כתבה שלי על כישלון הג׳ודו בלונדון

BeniTaz

New member
איך אפשר לריב איתך?

יש בינינו רק הבדל של 40 קילו.. מי יתעסק איתך, אתה נורמלי?!

udi102

New member
בדיוק

אתה המבין הכי גדול ,בגלל אנשים כמוך שהם חושבים שהם הכי מבינים והכי צודקים הספורט שלנו לא מתקדם , אנחנו יודעים הכי טוב לא ככה ? לא צריכים ללמוד מאחרים ?

להגן על אריק מה אתה ילד קטן העברתי ביקורת מוצדקת ונכונה ,אריק אכזב הכי הרבה באולימפידה , מה גם שאני כתבתי במקום אחר שהוא יפסיד בקרב הראשון זה היה ברור לכל מי שמכיר את הגרמני הזה ,אריק אומנם ניצח את אליפות אירופה האחרונה אבל לא נראה גדול ובטח לא היה מגיע למצב של מדליה גם אם היה עובר את הגרמני ואני יודע שגם אם יהיה רימאץ בין השניים הוא יפסיד

BeniTaz

New member
לא.. הספורט מתקדם בגלל אנשים כמוך

ובמיוחד המדינה אגב.

מההתחלה לאריק לא היה הרבה סיכוי להתקדם בתחרות. מי שניפח את כל העניין זה כרגיל התקשורת. אבל הוא הגיע מוכן.. המשפחה והקרובים שלו אמרו את זה, החברים לנבחרת והוא עצמו (באולימפיאדה הקודמת הוא הודה שלא הגיע מוכן 100% ולא היתה לו בעיה להודות במידה וזה נכון).

הוא אמר אחרי שהפסיד משהו כזה "מרוב שהייתי מרוכז ביריב ובקרב ורציתי כל כך לנצח לא הסתכלתי אפילו על הקהל שבא לעודד אותי כמו שאני עושה תמיד".

אז תעשה לי טובה.. אם אני לא מבין במשהו אני לא נכנס לזה או מוותר מראש. אתה זה שכל הזמן מברבר "אני ואני ואני ואני.." אז אל תבלבל במוח. אל תתאמץ, להודעה הבאה שלך אני אפילו לא נכנס
שבוע טוב

udi102

New member
כל תגובה שלך מוכיחה כמה אתה אדם קטן

עם אגו ענק , והשיתוף פעולה שלך עם האדם הממורמר בכינוי"פאר גולן "רק ממחיש זאת ,לכל אחד יש את המגרעות שלו וגם אני טועה לפעמים אבל תמיד שאני חולק על מישהו אני נותן הוכחות .
אני מתייחס מקצועית ועיניינית נטו לאריק זאבי ,מותר וצריך להעביר ביקורת ומכיוון שאינך מכיר אותי באופן אישי אל תעביר עליי ביקורת , אתה מוזמן לא להכנס ולא להגיב להודעות שלי .

את מי הוא בדיוק איכזב?

תרמת לו כסף והימרת עליו שהוא איכזב אותך?
הבן אדם איכזב רק את עצמו, מעבר לזה, הוא הגיע למעמד ש98 אחוז מהג'ודוקות התחרותיים בעולם לא יגיעו אליו לעולם.
אחוזון קטן של הספורטאים מצליח בכלל לקחת מדליה, אז הוא לא הצליח הפעם.
כמה פעמים אנשי הקולנוע הישראלי לא לוקחים את הפסל בקטגוריית הסרט הזר הטוב? מישהו אומר הם איכזבו?
הוא לא איכזב, פשוט היה אחר טוב יותר ממנו באותו יום.
ואת אותו אחד שהיה טוב יותר, אריק כבר ניצח בעבר.

udi102

New member
אכזב מאות אלפי ישראלים שתלו בו תקוות

בגלל שאני ריאלי ומתחילת האולימפידה ידעתי שלא נביא שום מדליה לא הופתעתי .

כשפדור עולה לקרב, מישהו רואה רצח בעיניים שלו?

אריק קר רוח ומאוד מחושב, ככה גם הג'ודו שלו.
הוא לעיתי נראה אדיש, אך במטרה להפתיע ברגע הנכון.
אריק הוא לא החזק במשקל שלו, אבל בהחלט מהמהירים והזריזים שיש.
אריק עולה כל קרב עם תאבון פנימי, ומה שמניע ספורטאים ברמה הזו, זה הרגש. מכאן גם הבכי אח"כ.
אריק עולה לכל קרב עם רצח, לפעמים מוסתר בשרוול.
ומבחינת העובדה שהגרמני לקח אותו לקרקע, אז זו טעות.
הגרמני לא לקח אותו לקרקע, הוא פשוט הצליח לתפוס אחיזה עליונה שעלולה מאוד לסכן את אריק ולכן הוא בחר לרדת ולגרום לעצירת הקרב.
הוא לא רצה שהטעות שעשה באתונה תחזור על עצמה, שם הוא נתן לקוריאני לתפוס למעלה, ועדיין להלחם, ומייד עף באיפון.
אריק עשה שיקול טקטי אך בקרקע לא ציפה להמשכיות.
שם השאננות הרגה את הקרב, והגרמני הוציא לפועל את יתרונות הטכני בקרקע.

udi102

New member
אז ככה ...

אותה תפיסה שאתה מדבר עליה ,אריק די נתן לו אותה וירד בעצמו בקרקע ,בדיוק כי הוא פחד ממשהו אחר אז כן זאת שאננות ,בקרקע לא היתה כלל שאננות היתה חוסר יכולת בדיוק כמו אצל אליס .

