מי שמתאכזב, פשוט לא מבין את הסדרה הזאת.

daeve1

New member
../images/Emo58.gif אני אוהב את התירוץ הזה..

גם כותב הכתבה דיבר עליו. לפני שהסדרה הסתיימה היו את אלה שאמרו "אל תשאל שאלות ואל תדאג, הם עוד יענו על הכל. הם תכננו הכל, רק תהיה סבלני" ואחרי הפינאלה משנים את זה ל"מה! לא הבנת? המיסתורין והתעלומות לא משנות כלום, זה הכל על הדמויות!". נו באמת. שוב, נהנת אז נהנת. אבל אתה באמת ובתמים יכול להגיד לי שלא רצית תשובות לשום דבר? שהסדרה באמת לא היתה על המיסתורין? שהתעלומות לא באמת משנות כלום? שבלי התעלומות זו לא היתה סתם עוד דרמה שלאף אחד לא אכפת ממנה? שוב, אני לא טוען שלא נהנת. אני רק חושב שאתה מגונן עליה יותר מדי ועושה בדיוק את מה שהיוצרים קיוו שהמעריצים שהולכים אחריהם עיוורים יעשו. הרי אמרת בעצמך שבמידה ויתגלה שסמוקי הוא בעצם אחיו של ג'ייקוב זה יהיה מאכזב ולא הגיוני. וזה מה שהתגלה, לא התאכזבת?

A m o s 2 9

New member
למה שרציתי לקבל תשובות, קיבלתי

ואת מה שג'ייקוב אמר לגבי אחיו, אפשר לפרש גם לכאן וגם לכאן. הוא רק אמר שהוא הפך אותו לכזה, הוא לא אמר שזה אכן הוא.

daeve1

New member
אני שמח, אבל..

אוי נו, "*הפך* אותו לכזה" כבר אומר שהוא לא *העיר* משהו משם. מי זה עוד יכול להיות שהוא *הפך* אותו לכזה אם לא אחיו? בכל מקרה, לא ענית לי על שאר הדברים..

השורד

New member
אתה מתכוון האם סמוקי הוא אח של ג'ייקוב?

ברור שכן. 1. בכמה וכמה הזדמנויות סמוקי אומר שהוא היה פעם אנושי 2. סמוקי אמר לקייט שהיתה לו אמא משוגעת. 3. סמוקי שמר במערה אבן לבנה ואבן שחורה, בדיוק כמו המשחק שנהג לשחק עם ג'ייקוב בצעירותם. 4. הרצון של סמוקי לעזוב את האי מתיישב טוב מאד עם הרצון של האח לעזוב את האי. 5. בפרק סיום עונה 5, סמוקי חושב שבני האדם הם מושחתים, בדיוק כמו שהאח אמר לג'ייקוב. הכותבים לא יכלו לפזר ראיות יותר עבות מאלו שמדובר באותה ישות.

A m o s 2 9

New member
זה הוא, אבל זה לא בדיוק הוא

זה מין שכפול שלו. הרי אנחנו יודעים שהגוף המקורי שלו קבור במערה. סמוקי הוא העתק שעולה על המקור, במובן מסוים. כמו זיקית שיכולה לשנות את צורתה לפי צרכיה.

daeve1

New member
אני חושב שאתה קורא את זה יותר מדי

ומנסה לחכם את מה שהיוצרים עשו פשוט וקל להבנה. גם אני הייתי כמוך והאמנתי שזה לא אח שלו והוא משתמש בזכרונות של אח של ג'ייקוב לעשות מניפולציה על הלוטיס כי הוא יודע שהם יודעים שהוא לא לוק והוא לא יכול לעבוד עליהם בשימוש בזכרונות שלו, אבל אז בפרק הלפני אחרון הוא אמר לבן - ולא היתה לו אז שום סיבה לשקר - הוא אמר לו "פעם הייתי אנושי" ולא היה אחרי זה שום דבר שהכחיש את זה שהוא שיקר. ולפי איך שראינו בעונה האחרונה, היוצרים הולכים על תשובות כמה שיותר מטומטמותצ (מערת אור, יין קסם) אז קבל עוד תשובה מטומטמת לאוסף - העשן הוא סתם אחד שנפל למערה והנשמה שלו נלקחה ממנו והפכה לעשן ההוא..

