כתבו עליו בעיתון הרבה דברים

shaffavi

New member
כתבו עליו בעיתון הרבה דברים

והוא בכלל לא ידע שהוא כזה סוף שבוע טוב לכולם.

shaffavi

New member
קישור לסיפור ממעריב - מה לא מובן?

אם מקישים עם העכבר על המילה "כזה" שמופיעה בגוף ההודעה בכחול מודגש אז עוברים לסיפור הקצר ממעריב של סוף שבוע זה שמדבר על ריקודי עם. צחקתי מהסיפור, המון סטריאוטיפים, חשבתי שגם אחרים יהנו. המשפט שכתבתי הוא משיר של אריק איינשטיין שנראה היה לי מתאים: "כתבו עליו בעיתון הרבה דברים, והוא בכלל לא ידע שהוא כזה." ולמי הכוונה? לא יודע. אולי לכולנו, אולי לאף אחד. תקראי ותחליטי לעצמך. שבת שלום. אבי

מעריב - סיפור קצר - ענק ../images/Emo70.gif

שם הסיפור ריקודי עם. נמצא במוסף השבת כדאי לכם לקרוא. צחקתי עד דמעות.

הסיפור ארוך, דף עיתון שלם.

אבל כדאי לך, תלכי לשכנים שאלי את העיתון מעריב. תגיעי לסוף המפתיע ותצחקי

זקןמוךקרח, לצערי אני חייב להוריד

את הסיפור, שוב בגלל זכויות יוצרים. הפניה אליו כמו שיש כאן בפורום הינה בסדר גמור מכל הבחינות. עמך הסליחה. הנה תגובתו של יום טוב שנמחקה כי היא שייכת להודעתך: סיפור באמת ענק,אני מקווה שאותה רינה,לא מבקרת בחוגים שלי בשם מוסווה. כי התיאור של רינה עונה ומתאים, להמון דמויות בהמון הרקדות. שתהייה לך שבת כייפית וללא אקורדיון. יום טוב. וזו הודעתו/ה של SHAFFAVI אחד מכוער ורזה כמו שלד יושב בבר ושוו shaffavi √ תה. ניגשת אליו חתיכה בלונדינית ומתחילה לדבר. אחרי כמה משקאות שואלת אם הוא רוצה לבוא אליה לביתה. ההוא מודה בלב לאלוהי המזל הטוב. הולכים. נכנסים לחדר השינה שלה. היא אומרת שהיא הולכת להחליף למשהו יותר ´נוח´ ושבינתיים יוריד את הבגדים וירגיש בנוח, היא כבר חוזרת. ההוא מוריד את הבגדים ומחכה בקוצר רוח, נרגש כולו. לאחר כשתי דקות נפתחת הדלת, בפתח עומדת הבלונדינית עם שני זאטוטים קטנים לצידיה, מצביעה על הגבר ואומרת: "אתם רואים ילדים, תסתכלו טוב, אם לא תאכלו תראו כמוהו!". עם כולכם הסליחה.

shaffavi

New member
הבהרה

ירון מחק הודעה של זקנמון (ובצדק רב!!!) ומציג ´העתק´ של שתי הודעות שהיו מתחתיה ונמחקו בהכרח גם הן - של יום טוב ושלי. מה שלא מובן כלל בהודעתו של ירון זה שההודעה שלי אשר מצוטטת שם היא בתגובה להודעתו של יום טוב, אשר מצוטטת מעליה. את זה חשוב לי להדגיש. לא אהבתי, וזאת בלשון המעטה, את הודעתו של יום טוב, ומכאן התגובה. לירון - לדעתי עדיף במקרה כזה לא ל´שחזר´ הודעות. גם פסיק שאתה מחסיר יכול לפעמים לשנות לחלוטין משמעות. אם נרצה - נכתוב מחדש.

הבהרה-2

צהרים טובים. ראשית זו לא הייתה הודעה שלי,אלא תגובה למה שנכתב.התגובה הייתה הומוריסטית בדיוק כמו הכתבה. כך ראיתי זאת. בכל אופן, אף אחת לא הגיבה בכעס (יכול להיות שכולן הבינו זאת כמוני,בהלצה.) אם משהיא/משהו נפגעו מהתגובה ? אזי אני מתנצל מעומק לב כי לא זו הייתה הכוונה!! יום טוב לכולם.

