לא היבנתי

לא היבנתי

שמעתי שיש בנות שהלוכות לקרב שאין עושות כמעט כמו גברים וגם יש טייסת אז נשים לא הלוכות לקרב ףולא מחזיקות נשק כיום יש הרבה חיילות במשמר גבול ,מחזיקות נשק והכל השתנה גם בכלל באזרחות שיש לאט לאט שיוויון

טל קר

New member
אהלן דרור. זה שיש טייסת לא אומר

שיש שוויון. זה שיש רק טייסת אחת מראה עד כמה השוויון רחוק מהצבא. על כל אחת שהולכת לקרבי יש עשרות פקידות. המצב יותר טוב ממה שהיה בעבר, אבל להגיד שצה"ל הוא מקום שוויוני זה מאוד רחוק מהאמת.

גאולה_ש

New member
כתבה מענינת מסוף השבוע שקשורה לנושא

כנראה שאורי אורבך מבקר בפורום... מתוך מוסף השבת, ידיעות אחרונות לא לתגובה... (כבר דיסקסנו מספיק)

טל קר

New member
תגובה:

(מי שרוצה שדבריה לא יהיו לתגובה, תתכבד ותשים את דעתה במקום אחר מאשר בפורום אשר נועד לדיונים) שמחתי לראות איך האדון הכותב יודע את נפש החילוני המצוי, וקובע כאקסיומה את זה שהחילונים הרגילים לא מעונינים בשרות בנות בצה"ל, ושרוב החילונים ורוב הבנות בכלל לא מעונינות. כמובן שאין שום ערכיות בקביעתו שרצון שהבנות ישרתו הוא לא פחות ולא יותר מ"פנאטי", וכ"רעיון קטן ולא חשוב" של קבוצה קטנה של "תומכי מר"צ והחילוניות האגרסיבית" עם "קצף על השפתיים" וכשהוא מציין שלצבא נגרם נזק משירות של נשים. אכן נדמה שלא רק שהוא קורא את הפורום, אלא שהוא גם כותב בו, ואני משאירה לכם לנחש תחת אילו כינויים...

טל קר

New member
תגידי לי את, האם את רומזת שזו דעתך?

שנשים פוגעות ברמת הצבא? שרצון שנשים ישרתו בצבא הוא רק של מיעוט קטן מבוטל של מר"צ וחילוניות אגרסיביות שקצף יוצא משפתיו? האם את חושבת שרוב החילונים לא מעונינים שבנות ישרתו בצה"ל? האם את חושבת שהמניעים של מופז הם לא לקדם נשים, אלא בדרך קונספרטיבית לפגוע בדתיים? האם את חושבת שהסערה כמה לא כי היא מראה שנשים הן סוג ב´ אלא בדרך קונספרטיבית להראות "לדתיים האלה"? שזכותם של דתיים להתקדם עולה על זכותן של נשים?

גאולה_ש

New member
דעתי השתנתה רק בהקשר לפמניסטיות

דעתי מתחילת הדיון עוד כשחנה רק העלתה את הנושא... היתה ונשארה: ---------------------------------------------------------------- יש דתיים שחושבים כך ויש פמיניסטיות שחושבות אחרת ויש לכבד את דעותיהם,זה לא אומר שהתחשבות באמונתם תהיה בהכרח על חשבון קבוצה זו או אחרת... אנחנו עם קטן ויצירתי... שעם קצת פחות ``התלהמויות`` \ ``ירידות`` ועם יותר שימוש בשכל, ימצא מקום לכולם ... --------------------------------------------------------------- מה שהשתנה הוא דעתי על הפמניסטיות.... חשבתי שהן יכולות להיות ביקורתיות כלפי עצמן ולא רק כלפי סביבתן.. אבל טעיתי , זה קורה, גם אני טועה(ומסוגלת להודות בזה)

טל קר

New member
תראי, אני לא חושבת שכל הדתיות

דיסלקטיות על הבוקר, כי את עושה טעות, למה את כל הזמן משתמשת בהכללות של "הפמיניסטיות האלה"? זה לא מלמד על הפמיניסטיות, את יודעת, זה יותר מלמד עליך.

גאולה_ש

New member
כשאני מבקרת את "הפמיניסטיות" אני

מבקרת גם את עצמי (אימצתי רבים מהערכים הפמיניסטיים)... לא פעם ביקרתי את "הדתיים" בפורום כקבוצה , ולא ראיתי אותך מתרעמת על זה ... לצערי התופעה של "שבטיות" קיימת (אני אשמח לשלוח לך שורה של מחקרים סוציולוגיים עדכניים בנושא) , כאשר כמובן בכול כלל יש גם יוצאים מן הכלל . החוכמה היא לא להיות חכם עם הכלל אלא עם עצמך...

