כתבה שלי על כישלון הג׳ודו בלונדון

AmitNHB

New member
אפרופו, זה רק אני או שבשנים האחורנות יש יותר

קרקע בג'ודו ? אני לא זוכר שהיתי רואה הכנעות בכלל שהיתי רואה ג'ודו באלימפיאדה לפני 20 שנה וושהיתי מתאמן (בילדותי) בריחים - זה היה משהו שהיה צריך מינימום כחולה בכלל בשביל להזכיר...

BeniTaz

New member
כן, החוקים השתנו בשנים האחרונות

יש יותר זמן לעבוד בקרקע.

elad547

New member
האמת, גם אני שמתי לב לזה

אני לא מבין יותר מדי בג'ודו אבל שמתי לב שהם מגיעים להרבה מצבים בקרקע שלוחם BJJ סביר היה כבר מזמן שולף הכנעה.
נראה לי שכמו שכתבת, בישראל לא הפנימו שקרקע בג'ודו זה חלק לא פחות חשוב מהעמידה(ממש כמו ב-MMA) ולכן זה נראה איך שזה נראה...

זקס11

New member
כתבה מעניינת, אבל...

אני חושב שיש כאן מעט מאד שמבינים בג'ודו אולימפי.
אני לא ממש יודע מה החוקים, מה מותר ומה אסור. ולמען האמת, זה ממש לא מעניין אותי (ובטח עוד הרבה חבר'ה כאן).
ג'ודו היא אומנות לחימה נכחדת, כמו הקראטה. BJJ והיאבקות הן שתי מתחרות שהפכו את הידע בג'ודו לכמעט לא רלוונטי.

ובהקשר למה שעמית ציין- יכול להיות שהרבה לוחמים השכילו להעזר ב BJJ, תוך פעולה בסט החוקים הקיים.

דרך אגב, הקרב היחיד שצפיתי בו עד כה זה הקרב של אריק זאבי, ואני מסכים איתך שהוא לא הבין מאיפה זה בא לו, וחבל.

yekl100

New member
כתבה מצויינת בגדול, עם כמה השגות

אלון, אני מאוד אוהב את הכתיבה שלך והידע המקצועי שאתה מפגין- זה קודם כל.

אני נמצא בתוך הג'ודו- ואכן, בישראל, אנחנו שמים דגש מאוד קטן על קרקע ועבודה בקרקע, כן עובדים, כן עושים קרבות קרקע, אבל לא משקיעים מספיק בטכניקות בסיסיות ותרגול נטו של קרקע. זה אכן מאוד חסר- וראינו את זה באולימפיאדה.

כמה השגות-
* אנדרה גלבאו לא הציע להעביר סמינר בחינם, אני זוכר את הסיפור, וגם שוקי קואז כבר לא היה מאמן נבחרת אז.

* פלאביו קאנטו- הוא אכן ג'ודאי מאוד מצליח שרוב הניצחונות שלו באו בקרקע, ואת המדליה האולימפית שלו ניתן לנכס לעבודת הקרקע המדהימה שלו. אבל הוא לא זכה באליפות העולם. הקרב שאתה מתייחס אליו היה בתחרות "גביע העולם" שזו תחרות בדרגה נמוכה יחסית.

חוץ מ-2 העובדות הנ"ל , כתבה מצויינת ומאוד נכונה!

fatut7

New member
תודה על התיקונים גבר אנסה להכניס אותם-

לגבי הסיפור עם קואז שמעתי את זה ממקור ראשון

yekl100

New member
לגבי גלבאו

אולי לא הייתי מספיק ברור- הוא כן הציע להעביר סמינר, אבל לא בחינם. זה העובדות שאני מכיר, אבל יכול מאוד להיות שאני לא מכיר את כל העובדות.

אלון, ממה שזכור לי..

גם טלס וגם גלבאו היו בארץ ב2009.
שוקי הפסיק לאמן ב2010 כשאורן מונה למאמן הניבחרת.
היתה תקופת ביניים שהופו האוסטרי אימן יחד עם שוקי.

זקס11

New member
יופי שבאת. יש לי שאלה עקרונית

האם ה BJJ שינה את אופן הקרבות?
האם עכשיו יותר מנסים להגיע להכרעה?

