לאלו מבינינו שחוגגים את יום העצמאות

sagie3

New member
אם הם לא מכירים טובה לקב"ה

גם אנחנו צריכים להיות כפויי טובה?? ברור שהכל מחסדי ה'. עדיין לא הבנתי למה לא להודות על הדברים הטובים לנסות לתקן את הרעים עד כמה שאפשר

על כל דבר טוב צריך לעשות חג?

גם אם נאמר שהמדינה זה דבר טוב, מכאן ועד להמציא "חג" המרחק הוא רב.

sagie3

New member
אני לא המצאתי שום חג

יש רבנים שקבעו שזה יום טוב (אגב המדינה זה לא סתם "דבר טוב").

אף אחד לא המציא חג

וכידוע, לפי ההלכה קהילה מסוימת שארע לה הצלה גדולה וכדו' יכולה לקבוע לעצמה יום 'פורים ד...', וקל וחומר בענייננו.

מיקי*

New member
גם התורה אומרת שצריך האדם לומר כוחי ועוצם ידי

לא זו הבעיה. כן אנחנו עשינו ואנחנו פעלנו: "כי תאמר בלבבך כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה" רק שד' הוא הנותן לנו כח לעשות חיל. אבל גם ע"פ הפסוק החיל נעשה על ידינו!!!

בן גוריון הואשם דווקא בכניעה למפלגות הדתיות..

אתה מתכוון לזה שהוא כינס את כל הזרמים לחינוך הממלכתי?

מיקי*

New member
מעניין מה היה קורה לעולם התורה אחרי השואה אם

לא היתה הפליטה בארץ ישראל... מספיק גם להזכיר את מה שהגאון מווילנא אמר לתלמידיו בהתחננו בפניהם שיעלו לא"י כי "רק שם תהיה פליטה". מעולם בהסתוריה לא היו כ"כ הרבה לומדי תורה ומוסדות תורניים כפי שיש היום במדינת ישראל. אבל למה לתת לעובדות להפריע לנו לחשוב מה שרוצים... בנוסף, אני רוצה לראות מישהו מכל אלה שלא מוכנים להתפלל בשלומה של מלכות ישראל דהאידנא, מסרב לומר תפלה לשלום הצאר או המלכה וכד' - הרי הם לא היו מעיזים. בכך הם בעצמם מראים שהם כופרים בעיקר.

אוי תסתום!

לו אחד מהם יבקש להתחרד אף רב חרדי לא ידרוש שהוא יעבור טקס שיבה ליהדות (טקס אות ועובר כל מומר) אז תפסיק עם הפאתוס הירוד הזה הא לא משכנע אף אחד. מצחיק אותי שהציבור המתנגד לציונות מכיר בקביעת הרבנות הראשית לפיה לא תמיד חגיגות יום העצמאות (ותוספות התפילה, כולל ה"הלל") יהיו בה"א באייר וקובעים את היום הזה ל"יום תענית, כולל "ויחל משה" " למרות שמדובר ב ג' באייר...

פנינית13

New member
אנחנו ממנגלים

נפגשים כל המשפחה המורחבת וזה
לא מעט כל הילדים משחקים כדורגל והאבות מצטרפים אוכלים שותים והמון
יום כייף

אהה את מצליחה לגרותי

זה משו שלא כל אחד מצליח! חולשתי היא בבילויים בטיולים בחופשות ואטרקציות...

מיקי*

New member
בתפלה שירה ריקודים ומנגל של בשרים כיד המלך

וכמובן דברי תורה על גדלו של יום

חגיתל2

New member
חגגנו

30 שנה ליישוב ו 60 למדינה. ואח"כ עלינו ולנו לחומש היה מדהים!

וואו! איזה תותחים אתם! ספרי, ספרי ../images/Emo13.gif

איך היה בחומש????? ושאני אבין- עליתם עם הילדים? כל הכבוד

אין בכלל שאלה בהחלט שחוגגים

היינו בערב בבר אילן היתה תפילה חגיגית, הרקדה וטיש מאד יפה עם הרב רן שריד, אבי רט, הרב שפר וחברים של הרב רן שריד. ביום היינו ביום שכולו תורה בהוד השרון היה מעניין.

למעלה