גאולה_ש

New member
אני גם בהחלט מודעת למגוון הגישות

והדעות הפמינסיטיות- ראי התייחסותי באותה הודעה מקושרת: ---------------------------------------------------------------- אין ``אוטופיה`` פמיניסטית אחת יש ``אוטופיות``, כמו שאין דעה דתית אחידה יש זרמים וקבוצות שונות עם ראיית עולם שונה לחלוטין. (ראו את ההבדלים בגישות ביני לבין אמיר) --------------------------------------------------------------- לכן הבעתי את צערי לאחידות הדעות הפמניסטיות בפורום זה, ישנו מערך שלם של דעות וזרמים פמיניסטיים, שמתנגדים לשרות של בנות בצבא או\גם לשרות בצבא בכלל(בנים ובנות כאחד), היות והם רואים בזה מליטריזם לשמו... אשמח לספק לכם קישורים אם תהיו מעונינות לשמוע...

טל קר

New member
הרשי לי להפתיעך, ולידעך שכן,

גם אנחנו יודעות על מגוון זרמים בפמיניזם! וכן, גם אני מכירה את הדעה שעדיף לנשים לא לשרת בצבא ולהתפתח במקום אחר, שכן הצבא הוא גוף שוביניסטי. אבל גם התומכות בדעה זו הן בעד להפוך שירות בנות להתנדבותי, ולא לשלול על הסף שירות בנות באשר הן בשל מינן. המניעים הדתיים למניעת שירות בנות ומניעים פמיניסטים למניעת שירות בנות לא דומים בכלל. כמו שהסיבות להתנגדות לפורנוגרפיה לא דומות בכלל. בנוגע לדעה דתית יחידה כן או לא, זה יותר בעייתי מאשר דעה פמיניסטית, שכן לפמיניסטיות אין קודקס שניתן כביכול על ידי ישות עליונה שמפקחת על מעשיהן ושופטת אותן לשבט או לחסד על פי עמידה בחוקים נוקשים. לכן אין מה להשוות בין דת לפמיניזם או הומניזם או אתאיזם . נראה לי שמה שקשה לך זה לא שאין כאן דעות מגוונות, כי יש כאן, אלא שהדעות המגוונות האלה מגוונות ביחד לדעות שלך... אגב לא ראיתי הבדל בגישה בינך לבין אמיר לבין ציפי. התוכלי לחדד את ההבדלים בגישות?

גאולה_ש

New member
טל, לידיעתך אני שרתתי בצבא

כמורה חיילת בבה"ס ומתנ"ס חילוניים (לא היה לי משנה היכן יציבו אותי העיקר לתרום לחברה ), וכך גם עשו רוב חברותיי מהשכבה ( למדתי בתיכון דתי ולא באולפנה). ולעניין ההבדל בגישות ביני לבין אמיר וציפי, את מוזמנת להפנות את השאלה אליהם (הם יסבירו זאת טוב ממני)... את כנראה לא מתמצאת בכול קשת הדעות הפמיניסטיות (יש מאות אם לא אלפי דעות וזרמים)ישנן כמה גישות פמיניסטיות אנרכיסטיות השוללות בכלל את הקונספט של "צבא" , קל וחומר את השרות בו , בין לנשים ובין לגברים (אני אשמח לשלוח לך חומר גם בנושא זה).

טל קר

New member
הרשי לי להרגיעך, נושא הפמיניזם

מאוד מאוד מענין אותי, לכן קראתי את כל גליונות נגה, והמון ספרים מאמרים וכתבות פמיניסטים. כך שאני כן מתמצאת בקשת הדעות הפמיניסטיות. בין התמצאות להסכמה יש הבדל.

טל קר

New member
בלי קשר, את תמיד מוזמנת להמליץ

על מאמרים וספרים נוספים.

גאולה_ש

New member
להסכים לא צריכים, אבל להשמיע דעות

אחרות (גם אם הן אינן טועמות את שלך ) יש ויש... מה שמכונה בשפה האקדמית "פמיניזמים"- פמניזם רב תרבותי , רב גווני

טל קר

New member
אז ככה: כל חומר שמגיע לי לידיים

אני שמה בפורום, לא משנה מאיזה פמיניזם הוא. אם הוא קשור לפמיניזם, הוא מובא. וכשאני מתווכחת כאחת האדם, ומנמקת את דעתי, דעתי המנומקת היא הדעה שלי, לא דעה של אחרות. זה נראה לי חלוקת תפקידים הוגנת, שאני מדברת על פי דעתי ואחרת על פי דעתה. איני מפריעה לאף אחת להשמיע את דעתה גם אם היא אינה תואמת את שלי. אני פשוט דנה ומתווכחת עימה אם אני מוצאת לנכון, באמצעות דעתי המנומקת. כך שאם יש לך משהו לומר, חומר להביא, מאמר להמליץ עליו, ת´פאדל.

גאולה_ש

New member
יפה, זו הדרך לנהוג

ולא לשלול את קיומו של זרם פמניסטי כאשר הוא אינו טועם את דעתך...

גאולה_ש

New member
תואם ולא טועם (פליטה פרוידינית

כנראה שאני רעבה... אני הולכת לאכול ביי

למעלה