לאחותי נולד בן

mיטלמן

Well-known member
רק את יודעת מה צורך מצאת ב"נאום ארוך ומעייף" כהגדרתך יקירתי :). אני בוודאי לא יושב להמתין לנאומים שלך (שלעולם כך עניינם הוא בס"ה השמצת אחרים ותקיפתם).
אבל אם נשים את נאומך בצד רגע, למקרה שלא שמת לב, חיברת כמה תגובות שלי ביחד וערבבת ביניהן :). אז כן, בצורה כזאת די קל להגיע למשהו ארוך (במיוחד אם לא מבצעים מילה כמו שצריך ;-)).

בכל מקרה, לא ממש הבנתי מה ניסית לומר הפעם. כאילו, הרגשת צורך שגרתי להנפיק איזו תגובת השמצה (כפי שאת חווה זאת והתקפה). זה מובן וזה בסדר, שגרתי, מוכר ומקובל. אבל מה הקשר בין השאלה אם בחור שלא עבר ברית מילה יכול להיתקל בבעיות בהמשך חייו, לשאלה אם אקט כזה שמבוצע שלא לשם מצווה נחשב מצווה? שני עניינים שונים לחלוטין שאין כל קשר ביניהם.

גם פרשנותך (למעשה תיאור שלך את דברי, אבל תיאור שגוי כמובן והלכה למעשה בס"ה דברי פרשנות אישיים שלך) את דברי שגויה. בשום מקום לא נכנסתי לשאלה מה "העיקר בעיני". ציינתי מה נדרש לצורך קיום מצווה ביהדות [אגב אם זה מעניין אותך, זה בדיוק אותו מצב בחוק ה'אזרחי' (פלילי) בישראל]. זהו כמובן 'היסוד הנפשי' אשר בלעדיו אין אשמה בפלילים (זולת עניינים מסוימים וחריגים) וכך המצב גם בקיום מצווה. נדרשת כוונה מפורשת לקיים את המצווה כדי שהאקט הטכני שמבוצע ייחשב כקיום המצווה. מה לעשות שבמצב שתואר למעלה והגבתי עליו, לא התקיים 'היסוד הנפשי' (בשפה ה'אזרחית') וממילא האקט שבוצע לא נחשב קיום מצוות ברית מילה.

בשום מקום לא אמרתי שזה "העיקר בעיני" וכלל לא התייחסתי לדעתי האישית. אמנם אני, כיהודי מאמין, בהחלט סבור שכל יהודי מן הראוי שיעבור ברית מילה. לצד כך ציינתי את המובן מאליו והוא שכל אדם צריך לעשות מה שטוב בעיניו ונוח לו איתו. אז... הנסיון שלך לפרש את דברי? מקובל לחלוטין כמובן. אבל חבל שהלכת על פרשנות בשיטת ה'כיצד אני הופכת את זה להשמצה טובה' במקום פשוט להתייחס לדברי (ועוד בנאום הארוך שלך...).
אגב בעניין "נאום ארוך", אם תבקשי יפה אני מוכן לשקול לחיוב את הורדת האקדח שאני מחזיק לרקתך כשאני כופה עלייך לקרוא את דברי. כך תוכלי להחליט שלא לקרוא מעבר למילים בודדות, אם הקריאה כל כך קשה לך ובא לציון גואל. מה אומרת?

שורה תחתונה: נסיון עקיצה חביב ואני בהחלט חייב לך התנצלות על כך שהצבעתי על כך שדברייך כלל לא מבוססים על דברי ולא קשורים אליהם. זה לא יפה מצידי ואני מבין זאת. אבל בכל זאת, כך יצא לי, ולאחר שכבר כתבתי את "הנאום הארוך", לא התחשק לי למחוק אותו רק כדי לעשות לך טובה :). סורי.

אם מיצינו? כמובן שלא אתווכח עם טענתך זו. אם את סבורה שמיצינו, בכיף מצידי :). אמנם דווקא התחשק לי קצת על אתנחתא קומית, אבל זו ממש לא חובה וברוך ה', ממילא לא חסרות כאלה בדרך כלל בסביבה ;-).

הרבה בריאות ושבת שלום לך ולמשפחתך וכל אהובייך ולכלל עם ישראל.

נ.ב.
כמובן וכרגיל, אם תחשוק נפשך להתייחס למשהו מכל מה שחיברת מתוך תגובותי ועשית את עצמך מגיבה עליו באופן ענייני, את יודעת, כזה שאולי יכול אפילו להתפתח לדיון ענייני ובוגר על אף שאינך מורגלת בכך אישית, אשמח לשמוע (ואשמח בכלל). לשיקולך.
עוד פעם קשקושים והשמצות?
מוקדם מדי לקרוא, אוותר.
הסייפא, זה מה שקראתי,
מנסה להעליב אותי?
הצחקתי.
ומיציתי עמוקות.

Harrington

Well-known member
מנהל
עוד פעם קשקושים והשמצות?
לצערי כן. אבל מה חדש? הנפקת פעם תגובה אחרת למשהו שכתבתי (כמו גם ללא מעט אחרים כאן)?
מוקדם מדי לקרוא, אוותר.
ברוך ה'.
הסייפא, זה מה שקראתי,
מנסה להעליב אותי?
להעליב אותך? למה שאנסה לעשות זאת? סורי, לא בשבילי.
היית רוצה.
ומיציתי עמוקות.
ישתבח שמו.