כנראה שלא שמת לב ../images/Emo13.gif

כאחד שבונה שרתים, כולל שרתי אינטרנט ואף מקים אתרים, אני מודע לזכויות יוצרים (ממני מעתיקים המון). לא היית מסתבך בשום פנים ואופן. בזמנו ביקשתי משפטנים שיבדקו עבורי את הנושא. מקובל להעתיק דברים באינטרנט. זה חוקי בתנאי שנותנים קרדיטציה ! ואני גם רשמתי מי כתב את הסיפור וגם שמתי קישור למעריב. במוסף לכך העתקתי את הסיפור ככתבו וכלשונו עד לפסיק האחרון. לא נורא. רק רצוי שלהבא תדע שמותר (בתנאים בהם אני עשיתי זאת) להעתיק באינטרנט ממקום למקום. ואין שום חשש לזכויות יוצרים במקרה כזה.

כזה איש חכם !

זקנמוךקרח ללא ספק איש פיקח, גאון מחשבים, מומחה בזכויות יוצרים, ובוודאי איש שכמותו לא יסתבך בדברים שוליים כמו "זכויות יוצרים". אין סיכוי. אגב זקנמוךקרח - לא שמענו רשמים ממך על פסטיבל כרמיאל, האם נהנת ? האם מצאת לבסוף מישהי שהסכימה לרקוד איתך ? ובאשר לעידכון תמונתך בכרטיסך האישי - זה יפה, אתה נראה טוב יותר ככה, אך מדוע אתה מביא לנו תמונה מהבר מצווה שלך ? אין לך יותר מעודכנת ? בהערכה לכישורך. מירי.

זקן וקרח - אמה פיקח

צחקתי הרבה על ההומור של מירי. כשאני במצב רוח רע , אני מסתכל על התמונה שלך מהבר מצוה, ומתפקע מצחוק. עם תמונה כזו - בכל ריזומה שתשלח, למקום עבודה - תתקבל מיד. מלא חן ונעורים.

אם את כבר שואלת ... ../images/Emo24.gif

לא נאענה על "גאון מחשבים" ולא על "מומחה בזכויות יוצרים". אבל בקשר לכרמיאל, יש לי דווקא רשמים. מה"כרמיאל" הראשון נגררתי ע"י בת זוגי לריקודים, מישהיתה גם ידידתי הטובה. כפי שאיני אוהב להסתכל בטלויזיה במשחקי כדורסל או כדורגל, אבל אוהב לשחק עם החבר´ה בשכונה. כך איני נהנה להסתכל ברקדנים מקצועיים המפגינים כוריאוגרפיה. מה לעשות, אני אוהב להיות פעיל ולא לצפות באחרים ... משום כך, לא לי נועדו ההצגות הנספחות לפסטיבל כרמיאל. כבר ב"כרמיאל" הראשון הבינה זאת בת-זוגי, מה עוד ונחירותי החרידו את הסביבה הקרובה בזמן מופע הפתיחה. מאז לא קנתה הגברת כרטיסים עבורי. הלכה לבדה או עם חברים תרבותיים יותר, ואותי השאירה בחדר, כשהיא מתרה בי להתיצב בזמן להרקדה. ה"כרמיאלים" הראשונים מצאו חם בעיני, היתה אוירה של ריקודים, חיוכים ורוח טובה. כל שנה הלכתי, אף בשנה בה היתה בת זוגי בחו"ל "נגררתי" ע"י שכנה שקפצה לערב אחד ורצתה להבטיח לעצמה בן זוג. בשנתים האחרונות לא הייתי, קודם בגלל מחלתה של בת-זוגי, ולאחר מכן, לאחר שנפטרה לא הייתי במצב הרוח המתאים. השנה, החלטתי שאני צריך לחזור לריקודי עם, ואף להגיע לכרמיאל. משהגעתי, מצאתי את עצמי בשוק רועש, דיסקוטקים מלאי צעירים קופצים כמו קנגרו, והמון אדם מהלך כצאן תועה, מחפש ריגושים שלא היו שם. הרגשתי בודד ואובד בהמון, עד שלקראת חצות החלו להופיע פרצופים מוכרים. כמו כולם, גם אני מזהה את פרצופי הרוקדים, למרות שאיני יודע את שמם. הרגשתי כאילו מצאתי את אחי האובדים
לפתע, לפני תחילת ההרקדה קפצה עלי בשאגות שמחה ידידה וותיקה. היא הגיעה עם בעלה, שאלה אם הגעתי עם מישהי, ומשעניתי שלא, מיד רצתה לסדר לי את חברתה שהגיעה ללא בן זוג... חמקתי ממנה, לא אוהב שמשדכים לי... החלה ההרקדה, הרמקולים רעשו, הצטערתי שלא הבאתי אטמי אזניים. לפני שהחלו ריקודי הזוגות התרגשתי לפגוש ידידה וותיקה איתה רקדתי לפני כמה עשורים. עדיין ננראתה צעירה וגמישה, התחבקנו בהתרגשות. אמרה שבן זוגה הקבוע טרם הגיע, היא תשמח לרקוד איתי עד שיגיע. רקדנו ונהנינו, בן זוגה הגיע לקראת סיום סבב ריקודי הזוגות. אני הלכתי להחליף חולצה ומשחזרתי החל סבב נוסף של ריקודי זוגות. בזמן שנכנסתי ראיתי מישהי שאני מכיר מראיה, הסתכלנו אחד לשניה, הנדנו בראשנו, נכנסנו למעגל ורקדנו. היה נחמד. בסבב הזוגות הבא רקדתי עם מישהי מהצפון, היה לי לא נעים משהסתבר שהיא מכירה אותי (רקדנו פעם יחד משך תקופה) ואני אפילו לא זכרתי את הפרצוף. בסך הכל היה נחמד.

