ומה אומר אותו "חוק גיוס בגיל 18" לדעתך?יש חוק גיוס בגיל 18. ובזמן מלחמה הממשלה קובעת.
ומה אומר אותו "חוק גיוס בגיל 18" לדעתך?יש חוק גיוס בגיל 18. ובזמן מלחמה הממשלה קובעת.
בזמן שאין מלחמה הממשלה לא קובעת?יש חוק גיוס בגיל 18. ובזמן מלחמה הממשלה קובעת.
כדי להקל עליכם קצת... נציין שמי שקובע על-פי חוק הוא הפוקד. כלומר הגורם המוסמך במערכת הבטחון (בצה"ל?) שקובע את מי הוא מעוניין לגייס בהתאם לצרכיו. אין שום חובה לגייס את כלל הציבור שניתן לגייסו (מפאת הגעתו לגיל וכדו'). החובה הפוכה, על זה שהפוקד בוחר לגייס, מוטלת החובה החוקית אכן להתייצב לשירות. אך זה כמובן משהו אחר.בזמן שאין מלחמה הממשלה לא קובעת?
בזמן מרגוע, הקואלציה קובעת.בזמן שאין מלחמה הממשלה לא קובעת?
שאלה דבילית!!!!בהחלט. אך מי קבע מה בדיוק התרומה הנדרשת והמתאימה?
תודה לך על הציון. באמת לא יודע אם הייתי מסוגל להירדם הלילה בלי לשמוע את דעתך על השאלה ששאלתי . ותודה גם על זה שצווחת את התשובה, במקום סתם להשיב אותה כפי שבני אדם מתורבתים עושים זאת במהלך דיון ענייני. זה בהחלט מסייע .שאלה דבילית!!!!
לא, תודה על הצעתך, אבל אני מוותר. מעדיף לשמוע תשובה עניינית בדיוק לשאלה ששאלתי. התחמקויות באמצעות מתן ציונים ונסיונות הגחכה? אמנם שיטה חביבה, אבל אני עומד על שאלתי בכל זאת. אם וכאשר תצליח להתעלות לרמה הנדרשת להשיב עליה, תרגיש חופשי לעדכן ואשמח לקרוא.חפש, אם אתה מסוגל בכלל, לשאול שאלה קצת יותר חכמה!!
תלמדי יהדות (מניח שאת יודעת את התשובה לשאלתך גם בלי הפניה זו) ותמצאי את התשובה בעצמך. לא באמת מסובך . ס"ה עניין קליל של הכרת התורה והתנ"ך.מעניין איך או למה "החליטה" המסורת ש "לימוד תורה וקיום מצוות מסייע בשמירה על עם ישראל במידה דומה לשמירה פיזית."
אלא שאז לא יתקיים השילוב המדובר, כך שכמובן אין כל שחר לטיעון. יותר מזה, אם מחר חו"ח כל חיילי צה"ל יקומו עם שפעת ולא יוכלו להילחם, אין שאלה בכלל שכל מי שתרם עד היום בדרך האחת יצטרך לתרום במסלול המקביל. אלא שבמציאות זה לא המצב כידוע. אז יכול להיות שזה מתסכל אנשים מסוימים ויכול להיות שזה לא בסדר והכל יכול להיות. אבל המציאות היא עדיין המציאות, גם כשזה לא מוצא חן בעינינו.אם כך - כל המלשב"ים יחליטו ללמוד תורה ולא יהיה אף חייל שיתגייס, איך מצב כזה ישמור על המדינה?
אין לך שמץ של מושג ירוק מה שהיה בתקופה המוזכרת בתורה!!!תלמדי יהדות (מניח שאת יודעת את התשובה לשאלתך גם בלי הפניה זו) ותמצאי את התשובה בעצמך. לא באמת מסובך . ס"ה עניין קליל של הכרת התורה והתנ"ך.
