לאור הדמעות של אנשים מסוימים

kenny66

New member
אותה תשובה

למה אתה מצפה?

אני לא יודע מתי בדיוק התפתחה פוליטיקה של שנאה בארץ, אבל זו רעה חולה של החברה הישראלית בעיניי. אני לא מבין למה אתה חושב שהעובדה שמישהו לא מסכים אתי הופכת אותנו אוטומטית לאויבים. הוא לא קורא להשמדת ישראל, הוא לא מממן מעשי טרור, הוא לא זורק אבנים או יורה. הוא מביע את דעתו ומנסה להשפיע על דעותיהם של אחרים.

restored

New member
הדעה שהוא הביע תביא לפגיעה של ממש בך

אם זה מקובל עלייך ....

סקטור27

New member

itaym02

New member
well, the natural next step is to burn

Hebrew books

And then there is the next logical steps...

kenny66

New member
אולי בצורת החשיבה שלך

ככל הנראה לא בשלי ובשל בנקס.

kenny66

New member
כי יש רק שני סוגי אנשים בעולם?

ולכולם גזרה שווה? אין שום מקום לאנשים להיות פרטים, רק חלק מקטגוריות שאתה הגדרת?
זה מה שהורג אותי בחשיבה הדיכוטומית הזו - "הלנו אתה או לצרינו". כאילו שיש רק שתי אפשרויות, או שאתה מתעטף בדגל ישאל ומקריב את עצמך יום-יום על מזבח המולדת, או שאתה בוגד, מרעיל בארות, שונא יהודים (וישראלים בעיקר) אם אתה מעיז לומר מילה אחת של ביקורת או חס וחלילה לחשוב בצורה שונה.

אין לי כוח יותר לדו-שיח החירשים הזה. אם אני אכריז שאני שונא ישראל, סססססמולני תוקע סכין חלוד בגב האומה ומסובב תוכל לישון בנחת? אני כתבתי את התגובה האחרונה שלי בפתיל הזה.

מיכאל ג

New member
protest as a gateway drug?

מחאה נגד הממשלה היא רק הצעד הראשון. הצעד הטבעי הבא יהיה לזרוק אבנים על מכוניות השרים וכמובן שאחר כך הם ישרפו את הכנסת. לפיכך יש לאסור על הפגנות נגד הממשלה או התאספויות של יותר משלושה אנשים ברחוב.

עישון סיגריות הוא רק הצעד הראשון. משם הצעד הטבעי הבא הוא עישון גראס ואחר כך כמובן הם עוברים להזריק הרואין ושודדים זקנים לממן את הרגלי הסמים שלהם. לפיכך יש לאסור סיגריות. ואלכוהול. ויודעים מה, מסטיק.

נימוק המדרון החלקלק: בשימוש הפאשיסטים לביטול זכויות האזרח מאז אלוהים יודע כמה.

itaym02

New member
אני רואה הבדל גדול בין מחאה, לבין צנזורה\השתק

השתקה.
דברים שונים בתכלית.

לא כלכך מבין איך אפשר לתמוך במישהו, שרוצה לקדם צנזורה, בתרוץ של חופש הדיבור.

מיכאל ג

New member
השתקה?

איאן בנקס הנורא רוצה להשתיק את איאן מ. בנקס המסכן?
צנזורה והשתקה זה כשגוף א' לא נותן לגוף ב' להתבטא, זה לא מה שקורה כאן. מדובר בחרם כלכלי-תרבותי על מדינה שהסופר מאמין שמבצעת מעשים לא מוסריים.

כריכרכה

New member
חרם מתוזמר מטרתו לגרום סבל למוחרם

ובכך לעודדו לשנות התנהגותו לכיוון הרצוי ע"י המחרים. האם מותר לשנוא את מי שגורם לך סבל? אני זוכר היטב כיצד כל הכיתה שמחה באופן ספונטני כששמענו שהמפקד שלנו בטירונות נקע את הקרסול, מבלי לשכוח לרגע שכל ההתאכזרות בטירונות מעושה ונעשית למטרות שהחייל הממוצע מזדהה עמן. שמחנו כי כולנו סבלנו מידיו סבל אמתי שנצרב בזכרוננו, בלא כל תלות בצדקת או אי-צדקת פעולותיו.