תגובתי התעכבה כיוון שחשבתי

שאולי יש צדק בדבריך ורציתי לבדוק שוב. דיברתי עם מנהלת הפורמים בתפוז, הגב´ נטע לביטוב ותשובתה החד-משמעית: "אתה טועה". אכן נכון ש"מקובל" אצל רבים לעשות זאת, אך מכאן ועד לכךשזה חוקי הדרך עוד ארוכה. קיצורו של דבר: קישורים לתוכן חוקי כן, תוכן מועתק לא.

shaffavi

New member
לא חוקי+מנוגד לכללי תפוז+לא הוגן

לא חוקי ======= אני לא מתיימר לדעת את כל החוקים בנושא במאת האחוזים אבל ממה שכן קראתי אז: מותר להעתיק חלק קטן מיצירה\מאמר של מישהו אחר אל תוך הודעה שלך כאשר זה משרת את מטרת הודעתך ובלבד שמדובר בחלק קטן ולא עיקרי ובוודאי שלא יצירה שלמה כפי שאתה עשית. (וכמובן שיש לתת קרדיט) לפי דבריך משתמע שאני יכול לפתוח לדוגמא אתר חדשות, להעתיק אל האתר שלי את כל החדשות מ-cnn נניח, וזה יהיה חוקי בתנאי שאציין שזה מגיע מ-cnn . לא נראה לי. תוכל בבקשה להביא קישור לאתר שתומך בטענתך זו? יש לציין אגב שהקישור שהבאנו שנינו (הנה הקישור שוב) הוא מסוג ´קישור עמוק´ כלומר קישור שעוקף את עמוד הבית של האתר בו מוצגת היצירה. קישורים מסוג זה גם כן שנויים במחלוקת ובית משפט בהולנד קבע באחרונה שגם הם לא חוקיים. לקביעה זו אמנם אין עדיין תוקף בין לאומי אבל יש לזכור שגם בארצות הברית מתנהלים משפטים בנושא שעדיין לא הגיעו לידי הכרעה. מה הבעיה ב´קישור עמוק´? - מעריב השקיעו כסף ביצירה הנ"ל ומקווים להחזיר את ההשקעה על ידי הכנסה גם מפירסומות. מי שמגיע ליצירה דרך ´קישור עמוק´ לא נחשף לפירסומות שבעמוד הבית ומעריב מפסידים הכנסה. מנוגד לכללי תפוז ================ בעמוד כללי ההתנהגות של תפוז רשום חד משמעית שאסור להעתיק יצירות של מישהו אחר וחוזרים על כך שם בכארבעה או יותר מקומות שונים. להלן מובאה לדוגמא מעמוד כללי ההתנהגות של תפוז: " שפה ותוכן חופש הביטוי הוא מאבני היסוד של האתר אך גם השמירה על חוקי מדינת ישראל. לפיכך, מנוע מלפרסם באתר את התכנים הבאים : . . . תכנים אשר זכויות הקנין הרוחני בהם אינן שייכות לך " וכאמור זה מופיע שם במקומות נוספים. לא הוגן ======= 1 - בן אדם כתב יצירה חדשה. זכותו להפיק ממנה רווח. מה-"קרדיטציה" שאתה נותן לו הוא לא יכול לקנות במכולת. 2 - מעריב, בניגוד לידיעות-אחרונות, מציגים חינם את עתונם באינטרנט. יש להודות להם להם על כך ולא לפגוע בהם. גם כך התחרות מול ידיעות כמעט בלתי אפשרית. 3 - ההעתקה שלך גרמה לפגיעה ביצירה מבחינת איכות והנאה מהקריאה - על המסך שלי ההעתקה שלך הופיע בצורה ´מבולגנת´ ומאוד לא נאה מבחינת הגופן, הגודל, וסידור הפיסקאות. ממש לא היה נחמד לקרוא את היצירה כפי שהופיעה, מועתקת, בהודעתך (וניסיתי). אז אם אין שום ברירה אחרת, נו ניחא, אני יכול להבין, אבל מה היה רע להסתפק בקישור? לסיום, שוב, אם תוכל בבקשה להביא קישור לאתר שתומך בגישתך, אשמח לקרוא ולהחכים. תודה, אבי

