כתבה שתעניין אותכם מאוד

רכיבה על סוסים?!

זה מזעזע. הנושא מעניין אותי לא בגלל הסבל- אני לא מתעניינת בסבל של בעלי חיים- בכלל בכלל בכלל לא. אני מתעניינת באיך אפשר לעזור להם. זה נוראי, מזעזע ואפילו יותר מזה.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif הכתבה

לא עוסקת ברכיבה על סוסים (אם לא שמת לב). היא עוסקת בהתעללות של סוסים וחמורים וטוב מאוד שפורסמה וכן ירבו כמוה. חבל רק שהיא לא מופיעה בעיתון גדול ומרכזי יותר..

הורסמאן

New member
../images/Emo45.gif

חבל גם שהיא מוצגת "כרכיבה על סוסים" ולו גם עם סימן שאלה. (מישהו מבין מה הסימן שאלה מביע?) אבל לא מפתיע שזבחניקית כותבת כך, פורום זב"ח מלא בתעתועים כאלה.

I love Nsync

New member
חח מצטערת לספר לכם אבל

אני כותבת הכתבה... פשוט הייתי חייבת לעוף מהמחשב ולא היה לי זמן לפרט..

I love Nsync

New member
בנוסף אשמח לדעת

מה הם בדיוק התעתועים עליהם דיברת שקיימים בפורום זב"ח?

הורסמאן

New member
בשימחה

אני נתקל בפורום זב"ח בהזיות ותעתועים רבים. למשל, כותב מי שמעידה עליו החתימה שהוא מנהל עמותת כל חי: "בברכה לחיים של חמלה ובתקווה ליום בו כל היצורים יהיו חופשיים, ידין עילם מנהל עמותת "הכל חי". מלבד האוקסימורון שקיים ב"ברכה" הזאת, כי יצורים רבים זה ממש אכזרי לשחרר, הרי שהרעיון עצמו הזוי לחלוטין. תעתוע נוסף שמופיע באופן תדיר בפורום זב"ח זה הטענה שאכילת בשר היא רצח. אי אפשר לרצוח בעל חי. פעמים רבות טוענים בפורום זב"ח שרכיבה היא ניצול, שוב תעתוע מצחיק. שאלי את בעלי הסוסים כאן, מי משקיע יותר מאמץ בשותפות שלהם, הם או הסוסים. מספיק על קצה המזלג, או שאת רוצה עם הכף של המרק?

I love Nsync

New member
עונה:

1. אני לא יכולה לענות לך בשם עמותת "הכל חי" 2. מה זאת אומרת "אי-אפשר לרצוח בעל חיים" ?? 3. מה זה משנה מי משקיע ויתר, הסוס או בעליו? כיצד זה מצדיק או סותר את הטענה שרכיבה על סוסים היא ניצול?

fliperit

New member
"רצח" זה

הריגת אדם. בעלי חיים אינם בני אדם, ולכן לא ניתן לרצוח אותם. המינוח פשוט לא נכון. אני חושבת שזה חמור ביותר להרוג בעלי חיים, כמו בני אדם אולי, אבל זה לא נקרא רצח.

הורסמאן

New member
תוספת

רצח זה הריגת אדם בכוונה תחילה. משום מה לא התיחסת לטענתה שרכיבה זה ניצול ולכן אוסיף גם על כך. בטענה רכיבה היא ניצול משתמע שימוש לרעה בסוסים, בזמן שבמציאות רכיבה מיטבה עם סוסים. בשותפות בין האדם לסוס, הסוס מקבל חזרה יותר ממה שהאדם לוקח, לכן זה לא יכול להקרא ניצול. במקרים חריגים, כמו אלה שהבאת בכתבה למשל, מדובר בהתעללות שהיא עברה על החוק, אין בינה לבין רכיבה או החזקה של סוסים מאומה. זה כמו לנסות לטעון שמוסד הנשואין הוא ניצול, בגלל שמישהו הוריד את אישתו לזנות.

הורסמאן

New member
ועוד תוספת קטנה

ברור שאינך אחריאית על כל פורום זב"ח, אך כשאת שואלת מהם התעתועים שמופעים שם, אנא אל תנסי לרחוץ את ידיך כשהתשובות לא מוצאות חן בעיניך.

fliperit

New member
לא התייחסתי כי לא שמתי לב...

עזבו...יש לי היום מצב רוח מחורבן לגמרי...

למה?

יש כאלה שאומרים שאם פורקים את מה שמעצבן ומספרים לאחרים זה עוזר. ותאמיני לי שזה עוזר (טוב, לפעמים...) מנסיון.

fliperit

New member
אני לא מעוצבנת

אני עצובה, וזה משהו שאני ממש לא יכולה לספר. בטח לא על גבי פורום ציבורי.

I love Nsync

New member
אני מסכימה ולא מסכימה

ניצול, וסליחה שאני לא מתחילה להשתמש פה במילים יפות ובהגדרקות מדוייקת, הוא גם כפייהץ כל עוד הסוס לא מביע את דעתו בנושא, יש סיככוי רב שרכיבה עליו תהייה כפייה.

הורסמאן

New member
סוסים מביעים את דעתם

באופן תדיר בנושא רכיבה ובנושאים אחרים. אני מניח שיש לך חתול? אני משוכנע שאם יש לך בעל חי כלשהו, את פעמים רבות מזהה את דעתו לגבי דברים שונים. אם היית נמצאת בקרבת סוסים לאורך תקופה מסויימת היית יכולה לזהות גם את דעתם בנושאים שונים. זה לא אומר שכל הסוסים מסכימים עם כל מה שעושים איתם, אך כמו בכל שותפות מדובר בקח ותן, ובשותפות עם בני האדם סוסים מקבלים יותר ממה שהם נותנים.

primetime1

New member
אם מישהו עכשיו יבוא וירה בכלב שלך..

זה לא יהיה רצח בעינייך?!

fliperit

New member
בעיני?

זה ממש לא משנה מה יהיה "בעיני"..."רצח" זה מונח משפטי שמתייחס להריגת אדם ע"י אדם בכוונה תחילה. זה יהיה לא פחות נורא מרצח בעיני, אבל זה לא יהיה רצח.

למעלה