תשובות
כל התשובות הם דעתי ודעתי בלבד, ג'ודו וספורט בכלל הם דברים מאוד סובייקטיבים, צריך גם לקחת את התשובות שלי בהתאם:
האם ה BJJ שינה את אופן הקרבות?
לא, ג'ודו ו-BJJ הם אחים, כל מה שמותר ב-BJJ מותר גם בג'ודו ותמיד זה היה ככה. חוקים אחרים שינו את הג'ודו של היום היום. האיסור על כל מיני טכניקות עמידה שלפני 4 שנים היו מותרות , שינו את הג'ודו התחרותי מאוד, וכנראה האיסור האלה בעמידה גם הגבירו את עבודת הקרקע.
דבר נוסף- חוץ מבברזיל, פעם לא היה חיבור בין מועדוני BJJ לבין ג'ודאים, כיום בגלל התקשורת הקלה, הפייסבוק ושאר הרשתות החברתיות קל ונוח להגיע אחד לשני- וככה אנשים ג'ודו מתאמנים עם אנשי BJJ כמו שרשום בכתבה של אלון.
האם עכשיו יותר מנסים להגיע להכרעה?
אם התכוונת להכרעה בקרקע, אז כן! למה? כי אחד השינויים הגדולים שנעשו בחוקת הג'ודו התחרותי לפני כמה שנים הוא מתן יותר זמן לעבודת קרקע, פעם אחרי 5-10 שניות היו מקימים את הספורטאים, היום נותנים חצי דקה ולפעמים אפילו דקה לעבודת קרקע, וחצי דקה-דקה זה המון זמן לבצע הכנעה או ריתוק.
האם לא אבד הכלח על הג'ודו?
למה הכוונה "אבד הכלח"? האם כאומנות לחימה בכללי- אולי כן, BJJ ו-MMA נהיה יותר פופולארי בעקבות הפופולריות של ה-MMA , ג'ודו זו אומנות לחימה שקשה לעסוק בו שנים על גבי שנים, היא יותר פיזית וכוחנית מאומנויות לחימה אחרות. אבל אני לא רואה את הג'ודו כאומנות לחימה , אני רואה ג'ודו כספורט תחרותי והישגי נטו- בדיוק כמו ריצה, שחייה וכולי. כספורט תחרותי ואולימפי ג'ודו היה ונשאר ספורט מאוד מפורסם ומצליח, כל טורניר בחו"ל מאורגן בצורה מרשימה, יש תמיד עלייה ברמה של הספורטאים והספורט כספורט לדעתי ישאר כל עוד יהיו משחקים אולימפיים.