תזכיר לי איפה אמרוזהו שאני לא מתיימר לקבוע אלא רק מנסה להסביר כאן למישהו על מי שקובע.
"דרך ארץ קדמה לתורה "?
תזכיר לי איפה אמרוזהו שאני לא מתיימר לקבוע אלא רק מנסה להסביר כאן למישהו על מי שקובע.
ומה משמעות הדברים?תזכיר לי איפה אמרו
"דרך ארץ קדמה לתורה "?
האמת שאם כבר נזקקת למשמעות הדברים, מה שציינת (ומה שמפרשים את זה כיום) זאת פרשנות מעושה יש מאין, במסגרת הפרשנויות השגויות שאנשים ממציאים לביטויים מהעבר.ומה משמעות הדברים?
תתנהג בדרך ארץ ואחר כך תלמד תורה
לא אמרו דרך ארץ במקום התורה
ואתה מקיים את זה? אתה אוהב או לפחות לא שונא לקבל לקבל צווי פינוי, שאתה מטיף ל"פינוי התנחלויות"?תפיסה מטופשת של היהדות.
יהדות היא קודם כל להיות בן אדם . את השנוא עליך אל תעשה לחברך.
התיחסות לגרים ולחלשים בחברה.
מה לך וליהדות.
עוד פעם וחשוב שתזכור פעם אחת ולתמיד.ואתה מקיים את זה? אתה אוהב או לפחות לא שונא לקבל לקבל צווי פינוי, שאתה מטיף ל"פינוי התנחלויות"?
אבל אתה לא מוכן לכפות זאת על הרשות.עוד פעם וחשוב שתזכור פעם אחת ולתמיד.
אני בעד להשאיר את המתנחלים שמעוניינים בכך אזרחים במדינה הפלסטינית.
אני לא קובע למדינות אחרות איך להתנהל מול האזרחים שלהן.אבל אתה לא מוכן לכפות זאת על הרשות.
אבל אם מדינה אחרת תגרש את היהודים משטחה אתה תצא נגד המהלך ותגנה אותו.אני לא קובע למדינות אחרות איך להתנהל מול האזרחים שלהן.
אני מגנה גזענות מכל סוג. גם את שלך.אבל אם מדינה אחרת תגרש את היהודים משטחה אתה תצא נגד המהלך ותגנה אותו.
הדרישה של הערבים לפינוי יהודים משטחה כולל הדרישה של זוכה פרס נובל לשלום אנואר סאדאת לגרש את היהודים מימית היא גזענות לשמה.אני מגנה גזענות מכל סוג. גם את שלך.
גם חוק הלאום הוא גזעני.הדרישה של הערבים לפינוי יהודים משטחה כולל הדרישה של זוכה פרס נובל לשלום אנואר סאדאת לגרש את היהודים מימית היא גזענות לשמה.
מזל שאין מילת גזענות בחוק הלאום .גם חוק הלאום הוא גזעני.
אני נגד גזענות .
חבל שאתה לא מבין מהי גזענות ואיך היא מתבטאת בחוק.מזל שאין מילת גזענות בחוק הלאום .
אם אתה מכיר בזכותם של המתנחלים לגור בבתיהם אז למה אתה לא בעד לתת לפלסטינים ששדדת את אדמותיהם שמעוניינים בכך להיות אזרחים במדינתך?עוד פעם וחשוב שתזכור פעם אחת ולתמיד.
אני בעד להשאיר את המתנחלים שמעוניינים בכך אזרחים במדינה הפלסטינית.
אני בעד. אתם בשלטון ואתם לא מוכנים.אם אתה מכיר בזכותם של המתנחלים לגור בבתיהם אז למה אתה לא בעד לתת לפלסטינים ששדדת את אדמותיהם שמעוניינים בכך להיות אזרחים במדינתך?
זה חידושאני בעד. אתם בשלטון ואתם לא מוכנים.
זאת עובדה.זה חידוש
ואיפה כתוב בתורה שיהודי שלא לומד תורה צריך לפרנס את היהודים שלומדים תורה?היהדות לא של אף אחד. היא דת שכל יהודי יכול לשמור ויכול לא.
היהדות זו התורה והמצוות
זה לא מהתורה זה מסיבה פרקטית.ואיפה כתוב בתורה שיהודי שלא לומד תורה צריך לפרנס את היהודים שלומדים תורה?
מתקבל הרושם ששמעת שיעור על "מומר להכעיס", ומאז אתה אוכל לנו את הראש עם המושג הילדותי הזה. אתה לא משכנע איש.כאשר המטרה בסופו של דבר לבזות את התורה והמצוות ולהרחיק את עם ישראל מהם.
זאת בדיוק ההגדרה ההלכתית של "מומר להכעיס"
ולפי ההלכה מומר להכעיס הוציא עצמו מכלל ישראל, אין מצרפין אותו למניין, לא מכניסים אותו לבית הכנסת ואין עושים איתו כל עסק וזאת עד שיעשה תשובה.
זה סך הכל מאוד הגיוני, שכן לא הגיוני שמי שמלגלג על התורה והמצוות יכנס לבית הכנסת לתפילה.
יש שמלמדים עליהם זכות ואומרים שהם "תינוקות שנישבו" שכן למדו הם בחינוך השמאלני שונא הדת ושם או שלא למדו כלל תורה או שלימדו אותם לשנוא ולזלזל בתורה.
לדעתי יש כאלה ויש כאלה גם כאן בפורום.
הבעיה היא שכאן בפורום אלו שבגדר "תינוקות שנישבו" מוסתים ומאוד מושפעים מאלו כאן שהם "מומרים להכעיס"
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.