אלא שאז לא יתקיים השילוב המדובר, כך שכמובן אין כל שחר לטיעון. יותר מזה, אם מחר חו"ח כל חיילי צה"ל יקומו עם שפעת ולא יוכלו להילחם, אין שאלה בכלל שכל מי שתרם עד היום בדרך האחת יצטרך לתרום במסלול המקביל. אלא שבמציאות זה לא המצב כידוע. אז יכול להיות שזה מתסכל אנשים מסוימים ויכול להיות שזה לא בסדר והכל יכול להיות. אבל המציאות היא עדיין המציאות, גם כשזה לא מוצא חן בעינינו.
תתפלא, לא רק לי, אלא לכל יהודי שלמד קצת יהדות יש.אין לך שמץ של מושג ירוק מה שהיה בתקופה המוזכרת בתורה!!!
ממני לא קראת שלא יצאו למלחמות. כך ש(למרבה הצער, כרגיל)דבריך מחורטטים למדי. נסיון עלוב לעוות ולסלף את דברי, להתאים אותם לצרכיך, ואז לתקוף על מה שהמצאת בעצמך (סליחה על החיוך, הוא פשוט עלה על פני אוטומטית כשכתבתי את התיאור הזה ולא רציתי שלא לשתף).יעני, בתקופה ההיא ם לא יצאו למלחמה באויב אלא התנועעו כלולב, אוי סליחה כתבת שאינך יודע מה זה לולב.
נו מה לעשות. אתה טענת שעלי להתייעץ עם ינוקא. עכשיו כשאני עושה זאת, זה גם לא טוב? אולי תחליט מה אתה רוצה בדיוק?יעני תגובותיך ממש ילדותיות
מצחיק כאילו? כי בעיני די פתטי. אבל אם חשוב לך אצחק בשמחה. רק תגיד. אני תמיד בקטע של לשרת את החלשים שבחבורה בהתאם לצרכיהם., לולב זה ענף של עץ תמר שמנענעים בפורים, מצא את הטעות!! החכם באדם!!
אכן ולכך בדיוק התייחסתי בתגובתי למעלה. כעת השאלה הרלוונטית היחידה היא כמה סיבובי דחקות, עיוותים וסילופים עוד תרצה שנעבור, עד שתואיל בטובך להתייחס עניינית לתגובה שקיבלת שם על בדיוק אותם דברים שחזרת וכתבת כעת. כלומר, בהנחה שאתה מסוגל בשלב כזה או אחר לעבור להתייחסות עניינית כמובן. בינתיים אני לא באמת משוכנע בכך.שאול המלך ובנו יהונתן נפלו במלחמה, אם איני טועה, דוד השתתף במלחמה, אפילו גדעון גייס יהודים למלחמה אך החראדים בישראל, בני העוולה מסתתרים בישיבות ומסכניםאת חייהם להצלת העם!!
תלמדי יהדות (מניח שאת יודעת את התשובה לשאלתך גם בלי הפניה זו) ותמצאי את התשובה בעצמך. לא באמת מסובך . ס"ה עניין קליל של הכרת התורה והתנ"ך.
אלא שאז לא יתקיים השילוב המדובר, כך שכמובן אין כל שחר לטיעון. יותר מזה, אם מחר חו"ח כל חיילי צה"ל יקומו עם שפעת ולא יוכלו להילחם, אין שאלה בכלל שכל מי שתרם עד היום בדרך האחת יצטרך לתרום במסלול המקביל. אלא שבמציאות זה לא המצב כידוע. אז יכול להיות שזה מתסכל אנשים מסוימים ויכול להיות שזה לא בסדר והכל יכול להיות. אבל המציאות היא עדיין המציאות, גם כשזה לא מוצא חן בעינינו.
רעיה חבל על הזמן להתדיין עם אדם שאין לו מושג ירוק!! מה כתוב בתורה!!!מעניין איך או למה "החליטה" המסורת ש "לימוד תורה וקיום מצוות מסייע בשמירה על עם ישראל במידה דומה לשמירה פיזית."
אם כך - כל המלשב"ים יחליטו ללמוד תורה ולא יהיה אף חייל שיתגייס, איך מצב כזה ישמור על המדינה?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.