כתבו עליו בעיתון הרבה דברים

לזקנמוךקרח - תגובה

מדוע צריך מישהו שיעדכן את האתר לעיתים מזומנות? במה יעדכן את האתר? כאן אני לא רואה כל עדכון. אני רואה אותנו כותבים ואת מנהל הפורום משיב וזהו. להפך, לי אמרו שאנו צריכים מנהל פורום שלא יהיה לו צד בעניין, מנהל פורום שישקיף מלמעלה, יתן לנו יד חופשית, לא יגביל אותנו בכתיבה וימחוק הודעות פוגעות. אני חושבת לפנות לוואלה ולבקש מהם לפתוח אתר נוסף של פורום רוקדים - אתר מתחרה, אם לא תהיה אתה יהיה מישהו אחר. אני הייתי רוצה לראות מנהל פורום שלא נותן לצד אחד כל הזמן הצד שממנו הוא מפיק רווח עיסקי. מישהו נטרלי, ולגבי הרעיונות יש לי בפשע, אך מגבילים אותי בכתיבה ואומרים לי שאיני צריכה להגיב הרבה, למרות שבהתנהגות הפורום - לא מזכירים שם "הגבלה" בכתיבה, מזכירים שם התנהגות שלא פוגעת זה כן, ולאחרונה כולנו כאן שומרים על רמת כתיבה נאותה ומאז ש"הסתלקו" האורחים, יותר נעים לנו להכנס לאתר. כך שאני לא הייתי רוצה לראות באתר זה "מונופול" - תחרות חופשית אף פעם לא הזיקה - להפך הועילה.

את מבלבלת בין "פורום" ל"אתר".

לפני כן דיברת על אתר. אתר יכול להכיל כל דבר, גם פורום, ואפילו צ´אט. בשביל פורום צריך פשוט להכניס את התוכנה המתאימה ולקשר אותה לדף HTML. ובשביל צ´אט צריך בסך הכל להקים שרת IRC עם רוחב פס רחב ככל האפשר. את הממשק הגרפי ניתן ליצור לבד או להוריד תוכנת JAVA חפשית (ניתן לעבוד גם ללא מעטה גרפי, אבל בשביל זה צריך להיות מומחה). אם את מתאווה לנהל פורום כל שהוא, אין שום בעיה. את יכולה לפנות לכל WebMaster ואם הוא יחשוב שזה יכול להועיל לו, הוא יתן לך. אני חושב שיש בארץ לפחות 100 אתרים המריצים גם פורומים. תפקידו של מנהל פורום הוא בדיוק מה שירון מישר עושה כאן. לדאוג שלא יהיו חריגות מבחינת החוק, מבחינת סוג ההתבטאויות, שלא "יציפו" את הפורום בנושאים לא רלוונטיים (גם מריבות זה לא רלוונטי) ושהדוברים יתרכזו בנושא הפורום. משך שנים רבות אני משתתף (בשם אחר) בפורומים מקצועיים, הן בארץ והן בחו"ל. לכל פורום יש את האיפיון שלו, וכל מנהל פורום מטביע את חותמו כפי שהוא מבין. יש פעילים יותר, ויש כאלו שנותנים "יותר חבל". מנהל הפורום צריך גם להיות מומחה בתחומו, למעט פורומים של "קשקשת" על אהבה וכדומה. תסכימי איתי שירון מבין משהו בריקודי עם (בהחלט יותר ממני). אנחנו נמצאים באינטרנט, ואם מישהו לא מרוצה ממנהל פורום מסויים, אף אחד לא מחייב אותו להיכנס לאותו פורום. וכן, הוא תמיד יכול להקים פורום מתחרה באותו נושא. עולם האינטרנט גדול וכל אחד עושה בו כרצונו.

זקנמוךקרח ומאד חכם !

