דעתי חיובית לחלוטין. צריך לבחור רופא שהתמחה בפעולה (ויש כמה רופאים מוהלים).היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
בפעולה חרורגית עם הרדמה שלא יכאב לו מה דעתכם האם זה מחוכם?
כיצד היתם עושים את הברית של הבו שלכם??
דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
יש כמה רופאים שהם מוהלים מוסמכים, שמבצעים את הטכס המסורתי ומלים את התינוק בהרדמה מקומית. כזה היה הרופא שמל את הנכד שלי. הסבא השני ז"ל היה חילוני שהמסורת חשובה לו (הלך לבית כנסת בשבת ואח"כ נסע לפיקניק עם חברים), לכן היה חשוב לנו לערוך ברית מילה ולא רק מילה.דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.
כתבת כאן בעבר על המוהל הרופא. לכן החרגתי למעלה את מה שהחרגתי.יש כמה רופאים שהם מוהלים מוסמכים, שמבצעים את הטכס המסורתי ומלים את התינוק בהרדמה מקומית. כזה היה הרופא שמל את הנכד שלי. הסבא השני ז"ל היה חילוני שהמסורת חשובה לו (הלך לבית כנסת בשבת ואח"כ נסע לפיקניק עם חברים), לכן היה חשוב לנו לערוך ברית מילה ולא רק מילה.
שלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.
אהבתי את הודעתך, אבל יש בעיה קטנה, לא בהודעתך, אלא בתפיסה. בתורה עצמה יש גם מצוות שאינן דרך ארץ. סתם דוגמה: שילוח הקן. מכיר את המצווה הזו? זה אכזרי. מה דעתך, צריך לבטל אותה או לא? אם כן, למה היא מופיעה בתורה? אם לא, היכן דרך ארץ?שלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.
בעד ברית כרוגי עם כל הטקס הרגיל.היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
עם סקלפל מן הסתם .כיצד היתם עושים את הברית של הבו שלכם??
הגבר הכי חשוב ואפחד לא רשם (או שלא שמתי לב)היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
חוש הומור בריא-אהבתיהגבר הכי חשוב ואפחד לא רשם (או שלא שמתי לב)
מזל טוב דוד אלן
רוב הדעות תומכות במילה מבחינה רפואית.עדיף כירורגית מלא כירורגית, לגבי איך הייתי עושה? לא בטוח שהייתי עושה, בכלל לא בטוח שזה מועיל, יש דעות לכאן ולכאן. מה שבטוח שהייתי קורא שוב מחקרים בנושא, כולל העדכניים שבהם לפני שהייתי מחליט האם כן או לא. במידה וכן בהכרח הייתי עושה זאת אצל כירורג/ית.
רוב הדעות תומכות במילה מבחינה רפואית.
ברית כהלכה .את בני מל מוהל ממוצא תימני..., לא כירורג ולא רופא, מוהל זריז בדחן... יודע להרגיע אמהות בטרואמה... שדרך עם הדור הבא השתכלל מאוד, מגיע עם קריוקי... והקהל מבסוט.
המוהל מל את הנכד האחרון שנולד במשפחה... וגם את הנ"ל לא סיממו ולא כלום. יין קצת... ולישון.
את בני מל מוהל ממוצא תימני..., לא כירורג ולא רופא, מוהל זריז בדחן... יודע להרגיע אמהות בטרואמה... שדרך עם הדור הבא השתכלל מאוד, מגיע עם קריוקי... והקהל מבסוט.
המוהל מל את הנכד האחרון שנולד במשפחה... וגם את הנ"ל לא סיממו ולא כלום. יין קצת... ולישון.
אנשים 'מתלהבים' מהמילה רופא או כירורג. הם שוכחים ש(כאמור מעלה זולת המקרים החריגים של אנשי מקצוע 'משולבים'), מוהל מנוסה בביצוע הפעולה הזאת פי כמה וכמה מרוב אם לא כל הכירורגים.את בני מל מוהל ממוצא תימני..., לא כירורג ולא רופא, מוהל זריז בדחן... יודע להרגיע אמהות בטרואמה... שדרך עם הדור הבא השתכלל מאוד, מגיע עם קריוקי... והקהל מבסוט.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.