לאחותי נולד בן

אלן 5

Member
היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
בפעולה חרורגית עם הרדמה שלא יכאב לו מה דעתכם האם זה מחוכם?
כיצד היתם עושים את הברית של הבו שלכם??

משתפרת1

Well-known member
דעתי חיובית לחלוטין. צריך לבחור רופא שהתמחה בפעולה (ויש כמה רופאים מוהלים).
המילה של בני היתה טראומטית מאד עבורו ועבור כולנו. כשנולד הנכד בתי היתה על סף ביטול הענין. אמרתי לה שהמתנה שלנו תהיה מימון רופא-מוהל. התינוק השמיע ציוץ קטנטן כשהרופא הזריק לו את ההרדמה המקומית. הטקס עבר בנועם ובנחת, המקום היה מורדם עוד מספר שעות, הפיפי הראשון (ואלה שאחריו) בחיתול עברו בלי שיסבול מצריבה ובלי בכי, וכשפגה ההרדמה אפילו לא הזדקקנו לנרות נגד כאבים.
בגלל הנסיון המשפחתי שלנו אני בעד מילה כירורגית ע"י מומחה (לא כל אורולוג).

Harrington

Well-known member
מנהל
דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.

משתפרת1

Well-known member
דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.
יש כמה רופאים שהם מוהלים מוסמכים, שמבצעים את הטכס המסורתי ומלים את התינוק בהרדמה מקומית. כזה היה הרופא שמל את הנכד שלי. הסבא השני ז"ל היה חילוני שהמסורת חשובה לו (הלך לבית כנסת בשבת ואח"כ נסע לפיקניק עם חברים), לכן היה חשוב לנו לערוך ברית מילה ולא רק מילה.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש כמה רופאים שהם מוהלים מוסמכים, שמבצעים את הטכס המסורתי ומלים את התינוק בהרדמה מקומית. כזה היה הרופא שמל את הנכד שלי. הסבא השני ז"ל היה חילוני שהמסורת חשובה לו (הלך לבית כנסת בשבת ואח"כ נסע לפיקניק עם חברים), לכן היה חשוב לנו לערוך ברית מילה ולא רק מילה.
כתבת כאן בעבר על המוהל הרופא. לכן החרגתי למעלה את מה שהחרגתי.
ליהודים רבים חשוב לעשות ברית מילה כדין. גם כאלה שמגדירים עצמם או נחזים כחילונים גמורים.

שלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.

SupermanZW

Well-known member
שלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.
אהבתי את הודעתך, אבל יש בעיה קטנה, לא בהודעתך, אלא בתפיסה. בתורה עצמה יש גם מצוות שאינן דרך ארץ. סתם דוגמה: שילוח הקן. מכיר את המצווה הזו? זה אכזרי. מה דעתך, צריך לבטל אותה או לא? אם כן, למה היא מופיעה בתורה? אם לא, היכן דרך ארץ?

GoldenEyes

Well-known member
הגבר הכי חשוב ואפחד לא רשם (או שלא שמתי לב)
מזל טוב דוד אלן

SupermanZW

Well-known member
עדיף כירורגית מלא כירורגית, לגבי איך הייתי עושה? לא בטוח שהייתי עושה, בכלל לא בטוח שזה מועיל, יש דעות לכאן ולכאן. מה שבטוח שהייתי קורא שוב מחקרים בנושא, כולל העדכניים שבהם לפני שהייתי מחליט האם כן או לא. במידה וכן בהכרח הייתי עושה זאת אצל כירורג/ית.

שמלת תחרה1

Well-known member
עדיף כירורגית מלא כירורגית, לגבי איך הייתי עושה? לא בטוח שהייתי עושה, בכלל לא בטוח שזה מועיל, יש דעות לכאן ולכאן. מה שבטוח שהייתי קורא שוב מחקרים בנושא, כולל העדכניים שבהם לפני שהייתי מחליט האם כן או לא. במידה וכן בהכרח הייתי עושה זאת אצל כירורג/ית.
רוב הדעות תומכות במילה מבחינה רפואית.

nothing but the truth

Well-known member
רוב הדעות תומכות במילה מבחינה רפואית.

לא נכון.
אם תבדקי את ה uptodate (כמו גם מאמרים מכתבי עת מדעיים) תמצאי שהם מציינים יתרונות , מציינים חסרונות, ואומרים שזה לשיקולם של ההורים, לפחות לכל מי שחי במדינה מערבית.
עבור אלה שבאפריקה עם שיעור גבוה של STD וללא גישה לקונדום זה סיפור אחר.

נסיך.333

Well-known member
אצלי הבנים של ביתי המוהל היה רופא דתי שעשה הכל לפי ההלכה ועוד.
אצל השנייה כמובן שהיה רב ולא סתם מוהל.
אבל בשמאל הם מועלים לא?

ריקי זו אני

Well-known member
את בני מל מוהל ממוצא תימני..., לא כירורג ולא רופא, מוהל זריז בדחן... יודע להרגיע אמהות בטרואמה... שדרך עם הדור הבא השתכלל מאוד, מגיע עם קריוקי... והקהל מבסוט.
המוהל מל את הנכד האחרון שנולד במשפחה... וגם את הנ"ל לא סיממו ולא כלום. יין קצת... ולישון.

שמלת תחרה1

Well-known member
את בני מל מוהל ממוצא תימני..., לא כירורג ולא רופא, מוהל זריז בדחן... יודע להרגיע אמהות בטרואמה... שדרך עם הדור הבא השתכלל מאוד, מגיע עם קריוקי... והקהל מבסוט.
המוהל מל את הנכד האחרון שנולד במשפחה... וגם את הנ"ל לא סיממו ולא כלום. יין קצת... ולישון.
ברית כהלכה .

nothing but the truth

Well-known member

מאוד רלוונטי לציין את המוצא של המוהל....
וסתם לידיעה - אלכוהול זה סם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנשים 'מתלהבים' מהמילה רופא או כירורג. הם שוכחים ש(כאמור מעלה זולת המקרים החריגים של אנשי מקצוע 'משולבים'), מוהל מנוסה בביצוע הפעולה הזאת פי כמה וכמה מרוב אם לא כל הכירורגים.
גם מבחינת המפחדים מהכאב, כלל לא בטוח שזריקת ההרדמה גורמת לפחות כאבים מהפעולה עצמה. מעבר לכך שכמובן לא ניתן לדעת ממה הילד כן או לא סבל (כמו למשל צרבת), כפי שנכתב כאן באחת התגובות.

הטרנד הזה, לטעמי, הוא חלק מטרנד ה'הבה נעשה את זה אחרת, כי מה שעשו אלפי שנים לא בסדר'. קיים בהרבה מאוד נושאים ותחומים בחברה. יש מקרים בהם זה נכון והגיוני. יש מקרים שפחות.

למעלה