כתובת MAC של SWITCH

• פותח הנושא ut29
  • פורסם בתאריך

ut29

New member
כתובת MAC של SWITCH

יש לי SWITCH של SURECOM, אבל אין לי את הכתובת הפיזית שלו, מישהו יודע אייך אפשר למצוא אותה? שאלה נוספת- האם ספק האינטרנט בכבלים יכול לדעת, שאני משתמש ב SWITCH? תודה מראש עוט

אם לסוויץ יש כתובת IP , תעשה לו פינג ותקרא את ה ARP שלך... לשאלה השניה - כן

ut29

New member
אייך אני עושה לו פינג?

??? תודה על התגובה המהירה

ut29

New member
אהה סליחה...

לא שמתי לב, אני לא יודע את כתובת ה IP שלו

Rיקש

New member
למה אתה חושב שיש לו כתובת MAC?

לswitchים שיש כתובת MAC הם switchים יקרים שניתנים לניהול , אני בספק שיש לך אחד כזה בבית.

dov98

New member
לswitch יש בטוח כתובת

MAC אבל היות ושום דבר ברשת לא מדבר איתו, אלא עובר דרכו אין שום סיבה שזה יבוא לידי ביטוי. תגיד לנו בדיוק מה אתה רוצה, ונוכל להנחות אותך בהתאם. הרי הבעיה שלך איננה כתובת הMAC של הswitch , אז מהי?

ariev

New member
בעיקרון ל-switch לא מנוהל

(כלומר כזה שאין לו כתובת IP לניהול דרך הרשת) אין צורך בכתובת MAC

ברחה לי ההודעה

רוצה להתערב אתי? לכל ציוד רשת יש כתובת MAC, כל ציוד רשת משתמש בכתובת הזו !! הדבר שלא חייב להיות בסוויץ לא מנוהל הוא כתובת IP... ואז כדי לגלות את הכתובת MAC שלו צריך להתחבר אליו בקונסול. ומי שרוצה התערבות - מוזמן

jumpgate

New member
SWITCH

אני לא רואה סתירה בינך לבין אריה. הוא אמר שבמתג לא מנוהל (SWITCH-HUB) אין צורך בכתובות MAC, זה לא אומר שהן לא קיימות. אגב, לא לכל ציוד רשת יש. לכל פיסת ציוד שמבצעת ניתוב פיסי (מפגינה נוכחות בשכבה 2) יש כתובת פיסית. ל- HUB פשוט ול- REPEATER אין כתובות MAC ככל הידוע לי.

בערך...

מילת המפתח היא layer 2 כל רכיב שמדבר או צריך לדבר layer 2 חייב MAC וזה לא נכון שאין צורך - ככה מתבצע ה"ניתוב" בסוויץ הזה - ברמת MAC

jumpgate

New member
שכבה 2 (עורק) = (layer 2 (datalink

הכוונה שלי ב "אין צורך" היא שאין צורך למשתמש להתעסק בכתובות פיסיות. בניית טבלאות הניתוב והשימוש בהן נעשה באופן שקוף ע"י ה SWITCH. מובן שמנקודת מבטו של ה SWITCH כתובות פיסיות הן פרמטרים מאוד נחוצים.

ariev

New member
סליחה, אבל אני חייב

לענות תשובה מלאה: switch מוגדר כרכיב ברמה 2, כלומר הוא מבצע מיתוג למסגרות (Frame) בהתחשבות בנתוני רמה 2 (כתובות MAC) אך איננו משנה את תוכן המסגרת כלל (להבדיל מנתב אשר משנה את כתובות ה-MAC, ומוריד TTL) מאחר וה-switch איננו משתמש בכתובת MAC משל עצמו כאשר הוא ממתג מסגרות, הוא איננו זקוק לכתובת MAC משלו לשם פעולתו הרגילה. מתג ברמה 2 זקוק לכתובת MAC עבור 2 מקרים: 1. כאשר הוא עובד Spanning Tree, ואז דרוש לו Bridge ID (כתובת MAC), והוא צריך כתובת משל עצמו כדי להוציא מסגרות BPDU 2. כאשר למתג יש יכולת ניהול (Telnet או SNMP) ואז הוא מתנהג כמו כל תחנת IP אחרת (בדיוק כמו כל מחשב או נתב), ועונה על כל הצרכים לקיום תקשורת TCP/IP

ut29

New member
אני שמח שהבנתם מה קורה שם

אני בתור מתכנת פשוט הבנתי חלק מהביטויים פה, אבל ממש לא את כל העניין... ולעניין, אם תרשו לי אזכיר לכם שתחילת העניין היתה שיש לי SWITCH ןאני רוצה לחבר אותו, אבל אני לא יודע אייך, חשבתי שאני צריך את כתובת הMAC שלו כדיי לומר לספק שלי שמעתה זוהי הכתובת הרלונטית, אבל עכשיו אני לא כ"כ בטוח יותר שאני צריך (ואוליי כן?!). אז.. יש למישהו רעיון? ובנוסף - אם הספק שלי יכול לדעת שאני משתמש ב SWITCH אז כל התכנית אבודה... הממ ועוד משהו, ממה שכתבתם משתמע שיש SWITCHES שלא משתמשים בMAC אז אייך בדיוק זה עובד, זה לא כמו כרטיס הרשת?

למעלה