אי אפשר שלא להתפעל ולהחמיא לידידנו זקנמוךקרח. אתה ללא ספק איש חכם בעל ידע עצום במחשבים כותב יפה ומתנסח ברור ועונה ממש מקצועי ולעניין. יש לי אליך רק דברי שבח והלל. במיוחד רבה הערכתי אליך, איך שאינך נגרר לפרובוקציות כלפי מנהל הפורום ומסביר היטב בלשונך הנקיה למי שאינו מרוצה איפה דלת היציאה ואת האפשרויות העומדות בפניו. אני נזכרת : כשהיינו ילדים, ישבנו בערב בהיר אחד סביב המדורה בשכונתי בפתח תקוה, והעלינו בדיחות וחוויות, אז עלתה השאלה מי יוכל להגדיר מהי "שיא החוצפה" לדעתו : התשובה שהסכמנו עליה היתה : נער שעולה במדרגות הבניין, מסיר מכנסיו ועושה את צרכיו (מחרבן) בפתח דירה, וכשמסיים דופק בדלת ומבקש מבעלי הדירה נייר טואלט. למי שלא הבין מה הקשר לשיא החוצפה, שיקרא בבקשה שוב את הבקשות המופנות לזקנמוךקרח. מירי.

מי שלא מרוצה - אין לו היום ברירה

וזה בכלל לא קשור לפרובוקציות זה קשור לדרך ניהולו של מנהל הפורום, מי שלא מרוצה ממנו - ואין לו היום ברירה, נכנס רק לפה וגם לך או לכם אין ברירה, כאשר ייפתח אתר או פורום נוסף בנושא ריקודי עם - נשאיר אותך ואת מנהל הפורום כאן להתכתב יחדיו.

דווקא יש ברירה !!!!!

לנו דווקא יש ברירה. אנו דווקא מרוצים מהפורום ומדרך הנבונה שהוא מנוהל. לא הבחנתי אף פעם סתימת פיות והגבלה שאינה עניינית כאן בפורום ואפילו השמצות ישירות כנגד מנהל הפורום לא נמחקו על ידו. אבל אדרבא, תיבני לך פורום מתחרה, נראה אותך. תוכלי שם לפתוח כל ערב ברשמייך מהחוג שבו בילית בערב, תספרי לחברי הפורום כמה שילמת בכניסה, האם זה 20 ש"ח או אולי 21 ש"ח, תספרי בפורום על הרעיון החדש שהגית לפני כשעה (כדוגמת תרומת גופך לעידוד היצירה), ואז תגיבי, תסכימי, אל תסכימי, תביעי, תתנגדי, תחליטי, תחזרי בך, ותעשי בפורום כל מה שעולה בראשך, ובראשך בלבד. בפורום שלך לא יהיו חס וחליה חידות, לא בשביל זה קיים פורום. אני אישית מבטיחה כאן קבל עם ועדה ובריש גלי : אני לפורום הזה לא אכנס ולא אפריע לך בכלל, הפורום יהיה נטו רק שלך. ובנתיים, אנא כבדי קצת את האינטלגנציה של החברים שהחליטו להשאר כאן בפורום. מירי.

מירי זה מיותר

האם תרשי לי למחוק? אין צורך לשפוך שמן למדורה. זה לא מוסיף אור.

רצונך כבודך !

אך שים נא לב ! כתיבתי בהקשר לנכתב מעל. אם תרצה למחוק אז כמובן לא רק את התגובה אלא גם את הסיבה לתגובה. ןבכלל, צריך כאן מישהו שישים אותה במקום !!! תששה מה שנכון לעשות ! מירי.

למדתי הרבה מהדו שיח

לעדה , אין שום בעיה עם פורום. יש אתר "חברה" , הם ניסו לפתוח פורום ריקודי עם - איש לא הצטרף. הפורום נשאר מיותם. גם אתרים של מרקידים : דודו זילכה,גדי ביטו וכד´ יכולים בקלות להיהפך לפורום רציני - אם כל הקליברים בכתיבה יצטרפו אליהם. למה הדבר דומה , לחוג ריקודי עם, כשכל היפהפיות והרקדנים הטובים מצטרפים לחוג - באים יותר ויותר חדשים, והחוג נעשה גדול ורציני. אם תפתחי פורום ותשארי לבד , או עם בודדים , הוא יפול. אני עשיתי ניסיון והצטרפתי לפורום אחר , בנושא אחר, הופתעתי - כמה אנשים יש בפורום, ובאיזו פתיחות מתנהל השיח. אני שוקל ברצינות אם להצטרף אליו באופן קבוע. גם בבית קפה - היה פעם כסית , שכל האומנים הצטופפו שם, עד שנהפך למוקד מרכזי לאומנים . אני חושב שבהרקדות - האונברסיטה היא "הפורום" המרכזי של רקדנים טובים בתל אביב לכן את צריכה להגדיר יותר את הבעיה שלך בפורום הזה. במישור של יחסי אנוש - אפשר לתקן הרבה. עובדא - עכשו יותר נעים. בלי מריבות אישיות.