ושאלה מהותית:
האם לא אבד הכלח על הג'ודו?

yekl100

New member
תשובות

כל התשובות הם דעתי ודעתי בלבד, ג'ודו וספורט בכלל הם דברים מאוד סובייקטיבים, צריך גם לקחת את התשובות שלי בהתאם:

האם ה BJJ שינה את אופן הקרבות?
לא, ג'ודו ו-BJJ הם אחים, כל מה שמותר ב-BJJ מותר גם בג'ודו ותמיד זה היה ככה. חוקים אחרים שינו את הג'ודו של היום היום. האיסור על כל מיני טכניקות עמידה שלפני 4 שנים היו מותרות , שינו את הג'ודו התחרותי מאוד, וכנראה האיסור האלה בעמידה גם הגבירו את עבודת הקרקע.
דבר נוסף- חוץ מבברזיל, פעם לא היה חיבור בין מועדוני BJJ לבין ג'ודאים, כיום בגלל התקשורת הקלה, הפייסבוק ושאר הרשתות החברתיות קל ונוח להגיע אחד לשני- וככה אנשים ג'ודו מתאמנים עם אנשי BJJ כמו שרשום בכתבה של אלון.

האם עכשיו יותר מנסים להגיע להכרעה?
אם התכוונת להכרעה בקרקע, אז כן! למה? כי אחד השינויים הגדולים שנעשו בחוקת הג'ודו התחרותי לפני כמה שנים הוא מתן יותר זמן לעבודת קרקע, פעם אחרי 5-10 שניות היו מקימים את הספורטאים, היום נותנים חצי דקה ולפעמים אפילו דקה לעבודת קרקע, וחצי דקה-דקה זה המון זמן לבצע הכנעה או ריתוק.

האם לא אבד הכלח על הג'ודו?
למה הכוונה "אבד הכלח"? האם כאומנות לחימה בכללי- אולי כן, BJJ ו-MMA נהיה יותר פופולארי בעקבות הפופולריות של ה-MMA , ג'ודו זו אומנות לחימה שקשה לעסוק בו שנים על גבי שנים, היא יותר פיזית וכוחנית מאומנויות לחימה אחרות. אבל אני לא רואה את הג'ודו כאומנות לחימה , אני רואה ג'ודו כספורט תחרותי והישגי נטו- בדיוק כמו ריצה, שחייה וכולי. כספורט תחרותי ואולימפי ג'ודו היה ונשאר ספורט מאוד מפורסם ומצליח, כל טורניר בחו"ל מאורגן בצורה מרשימה, יש תמיד עלייה ברמה של הספורטאים והספורט כספורט לדעתי ישאר כל עוד יהיו משחקים אולימפיים.

זקס11

New member
תודה תודה רבה

סיפקת בדיוק את ההסבר המהותי לסיבת השינויים (אלון, כדאי שתוסיף גם את שינוי החוקים לכתבה שלך).

ההבדל בין 5 שניות לדקה הוא מהותי ביותר. בטח כאשר יש הרבה יריבים שלא נערכו לשינוי.

ולגבי ספורט תחרותי- זה נכון מאד. ג'ודו כנראה יהיה סוג של ספורט תחרותי, ולא אומנות לחימה.

YardenBu

New member
לא ראיתי את התחרויות עדיין, אבל נהנתי לקרוא.

אני לא מכירה כל כך ג'ודו, אבל בת דודה שלי מתאמנת בזה ורוב מה שהיא עושה זה לזרוק אותי על הריצפה בהפתעה, לא ידעתי בכלל שיש שם הכנעות. מעניין לקרוא על הדמיון בין הbjj והג'ודו.
יש מקום שמלמד את שניהם ביחד? חוץ ממכוני mma שמלמדים הכל ביחד?

יפה אלון

סה"כ כתבה מעניינת ואם תכניס את התיקונים של yekl100 זה יוסיף לאיכות שלה.
אגב מאיפה השגת את התמונה השלישית שמתייחסת לג'יו-ג'יטסו? זאת תמונה מסמינר ישן של דה לה ריוה בישראל ובתמונה הוא מדגים על המאמן גדעון סוויפ.
אפילו אני מופיע בקטן בתמונה ממש מתחת לרגל של גדעון..

