פיסת מידע 1 תמיד לא ברורה לי.
ממתיקים מלאכותיים, בגלל היותם כל כך שנויים במחלוקת, היו נושא של אינספור מחקרים. פשוט אינספור. עד היום לא נמצאה כל בעיה בשימוש בהם בבני אדם. (הכוונה כמובן לממתיקים המאושרים ע"י ה FDA). מחקרים על גבי מחקרים, סקירות, מטא אנליזות, הכול. לא מצאו שום דבר. לגבי סוכר לעומת זאת, השפעות מזיקות נמצאו בהחלט. (נכון שאפשר להגיד שזה רק בכמויות גדולות, אבל מי שצורך כמות קטנה של סוכר גם יצרוך כמות קטנה של ממתיק אם יחליף את הסוכר בממתיק) ובכ"ז אנשים יעדיפו סוכר, חומר של מועיל לגוף בשום צורה ואף מזיק לו, על פני חומרים שלא נמצא בהם עד היום שום נזק, כי הם "כימיקל לא ברור". אבל הם לא כימיקל לא ברור. הם כימיקלים מאוד ברורים, יודעים בדיוק מה המבנה שלהם, וחוקרים אותם מכל כיוון אפשרי במחקרים חוזרים ונשנים. למעשה, אני מוכנה להמר שאין כמעט מאכל שנחקר כל כך הרבה כמוהם, ואם אחרי כזו בדיקה מדוקדקת הם נמצאו בטוחים - המסקנה צריכה להיות הפוכה - שהם כנראה בטוחים יותר מהרבה מאכלים אחרים שאנחנו מכניסים לפה ולא נחקרו בכלל (שלא לדבר על כאלה שכן נבדקו וכן נמצאו מזיקים ועדיין אנשים צורכים אותם בלי להתבלבל בכלל). אנשים שצורכים חומרים משמרים, צבעי מאכל, אוכל מעובד וכו' - כולם נמצאו מזיקים באופן מובהק - ולא יצרכו ממתיק מלאכותי, "כי זה מזיק איכשהו". כאילו עדיף חומר שאנחנו יודעים שמזיק, לפחות הוא מוכר לנו - על פני חומר שלא נמצאה איתו שום בעיה, כנראה יש בו משהו שאנחנו מפספסים והוא ממש ממש מסוכן. תמיד זה לא ברור לי. ופיסת מידע 2, נכונה לחלוטין