כתבה שתעניין אותכם מאוד

primetime1

New member
למה זה לא משנה?

בעיניי זה מאוד משנה. אם אנשים יבינו שיש דבר כזה רצח בעלי חיים אז אולי תוכל להיות חקיקה יותר מחמירה בעניין ואולי חיי בעלי החיים יהיו שווים יותר. היום כל אחד שהכלב של השכנים מעצבן אותו שורף אותו ואין דין ואין דיין. אם תהיה יותר מודעות אפשר יהיה לעשות משהו בעניין. ובאופן כללי אני מציעה לאנשים פה להפסיק להיתמם. אני לא יודעת כמה מכם פה מכירים את תעשיית בעלי החיים, כגון תעשיית הבשר החלב הביצים וכו. גם הם וודאי יספרו לכם על התנאים המעולים בהם הם מחזיקים את החיות שלהם, ואולי המילה התעללות היא קשה מידי אך אכזריות וניצול בהחלט לא. ברגע שמתייחסים לבע"ח במונחים של כסף ורווח והפסד, יש כאן בעיתיות. אני לא מכירה מקרוב את תעשיית המירוצים ולכן לא אביע דעה בעניין אבל גם בעולם הסוסים לא חסרים אנשים שמתייחסים לסוסים כאל סחורה בלבד. אני בסכ"ה מנסה להגיד שזה לא שחור ולבן ולא כדאי להתעלם מזה שבתעשיות מתעלמים הרבה פעמים משיקולים הומאנים לטובת שיקולים כלכליים. (כמו למשל סוחר סוסים שאני מכירה שמחזיק סוסה עם למינייטיס כבר 10 שנים כי היא מביאה לו סייחים)

fliperit

New member
את ממש רחוקה מלהבין את מה

שאני אומרת. הריגת בעלי חיים היא לא פחות נוראה מרצח בעיני (ואגב...אני צמחונית), אבל השימוש במונח "רצח" הוא לא נכון- המונח לא משמש להריגת בע"ח. אני חושבת כמוך, שצריכה להיות ענישה חמורה ביותר על הריגת בע"ח.

אתן מתעסקות בסוגיה סמנטית בלבד

אני חושב שהויכוח ביניכן גולש לדיון על הגדרות סמנטיות, במקום לעסוק בנושא האמיתי והענייני שעומד על הפרק. השאלה אם להרג בעלי-חיים אפשר לקרוא "רצח" או לא היא לא השאלה העיקרית שעומדת בפנינו. מובן שעל-פי ההגדרה המשפטית הטהורה של המושג, הרג בעלי-חיים הוא בבירור לא "רצח". החוק לא רואה בבעלי-חיים כבעלי הזכות לחיות, ומתיר להרוג אותם. אם זאת, השימוש במילה "רצח" לא מתבצע תמיד בגבולות ההגדרה המשפטית של המושג, אלא יכול להתפרש לפרשנויות רחבות יותר, וניתן להשתמש בו גם ביחס לבעלי-חיים. השימוש במושג "רצח" לגבי בעלי-חיים אינו מתקיים אך ורק בגבולות התנועה לזכויות בעלי-חיים- ראי למשל כתבה שמופיעה היום בנענע שבה מתואר הרג של כלב כרצח. כמובן שאין הכוונה שמדובר ב"רצח" במובן המשפטי של המילה, אבל השימוש במילה רצח, באופן מורחב, עדיין מתקבל. אבל השאלה באיזו מילה נשתמש היא לא השאלה הבוערת שעומדת על הפרק. אותי לא מעניין אם להריגה של כלב צריך לקרוא "רצח" או לא. מצדי שיקראו לזה "מלכישוע". מה שחשוב זה שזה מעשה לא צודק, אכזרי ופסול, שצריך למנוע אותו.

הורסמאן

New member
אם כך

למה באמת התנועה הזבחית אינה קוראת לזה מלכישוע? מפני שלמלכישוע אין את האפקט שיש למילה רצח. ברגע שאתם מצליחים להשריש את השימוש במילה הלא נכונה הזאת, המעבר לשימוש במונחים כמו שואה, או נאצים, הופך להיות הרבה יותר קל. מערכת שטיפת המוח פועלת בכל זווית אפשרית.

כי אם נשתמש במילה "מלכישוע"-

אף-אחד לא יבין על מה אנחנו מדברים. מצד שני, אני גם לא נוהג ממש להשתמש במילה "רצח", כך שהטיעון שלך קצת נופל כאן.