וזה לא תאורטי כמובן, הרי ראינו כיצד חרמות כלכליים-תרבותיים אכן הסבו סבל רב לקבוצות שונות במרוצת ההיסטוריה.

restored

New member
עשו גם סיבוב מסוים לדבריי

שאלתי מה דעתם של צרכני תרבות על אנשים שרוצים למנוע מהם תרבות. כנראה קשה להם לתת תשובה רצינית ולכן הם תוקפים אותי או מתייחסים
לזכות הסופר לדעה מסוימת ולא למשמעות של דעתו ביחס ישיר אליהם.

מיכאל ג

New member
אם אתה רוצה תשובה על זה

אז אני לא רק צרכן תרבות. אני אדם ויהודי ואזרח המדינה ועוד כל מיני דברים כשצרכן תרבות נמצא די למטה בסדר החשיבות. אז כשמדובר בפעולה שקשורה לסכסוך אני מסתכל על זה יחסית לתמונה הכוללת ויחסית לתמונה הכוללת, חרם תרבותי הוא לא בדיוק אחד מהדברים הכי גרועים שקרו פה. את ההתרעמות שלי אני שומר לדברים גדולים יותר.

nick at noon

New member
בי הוא לא פגע

הוא יצר כמה ספרים שמאוד נהניתי מהם.
אני לא חושב שקריאה להיא פגיעה בעיקר כי זה לא שיש לו כוח אמיתי והוא קרא לחרם כשהוא מודע לזה. אם הוא באמת היה גורם לכך שחנויות הספרים בארץ לא היו מלאים בספרים מתורגמים אז הייתי מרגיש פגוע.
חוץ מזה זכותו להשמיע את דעתו הפוליטית ולנצל את המעט שמעמדו (כסופר מצליח) מאפשר לו כדי להשמיע את דעתו הפוליטית. אם לי היה מעמד כזה אני לא חושב שהייתי מהסס כדי לנצל את מעמדי כדי להשמיע את הדעות הפוליטיות שלי.
אלו שנפגעים מהדעות שלו יכולים להיפגע ולא להשמיע קול עצב על מצבו, אבל גם לא צריכים להגיב על אלו שכן מביעים עצב כזה.

הנה לדוגמא אם היה מתפרסם היום שאורסון סקוט קארד, שידוע כהומופוב ומוחרם בעצמו בגלל זה על ידי אנשים מסוימים, גוסס - אני לא בטוח אם הייתי מגיב, כי אותו כבן אדם אני לא מחבב אפילו שאהבתי חלק מספריו. אבל לא הייתה לי בעיה אם אנשים אחרים היו מביעים את צערם.

אתה מגזים בגדול!!!

וכמעט, כמעט, גם עובר כל גבול!!!!

איבדת גם פרופורציות וגם מצפון!!!!!

אם, כדבריך שלך, הוא פשוט מנצל את "זכותו להשמיע את דעתו הפוליטית ולנצל
את המעט שמעמדו (כסופר מצליח) מאפשר לו כדי להשמיע את דעתו הפוליטית",

אז באיזה רשות אתה אוסר על "אלו שנפגעים מהדעות שלו" מלהביע את דעתם
שלהם עליו כבנאדם בטענה שהם "יכולים להיפגע ולא להשמיע קול עצב על מצבו"???

אתה אפילו לא שם לב לאבסורד שבתוכו אתה חי......??

nick at noon

New member
איזו הודעה קראת?

איפה אסרתי על מישהו לעשות משהו? ציטטת חלקים ממה שכתבתי והוספת חלקים אחרים.
כתבתי שאנשים "לא צריכים" להגיב על אלו שכן מביעים עצב. לדעת restored (להבנתי) אנשים לא צריכים להצטער על מותו הקרב של הסופר. היא לא אוסרת על כך. לי אין בעיה עם זה שזו דעתה. אני לא אוסר עליה להגיב. פשוט כמו שהיא לא חושבת שצריך להצטער על מותו הקרב, אני לא חושב שהיא צריכה להעיר לאנשים שכן עצובים.
זה לא סתם הבדל סמנטי, זה משמעותי. אם היא הייתה כותבת משהו על כך ש"אסור" להצטער על מותו הקרב, אז הייתי מגיב לה בחריפות. אני לא חושב שהגבתי לה בחריפות.
היא הביעה את הדעה שלה ואני הגבתי כדי להביע את הדעה שלי ששונה משלה.

nick at noon

New member
מצטער

אני הרבה פעמים מחליט בראש שלי את המין של כותב הודעה שאי אפשר לדעת את המין מהשם משתמש, אבל בדרך כלל אני זוכר לבדוק לפני שאני כותב משהו.
עכשיו אני מסתכל אחורה ורואה שגם פנו אליך בלשון זכר אז הייתי אמור לדעת. פשלה שלי.

למעלה