לאור הנושאים המועלים בפורום חביב זה

לאור הנושאים המועלים בפורום חביב זה

שרובם מתקשרים לאנטישמיות, אני רוצה לשאול אתכם שאלה (אולי קצת כבדה): מה אתם מציעים לעשות עם בעיית האנטישמיות באירופה?

a e q u i t a s

New member
פחות מסיבות קוקטייל ויותר עבודת שטח

אני חושב שהמנהיגות היהודית בקהילות ברחבי אירופה הם דיי ישנוניים, הולכים למסיבות קוקטייל ונפגשים עם פוליטיקאים, זה נכון אבל לא מספיק. צריכים עבודת שטח רצינית, אומנם לא הפגנות אלימות בסגנון הבוטה של המוסלמים, אבל יש צורך להציף למעלה את בעית האנטישמיות... עד כמה שזה נשמע מגוחך, אלמלא התגייסות של מממשלת ישראל ובראשה אריאל שרון, וקרא ליהודי צרפת לעלות ארצה, והביקורת הציבורית הישראלית וגם של הבדרן אלי יצפאן על הצרפתים - הם הגיבו.. נכון ששגריר צרפת בישראל אמר שישראלים הם "חולי נפש במחלתם כנגד הצרפתים" אבל הנושא עלה לסדר היום הציבורי בצרפת... ותראו מה קרה? מופע זיקוקים ענק בת"א ממומן על ידי ממשלת צרפת, אלימות כנגד היהודים נמצאת במגמת ירידה, ואפילו השבוע יציינו בצרפת את משפטו של דרייפוס בטקס שיערך בנוכחות נשיא צרפת בכבודו ובעצמו.... אנגליה היום תופסת את ראש הרשימה, אף על פי שהקהילה שם קטנה יחסית מאשר צרפת וארה"ב... אני חושב שזה הזמן לשנס מותניים והלהתחיל לעבוד..

a e q u i t a s

New member
עוד הערה קטנה

הפורום כל כמה ימים מתמקד בנושא אחר... לפני כמה ימים היו ויכוחים ארוכים על האירופה המתאסלמת, ואז הגענו לנושא האנטישמיות
בגלל שפוליטיקה עולמית זה נושא מאוד רחב - אנו מנסים לגעת קצת מכל נושא..

אז רגע

צרפת עודדה את הדברים של שרון, שקרא ליהודים מצרפת לעלות ארצה? הם לא רואים זאת כפגיעה במדינה שאזרחים עוזבים את צרפת? בקשר לאקטיביות בפועל: למי שאין קשרים בעולם החיצון חוץ מישראל, לא חושבת שיש לו אפשרות להשפיע איכשהו על מהלך העניינים בחו"ל. אני טועה?

ne ro

New member
לא..

הוא מתכוון שעלתה המודעות בצרפת לאנטישמיות וגזענות (בעיקר כלפי ערבים ויהודים).

a e q u i t a s

New member
אתה צודק, העניין עלה על סדר היום

וזה מה שצריכים לעשות. אנטישמיות היא לא מכה משמיים.

ne ro

New member
אתה מוזמן לקרוא את הכתבה שלי

עם קנזה בראיגה

ne ro

New member
וחוץ מזה.

השמאל הצרפתי ( בעיקר בתקופת מלחמת העולם השנייה היו תנועות רזיסטאנס והרבה יהודים בהם, של סוציאליסטים וקומוניסטים שהתנגדו לנאצים) תומך באופן מאוד מובהק מאז 67' בצד הפלסטיני בסיכסוך הישראלי-פלסטיני. בשנות ה-40 היה אפילו ראש ממשלה בצרפת שהיה סוציאליסט יהודי בשם לאום בלום- שאגב התייחס בחיוב לציונות. ( וחוץ מזה כל החלוצים שהגיעו ממזרח אירופה לארץ ישראל לא היו סוציליסטים או קומוניסטים?).