לחבר של כולם והנה אני מגדירה לך

מנהל הפורום צריך שינהל את הפורום בצורה הוגנת. גם אם הוא נוטה לאיזה צד בוויכוח ריב או מדון, הוא חייב להשאר נטרלי. הוא יכול לחשוב זאת בליבו אך לא לגלות זאת לפני כולם בפורום. הוא אמור לתת לנו לנהל את התכתבויותינו בצורה חופשית, ללא הגבלה וללא הערות מיותרות שחוזרות ונישנות על כמות הכתיבה (אין הגבלה לכתיבה יש כאלה שמתבטאים באריכות ויש כאלה בקצרה) במיוחד שהוא - הכותב הראשי! מנהל הפורום אמור לבקר את הכתיבה מבחינה התנהגותית דהיינו: אם יש פגיעות כמו שניתקלו בהם בעבר עליו לקחת את המושכות ולמחוק את ה"פגיעות" הללו בחברים, מנהל הפורום עשה כך רק משהוא ראה שפתאום התהפך הגלגל והתגובות החלו לצוץ בתכיפות נגד בחירת ליבו בפורום זה. למנהל הפורום אסור לעשות כאן איפה ואיפה. הוא חייב להיות הגיוני, חכם, מנווט ומשמיד כל רעה חולה כדוגמת מה שהלך פה בעבר, אנו לא היינו צריכים לכתוב ולהתחנן - אם הוא היה מנהל חכם לא היינו בכלל צריכים להגיע למצב הגרוע הזה. לכן, אכן, יש לי עליו ביקורת, אני חושבת שלכול בן אדם יש תחליף. אני מקווה שמנהל הפורום למד את הלקח שהיה צריך ללמוד ולא - אפעל לבניית פורום נוסף של ריקודי עם, כדוגמת פורום זה - אפילו חיקוי רק עם מנהל חדש וכך יישארו אלא שתומכים באלה ורבים אחרים שלא מעניין אותם ה"חידות" כאן בפורום יוכלו לשוחח על כל נושא שקשור בריקודי עם והחברים לא יהיו מוכרחים כל פעם מחדש לראות את "החידות" דוקא בעמוד הראשון. שיהיה לכם ערב נעים.

עדה - נסי להציע , במסגרת הפורום

לעדה, קראתי את כל מה שכתבת היום , אחרי שובך מהעבודה. כל יום אני עוקב - מתי את חוזרת , וקוראת את החומר. בערך משעה 1800-1900 את מתחילה לצאת לדרך. ואז מרגישים אותך בפורום. הערב יצא קצפך על ירון ובני בריתו. לגיטימי - שיהיה לכל חבר בפורום מישהו מועדף. הרי כל אחד מנסה לפתח ידידות וקשר טוב , אם מוצא מין את מינו - למה לא. חבל , שיש לך תחושה רעה , מהיחס הטוב שירון - כמנהל הפורום, מפגין כלפי מירי. אישית - גם אני מחבב אותה וירטואלית, אינני מכיר אותה אישית, אבל אין זה גורע , כהוא זה , מהערכתי אליך. שתיכן כותבות יפה , בחוכמה ובשנינות . אין שום סיבה להעלב. לעבור לפורום אחר - זו בעיה חמורה. את זוכרת מה כתבתי לך בזמנו, כשיצאת לקרב נגד העלאת המחיר באונברסיטה, אז הגבתי על הצעתך - להפסיק לבוא לאונברסיטה, כדי ללמד אותם לקח. המוטו היה : לבנות משהו טוב - קריעת ים סוף להרוס - כהרף עין ולא הצעתי לך לעשות זאת. לפי התוצאות בשטח - את כבר לא רוקדת ביום חמישי באונברסיטה, וההרקדה ממשיכה - במלוא תנופתה. לכן , גם עכשו בענין הפורום - חשבי על דרך אחרת , למען השתלבותך כאן אתנו. אם יש מה להגיד לירון. כתבי אליו ישירות , אבל אל תאיימי בהחלפתו . איך אפשר לנהל שיח או ויכוח , כשבאויר גלי איומים של הכחדה. האם מישהו מנע ממך לכתוב , כמו שאת כותבת היום. אני לא מוותר עליך. מקומך אתנו. חבר

