דעתי חיובית לחלוטין. צריך לבחור רופא שהתמחה בפעולה (ויש כמה רופאים מוהלים).היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
בפעולה חרורגית עם הרדמה שלא יכאב לו מה דעתכם האם זה מחוכם?
כיצד היתם עושים את הברית של הבו שלכם??
דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
יש כמה רופאים שהם מוהלים מוסמכים, שמבצעים את הטכס המסורתי ומלים את התינוק בהרדמה מקומית. כזה היה הרופא שמל את הנכד שלי. הסבא השני ז"ל היה חילוני שהמסורת חשובה לו (הלך לבית כנסת בשבת ואח"כ נסע לפיקניק עם חברים), לכן היה חשוב לנו לערוך ברית מילה ולא רק מילה.דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.
כתבת כאן בעבר על המוהל הרופא. לכן החרגתי למעלה את מה שהחרגתי.יש כמה רופאים שהם מוהלים מוסמכים, שמבצעים את הטכס המסורתי ומלים את התינוק בהרדמה מקומית. כזה היה הרופא שמל את הנכד שלי. הסבא השני ז"ל היה חילוני שהמסורת חשובה לו (הלך לבית כנסת בשבת ואח"כ נסע לפיקניק עם חברים), לכן היה חשוב לנו לערוך ברית מילה ולא רק מילה.
שלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.דעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.
אהבתי את הודעתך, אבל יש בעיה קטנה, לא בהודעתך, אלא בתפיסה. בתורה עצמה יש גם מצוות שאינן דרך ארץ. סתם דוגמה: שילוח הקן. מכיר את המצווה הזו? זה אכזרי. מה דעתך, צריך לבטל אותה או לא? אם כן, למה היא מופיעה בתורה? אם לא, היכן דרך ארץ?שלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.
מבלי לפגוע, תמיד מצחיק אותי כשאנשים שלא מוגדרים (על-ידי עצמם או בכלל) כאנשים דתיים, יודעים לצטט איזה רבע פסוק ששמעו פעם, שמעולם לא התעמקו בו, שבשום שלב בחייהם לא קראו את הפרשנים עליו, שאין להם שמץ של מושג ירוק האם נקבע להלכה בכלל או מה החריגים לכלל וכיו"ב, אבל בעיקר מכירים כמה מילים מתוך מכלול שלם ו'יודעים' לומר שזה מה שהכי חשוב וזה מה שקובע ושכל השאר (יעני הדתיים שבאמת יושבים על המדוכה ולומדים את הנושא לעומק, פוסקי ההלכה שישבו ולמדו עשרות שנים כדי להגיע למעמד של פוסק תורני) לא מבינים כלום מהחיים שלהםשלום האדם הכי חשוב. דרך ארץ קדמה לתורה. אם יש דרך למול תינוקות מבלי להתעלל בהם, זו גישה טובה ליהדות.
אכן ....................... אין להם מושג ירוק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מבלי לפגוע, תמיד מצחיק אותי כשאנשים שלא מוגדרים (על-ידי עצמם או בכלל) כאנשים דתיים, יודעים לצטט איזה רבע פסוק ששמעו פעם, שמעולם לא התעמקו בו, שבשום שלב בחייהם לא קראו את הפרשנים עליו, שאין להם שמץ של מושג ירוק האם נקבע להלכה בכלל או מה החריגים לכלל וכיו"ב, אבל בעיקר מכירים כמה מילים מתוך מכלול שלם ו'יודעים' לומר שזה מה שהכי חשוב וזה מה שקובע ושכל השאר (יעני הדתיים שבאמת יושבים על המדוכה ולומדים את הנושא לעומק, פוסקי ההלכה שישבו ולמדו עשרות שנים כדי להגיע למעמד של פוסק תורני) לא מבינים כלום מהחיים שלהם.
זה פשוט מגוחך ברמות על הקטע החוזר ונשנה הזה.
מעניין למה איני מתפלא מתשובתךדעתי השלילית מהטעם הפשוט שזו לא ברית מילה ואני בעד שיהודים יבצעו ברית מילה. החריג לכך יהיה אם מבצע הברית יהיה יהודי מאמין ושומר מצוות, גם אם רופא.
אולי כי אתה בקי היטב בהלכה היהודית ועל כן מזהה את התשובה?מעניין למה איני מתפלא מתשובתך![]()
עיין בתורה (בכתב ושבע"פ) ותמצא בקלות את התשובה בעצמך. אפילו בפירוט רב. בהצלחה.איפה כתוב בתורה שהמילה צריכה להיו מלווה במציצה פיזית של
המוהל
אכן היו מקרים כאלה, אם כי לא רבים במיוחד. זו הסיבה שרבים נוהגים כיום לעשות זאת באמצעות כלי מפריד. קשור איכשהו לענייננו?שהוכחה לא אחת שהעבירה מחלות ליהודי הקטן והמסכן שבדרך!!
אכן היו מקרים כאלה, אם כי רבים מאוד בהם יהודים קטנים אשר נפגעו בהרפס ממוהל ספציפי שידע שהוא נגוע בהרפס.אולי כי אתה בקי היטב בהלכה היהודית ועל כן מזהה את התשובה?
עיין בתורה (בכתב ושבע"פ) ותמצא בקלות את התשובה בעצמך. אפילו בפירוט רב. בהצלחה.
אכן היו מקרים כאלה, אם כי לא רבים במיוחד. זו הסיבה שרבים נוהגים כיום לעשות זאת באמצעות כלי מפריד. קשור איכשהו לענייננו?
ידוע. לא חלקתי על כך בשום מקום. שיעור המקרים האלו עם זאת, נמוך.אכן היו מקרים כאלה, אם כי רבים מאוד בהם יהודים קטנים אשר נפגעו בהרפס ממוהל ספציפי שידע שהוא נגוע בהרפס.
אין שום חוסר דיוק בדברי, צר לי עבורך.אז אנא ממך דייק קצת הרבה יותר!!
אם אתה מדבר על מקרי תמותה שיעורם עוד יותר נמוך.
אם אתה מתכוון על מקרי התאבדות של תינוקות אז לא ידוע אפילו מקרה אחד.ידוע. לא חלקתי על כך בשום מקום. שיעור המקרים האלו עם זאת, נמוך.
אין שום חוסר דיוק בדברי, צר לי עבורך.
רק בריאות.אם אתה מתכוון על מקרי התאבדות של תינוקות אז לא ידוע אפילו מקרה אחד.
מסכים איתך!! אתה זקוק להרבה איחולי בריאות, אותם בוודאי שלא תזכה לקבל ממני!!!רק בריאות.
אכן יש משהו צר ואפילו צר מאוד אצלך!!ידוע. לא חלקתי על כך בשום מקום. שיעור המקרים האלו עם זאת, נמוך.
אין שום חוסר דיוק בדברי, צר לי עבורך.
בעד ברית כרוגי עם כל הטקס הרגיל.היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
עם סקלפל מן הסתםכיצד היתם עושים את הברית של הבו שלכם??
הגבר הכי חשוב ואפחד לא רשם (או שלא שמתי לב)היא רופאה חירורגית והחליטה לעשות את הברית של הבן
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.