אגב מי שרוצה לקרוא את הסיכומים היומיים של תחרות הג'ודו מפרי עטו של אחד מבכירי הג'ודוקות בישראל ומתאמן בג'יוג'יטסו ברזילאי - יבגני קלושין מוזמן להיכנס לקבוצה שלנו בפייסבוק

fatut7

New member
התמונות זה המערכת אין לי קשר;)

בכל מקרה סחתיין!

yekl100

New member
אלון כנס בבקשה

עברתי קצת על הטוקבקים בכתבה. אני בטוח שאתה לא נעלב מהם ,אבל חשוב לי להגיד- אל תתייחס! הכתבה היא מאוד נכונה ומאוד במקום. רק היום באימון דיברתי עם שני מאמנים מאוד בכירים בג'ודו הישראלי ויש להם ביקורת מאוד קשה על עבודת הקרקע של אריק ואליס לעומת שאר העולם.

jigoro

New member
כמה הערות

אין ספק שיש הרבה מקום לשיפור בעבודת הקרקע של הג'ודאים הישראלים (נ.ב אני לא סגור איך אומרים 'ג'ודוקא' בעברית ואיך אומרים את זה ברבים
או אם זה כבר מילה ברבים :)) היה חורה לראות איך הישראלים הפסידו למרות שלפחות במקרה של אריק הוא היה קצת 'אנמי'/חולמני מלכתחילה, גם אליס הייתה נראית עייפה.

הבעיה בג'ודו זה שהוא ספורט מאוד נוקשה, פיזית ומנטלית בדיוק ההיפך מ bjj שכל הזמן מתחדש ודוגל בטכניקות חדשות ובניצול של מינוף ולא כוח, מה שעבד לפני שנתיים יכול להיות לא רלוונטי. אפשר לראות שהמתחרים באולימפיאדה משתמשים בהמון כח, גם בקרקע, גם יש יותר מדי חוקים שמגבילים את הטכניקות והיצירתיות. אני מאוד אוהב לראות bjj וגם לראות אמנויות לחימה אחרות (חוץ מטא קוואן דו שזה לדעתי ממש בדיחה באולימפיאדה) אבל האמת היא שהקרבות בג'ודו לא הכי מעניינים, חלק גדול מהם מסתיימים בניקוד של אזהרות ויש המון עצירות, זה נהיה סוג של קרב היאבקות בעמידה. אם ג'ודו לא היה ספורט אולימפי הוא היה הופך לספורט מאוד נישתי.

כד"א - מה שיקרה עכשיו לפי דעתי הוא שג'ודאים יתחילו להתאמן יותר בקרקע וכבר באולימפיאדה הבאה ובתחרויות שיבואו לפני כן (אפילו בטווח של שנה) כבר נראה הרבה פחות הכנעות אם בכלל, כפי שקרה עם לוחמי ה MMA שהתחילו להתאמן בקרקע לאחר שקיבלו הכנעות ולמדו איך להתגונן, חצי דקה - דקה זה מעט מדי זמן להכניע לוחם ברמה גבוהה... זה לא שייתנו לג'ודוקא לעבוד מהגארד...

fatut7

New member
אחי מעריך את הדאגה אבל היא מיותרת תודה לאל:)

ביום שאתה מתרגש מטוקבקים תפסיק לכתוב. מה גם שבמקרה הזה זה מראה לי שכיוונתי טוב ופגעתי..

udi102

New member
איך זה שתמיד שאצל הישראלים תמיד אחרי

שקורה משהו מעבירים ביקורת למה זה לא היה ולמה זה לא היה אבל רק לאחר מעשה ,איפה אותם מאמנים היו בזמן ההכנות ? זה מריח לי כמו צביעות , למה הם לא דיברו בזמן ,ומה הקשר של התגובה של איגוד הג'ודו ? כולם יודעים שאליפות אירופה בייחוד בשנה של אולימפידה לא אומרת כלום ,ספורטאים נוטים להסתיר את המשחק שלהם לא לגלות מה הם הולכים לשלוף מהכובע ,ומה גם שהאליפות שהיתה ברוסיה שזאבי זכה וראיתי כמ וכמה קרבות לא היתה ברמה גבוהה

למעלה