לחבר של כולם - תגובה

כבר פניתי בקשר לבניית פורום נוסף בנושא ריקודי עם לגורמים נוספים. בעניין המחיר שציינת - אכן אני לא מגיעה לאוניברסיטה. אך אתה שוכח שהצלחנו להוריד את המחירים בחוגים אחרים בגלל כל המהומה כאן ובחוגים שעוררנו. והאינדיקציה לגבי הפיצוץ באוניברסיטה - תראה לאחר חודשי ה"בריכה" אני עוד לא אמרתי "נואש" אני נלחמת בכל כוחי. השאר תלוי ברוקדים אם הם מוכנים לשלם "הפריירים לא נעלמים הם רק מתחלפים" ואתה רואה איך מגיבים גם בעוד חוגים ששם המחיר הוא 25 ש"ח - כך שזה לא אישית נגד האוניברסיטה, זה נגד כל מי שהעלה היום במצב שלל היום את המחיר ל- 25 ש"ח. ושוב אם האוניברסיטה מלאה (אם כי אני זוכרת שכתבת שאתה אינך מגיע לשם אז מה החלטת כן להגיע לשם?) אז אין לך מה לחשוש מהמלחמה שלי נכון? ואם היא תתרוקן, אולי זה יביא אותם למחשבה שניה - להוריד את המחיר! בכל מקרה גם אתה תרוויח. בעניין זה אני רואה שנשאר חלוקים בדיעותינו ולכן בוא ונרד מכך, אתה תמשיך בשלך ואני אמשיך בשלי. לגבי העדפותיו של מנהל הפורום, אנו ככותבים יש לנו את הזכות הזו של העדפה מנהל הפורום צריך לנהל מלמעלה, לפי דעתי, אסור לו לגלות צד לכאן או לכאן הוא צריך להתנהל שווה בשווה אל כולם גם אם הוא מחבב יותר אחת מאיתנו. אחרת איזה מן מנהל הוא? וכדאי שיפנה מקום למישהו אחר - יותר הוגן ויותר חכם. אני כבר מצפה לפורום מתחרה ואז נראה מי יישאר כאן.

לזקנמוךקרח- ואם מישהו לא מרוצה מה

מהכמות שכותבים כאן גם כן הוא יכול לדלג ולא חייב לקרוא מישהו שלא מעניין אותו. הבעייה שכרגע ביטלו את דאנסהול וכרגע אתר זה שמיועד לריקודי עם הוא רק אחד וכן גם הפורום בנושא זה. ברגע שמישהו יפתח פורום מתחרה בנושא ריקודי עם וזה לא יהיה מונופול אז נוכל לראות אם כולם מרוצים ממנהל הפורום או לא כרגע אין לנו מקום להשוואה. נכון בילבלתי בין האתר ובין הפורום - אך פשוט אני חושבת שהם קשורים זה בזה בכל אופן כאן.

אני חושבת שעדה מבלבלת מושגים

יש אתר ויש פורום. בפורום התכנים נקבעים ע"י המשתתפים בפורום. אתר - זה כמו האתר של רוקדים למשל, או אתר בית של אדם פרטי. לבנות אתר בסיסי ופשוט יכול כל אחד, אפילו בלי ידע ב HTML אלא תוך שימוש פשוט בממשקים של האתרים לבניה עצמית. יותר קל לחשוב על זה ככה: האתר עצמו הוא המסגרת. אל תוך המסגרת הזו צריך להכניס תוכן. ולדעתי זקנמוך מתכוון שהידע שלו בריקודי עם אינו מספיק כדי לכתוב את התוכן הזה. את מדברת על פורום. כמו שאר הפורומים הנושאיים שיש. (אני בכוונה לא מתייחסת לביקורת שלך על הפורום הנוכחי)