כלל לא בטוח ש"לא אכפת לאף אחד". טול קבוצה של 100% יהודים על פניו, כמו למשל קבוצת ספורט בתיכון ישראלי, הבא אותם למקלחות (למשל אחרי תחרות ספורט כלשהי), ואם אחד מהחברה' יתברר כלא נימול, זה בהחלט עשוי לגרום לכמה הרמות גבה ואף לירידה על המסכן החל מבדיחות קלילות (שלא בהכרח נתפסות ככאלה אצל ה'קורבן') ועד להשמצות רציניות, נסיונות התרחקות ועוד.

וזאת כמובן רק דוגמה אחת. בחור כזה, נניח לצורך העניין שבהמשך חייו יחזור בתשובה אבל לא יכיר (עדיין) כל פסיק ופסיק בעולם התורני, יינשא לבחירת ליבו ובלילה הראשון רעייתו החדשה (אף היא חוזרת בתשובה לצורך העניין) מגלה שאינו נימול. הלילה הזה לא יעבור לזוג הצעיר בשקט ולאו דווקא בגלל פעילות מינית מוגברת של ליל נישואין ראשון.

קח את אותו יהודי שבבגרותו מבין שאינו נימול ומבקש לעבור ברית מילה (גם בלי לחזור בתשובה מלאה). במקום חיתוך קצר בצורה בה זה בקושי כאב לו כנראה ובגיל ממנו הוא לא היה זוכר כלל את המאורע, כעת עליו לעבור ניתוח הרבה יותר מורכב, הרבה יותר כואב, והרבה יותר משפיע תפקודית בזמן שלאחר הניתוח.

ואלו סתם כמה דוגמאות בשליפה ראשונית מהמותן. אני מניח שאם נתעמק ונחשוב קצת, נוכל למצוא עוד. אז כמובן שאפשר עדיין לתמוך באי-ביצוע ברית מילה במועדה וכו'. אבל לומר שאין השלכות להחלטה שלא לעשות זאת? שאין לה השפעה פוטנציאלית על הבחור שבהחלט יכול להגיע למצבים לא נוחים לו בהמשך חייו? זה פשוט לא נכון.
לצערנו, יש גברים סוטים שחושפים את אבר מינם אף באינטרנט. נראה שהעולם מטורף. פעם דיווחו בעיתון על איש שמכר את הצואה שלו במאות אלפי דולרים, בוודאי זה מישהו מפורסם שמכר למעריצים שלו.

אלן 5

Active member
אלן 5 מעדיפה מילה רגילה להרגשה לא נעימה למשל גברים שמרחצים יחד והוא שונה מכולם, גם יתכן ליד בחורה שלא ידעה על כך מקודם
וזה מביך אותה או לא רצוי לה בכלל, בקיצור למצבי אי נעימות לגבר, כמובן לא לכולם אבל בודאי לחלק מהם

SupermanZW

Well-known member
וזה מביך אותה או לא רצוי לה בכלל, בקיצור למצבי אי נעימות לגבר, כמובן לא לכולם אבל בודאי לחלק מהם
לגברים לא אכפת מי נימול ומי לא נימול. בישראל נשים מביעות סקרנות איך זה לשכב עם גבר לא נימול, ולו רק בגלל שכמעט כל הישראלים נימולים. ברוב העולם יצא להן גם וגם וזה לא מביך אותן.

raya

Well-known member
הנכד שלי (חגג בר מצווה לפני חודשיים, לא עלה לתורה ולא נערכה מסיבה באולם) נימול אצל רופא כירורג שאשתו (של הרופא) רופאה מרדימה.
נוכחו ההורים והסבים סבתות מ-2 הצדדים. הרופא שאל האם לערוך את הברית עם ברכות/תפילות (לא זוכרת בדיוק) התשובה היתה שלילית.
האח שלו נימול אצל רופא אחר ללא נוכחות הסבים/סבתות בכלל.

Harrington

Well-known member
מנהל
הנכד שלי (חגג בר מצווה לפני חודשיים, לא עלה לתורה ולא נערכה מסיבה באולם) נימול אצל רופא כירורג שאשתו (של הרופא) רופאה מרדימה.
נוכחו ההורים והסבים סבתות מ-2 הצדדים. הרופא שאל האם לערוך את הברית עם ברכות/תפילות (לא זוכרת בדיוק) התשובה היתה שלילית.
האח שלו נימול אצל רופא אחר ללא נוכחות הסבים/סבתות בכלל.
כל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ומה שהוא מוצא לנכון. אבל מה שאת מתארת זו לא ברית מילה, אלא מילה שאיננה בגדר קיום מצוות הברית.

אלן 5

Active member
בקעצור ולענין,,,כל אחד שיעשה כטוב בעיניו,,,,,אקבל זאת ברוח טובה, חיו של אדם נתונה לו בלבד
וכככל שיראה בעיניו מקובל,אקבל זאת ברוח טובה,

למעלה