לאור הדמעות של אנשים מסוימים

restored

New member
לאור הדמעות של אנשים מסוימים

עם הודעתו של בנקס על מותו הקרב עקב מחלה קשה, שאלה לאנשים :
האם כצרכני תרבות מהמעלה הראשונה, אתם מוכנים לבכות למי שרוצה למנוע מכם תרבות ?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3898837,00.html
בנקס הוסיף כי הוא קורא לכל הסופרים והאמנים לעצור כל תקשורת תרבותית עם ישראל (מהלינק).

subatoi

New member
לא הבנתי את המושג "לבכות למי ש-".

גם אם מישהו מתבטא נגדך, האם זו סיבה לייחל למותו בייסורים או לשמוח ממותו הקרב? הוא לא בא להרוג אותך פיזית ואתה משכים להרגו. אתה סתם שמח מזה שהבנאדם חולה קשה ועומד למות.
אתה מוזמן להחרים אותו ולקרוא להחרמתו, אבל לשמוח ממותו זה נשמע לך הגיוני? זה נשמע לך משהו שבני אדם עושים?

אם מישהו היה מייחל למותך בייסורים בגלל שאתה רוצה להחרים את איאן בנקס, זה היה בסדר? כי זה בדיוק מה שאתה עושה.

(ובוא אקדים תרופה למכה, ספוילר - אתה תענה לי שהנסיבות הן שונות והחרם שלך הוא לא החרם שלו. בוא תתמקד במהות ולא תברח לדיון צדדי)

kenny66

New member
דמעות?

אני לא מזיל דמעות אבל בהחלט מביע צער. כי בלי כל קשר לפוליטיקה שלו הוא אדם, ויוצר מוכשר, ומחלתו הסופנית מעציבה אותי. אני יכול לקרוא לחרם בקרב קוראים בארץ על יצירות שלו, אני יכול להתבטא נגדו כפי שהוא התבטא נגדי, אני יכול לנסות להתווכח אתו, אבל זה לא ימנע ממני לחוש צער.

מיכאל ג

New member
אתה יודע טוב מאוד

שקריאות לחרם לא באות משום מקום וזה לא שהוא מחרים את ישראל כי יהודים הם מסריחים. הוא סקוטי שתומך בעצמאות סקוטלנד וטבעי שיזדהה עם פלשתינאים. לי אישית אין בעיה עקרונית עם חרמות, זו שאלה של מה הסיבה לחרם וכאן אני מניח שאנחנו חלוקים בהשקפתנו לגבי הסכסוך עצמו אז בוא נעצור כאן.

restored

New member
אני גם עונה לשניים שמעלייך

אני בכוונה לא אמרתי דבר כאן על פוליטיקה מעבר לקריאה שלו למנוע ממך תרבות.
התפיסה שלי היא פשוטה :
אתה רוצה לפגוע בי , אני לא אשלם לך ולא אכבד אותך על כך.

וקריאה למנוע ממני ספרות ואמנות, זו בהחלט פגיעה.

לא מעניינות אותי הסיבות, הרי יכולתי לפתוח כאן את הנושא ולהסביר בפירוט מה דעתי על עמדתו ולמה הוא טועה, אבל בסופו של דבר זה פורום של ספרות.
ובפורום של ספרות, הדבר האחרון שהייתי מצפה הוא לראות אנשים שמונעים ממישהו אחר את הזכות לקרוא ספרים ועוד מקבלים על כך כבוד כלשהו.

זו גישה שלעולם לא אבין או אקבל.

kenny66

New member
הספקתי לקרוא את ההודעה המקורית שלך

זה לא מה שהיה כתוב בה.

restored

New member
היה בה כותרת

שבה היה רשום "יום שמח היום" או משהו כזה והלינק.
לא תוספת מעבר לזה.

restored

New member
סתם שאלה

אם מחר יצהיר סטיבן קינג שהוא קורא לחרם תרבותי על ישראל ויחד איתו יצטרפו כמעט כל הסופרים שאתה נהנה לקרוא.
מה תהיה דעתך ?

subatoi

New member
בטח לא שמחה על המחלות הקשות אם יתברר, חלילה,

שהוא חולה בהן.

subatoi

New member
צ'מע, כל הדיון הזה לא קיבל את האנרגיות

הנוכחיות שלו מהידיעה על מחלתו של בנקס או מהבעות הצער של מי שהביע צער. הדיון קיבל את הבוסט שהוא קיבל בעיקר בגלל מה שאתה כתבת. גם אם זה כבר נמחק, זה המנוע של הדיון הזה.
ולכן מה שעניתי רלוונטי מאוד לדיון.

restored

New member
נכון, אז מה ?

בן אדם שקורא למנוע ממני תרבות לא יקבל צער ממני, בעיניי זה צער מדומה.

ניימן3

New member
מי שקורא למנוע ממך תרבות(!!) - דמו מותר?

(נא לקרוא את ה - '!!' בסרקסטיות. זה לא שהוא זרק עליך פצצת אטום, כן?)

restored

New member
לא אמרתי דבר כזה

בסך הכל לא אבכה, ואף אשמח בלכתו של אחד שרוצה לפגוע בי.

ניימן3

New member
וודאי שלא אמרת. הקצנתי כדי להדגיש נקודה.

לאיודע אם הבנת את כוונתי..

kenny66

New member
לא אוהב את קינג

אבל בוא ניקח דוגמה שכן נוגעת לי. אורח הכבוד של אייקון יהיה דריל גרגורי, סופר המדע הבדיוני הטוב ביותר בשנים האחרונות לדעתי. אם בחודשים הקרובים מישהו ישכנע אותו לא לבוא כמחאה אני אתאכזב ואכעס. אני אכתוב לו ואנסה לשכנע אותו שהוא טועה. אבל אני לא אחשוב שהוא "עוכר ישראל" אלא שהוא אדם שלא מסכים אתי וזו הדרך שלו לנסות להשפיע על מה שהוא רואה כעוולות.

אני גם לא אפסיק לקנות את הספרים שלו כי אני מסוגל לעשות את ההבחנה בין היוצר והיצירה. ואם בשלב מסוים הוא יודיע שהוא חולה במחלה ממארת אני לא בשום פנים ואופן אחשוב שזו סיבה לשמחה, יום גדול לעם ישראל או עונש מאל כלשהו.

restored

New member
אבל זה לא מה ששאלתי, אני אומר את זה בצורה

פשוטה ככל האפשר :
סופר מרכזי (שאהוב עלייך נגיד) שקורא לחרם תרבותי מלא על ישראל.
זה לא "יימנע מלבוא לבקר" , אלא קורא במפורש לא לתרגם ספרים בעברית של כל הסופרים בעולם !!
זה מה שאני שואל.
מה דעתך ?

למעלה