A m o s 2 9

New member
ממש לא

אבל כל אחד יכול לפרש את זה איך שהוא רוצה. כמו שאמרתי, זה העתק. ולהעתק יש גם את הזכרונות של המקור. המקור עצמו קבור במערה. במובן מסוים זה אחיו, במובן אחר זה לא. אני מקווה שלפחות בזה תסכים אתי.

daeve1

New member
אני לא. מאיפה הבאת את זה שזה העתק?

אני חושב שזה אח שלו ושאתה מנסה בכוח למצוא תשובה יותר מספקת מהתשובה הלא מי יודע מתוחכמת שקיבלנו, שהיתה רק אחת מבין הרבה תשובות מטומטמות בעונה הזו..

A m o s 2 9

New member
אבל המקור קבור במערה, מה לא מובן בזה?

אבל לשיטתך, זה אחיו, בסדר?

daeve1

New member
לא *המקור*, הגוף שלו..

הנשמה שלו נלקחה ממנו. אפילו דיימון וקרלטון אמרו "בפרק הזה גילתם איך *נוצר* העשן השחור, ולמה הוא שונא בני אדם".. שום רמיזה על ישות נוספת, העתק או משהו בסגנון. תראה, לפני הפרקים האחרונים של הסדרה עוד הייתי מסכים איתך. אבל אז כשהם קרו הבנתי שדיימון וקרלטון לא באמת מתאמצים לחשוב על תשובות לשאלות שהם יצרו (רק תראה איך הם ענו על הלחישות, מהו הלב של האי, מי הוא ג'ייקוב ומה הם החוקים..) ככה שאני מקבל את זה כפי שזה..

tamarhp

New member
יש גוף ויש נשמה

הגוף קבור במערה. הנשמה נכנסה ב"גוף" חדש - עשן שחור, והיא מסוגלת ללבוש צורות של אנשים מתים. הנשמה היא אותה נשמה, אולי רק יותר "רעה". הזכרונות והרצונות נשארו זהים.

A m o s 2 9

New member
אממ...

אבל אתה באמת ובתמים יכול להגיד לי שלא רצית תשובות לשום דבר? כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, למה שרציתי תשובות קיבלתי. אם לא בסדרה, אז ממה שנלווה לה, כמו משחקי ה-ARG. שהסדרה באמת לא היתה על המיסתורין? זאת סדרת מסתורין, אבל לא רק, ולצפות בה רק כדי לקבל תשובות לשאלות זאת טעות מלכתחילה. שהתעלומות לא באמת משנות כלום? שבלי התעלומות זו לא היתה סתם עוד דרמה שלאף אחד לא אכפת ממנה? עם כל הכבוד, מלבד התעלומות היו עוד דברים רבים שבשבילם היה שווה לצפות באבודים. בשבילי אבודים הייתה כמו סרט קולנוע איכותי שנמשך על פני 120 ומשהו פרקים. וזה לא נגמר רק בצפייה. יש גם את כל המסביב. אתרים, פורומים, משחקי ARG. יש המון סדרות שאין בהן שום מסתורין ובכל זאת אנחנו יושבים כל שבוע ורואים אותן. למה? בגלל העלילה, בגלל הדמויות ובגלל עוד שלל סיבות. אותו הדבר לגבי אבודים.

daeve1

New member
כשיהיה לך זמן

קרא את הכתבה. אני די בטוח שתמצא כמה נקודות מעניינות לחשוב עליהן
אני לא אומר שזה יגרום לך לשנוא את הסדרה או משהו, כי דעה אי אפשר לשנות, לא בקלות בכל אופן. אבל זה ייתן לך פרספקטיבה מעניינת.. שווה לקרוא

daeve1

New member
זו לא בדיוק כתבה שלילית. ואיזו מין גישה זו?

אני קורא הן את הכתבות הקוטלות והן את המשבחות בכדי לקבל כמה שיותר פרספקטיבה רחבה יותר על כל דבר. אין אחד מבלי שיהיה שני, ולהתעלם מאחד מהם זו סתם התחמקות. אתה מפחד שאולי תסכים אם מה שהכותב אומר?..

למעלה