יתכן

לצערי השמאל הצרפתי אינו חי כאן ואינו מכיר מספיק מה שהולך כאן, ולכן הוא תומך בחזרה לגבולות 67. הוא לא מבין שזה יכניס אותנו לגטו שבו נהייה פגיעים הרבה יותר. לכן ההסברה שלנו חייבת להגיע גם אליהם! עליהם להבין מה הולך כאן, מה הישראלים חשים שהם לא כ"כ מוגנים מפני הטרור האלים של הערבים. אתה צודק בקשר לכך שאתה אומר שהחלוצים בעיקר מרוסיה היו סוציאליסטים וקומוניסטים (אתה יודע שמי שהמציא את הסוציאליזם והקומוניזם היו יהודים?). הם ראו בערך העבודה (החקלאית בעיקר) ערך עליון. הם דגלו בעקרון של כולם למען אחד ואחד למען כולם. הם הקימו את הקיבוצים על עיקרון זה. וזה בכללי דבר יפה ורומנטי, אך יש לו הרבה חסרונות.

ne ro

New member
נכון..

אבל זה נכון שהקיבוצים היו שייכים מאז ומתמיד אך ורק לאשכנזים.

ne ro

New member
פעם יצא לי להיתקל בהפגנה

בצרפת של מוסלמים שצעקו "בוש ושרון רוצחים" ו "שרון- הבן של היטלר" ואז הגיעו למקום יהודים פעילי נוער בית"ר שקראו "ערפאת רוצח יהודים חפים מפשע!"

רוב האנטישמיות של היום, במיוחד

במערב ומרכז אירופה היא פעילות מוסלמית ולא אנטישמיות הישנה של הנאו נאצים. יש כמה צעדים שהולכים גם יד ביד עם פעילות נגד הטרור, אני לא בטוח שאירופה מסוגלת להם מפני שהיא פועלת תחת דימוי שהיא גיבשה לעצמה של ליברליות ונאורות כביכול, היא מוגבלת למדי: - לצמצם את ההגירה, במיוחד המוסלמית ככל הניתן - לערוך מעקבים על כל המידע הרץ בתוך הקהילות המוסלמיות, זה אומר ציטטוטים, מעקב אחרי כתי העת, החומר, פיקוח על הדרשות במסגדים, הקלטה ותרגום שלהם, התארגנוניות, אסיפות. - חיזוק הכוחות המתונים בקהילות המוסלמיות, סוג של הפרד ומשול. - צנזורה על חומרים קיצוניים איסלמסטיים - ספרים, קלטות וכו' ממש כמו שאל מנאר כבר לא יכולה לשדר בצרפת (אני בספק שאירופה מסוגלת, היא הרי תתען שזה לא דמוקרטי..., דמוקרטי או לא זה יעיל, במיוחד נגד חומרים/אנשים שמנצלים באופן ציני ומרושע את הזכויות שהדמוקרטיה האירופאית מעניקה, זו למשל היתה קרקע מושלמת להתארגנות שהתגבשה בהמבורג של מחבלי 11/9). - כמובן להקצות יותר כוחות לפעילות נגד אנטישמיות. - ביקורת יותר מאוזנת על ישראל - אווירה ציבורית יכולה לעורר אנטשמיות, לתת לה סוג של אישור שאומר, "ישראל לא בסדר, לכן מותר לפגוע ביהודים...", לא באופן המפורש אך כמשמעות נסתרת, הבנה.

ne ro

New member
זה נכון

מוסלמי היה זה שדקר תלמיד ישיבה בפאריס זה נכון.. אבל יש קורלאציה בין הסכסוך במזרח התיכון לבין אותה דקירה של אותו פרחח ערבי..

הסיכסוך במזרח התיכון קיים עוד לפני

ההגירה הגדולה לאירופה, זו לא סיבה, זה מצב נתון שהחל עם ההגירה המוסלמית לאירופה, התפתחות הסיכסוך, הלאומיות הפלשתינית משנות ה60' עד האינטיפאדה האחרונה, כל זה במקביל להתחזקות האיסלאם הקיצוני, חיזוק הבדלנות המוסלמית והמצב הסוציו אקונומי שלהם. צריך להבדיל בין סיבה לתירוץ, כאשר הדוקר אומר שזה בגלל "מה שהישראלים עושים לפלשתינים", זה תירוץ, סיבה זה דבר גדול ועמוק יותר.

ne ro

New member
ואני חושב שזה לא היה קורה

אם בתקשורת הצרפתית לא הייתה כזאת עוינות אנטי-ציונית.

ne ro

New member
וחוץ מזה..

יש כעס בצרפת על המדיניות של ישראל; אבל זאת צביעות מוחלטת לקרוא לזה אנטישמיות.

למעלה