אם את כבר שואלת ... ../images/Emo24.gif
לא נאענה על "גאון מחשבים" ולא על "מומחה בזכויות יוצרים". אבל בקשר לכרמיאל, יש לי דווקא רשמים. מה"כרמיאל" הראשון נגררתי ע"י בת זוגי לריקודים, מישהיתה גם ידידתי הטובה. כפי שאיני אוהב להסתכל בטלויזיה במשחקי כדורסל או כדורגל, אבל אוהב לשחק עם החבר´ה בשכונה. כך איני נהנה להסתכל ברקדנים מקצועיים המפגינים כוריאוגרפיה. מה לעשות, אני אוהב להיות פעיל ולא לצפות באחרים ... משום כך, לא לי נועדו ההצגות הנספחות לפסטיבל כרמיאל. כבר ב"כרמיאל" הראשון הבינה זאת בת-זוגי, מה עוד ונחירותי החרידו את הסביבה הקרובה בזמן מופע הפתיחה. מאז לא קנתה הגברת כרטיסים עבורי. הלכה לבדה או עם חברים תרבותיים יותר, ואותי השאירה בחדר, כשהיא מתרה בי להתיצב בזמן להרקדה. ה"כרמיאלים" הראשונים מצאו חם בעיני, היתה אוירה של ריקודים, חיוכים ורוח טובה. כל שנה הלכתי, אף בשנה בה היתה בת זוגי בחו"ל "נגררתי" ע"י שכנה שקפצה לערב אחד ורצתה להבטיח לעצמה בן זוג. בשנתים האחרונות לא הייתי, קודם בגלל מחלתה של בת-זוגי, ולאחר מכן, לאחר שנפטרה לא הייתי במצב הרוח המתאים. השנה, החלטתי שאני צריך לחזור לריקודי עם, ואף להגיע לכרמיאל. משהגעתי, מצאתי את עצמי בשוק רועש, דיסקוטקים מלאי צעירים קופצים כמו קנגרו, והמון אדם מהלך כצאן תועה, מחפש ריגושים שלא היו שם. הרגשתי בודד ואובד בהמון, עד שלקראת חצות החלו להופיע פרצופים מוכרים. כמו כולם, גם אני מזהה את פרצופי הרוקדים, למרות שאיני יודע את שמם. הרגשתי כאילו מצאתי את אחי האובדים
לפתע, לפני תחילת ההרקדה קפצה עלי בשאגות שמחה ידידה וותיקה. היא הגיעה עם בעלה, שאלה אם הגעתי עם מישהי, ומשעניתי שלא, מיד רצתה לסדר לי את חברתה שהגיעה ללא בן זוג... חמקתי ממנה, לא אוהב שמשדכים לי... החלה ההרקדה, הרמקולים רעשו, הצטערתי שלא הבאתי אטמי אזניים. לפני שהחלו ריקודי הזוגות התרגשתי לפגוש ידידה וותיקה איתה רקדתי לפני כמה עשורים. עדיין ננראתה צעירה וגמישה, התחבקנו בהתרגשות. אמרה שבן זוגה הקבוע טרם הגיע, היא תשמח לרקוד איתי עד שיגיע. רקדנו ונהנינו, בן זוגה הגיע לקראת סיום סבב ריקודי הזוגות. אני הלכתי להחליף חולצה ומשחזרתי החל סבב נוסף של ריקודי זוגות. בזמן שנכנסתי ראיתי מישהי שאני מכיר מראיה, הסתכלנו אחד לשניה, הנדנו בראשנו, נכנסנו למעגל ורקדנו. היה נחמד. בסבב הזוגות הבא רקדתי עם מישהי מהצפון, היה לי לא נעים משהסתבר שהיא מכירה אותי (רקדנו פעם יחד משך תקופה) ואני אפילו לא זכרתי את הפרצוף. בסך הכל היה נחמד.