לזקנמוךקרח - אם אתה כזה מומחה

אולי תבנה לנו אתר פורום נוסף של ריקודי עם - סה"כ תחרות זה לא דבר מזיק ההפך! אנו נוכל לבחור את הטוב ביותר עבורינו. שהרי הרבה מאד כותבים כתבו שהם מתגעגעים ל-"דאנסהול" זוכרים? כנראה שזה לא טוב שיש רק אתר אחד - זה מאפשר לאתר להיות "מונופול" ולפי דעתי חשוב שיקום אתר נוסף. אז אם אתה כזה מומחה אולי תואיל לטפל בנושא זה?

אתר ? ... התוכן והניהול הוא הבעיה

אין שום בעיה לבנות אתר, לבנית שרת מספיקה "מכונה" ישנה יחסית עם הרבה זיכרון RAM דיסק 4 גיגה וכרטיס רשת שיחובר ליציאה מהירה לאינטרנט (אפילו ADSL בבית יספיק). אין בעיה להכין בסיסי נתונים ועוד. כל זה אפילו לא עולה כסף, וכל ילד שמבין בלינוקס יכול לבנות את זה באחר צהריים אחד. הבעיה מתחילה ומסתיימת בתוכן (כמובן שגם גרפיקה טובה לא תזיק). ראשית צריך מישהו שבאמת מבין בנושא (והפעם זה ריקודי עם). צריך מישהו שיהיה עם "היד על הדופק" ויעדבן את האתר לעיתים מזומנות. צריך מישהו בעל ידע שיענה תשובות נכונות ומהירות לפונים. אחרת אין טעם באתר אינטרנט, הוא יהיה מיושן אחרי יום יומיים. מנהל הפורום שלנו, מנהל גם אתר אינטרנט בנושא ריקודי עם. אמנם יש לי השגות על מערכת ההפעלה והתוכנות בהן הוא משתמש באתר, תוכנות המגבילות את הגולש למערכות מיקרוספט בלבד, לדעתי זו שגיאה. אך מי כמוני יודע כמה עמל ויגע הוא צריך להשקיע כדי שהאתר יהיה "אתר חי" ולא סתם לוח מודעות מיושן. אין לי שום רצון וכח להתחרות בו. לדעתי הוא עושה את מלאכתו נאמנה. אם את רוצה לעזור בבניית אתר אינטרנט. תעזרי לו, תני לו רעיונות, זה בוודאי יהיה יעיל יותר

למעלה