shaffavi

New member
להלן עמדתו של עו"ד דורון זיסו בנושא

בפורום "משפט באינטרנט" כאן בתפוז, בהנהלתו של עורך דין דורון זיסו, הועלו כמה וכמה שאלות בנושא זה. התשובות כמובן דומות ולהלן קישור לשירשור אחד לדוגמא: שאלה בנושא העתקת יצירות באינטרנט להלן שני ציטוטים מתשובתו של עורך דין דורון זיסו באותו שירשור: 1 - "היצירה מוגנת ולכן אסור לך להעתיק כתבה במלואה ולהדביק אותה באתר שלך ללא רשות בעל הזכות, גם אם אתה נותן קרדית לבעל הזכות." 2 - "מותר לך לצטט, אך אסור לך להעתיק יצירה שלמה או חלקים ניכרים ממנה." ושוב, כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת בנושא, הבא נא קישור לאתר שתומך בעמדתך או כל חיזוק אחר לדבריך. אני מוסיף הודעה זו מאחר ובהודעתך ציינת שעורכי דין יעצו לך בדבר, אז חשבתי שכדאי להביא תגובה של עורך דין ולא רק את דעתי.

טחנו את זה יותר מידי ... ../images/Emo179.gif

עוד מעט קט ובמקום פורום ריקודי עם, יהיה פה פורום משפטי. אני אמרתי את שלי, אתה אמרת את שלך, בחרתי לא להגיב כי אין זה כלל רלוונטי לפורום, ואין זה משנה לאף אחד. תמשיך בדרכך לשלום, ואני אמשיך בדרכי. למרות שנראה כי מצידך אין יישום בשטח, שהרי אינך בונה ומנהל אתרים (כך נראה לי). עלה והצלח

shaffavi

New member
גם זו דרך להתחמק מתשובה

בוודאי שהנושא מעניין ובוודאי שהוא רלוונטי כי יש לו השלכות על העברת ריקודים חדשים וישנים דרך האינטרנט. ההתייחסות שלך בתגובתך לירון הייתה כה שחצנית ומתנשאת, (וגם כה מוטעית מטעה ופוגעת לדעתי,) שלא יכולתי לא להגיב. גם בתגובתך זו אלי שחצנות לא נעדרת (וגם טעות). במיוחד בעידן נוכחי זה של אינטרנט, בו רובינו אלמונים, נהוג להביא קישור לביסוס טענה או כל חיזוק אחר שמוצאים לנכון. אתה בעצם אומר (בתגובתך לירון): ´תסמכו עלי. אני כל כך יותר יודע מכם וכל כך יותר בעל נסיון מכם כך שקחו את תשובתי בעיניים עצומות, כעובדת חיים מוגמרת´. לא קונה את זה. אבל שלא יובן מכאן שאני עדיין מצפה ממך לתגובה\קישור\ביסוס כלשהוא. אני ממש לא. הבנתי כבר את הקטע. עלה והצלח גם אתה.

אבי!!!

אני לא ראיתי בכתיבתו את מה שאתה ראית. אתה ענית יפה מאד, מנומק ומסודר. נהדר! חברי הפורום ראו ולמדו וכולנו ממשיכים הלאה... האם תסכים שאמחוק את הודעתך זו?

shaffavi

New member
לא ממש...

אני מסכים שהשורה השניה בתגובתי הייתה מעט קיצונית, ומצר על כך, אבל עומד מאחורי עיקרי הדברים. יחד עם זאת, אם תחליט למחוק, התחל נא בבקשה בהודעה אחת או שתיים מעליה. כלומר - או בהודעתו של זקנמון: "טחנו את זה..." אותה אני רואה כפוגעת, או בהודעה מעליה, שלי: "להלן עמדתו של עו"ד דורון זיסו" אשר התחילה את תת השירשור המדובר. בכל אחת משתי הצורות הנ"ל זה יראה לי מקובל יותר. ואני עדיין סבור שהתגובות שלו בנושא היו, אהם, איך לומר, מוזרות. יום טוב, נ.ב: הודעה זו כמובן מיועדת למחיקה ללא התנגדויות...

"מחקתי" את השורה האמורה

בלבד ואני מניח ומקווה בהסכמתך. המחיקה כמובן הינה וירטואלית בלבד ז"א כאילו ששורה זו לא נכתבה. אין כמובן בדעתי למחוק את כל הדו שיח כיוון שהודעתך מלמדת הרבה את חברי הפורום וגם אותי. גם המידע שהבאת חשוב מאד וגם צורת הניסוח הבהירה והשווה לכל נפש. חשוב שכולנו נלמד את דרך כתיבתך זו. תודה לך.

למעלה