אני בסה"כ טענתי שאריק עלה אדיש בלי רצח בעיניים ,ואתה טוען שזה הסגנון שלו ואני מקבל את זה ,חוץ מזה לא טענתי שום דבר אחר ואתה מסכים איתי בעניין הזה .

כנראה שאתה מכיר את אריק באופן אישי אם אתה יודע על התכונות המנטליות שלו לפני קרב או שאתה מתאמן איתו ,אבל מהצד לאדם שיתאמן בגודו בסה"כ שנה בילדותו זאת נראית אדישות אם טעיתי אז טעיתי ,מה שבטוח שצחי תמיד צודק

לצורך העניין, אריק הוא שחקן פוקר..

והיריב לעולם לא ידע אם הוא לחוץ או אדיש, מה שבטוח,
הוא בא לנצח.
אריק לא נותן שיתפסו לו, כמו שאין ג'ודוקא בעולם התחרותי שנותן שיתפסו לו.
קומיקטה(קרב אחיזות) זה המלחמה הכי קשה בקרב, ועל זה אף ג'ודוקא לא מוותר, ובמקרה שתפסו לך, אתה מייד עובר להתגונן.
בטח ובטח בתחרות אולימפית שם לא לוקחים סיכונים.
המהלך של אריק לרדת למטה היה מהלך טקטי נכון, אחרת הוא היה עף, ולכן הלך למקום הבא שיכול לקדם אותו בקרב.
על הקרקע, הוא כבר לא תפקד כמו שצריך, וגם לא התבנקר כמו שצריך, וזה עלה לו ביוקר.
וכמו שאלון אמר, אם הנבחרת היתה משכילה להכניס אימונים קבועים של קרקע ברמה של bjj ולא הקרקע המוכר של הג'ודו, אז יכול להיות שלחברה שלנו היו יותר כלים בארסנל על מנת להתמודד.
החברה חייבים לשנות את אימוני הכושר שלהם, ואת הקרקע שלהם.
סוסו היה גמור בקרב השני שלו.
הכל מתחיל ונגמר בסגל.
אגב, הכתבה של אלון אולי יצאה עכשיו כביקורת, אך לא מעט אנשי ג'ודו ומאמנים צעירים שמעורבים גם בסצנת bjj אומרים את אותו הדבר לא מעט זמן.
בהחלט יש אגו אצל חלק מאנשי הג'ודו, ובאימונים משותפים שנכחתי בהם, בין אנשי ג'ודו לאנשי bjj , היו צעירים שהבינו שכמה שהם חשבו שהם יודעים, הם בעצם לא יודעים כ"כ הרבה.
לעומתם, היו כמה אלופי ג'ודו שנכחו באימון, שלא הסכימו אפילו לרדת לקרקע ולהתגלגל.

yair_bar

New member
מנהל
אסור בג'ודו רצח בעיניים. בדיוק ההפך

צריך להיות רגוע והחלטי. אולי אפילו לשדר קצת חוסר חשק ואדישות שתגרום ליריב שלך לעשות את הטעות. ג'ודו זה לא להתנפל כמו MMA. ההפך, לנצל את היריב או לגרום לו לחשוב משהו ולעשות את ההפך.

בכל אופן, הג'ודו עובר בשנים האחרונות תמורות רבות. בגלל הצופים (בטלוויזיה ובאולמות) העבירו לשופטים הוראה להקים מהר מאד מהקרקע ונראה שממש לאחרונה בגלל הפגיעה ברוח הג'ודו כן נותנים לקרב להתגלגל. עד כדי כך שבשנים האחרונות ממש הורידו מהדגש על הקרקע בג'ודו.

בדיוק אתמול (תוך כדי שוטטות ברחובות רומא המעפנים) דיברתי על כך ארוכות עם ינון. האם נראה בקרוב לוחמי BJJ עם רקע בג'ודו מנסים את מזלם דווקא בג'ודו תוך יכולת ניצול יכולות ה-BJJ שלא תמיד תואמים באופן מלא עם עבודת קרקע בג'ודו.

udi102

New member
היו קרבות מחרידים לצפיה באולימפידה האחרונה

מצד אחד ומצד שני קרבות יפים שנגמרו בהכנעה מהירה מה שמראה על חוסר יכולת של חלק מהגודוקות בקרקע ואני בהחלט מסכים איתך וישמח לראות אנשי BJJ שנכנסים לגודו , בקשר לאדישות אני אוהד להתייחס לגודוקא הסלובנית שנצחה את אליס היא היתה עם רצח בעיניים בכניסה לכל קרב וראו שהיא באה לקחת רק את הזהב

danielmo1

New member
תודה לאריק זאבי

ספורטאי ענק, אבל לפני כן בן אדם אדיר!
יצא לי לדבר עם אריק 10 דק' בשדה התעופה לפני 5 שנים.
פשוט נהנתי מכל שניה איתו, הבן אדם אינטליגנט ברמות גבוהות ואיש שיחה נהדר שלא מתנשא וגורם לך להרגיש חבר שלו אפילו שהכרתם רק כמה דק' לפני כן

גאווה גדולה למדינה והספורטאי הכי גדול שלנו שתמיד ייצג אותנו בכבוד וגם הוא בן אדם שטועה מידי פעם.

מה שכואב זו הדרך שבה נגמרה הקריירה שלו וזה מה שהכי כואב לי כי תמיד ידעתי שיש על מי לסמוך ותמיד ידעת שיש לך לפחות מקום שלישי מובטח כשאריק עלה למזרן, הגענו למצב שכשאריק מסיים מקום חמישי, אנשים מתאכזבים וזה רק מראה עד כמה הוא היה גדול.

למעלה