הורסמאן

New member
לא שמת לב

הדיון לא היה באיזה מילים דדי משתמש, אלא באיזה תעתועים התנועה הזבחית משתמשת, ולכן הטיעון לא נפל, ובעזרת החיזוק שנתת לו כאן הוא אפילו יציב יותר. :)

למקרה שזה לא היה ברור

אני פעיל לזכויות בעלי-חיים, כך שכשאמרתי שאני לא נוהג להשתמש במילה "רצח", זה היה דוגמה לכך מתוך התנועה לזכויות בעלי-חיים עצמה. הדבר לא מפריע לי לצאת נגד תעשיית הבשר ולהראות כמה שהיא אכזרית ומיותרת. אתה מנסה בכוח לגרור את הדיון כאן לעיסוק בסמנטיקה- אבל זה פשוט לא לעניין. השימוש במילה "רצח" או לא הוא בכלל לא השאלה כאן.

הורסמאן

New member
אנחנו יכולים לפתח

את הדיון לאן שתרצה, אך הדיון הזה כמעט מראשיתו עוסק בתעתועים שתנועת הזב"ח מפיצה, כשאחד הנפוצים בהם הוא השימוש במילה "רצח". זה קצת מצחיק שאתה מצטרף לדיון, וטוען שהוא לא קיים.

אוי נו באמת

אמרת שפעילי זכויות בעלי-חיים מתעקשים להשתמש דווקא במילה רצח (ולא במילה "מלכישוע") כדי לעשות לאנשים "שטיפת מוח"- קיבלת דוגמה חיה של פעיל זכויות בעלי-חיים שדווקא לא מתעקש על השימוש במילה רצח דווקא (לא שאני חושב שאי-אפשר להתיחס במילה "רצח" גם לבעלי-חיים, אני פשוט מעדיף להמנע מויכוחים סמנטיים מיותרים מהסוג שאתה אוהב כל-כך). אם מה שמפריע לך זה השימוש במילה "רצח"- לא צריכה להיות לך בעיה איתי, מכיוון שאני לא השתמשתי במילה הזו. העובדה שאתה ממשיך לדבוק בדין סמנטי, על השאלה מה המילה הנכונה להשתמש בה כדי לתאר פגיעה בבעלי-חיים, במקום על השאלה העקרונית, האם הפגיעה הזו מוצדקת או לא- מראה כמה הטיעון שלך נבוב. אם באמת היה אכפת לך לדבר לעניין- לא היית מתעקב כל-כך דווקא על הנקודה באילו מילים צריכים להשתמש. כל עוד אתה שומר את הדיון בתחום הלא רלבנטי, אתה לא יכול להאשים אנשים אחרים בתעתועים.

הורסמאן

New member
אני לא מתעקב

כמו שאתה בטח רואה אני מעוניין להראות את ההטעיות הרבות שאתם מפיצים. אבל לא מקובל עלי שאפשר לעבור לסדר היום על מכפשת המילים, שהתנועה הזבחית עושה בה שימוש תדיר במסגרת שטיפת המוח שהיא מפיצה, רק מפני שאתה דדי קצת יותר פיקח מממוצע התומכים בתנועה הזאת, והבנת שבשימוש שאתם עושים במילים האלה, אתם יורים לעצמכם ברגל.

הורסמאן

New member
אגב דדי

כאחד הכוהנים בפורום זב"ח, אתה יכול אולי להפעיל "לחץ" על הכל חי לבוא ולענות על הטענות הקשות שהעליתי לגבי הודעותיו? זה מעמיד את התנועה שלכם באור מאוד מכוער כשאנשים כמוהו מפיצים שקרים ומתחבאים מאחורי חסימות שפורום זב"ח מעמיד לרשותם.

הורסמאן

New member
המילה רצח

בקשר לבעלי חיים היא "מכפשת" מילים זבח"ית מובהקת, שבאה לנסות לטשטש הבדלים בין בני אדם לבעלי חיים. כתבת לפליפרית לעיל "אם היו הורגים את הכלב שלך" ומה ההבדל בין הכלב שלה לכלב אחר? כמו שאת לא יכולה להגדיר הריגה של בעל חי כאונס, את לא יכולה להגדיר אותה כרצח. רצח זאת מילה ששמורה להריגת אדם בכוונה תחילה. כל נסיון לעשות במילה הזאת שימוש אחר, אינו מחזק את השימוש שעושים בה, כי אם מוזיל אותו ומפחית מערכה של המילה עצמה. אם הריגת עכבר היא רצח, איך תגדירי הריגה של אדם בכוונה תחילה? מדוע שתטילי מאסר עולם על אדם שביצע עברה, אשר לפי אוצר המילים שאת משתמשת בו, שווה בחומרתה להדברת עכברים?

