כתבה מרתקת על סיום הסדרה - כולם צריכים לקרוא!

On23

New member
וואי, בנאדם, עזוב אותו בשקט

לא בא לו לקרוא את הכתבה. הוא אהב את פרק הסיום, ושום דבר שמבקר מחו"ל או מי שזה לא יהיה ישנה את דעתו. די כבר לשכנע אנשים שדעתכם צודקת!

daeve1

New member
לא חשבתי שהביקורת תשנה את דעתו..

אבל יש שם דברים מעניינים שאני מאמין שאלו שגם אהבו את הפרק והסדרה צריכים לקרוא, רק כדי לקבל פרספקטיבה רחבה יותר.. אבל אם הוא לא רוצה אז הוא לא רוצה..

daeve1

New member
אוי, נו...

אל תגיד לי מה לא הבנתי!

daeve1

New member
אוי.. לא שמתי לב ל"מי ש*לא* התאכזב".. ../images/Emo67.gif

אם כך מסכים לגמרי!

daeve1

New member
כותב הכתבה שקישרתי אליה, וגם אני

היינו אוהדים מאוד גדולים של הסדרה ובין אלה שטענו ש"אין פרק גרוע ב'אבודים' משום שגם הפרקים הפחות טובים עדיין עשויים טוב". אבל מה לעשות שאז הגיעה העונה האחרונה וחירבנה על הכל (לפחות לדעתנו). שגרמה לכל התעלומות והמיסתורין להרגיש חסרות ערך ולמטרה של כל הדמויות לא ברורה ובסופו של דבר בכדי לתרץ את הכל הם אמרו "שום דבר לא משנה, רק הדמויות" למרות שרוב הדמויות נהרגו עד העונה החמישית ואלו שנשארו היו לא מעניינים במיוחד (ג'ין, סאן, הארלי, קייט, קלייר), או שהיה להם את אותו האופי שהיה להם תמיד (סויר, ג'ק) או נהרסו כשכל חן או מסתוריות שאפיינה אותם נלקחה מהם (בן, ריצ'רד, סמוקי, ג'ייקוב).. אתה יכול לא להסכים. זוהי דעתי. זה לא אותו הדבר כמו עם הפרקים שאתה מציין כדוגמאות. אז ההתווכחות היתה שונה בתכליתה. הפעם ההתווכחות היא האם הסדרה באמת מספקת או לא. אני לא אומר לרגע שלא נהנתי ממנה, או שלא היו בה כמה מהרגעים הגדולים של הטלוויזיה אי פעם או שהיא לא היתה סינמטית או דברים כאלה. אבל הסוף באמת גרם לסדרה כמכלול להרגיש קצת חסרת פואנטה. הרגעים הגדולים עוד שם, אבל הם לא מתחברים ואין להם קשר לדברים שבאו אחריהם..

השורד

New member
עברתי על השרשורים ו-90% מהתגובות חיוביות מאד

(איזה נוסטלגיה...
) על כל 3 הפרקים. על כל תגובה שלילית יש הרבה תגובות של "מדהים", "איזה פרק ענק", "OMG" ועוד... ברור שקשה לקלוע לטעם רוב הצופים. על כל פרק נתון יהיו כאלו שיגידו שהוא גרוע. כדי לתת לפרק ציון, צריך לבדוק את אחוז האנשים שאהבו את הפרק. בנוגע לפרק הסיום, אחוז המאוכזבים גבוה הרבה יותר, ופה ההבדל. והנה ההוכחה, הישר מהאתר הפופולרי tv.com http://www.tv.com/lost/show/24313/episode.html?tag=page_nav;episode 8.5 נחשב ציון נמוך מאד בדירוג הפרקים. זה הפרק שמדורג הכי נמוך מבין פרקי העונה השישית. מדובר בדירוג של 1500 איש. נ.ב. שבוע אחרי הסיום, זו עדיין הסידרה הכי מדוברת באתר (יש דירוג בעמוד הראשי) ולדעתי באינטרנט בכלל. זו היתה אחת הסיבות שהכותבים השאירו שאלות פתוחות, והם השיגו את מטרתם יפה מאד.