אתה בקושי יודע משהוא על סוסים

אז עכשיו אתה מתיימר להיות בלשן מומחה ? יצא לי פעם לכתוב על קיר " בשר זה רצח " אבל מה שיצא מזה שאוכלי בשר אהבלים לא הבינו בכלל על מה מדובר, כבר אמרתי פעם בפורום שלנו ש"בשר זה רצח" זה פיגוע פירסומי , אבל לאור מה שאתה אומר אני מתחיל לחשוב שיש בה משהוא חיובי מבחינה פירסומית בכל זאת. שפה ובמיוחד השפה העיברית ( שהיא מתחדשת ועדיין חסרות בה מילים ) זה לא דבר קפוא כל השפות מתחדשות . גם סלנג הוא חלק מהשפה . בתחום המשפטי יש "רצח" ו"הריגה" לא כתוב בשום מקום שיש הגבלה על המושגים הללו רק לגבי בני אדם . דוגמא מעולם התחבורה : החוק בפירוש לא מגדיר עברות תנועה חמורות שגורמות לסיום חיי אדם כרצח אלא כהריגה . אבל אני אישית מגדיר נהג שלא עצר בעצור ורק התחמקות שלי מנעה את מותי אני קורא לזה נסיון לרצח . הרבה פעמים קוראים למכוניות כלי רצח , מתריעים כלפי נהגים זיכרו שיש לכם כלי רצח, בעיברית לפחות . החוק לא יכול לקחת בעלות על השימוש בשפה העיברית . לאנשים מסויימים זה יכול להיות מועיל להשתמש בבשר זה רצח לא לאנשים כמוך עם חורים גדולים במסננת של הרגש ,יש אנשים עם חורים קטנים יותר במסננת הריגשית שלהם . אז לבסוף איש האקדמיה ללשון הורסמאן, איך נקרא לסיום החיים של בעל חיים במשחטה ? לא רצח לא הריגה הרי גם זה מונח משפטי , אז מה ?

הורסמאן

New member
אתה מגדיר הרבה דברים

איך שנוח לך, אז מה? אכן אין מניעה חוקית כלפי מאמני כת הזב"ח להשתמש בכל מילה שירצו, אך חשוב שאחרים יבינו את הכוונות שמסתתרות מאחורי השימוש שאתם עושים במילים האלה.

הורסמאן

New member
אני רוצה להבין

לדעתך התמונות שהביאה כותבת המאמר לעיל משקפות את הצורה שבה אנשים מחזיקים סוסים? ובאותה מידה, ההתאכזרות במשק החלב לדעתך מראה לנו שצרכים להפסיק לצרוך חלב? או שאת מסכימה שצרכים לשפר את הצורה שבה מחזיקים פרות? או שסוחרי בשר סוסים מוכיחים לדבריך שאסור לבני אדם להחזיק סוסים? או לסחור בהם? כתבתי למטה על טישטוש הגבולות שנעשה ע"י זבחניקים וזה לדעתי בדיוק מה שאת עושה כאן. יש אפשרות לשתות חלב שמופק ללא אכזריות, בייצים, בשר, כל המצרכים ממשק החי. זה פשוט עולה יותר, ולכן מוטל עלינו לעודד את השיטות האלה, אם בחוקים ואם בצריכה של המוצרים האלה ולא ממשקים אכזריים.

אתה יכול לחשוב כך אין בעיה

אבל התנועה הזב"חית ברובה לא עוסקת ברווחת בעלי החיים אלא בשיחרורם . יתרה מכך,אבוא לקראתך בדיון . למעלה מ 50% מהבקר לבשר מגודל במרעה פתוח, הרי אין שום צורך לרווח את התנאים שלהן, התנאים שלהן טובים........ עד להובלה לשחיטה . שוב פעם ! תפנים שאם יש תעשיה היא לא יכולה להיות טובת לב, היא גם לא תוכל לספק מזון להמונים, יש יותר מידי בני אדם על הפלנטה מכדי שיוכלו לגדל בעלי חיים בתנאים נאותים. מה גם שמתחילה להיות בעיה של מים מתוקים בעולם, העולם הולך ומתיבש , אנחנו מדללים את המשאבים של כדור הארץ . אתה יכול לנסות לעודד מה שאתה רוצה, לי אין שום אשליה שמישהוא יכול לגרום לשינוי כל שהוא ,בני אדם לא יעשו שום דבר עד שיהיו מוכרחים או חייבים לעשותו והם יהיו חייבים למצוא פתרון תזונתי אחר מאשר חיות בעוד זמן לא רב , אם גם אז לא יעשו כך, להרבה בני אדם לא יהיה מה לאכול. עולם הולך ונהרס : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3239958,00.html

התהליך מתחיל כבר עכשיו יש שינויים

מורגשים זה ברור לכולם, המחמירים אומרים בעוד כ 100 שנה אני אומר הרבה יותר מוקדם השיא יהיה בעוד כ 100 שנה . גובה הים בשיא יעלה ל 50 מטר אבל כל המסקנות שצריך להסיק מכך יצטרכו להסיק הרבה קודם לכן . בתסריט ההפוך של התקררות זה יהיה יותר מהיר, אירופה תכוסה קרח תוך 20-30 שנה, אם זרם הגולף ( יש סימנים כבר היום ) יפסק זה יהיה אפילו יותר מהר . ( אל תמכור את הבית שלך בישראל, אם יש לך ).

למעלה