השורד

New member
ושימו לב גם שכמעט כל התגובות

סובבות סביב המסתורין שבעלילה, ולא הדמויות עצמן והתהליך שהן עוברות. אפשר לטעון שהעניין הרב שלנו במסתורין נובע גם מהבנייה הטובה של הדמויות, והקשר שלנו איתן. אני מסכים - אבל העובדה שמתעסקים בשרשורים כמעט רק בעלילה ובחידות, אומר בעיני שבניית הדמויות עזרה לאלמנט של המסתורין, שהוא המרכזי מביניהם, ולא להיפך.

חייב להודות...

שיש בזה משהו. אכן יש בזה משהו. אל תבינו אותי לא נכון, אני לא חושב שהסדרה "חרא" או משהו כמו שהוא טוען, או מטופשת, אבל הנקודה שלו די חזקה, אין ספק. אבל שוב, אנו נחזור לאותה נקודה. יש כאלה שיקראו את זה, יסכימו עם זה במאת האחוזים, ויגידו שהתוכנית הייתה הונאה גדולה שלא שווה כלום. יש כאלה שיגידו כי אכן יש משהו בדבריו של הכותב, וברור כי היוצרים המציאו הרבה דברים ככל שהתקדמו עם העלילה, ולא היו להם תשובות ברורות לכל דבר, אבל בנוסף גם יסכימו שחווית הצפייה והשיח באינטרנט היה שווה כל שניה, אפילו אם אין באמת תשובות רציניות להכל בסופו של דבר. אני עדיין חושב שזו סדרה יוצאת דופן וגאונית, כי ההגדרה שלי לסדרה טובה לא קשורה במתן פתרונות לתעלומות (אלא אם כן זה כל העיקר בסדרה, ואני חושב שזה לא המצב כאן). אני מגדיר סדרה טובה כסדרה שגרמה להתרגש, לחשוב עליה, לדון בה, אפילו ללמוד ממנה ובקיצור - להנות, הנאה שלמה. הפינאלה לא ענתה כמעט אל שום דבר, אבל התחושות שליוו אותי במשך הצפייה קובעות עבורי האם הפינאלה מוצלחת או לא. ותחושות מהסוג הזה לא עוררה אצלי אף תוכנית טלוויזיה אחרת מעולם, ולכן, בעיני, אבודים זו תוכנית הטלוויזיה הטובה ביותר שראיתי עד כה.

השורד

New member
טעית קצת בלינק אני חושב

זה הלינק הנכון: http://www.alwayswatching.net/features/lost-sucks אני ממאוכזבי הסיום, ואני לא מסכים עם רוב הרשום בכתבה. אם נהנית מהמסע, וצפית במשך 6 עונות - פרק אחד, חשוב ככל שיהיה וגרוע ככל שיהיה, לא יכול לבטל פתאום רטרואקטיבית את ההנאה שלך. whatever happened, happened
נהניתי מעצם המסתורין שבסידרה ומהנסיון לפצח את התשובות, ויחד עם זאת חשבתי שהיוצרים באמת בנו עולם קונסיסטנטי ויתנו לנו את המפתח בסיום. מסתבר שחייתי בעולם ה-sideways, אבל זה לא מבטל את ההנאה שהיתה לי לצפות בסידרה במשך 6 שנים. אני עדיין חושב שזו אחת הסדרות המרתקות והמהנות ביותר שיצא לי לצפות בהן.

daeve1

New member
אבל הוא גם אמר את זה!

הוא נהנה מהסדרה. והוא חושב שהיה שווה לצפות בה. הוא רק חושב שהסדרה עצמה באופן כללי בעקבות הסוף הזה היא מאוד פגומה ומאוד לא מספקת (מה שנכון, לדעתי לפחות)

השורד

New member
אוקיי, עכשיו קראתי את כל הכתבה

יש שם הרבה דברים נכונים. אהבתי במיוחד את הקטע של השאלות, תשובות, והסבר למה התשובה לא קבילה. עדיין, אני חושב שהוא לקח את זה קצת רחוק מדי בטענה שהסיום של הסידרה משפיע רטרואקטיבית על איכות כל העונות שקדמו לה. אולי קצת, אבל לא מהותית לדעתי.

למעלה